W końcu się przomogłem i zainstalowałem najnowszy ROM z Manilą2 bo jak do tej pory instalowałem tylko ROMy z Manilą1 ale teraz wziąłem się za innowację i flashowałem
Innovation ROM 5.03.540.4, wynik tego jest dość zadowalający ale nie w 100% bo na coś trzeba ponarzekać

Otóż co się dzieje

Ano robi się tak że za każdym razem po SR wyskakuje klawiatura natomiast dość często do tego jeszcze ActiveSynch ale nie wpływa to na późniejszą pracę.
Co jeszcze

To że problem z zegarem jest faktycznie poważny bo jak w Ustawieniach Windowsa ustawi się godzinę to jest ok aż do momentu tapnięcia na duży zegar z Manili i wtedy przestawia się na godzinę wstecz. Natomiast po ustawieniu godziny w Manili jest godzina aktualna ale też jakimś cudem sama się po jakimś czasie lubi przestawić. Dodam że u mnie fix Summer Time nie działa i nic nie dał bo czas jak się przestawiał tak się przestawia.
W końcu też XBmod napisał że pracuje na Manilą2 od początku i musi zbudować ją od nowa nie bazując na tej co już istnieje więc mam nadzieję że teraz dopracuje ją do perfekcji bo ma już doświadczenie robiąc aktualną wersję.
Co mnie zaskoczyło mile na początku to to że zaraz po flashowaniu i HR i po pełnym uruchomieniu systemu zużycie pamięci RAM było w granicach tylko 54-56% ale po kilku SR już takiego wyniku nie osiągnąłem i teraz po włączeniu wynosi 68% a w miarę używania wzrasta do 80-82% i nic na to nie da się poradzić.
Mówiliście jeszcze że GSensor nie obraca Wam Manili a ja dodałem ją do listy GSensora i wszystko hula że się tylko uśmiech z radości sam na twarzy rysuje.
Poza tym przestawiającym się zegarem i dość dużym zużyciem RAMu co powoduje szybkie rozładowanie baterii to ROM jest bardzo stabilny i bardzo szybki co mnie zaskoczyło z tego względu że poprzednie ROMy jakie miałem były szybkie ale nie aż tak.
PS.
Aha zapomniałbym dodać że wyłączyłem teraz nowe Menu Start i powróciłem do starego bo nie zawsze chciało się u mnie przewijać w dół (slider w dół nie zawsze działał) więc nie mogłem przejść do programów jakie były poniżej (tych nie widocznych na ekranie bo były niżej). Poza tym brakowało mi tego że nie było listy ostatnio otwieranych programów co jest u mnie dość przydatne bo się tak przyzwyczaiłem.
To tyle spostrzeżeń z pracy na ROMie z Manilą2

BillyJ80 pisałeś coś że pracujesz już nad wersją 540.5 więc pytanie standardowe jak zawsze kiedy będzie ukończona i kiedy możemy się jej spodziewać

Chylę czoła dla Twojej pracy i zaangażowania