Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 365929 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
Odp: Innovation ROM 2.03.540.2 UC PLK Manila 2 i 1
« Odpowiedź #1620 dnia: Kwiecień 03, 2009, 13:20:39 »
Witam mam pytanko jak wgrac RADIO z poziomu internal storage??????
tak samo jak zwykły rom tz. nazwa "diamimg.nbh" następnie SR i strzałka +level down

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #1621 dnia: Kwiecień 03, 2009, 14:36:42 »
mam troche materialu na kolejny rom:
- nowy Comm Manager
- nowy konfigurator WiFi i Bluetooth w stylu Diamonda 2
- oraz pare innych rzeczy
- album z T2 ver. 3 zjada ogromne ilosci pamięci na starcie na starej manilli ok 80-90% zajete, za to chodzi jak burza otwiera zdjecia blyskawicznie, ale i ta nie do konca chodzi jak powinien, zobacze jeszcze czy da sie z tym coś zrobić

TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline perpetum

• *
  • 51
  • A716,MDA3 ,MDA4 , HTC HDmini
  • Sprzęt: ROM billyj80 2.03.530.2
« Odpowiedź #1622 dnia: Kwiecień 03, 2009, 17:53:15 »
w romie 2.03.540.2 kalkulator HTC obraca się i przełącza na wersję jakiej szukałem,
ponieważ wróciłem do wersji 2.03.510.2 jako stabilniejszej dla mnie
to teraz obecny tu kalkulator się nie obraca i nie wiem czy to jest ta sama wersja,
gsen i gyrator nie pomogły w obracaniu na tym romie , zgaduję więc że to jakaś nowa wersja kalkulatora być musi
możecie zapodać linka do caba na ten obracający i rozszerzony kalkulator HTC ?

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #1623 dnia: Kwiecień 03, 2009, 18:07:53 »
zainstaluj flip it i dodaj do niego obsluge htc calculator dziala wysmienicie

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #1624 dnia: Kwiecień 03, 2009, 20:49:01 »
billyj80 czy planujesz w przyszlosci dodac Topaz Phone Canvas do swojego romka ? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=499076

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #1625 dnia: Kwiecień 03, 2009, 20:52:46 »
billyj80 czy planujesz w przyszlosci dodac Topaz Phone Canvas do swojego romka ? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=499076

Jak jest to w watku kotrym podales napisane - ten canvas przy nowej manili jest wrecz obowiazkowy ... Ale jak narazie  widac tylko jedna osoba sie czegos tam podjela ... zobaczymy rezultaty ;)  Jak tylko bedzie wersja VGA billy na pewno go doda :)

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #1626 dnia: Kwiecień 03, 2009, 21:06:08 »
Nie wiem czemu ale codziennie samoczynnie (niestety nie wiem w ktorym momencie) przestawia mi sie zegar na godzine do tylu... Mam w ustawieniach zegara ustawione miasto warszawa... Nie czaje juz o co chodzi. Mam ROM 540.1 z manila2
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 21:10:46 wysłana przez najman »

*

Offline Weedo

• 17
« Odpowiedź #1627 dnia: Kwiecień 03, 2009, 21:12:15 »
Tez zanotowalem problem z zegarem.
Mam prosbe o dodanie do zestawu programow:
- task manager'a
- PIM Backup
- Diamond Tweak
- Advanced Config
i jakies toole do GPSu
bardzo mi brakuje tego softu, a jest bardzo funkcjonalny i uzyteczny.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1628 dnia: Kwiecień 03, 2009, 21:16:57 »
Nie wiem czemu ale codziennie samoczynnie (niestety nie wiem w ktorym momencie) przestawia mi sie zegar na godzine do tylu... Mam w ustawieniach zegara ustawione miasto warszawa... Nie czaje juz o co chodzi. Mam ROM 540.1 z manila2

Problem z zegarem to znany problem z manili 2... jedynym rozwiazaniem jak narazie ... jest nie synchronizowanie Diamonda active sync bo wtedy zmienia nam sie automatycznie strefa czasowa i godzina do tylu... Albo ustawienie strefy czasowej poprzez ustawienia -> Zegar i data i nie klikanie w zegar w manili ... Ani nie synchronizowanie go zadnym programem ... Znany blad ...

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #1629 dnia: Kwiecień 03, 2009, 21:25:23 »
- task manager'a
- PIM Backup
- Diamond Tweak
- Advanced Config
i jakies toole do GPSu
Większość programów można mieć zainstalowane na Internal Storage w Program Files i nie robić HR na całą pamięć tylko opuścić formatowanie IS a sformatować tylko pamięć wewnętrzną a po wgraniu nowego ROMu. Zrobić sobie skróty do programów i wgrać je do menu start/programy. Oczywiście niektóre programy muszą być zainstalowane w pamięci wewnętrznej albo w ogóle muszą być instalowane bo nie odpalą ale na szczęście nie wszystkie. Ja już od jakiegoś czasu po wgraniu każdego nowego ROMu nie formatuję IS (co kiedyś zawsze robiłem) tylko formatuję samą pamięć wewnętrzną co zaoszczędza mi trochę czasu bo nie wgrywam wszystkich programów od nowa.

Tak poza tym to skoro wszystkie programy można wgrać po flashowaniu ROMu to po co je implementować w ROM skoro to ma być wersja lite i jak najbardziej zbliżona do oryginału.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1630 dnia: Kwiecień 03, 2009, 21:25:58 »
- task manager'a
- PIM Backup
- Diamond Tweak
- Advanced Config
i jakies toole do GPSu
Większość programów można mieć zainstalowane na Internal Storage w Program Files i nie robić HR na całą pamięć tylko opuścić formatowanie IS a sformatować tylko pamięć wewnętrzną a po wgraniu nowego ROMu tylko zrobić sobie skróty do programów i wgrać je do menu start/programy. Oczywiście niektóre programy muszą być zainstalowane w pamięci wewnętrznej albo w ogóle muszą być instalowane bo nie odpalą ale na szczęście nie wszystkie. Ja już od jakiegoś czasu po wgraniu każdego nowego ROMu nie formatuję IS (co kiedyś zawsze robiłem) tylko formatuję samą pamięć wewnętrzną co zaoszczędza mi trochę czasu bo nie wgrywam wszystkich programów od nowa.

Tak poza tym to skoro wszystkie programy można wgrać po flashowaniu ROMu to po co je implementować w ROM skoro to ma być wersja lite i jak najbardziej zbliżona do oryginału

I to jest mysl przewodnia ;) Swoja droga ... jak mozna formatowac Intrenal za kazdym razem ? ;) Nidgy jeszcze tego nie robilem ... Ale odnosnie ACT i Diamond Tweaks tudziez PIM Backup ... Bardzo mozliwe ze te programy sie pojawia w ROMie... Pozdr.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #1631 dnia: Kwiecień 03, 2009, 21:31:44 »
Może lepiej rozwijać ideę UC czyli kustomizacji ROMu po flashowaniu. Dodatkowe programy i wtedy każdy może wybrać co chce :D
HTC Touch Diamond

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #1632 dnia: Kwiecień 03, 2009, 21:55:39 »
udalo mi sie juz zmniejszyc zużycie pamieci przez nowy album, jest on niesamowity, szybszy ze 3 razy od starego i w dodatku nie ma juz problemu z obracaniem, jak uda mi sie z comm menadzerem to wypuczsze dziś rom, tylko mam problem po włączeniu Bluetooth lub WiFi nie pojawiają mi się te nowe ekrany z Diamonda 2, potrzebuje informacji na którym romie z xda ta opcja dziala poprawinie, wiecie?

EDIT: musze to napisać, album działa tak płynnie jak na iPhonie

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
« Odpowiedź #1633 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:06:20 »
niewarto porównywać htc do iphona. iphony nie maja nic ciekawego wiec nie warto porównywać htc do niego. iphony są przereklamowane i po czasie użytkowania staja sie zasyfione i działają DUŻO gorzej.
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #1634 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:10:06 »
No wlasnie ustawiam zawsze w ustawieniach nie w manili ale i tak sie sam przelacza a nie podlaczam do kompa przez AS tylko w trybie dyskowym... Moze sie zmienic po polaczeniu z netem przez gprs? Bo cos mi sie tak wydaje wlasnie...

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #1635 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:14:45 »
niewarto porównywać htc do iphona. iphony nie maja nic ciekawego wiec nie warto porównywać htc do niego. iphony są przereklamowane i po czasie użytkowania staja sie zasyfione i działają DUŻO gorzej.
A jednak jest coś w tych iPhonach że tak do nich ciągnie i nawet czasami sam zastanawiam się czy po wydaniu nowego oprogramowania iPhone OS 3 czy sam sobie nie chciałbym kupić iPhona :D
Przecież jak już w pełni odblokują BT, WiFi oraz będą powstawać programy do nawigacji (może nawet AM będzie na iPhone) to będzie to już dość funkcjonalne urządzenie :D Będzie jeszcze tylko brakowało pakietu biurowego ale to też może dorobią :D
Jak na razie to większość co nie wzięła iCacka tylko coś na WM postanowiła tak ze względu na funkcjonalność. Ja tak zrobiłem.

Świat się zmienia i żeby firmy były nadal konkurencyjne względem siebie muszą wymyślać coraz to nowsze rzeczy by się utrzymać. Z iPhonem jest jeszcze wielka sprawa związana z wyznawcami Apple ale mnie to nie grozi a chętnie wziąłbym w posiadanie też w pełni funkcjonalnego iPhona :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 22:17:25 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #1636 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:18:46 »
nowości

*

Offline adikos

• 4
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #1637 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:22:32 »
He he a jaka to funkcjonalnosc ma Diamond? Mam diamonda tylko dlatego ze musialem wybrac jakis 2 tel i powiem Wam szczerze nawet do piet iPhonowi nie podskakuje. Masakryczny ten ekran - w iphonie jest duzo latwiejszy w obsludze palcami. Szlag trafil mnie jak musialem skorzystac z internetu na tej operze w diamondzie - zabijcie mnie ale tutaj iphone rowniez jest lepszy. Nie mowiac juz o plynnosci w pracy! To moj 2 iphone jedyny minus to ze po raz 3 stluklem szybke he he w tym raz jak bylem trzezwy i nie na imprezie. Ja wiem ze sa w srod nas tacy ktorzy krytykuja choc nie mieli do czynienia. Ja mojego iphona nie zamienilbym na zaden z aktualnie dostepnych urzadzen i to sie chyba szybko nie zmieni!

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
« Odpowiedź #1638 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:31:04 »
Ja iphonem 3g sie bawiłem i to dość długo (jakieś 3 miesiące) i nie spasował mi. dużo bardziej podoba mi się diamond. ale to nie jest dobry watek do rozmowy o tym. Billyj będzie dziś nowy rom gdzieś niedługo czy raczej jutro? pytam się bo nie wiem czy jutro będzie mi dane dostać sie do neta.
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1639 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:33:07 »
He he a jaka to funkcjonalnosc ma Diamond? Mam diamonda tylko dlatego ze musialem wybrac jakis 2 tel i powiem Wam szczerze nawet do piet iPhonowi nie podskakuje. Masakryczny ten ekran - w iphonie jest duzo latwiejszy w obsludze palcami. Szlag trafil mnie jak musialem skorzystac z internetu na tej operze w diamondzie - zabijcie mnie ale tutaj iphone rowniez jest lepszy. Nie mowiac juz o plynnosci w pracy! To moj 2 iphone jedyny minus to ze po raz 3 stluklem szybke he he w tym raz jak bylem trzezwy i nie na imprezie. Ja wiem ze sa w srod nas tacy ktorzy krytykuja choc nie mieli do czynienia. Ja mojego iphona nie zamienilbym na zaden z aktualnie dostepnych urzadzen i to sie chyba szybko nie zmieni!

Uwazam podobnie (jesli chodzi o predkosc działania) ... Ale nie ma co porownywac WM i Iphone ... dwie rozne platformy ... G1 juz smiga duzo lepiej ;) Tez inna platforma ... Ale nie o tym jest temat wiec lepiej zakonczmy te porownania i odwieczna wojne Iphone vs WM ;D Oba sa dobre w swoich rodzajach ;) KONIEC

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #1640 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:47:26 »
billyj80 czy jest szansa, abys zaimplementowalbys druga wersje klawiatury i dodal funkcjonalnosc, zeby po wyciagnieciu rysika automatycznie zmieniala sie klawiatura na full qwerty ?

*

Offline timo

• 33
« Odpowiedź #1641 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:54:40 »

to po co wchodzisz na forum poświęcone PDA i piszesz w wątku o ROM'ie o iPhonie  :S ? Uruchom sobie AM, iGO na tym swoim iPhonie  :evil: wgrywanie muzyki też jest fajne  :mrgreen: ...opsss zapomniałem o MMSach  :O~ jednym słowem, super sprzęt  :ok:

to tyle offtopic  :wink:
HTC Diamond, ROM: Macadam V1.2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1642 dnia: Kwiecień 03, 2009, 22:57:43 »

to po co wchodzisz na forum poświęcone PDA i piszesz w wątku o ROM'ie o iPhonie  :S ? Uruchom sobie AM, iGO na tym swoim iPhonie  :evil: wgrywanie muzyki też jest fajne  :mrgreen: ...opsss zapomniałem o MMSach  :O~ jednym słowem, super sprzęt  :ok:

to tyle offtopic  :wink:

KONIEC ! Nie zasmiecajcie tematu wymiana zdan o IPhonie !

*

Offline timo

• 33
« Odpowiedź #1643 dnia: Kwiecień 03, 2009, 23:16:52 »
billy może jak będziesz robił nowszą wersję to wsadzisz nowy HTC album 3.0  :wink:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=499428

edit: sorry mike nie zauważyłem
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 23:22:43 wysłana przez timo »
HTC Diamond, ROM: Macadam V1.2

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #1644 dnia: Kwiecień 03, 2009, 23:19:21 »
udalo mi sie juz zmniejszyc zużycie pamieci przez nowy album, jest on niesamowity, szybszy ze 3 razy od starego i w dodatku nie ma juz problemu z obracaniem, jak uda mi sie z comm menadzerem to wypuczsze dziś rom, tylko mam problem po włączeniu Bluetooth lub WiFi nie pojawiają mi się te nowe ekrany z Diamonda 2, potrzebuje informacji na którym romie z xda ta opcja dziala poprawinie, wiecie?

EDIT: musze to napisać, album działa tak płynnie jak na iPhonie

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #1645 dnia: Kwiecień 04, 2009, 01:40:59 »
ROM 540.3

- album 3_0_19123021_0 z Touch Diamond 2
- aparat 6_4_32007_00 z Blackstone
- uaktualniona klawiatura z Touch Diamond 2
- dodane Ustawienia WIFI
- dodane Ustawienia Bluetooth
- nowsze wersje sporej ilości pakietów OEM:
APP_SERVICE,BTSAP, BUTTONSETTINGS, DSHOW, HTCAPPLICATION, INBOX MENU EXTENSIBILITY, MHUBVO, OUTLOOKENHANCEMENT, RESOURCEPROXY, SIM_MGR, WLANSETTINGS, ZLIBCE
- zmienione ikony kolejnych aplikacji
- zmieniony dialer (testowo)
- nowy manadzer komunikacji (ale ne wiem czym się różni)
- troche poprzenoszone ikony w Menu Start
- pagepool ustawiony na 8MB, na starcie poniżej 60%, ok 57-58%

ostatnie testy  wgrywam na razie wersje z Manilla 1 BS

plany:

są jeszcze 3 ekrany z Diomonda 2 Ustawienia PIN, Telefonu, ZMiana GSM/3G na razie nie mogę znaleść wszystkich potrzebnych plików
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2009, 01:44:55 wysłana przez billyj80 »

« Odpowiedź #1646 dnia: Kwiecień 04, 2009, 08:45:38 »
Menu Start jest stare

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #1647 dnia: Kwiecień 04, 2009, 09:30:30 »
A sprawdzałeś wersję 540.3? Bo ja jej na gryzoniu jeszcze nie widzę ;)

« Odpowiedź #1648 dnia: Kwiecień 04, 2009, 09:45:48 »
rano była, bo ją zainstalowałem  :mysli:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1649 dnia: Kwiecień 04, 2009, 10:36:33 »
rano była, bo ją zainstalowałem  :mysli:

Pojawil sie błąd w slowniku T9 ... stad zniknal z gryzonia ... Czekajcie prosze cierpliwie ;) Billy robi wszystko zeby dzialalo jak nalezy ... ROMy wkrotce sie pojawia :)