Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 366208 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Innovation ROM 2.03.540.0 UC PLK Manila 2
« Odpowiedź #1440 dnia: Marzec 28, 2009, 17:21:49 »
Witam,
w jaki sposób powrócić do starego menu start??

Sprobuj zmienic w HKLM\Software\HTC\EnlargeMenu  wartos EnableManilaStartMenu na 0 moze pomoze. Ale nie wiem czy billy tam gzies nie zamiescil CABa ktory powoduje powrot do starego menu. Sprawdz dokladnie dodatki my documents.

Nijak nie mogę zmusić Diamonda do obracania ekranu  :( próbowałem ruznych sztuczek i nic Sensor napewno działa bo sprawdzałem na teterze Kalibracje robiłem kilkakrotnie i nic
u mnie to samo :( na dodatek w Operze tez nie dziala obracanie.

Sprawdziliscie w programie G-Config w katalogu G-Sensor, ktore aplikacje maja sie obracac ? moze poprostu nie sa dodane. Bo billy ograniczyl liczbe obracanych aplikacji zeby kazdy mogl dodac swoje.
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 17:23:43 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #1441 dnia: Marzec 28, 2009, 17:33:10 »
A no widzisz Krzysiecw :P miales racje trzeba bylo dodac 'Start' w G-Config, zrobic SR skalibrowac i dziala w Flo i w Operze :)
dziekuje, nie domyslilem sie hehe

ps. pisalem juz o tym ale napisze jeszce raz z malym dodatkiem: czasem po SR nie ma prosby o podanie PIN a czasem jest :/
nie wiem od czego to zalezy.

« Odpowiedź #1442 dnia: Marzec 28, 2009, 17:46:16 »
Faktycznie jest w dodatkach cab przywracający stare menu start, lecz teraz nurtuje mnie pytanie czy do TF wróci zakładka Programy??

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #1443 dnia: Marzec 28, 2009, 19:25:42 »
mam taki probem, ze jak probuje cos zainstalowac z dodatkow to mi wyskakuje blad, ze nie mozna prawidlowo wyswietlic programu bo jest zaprojektowany dla poprzedniej wersji WM
Poza tym, jak wlaczam telefon to sie nie laczy sam z siecia i musze recznie to zrobic
Napisane: Marzec 28, 2009, 18:59:57
ehh, cos za duzo zeczy mi nie dziala w tym romie, a szkoda bo fajnie wyglada i calkiem szybko chodzi

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #1444 dnia: Marzec 28, 2009, 19:26:10 »
Mógłby ktoś wrzucić Extrakta na inny serw? RS mnie już dobija :D

Nvm, jakoś już dałem radę
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 19:52:54 wysłana przez Kamill »

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #1445 dnia: Marzec 28, 2009, 19:32:09 »
Nijak nie mogę zmusić Diamonda do obracania ekranu  :( próbowałem ruznych sztuczek i nic

Sensor napewno działa bo sprawdzałem na teterze
Kalibracje robiłem kilkakrotnie i nic

u mnie to samo :(
na dodatek w Operze tez nie dziala obracanie.
Mi się w końcu udalo
Weź trzymaj  telefon w czasie kalibracji w innej pozycji niż pozioma i wcisnij kalibracje

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #1446 dnia: Marzec 28, 2009, 20:00:13 »
ponizej tego postu co zacytowales jest moja odpowiedz ze wszystko chodzi tylko trzeba w configu pomierchac :P SR calibr. i hula ;)

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #1447 dnia: Marzec 28, 2009, 20:23:15 »
czy ktos mi wytolkuje jak zmienic obrazek w tf3d w zakladce ludzie? Klikam na menu > zmien obrazek, wybieram i nic, zostaje ten szarobialy standardowy
Napisane: Marzec 28, 2009, 20:18:28
da rade jakos doinstalowac klawiature compact qwerty?
Napisane: Marzec 28, 2009, 20:18:57
w eksploratorze plikow da rade jakos przesunac ta belke z nazwa zeby szersza byla?

*

Offline vigor2

• 20
  • Sprzęt: HTC Diamond, SAMSUNG S2
« Odpowiedź #1448 dnia: Marzec 28, 2009, 20:23:50 »
Poucinane litery do połowy w bocznym pasku  ludzie/dodaj ulubione

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #1449 dnia: Marzec 28, 2009, 20:24:58 »
wlasnie chcialem to napisac :)
i jeszcze pytanie mam, da sie jakos dodac zakladke z programami? to cos co jest niby w nowym menu start tyle ze jako zakladka, tak po staremu

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #1450 dnia: Marzec 28, 2009, 20:31:09 »
wlasnie chcialem to napisac :)
i jeszcze pytanie mam, da sie jakos dodac zakladke z programami? to cos co jest niby w nowym menu start tyle ze jako zakladka, tak po staremu

po co Ci zakladla z programami :P StART dziala tak samo jak programy, przewija sie i mozna sobie dodac co sie chce :) :P

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #1451 dnia: Marzec 28, 2009, 20:40:53 »
bo wole stare menu start.
Czemu nie ma HTC GPS Tool? Chyba ze nie moge znalezc

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #1452 dnia: Marzec 28, 2009, 20:45:13 »
A no widzisz Krzysiecw :P miales racje trzeba bylo dodac 'Start' w G-Config, zrobic SR skalibrowac i dziala w Flo i w Operze :)
dziekuje, nie domyslilem sie hehe
ponizej tego postu co zacytowales jest moja odpowiedz ze wszystko chodzi tylko trzeba w configu pomierchac :P SR calibr. i hula ;)

czytałem, ale czy też tak masz że po SR na nowo trzeba robić kalibracje, bo inaczej obracanie nadal nie działa  :( poprostu nie zapamiętuje, a nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu.

Drugi problem jaki mam to dodanie miejscowości do pogody.
Wiem że w manili 2 nie działają programy do edycji bazy miast pogody, ale znalazłem na xda ręczy sposób edycji  pliku "2330fc3c_manila" i na wcześniejszej wersji romu Billego z Manilla2 działało to.
Zanim zainstalowałem obecny rom zrobiłem kopie tego pliku ale niestety, w strefach czasowych jest moja miejscowość w pogodzie również ale nie aktualizuje jej (mimo że inne są aktualizowane)

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #1453 dnia: Marzec 28, 2009, 20:57:10 »
@ciopik: dokladnie mam tak samo po SR znow trzeba zrobic kalibracje.

co do pogody to sie nie bawilem, mysle ze warto poczekac na poprawki do Manili i jakies Tweak'i :)

ps. jak przychodzi sms to wyswietlacz sie 'budzi' i dopiero tak po 2 sek. slychac/czuc smsa, wiem wiem to Manila :P ja tak informacyjnie ;)
troche 'niebezpieczene' podczas trzymania diamencika w kieszeni.

billyj80 i krzyciecw odwalili kawal dobrej roboty :) naleza sie brawka :) jestem pelen podziwu ! !

*

Offline vigor2

• 20
« Odpowiedź #1454 dnia: Marzec 28, 2009, 21:07:29 »
coś się skopało, bo jak daję na pogodę to wyskakuje napis HTC pod nim "Trwa uruchamianie Touch flo 3d" za chwilę wyskakuje klawiatura i powrót na "główną", a czasami zawiśnie i dopiero dotknięcie ekranu "posuwa" dalej.
robiłem SR i HR, bez rezultatu.
dziwne, bo niedawno chodziła OK, a nic nie zmieniałem.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 14:40:31 wysłana przez vigor2 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1455 dnia: Marzec 28, 2009, 21:17:42 »
Prosze Panstwa

Jest to ROM oparty na nowej manili ktora nie jest jeszcze w 100% gotowa. Aczkolwiek da sie ja juz uzytkowac stad decyzja o jej zaimplementowaniu. Wiele Bugow które tutaj raportujecie zwiazane sa wlasnie z nowa manila! I my nie potrafimy ich rozwiazac. Jak kazdy czekamy na poprawki kodowe LuaDec i mode9 ktore wypuszcza Xboxmod na XDA. Zarowno bug Z wyborem zdjecia w kontaktach czy tez nachodzace na siebie literki w bocznym alfabecie TO WSZYSTKO BEDZIE POPRAWIONE jak XBOXMOD POPRAWI. My tylko spolszczylismy Manile niemal w 100%. Zadnych innych funkcjonalnosci tego nowego cuda nie jestesmy w stanie naprawic na dzien dzisiejszy.

P.S. Moj nick nazywa sie Krzysiecw a nie krzyciec ;) Pozdrawiam.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #1456 dnia: Marzec 28, 2009, 21:22:44 »
billyj80 i krzyciecw odwalili kawal dobrej roboty :) naleza sie brawka :) jestem pelen podziwu ! !

nie neguje ich pracy, bo zmiany są widoczne
opisuje tylko problemy jakie występują na elementach z których korzystam na codzień,
Problemy które opisuje nie występowały na wersji beta Billa

problem gsensora w aparacie i albumie nadal jest ten sam co w wersji beta (opisywany wcześniej) i raczej jest on nie związany z nową manila a raczej z nowym plikiem gsensora

« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 21:26:55 wysłana przez ciopik »

*

Offline vigor2

• 20
« Odpowiedź #1457 dnia: Marzec 28, 2009, 21:26:31 »
Ok! nikt tu do Was nie ma pretensji, tylko raportujemy co zauważyliśmy. Należą się Wam wielkie podziękowania za włożoną pracę.
Jest dobrze, będzie jeszcze lepiej  :ok:
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 21:33:40 wysłana przez vigor2 »

*

Offline tomaszek71

• **
  • 115
  • Sprzęt: HD2 ROM 1.66
« Odpowiedź #1458 dnia: Marzec 28, 2009, 21:36:38 »
Dzięki wielkie za włożoną pracę. Ja znalazłem wieeelki plus jak dla mnie. Wreszcie duża czionka przy smsach. Nie musze okularów wkładać. Oczka juz nie te a tu taka niespodzianka

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #1459 dnia: Marzec 28, 2009, 21:41:02 »
powiem tak. Rom zapowiada sie swietnie, ale... no wlasnie te bugi w manili... jest ich od cholery jeszcze poki co. Ja osobiscie wracam do swego duttyego, a jak wyjdzie wersja ostateczna romu to pewnie bede na nim pracowal.
A teraz bugi / braki ktore znalazlem:
- nie moge poszerzyc belki z nazwa pliku w eksploratorze
- przydal by sie jakis pim backup (wiem ze mozna sciagnac ale po co jak sporo osob chyba tego uzywa)
- HTC GPS Tool (wogole nie rozumiem czemu tego nie ma)
- puste foldery (edukacja, kopia, tweaks, kalendarz, inne) bym wywalil bo naprawde nie wiem po co one tam sa
- nie moge dodac zdjecia do kontaktow przez tf3d, bledy z pogoda itp(ale to chyba wina manili)
- nie wiem czy sie da ale przydala by sie zakladka z programami jak w standardzie
- opera dziwnie sie zachowuje, forum pdaclub wyglada jak by bylo zupelnie bez grafiki tylko w trybie tekstowym, natomiast wp juz dziala ok
- Gsensor (niedziala mi doslownie nigdzie) cos czytalem ze ktos tu rozwiazal ten problem ale nie chcialo mi sie sprawdzac :)
- po zainstalowaniu programow nie da sie ich odinstalowac (na liscie mam tylko Opera Software Opera 9 o_O)
- prawie nigdy nie pokazuje sie klawiatura do wpisania pinu
- brakuje mi klawiatury compact qwerty :(

Chcialbym tylko zaznaczyc ze nie napisalem tego zeby wytknac autorowi cokolwiek, tylko zeby opisac problemy ktore zauwazylem, ktore to potem autor bedzie mogl poprawic mam nadzieje :D

PS. Te ikonki w gornej belce sa wyczesane poprostu :D
Napisane: Marzec 28, 2009, 21:40:24
Dzięki wielkie za włożoną pracę. Ja znalazłem wieeelki plus jak dla mnie. Wreszcie duża czionka przy smsach. Nie musze okularów wkładać. Oczka juz nie te a tu taka niespodzianka

ej a ty wiesz ze to w kazdym romie mozna zmieniac? :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 21:42:40 wysłana przez szkic »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #1460 dnia: Marzec 28, 2009, 22:11:05 »
Przetestowałem chwilkę i powróciłem do poprzedniej wersji bo wiedziałem jeszcze przed wydaniem tej wersji że będzie wiele bugów i należy traktować ją tylko dla testów. Dlatego pisałem wcześniej by nie popędzać Billego. Wiedziałem że i tak trzeba będzie czekać na wersję final.

1. HTC GPS Tool (wogole nie rozumiem czemu tego nie ma)
2. puste foldery (edukacja, kopia, tweaks, kalendarz, inne) bym wywalil bo naprawde nie wiem po co one tam sa
3. nie moge dodac zdjecia do kontaktow przez tf3d, bledy z pogoda itp(ale to chyba wina manili)
4. nie wiem czy sie da ale przydala by sie zakladka z programami jak w standardzie
5. opera dziwnie sie zachowuje, forum pdaclub wyglada jak by bylo zupelnie bez grafiki tylko w trybie tekstowym, natomiast wp juz dziala ok
6. Gsensor (niedziala mi doslownie nigdzie) cos czytalem ze ktos tu rozwiazal ten problem ale nie chcialo mi sie sprawdzac :)
7. po zainstalowaniu programow nie da sie ich odinstalowac (na liscie mam tylko Opera Software Opera 9 o_O)
8. brakuje mi klawiatury compact qwerty :(

Ponumerowałem by odpowiedzieć:
1. To możesz sobie sam doinstalować bo w żadnym ROMie billyj'eg nie ma ale można by włączyć w ROM w przyszłości.
2. Te foldery są po to byś mógł sobie sam powrzucać do nich co chcesz a jak nie potrzeba to można usunąć (w każdym ROMie billego tak jest).
3. To jest błąd Manili bo to wersja beta jeszcze.
4. Masz przecież od tego nowe menu start.
5. Forum wyświetla się tak bo wskauje ci wersja mobilna stronki, na górze masz link o przejścia na pełną stronę.
6. To możesz jeszcze raz sprawdzić bo działa.
7. Wejdź w ustawienia Windowsowe bo chyba wszystko jest jak po staremu.
8. W ROMku Billyja nie ma jej, jest tylko full qwerty i telefoniczna oraz klawiatura (mała jak windowsowa). To dlatego że są to nowe wersje klawki z Diamonda2.
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 22:18:35 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1461 dnia: Marzec 28, 2009, 22:15:47 »
Błąd z G-sensorem chyba rzeczywiscie istnieje (po kalibracji działa a po SR juz nie)  ... Mam nadzieje ze uda sie go rozwiazac w kolejnej wersji. Co do Listy programow do odinstalowania - to tez jest problem spowodowany manila. Niestety :/

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #1462 dnia: Marzec 28, 2009, 22:26:40 »
no to ja tam czekam na wersje final i jak bedzie to wtedy na nia pewnie sie przerzuce

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #1463 dnia: Marzec 28, 2009, 22:35:18 »
Co do pogody i dodawania w niej miejscowości (ręcznie edytując plik) to nie wina manili2 tylko romu
Powróce chyba tez do 530 z manila2 zmienie tylko pagepool na 6

*

Offline heps

• 21
« Odpowiedź #1464 dnia: Marzec 28, 2009, 22:57:13 »
niektorzy jak widać proszą o poradę jak wrocic do starego menu start. ja natomiast chcialbym zapytac jak uaktywnić to nowe menu co widac na screenach, bo zainstalowalem najnowszy betowy rom i niestety mam stare menu. nigdzie nie widze caba aktywujacego, a wpisy w rejestrze wskazuja ze nowe menu jest wlaczone :/

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #1465 dnia: Marzec 28, 2009, 23:17:57 »
niektorzy jak widać proszą o poradę jak wrocic do starego menu start. ja natomiast chcialbym zapytac jak uaktywnić to nowe menu co widac na screenach, bo zainstalowalem najnowszy betowy rom i niestety mam stare menu. nigdzie nie widze caba aktywujacego, a wpisy w rejestrze wskazuja ze nowe menu jest wlaczone :/
A HR robiłeś :?:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline heps

• 21
« Odpowiedź #1466 dnia: Marzec 28, 2009, 23:58:31 »
fuck, zapomniałem!
co zmienia Hard Reset po wgraniu ROMu, skoro on i tak wszystko kasuje? /wiem, że HR nakazują wszyscy rommakerzy - ale ciekawi mnie, dlaczego?/

jak teraz zrobię kopię pim, rejestrów i baz, HR i potem restore, to problem znów się pojawi?
nie chcę znowu wszystkiego instalować x(

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1467 dnia: Marzec 29, 2009, 00:46:38 »
fuck, zapomniałem!
co zmienia Hard Reset po wgraniu ROMu, skoro on i tak wszystko kasuje? /wiem, że HR nakazują wszyscy rommakerzy - ale ciekawi mnie, dlaczego?/

jak teraz zrobię kopię pim, rejestrów i baz, HR i potem restore, to problem znów się pojawi?
nie chcę znowu wszystkiego instalować x(

Skoro przywrocisz poprzednie rejestry to zapewne znowu nie pojawi Ci sie to menu ... Sproboj w HKLM/Software/HTC/Manila/EnlargeMenuStart/ EnableManilaStartMEnu na 1 ...

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
« Odpowiedź #1468 dnia: Marzec 29, 2009, 10:30:30 »
mam problem na nowym romie. Odebrałem mmsa i nie mogę go przeczytac. jak daje na przeczytanie to włącza mi sie odrazu pisanie nowego mmsa. chyba ze cos źle robie.
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #1469 dnia: Marzec 29, 2009, 11:04:40 »
ze tak zapytam jak usunac z G-config program ktory dodalem ? nie widac tam zadnej opcji.

ps. czym sie roznia wersje classic od standard ? i co to jest BS i ZS ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 11:12:13 wysłana przez jarino »