Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 366637 Wyświetleń

Odp: ROM 2.03.510.3 Standard PLK
« Odpowiedź #630 dnia: Marzec 09, 2009, 22:24:43 »
wyskakuje kalendarz ale czy to w jakiś sposób przeszkadza? jeśli billy jesteś w stanie zrobić caba z poprawką bez większego nakładu pracy to poprosimy, he he ale z drugiej strony perscy tkacze dywanów specjalnie robili jeden węzełek nie zgodnie ze sztuką, żeby dywan nie był idealny:) także.....  :wink:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #631 dnia: Marzec 09, 2009, 22:33:10 »
Dokładnie :) Dlatego juz o kalendarzu nic nie mowie ;) Bo taki blad to chocby moze byc wizytówka billyego ;D

A teraz nieco z innej beczki Panowie. Jeżeli chcecie to przygotowałem (pierwotnie na moj uzytek) ikonki dosc spokojne dopasowane do zielonego podswietlenia u billyego ;) Jesli checie to zamieszczam ... Pliki manilla trzeba skopiowac do Windows i zastapic tam istniejace. Mam nadzieje ze komus sie spodoba ;) W zipie pliki Zielen i Oryginalne jakby ktos chciał powrocic do stanu sprzed. Brakuje tam tylko jedynie oryginalnej belki dolnej ale zeby ja przywrocic nalezy tylko usunac z Windows plik 1864da05_manila a w miejsce jego pojawi sie oryginalny przywrocony samoczynnie z ROMu :)

« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 22:35:38 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #632 dnia: Marzec 09, 2009, 22:45:42 »
W dodatkach jest:
- GFX ATI 3D
- GFX HTC 3D
- GFX Omnia 2D
- GFX Omnia 3D
Który CAB zainstalować? Rozumiem że jest to sterownik do akceleracji/grafiki, tylko który?

- Głośność średnia
- Głośność wysoka
- Głośnośc z WM6
Czym one się różnią? Głośnością w sensie ilość dB? Czy może chodzi o ton? Ten ostatni czyli "głośność z wm6" zmienia Diamondowy sposób zmiany głośności na klasyczny z WM (dwa suwaki)?

Co do kalendarza to tak tylko powiedziałem, dla jasności. Nie przeszkadza mi on, choć miło byłoby bez niego :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 23:13:26 wysłana przez kaamien »

« Odpowiedź #633 dnia: Marzec 09, 2009, 23:01:50 »
jest jeden mały błąd, który mi generalnie nie przeszkadza. u qsqa też tak jest, xcoom sobie z tym poradził. W kalendarzu w widoku tygodnia nie widać opisów spotkań, są tylko kwadraty wskazujące na godzinę spotkania, ale u xcooma w środku jest tekst, a tu nie ma. Tak naprawdę i tak ciężko je odczytać, chociaż jak się ustawi widok 5-cio dniowy to można by.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #634 dnia: Marzec 09, 2009, 23:57:38 »
W kalendarzu w widoku tygodnia nie widać opisów spotkań, są tylko kwadraty wskazujące na godzinę spotkania
- a jak jest w orginalnym romie?

Głośność średnia - audiopara light
Głośność wysoka - audiopara full
z WM6 te 2 suwani standardowe

sterwoniki 3d jakby ktos mial problem z tymi od ATI, nie potrzeba zmieniac jak wszystko gra

kalendarz nie wiem czemu, ale chyba znalazlem powod zlego dzialania klawiaturki, jak zadziala to moze u was zniknie kalendarz, bo mi sie on naprawde nie odpala ani razu (oprócz pierwszego startu od razu po hard resecie), poza tym nie ma tego w wersji 510.2, ale te dwie aplikacjie powiadomienia i klawiatura sa poskładane z kawałków dostepnych z innych zródeł, moze cos jeszcze nie grac, jakos nie moglem znalesc jednego pakietu który by dzialal od zaraz

Napisane: Marzec 09, 2009, 23:33:18
zrobilem wersje romu bez strzałek w trybie pionowym, ale ze strzałkemi w trybie poziomym, troche wiecej widać, zmienilem parę plików, nie odpalił mi sie kalendarz po hard resecie, klawiaturka na razie dziale, ale testuje jak długo
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #635 dnia: Marzec 10, 2009, 00:05:55 »
Czy można w jakikolwiek sposób wyłączyć powiadomienia, które włączają się podczas tapnięcia w górny pasek? Wolałbym ten standardowy widok z WM lub HTC-owski (random access).

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #636 dnia: Marzec 10, 2009, 00:11:50 »
ROM 2. 03. 510. 3 Standard NewKBD_ NN.rar - ta wersja romu nie zawiera tego ekranu

lub przegraj pusty plik o nazwie NotificationManager.dll do folderu windows, i w ustawieniach/system/Powiększenie paska postaw haczyk

rom bez strzalek leci na chomika, jakby ktos mogl sprawdzic czy na nim nie bedzie sie odpalal Kalendarz
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 00:14:22 wysłana przez billyj80 »

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #637 dnia: Marzec 10, 2009, 00:20:14 »
Dzięki za info o powiadomieniach.

Co do ROMu rozwiązującego problem z kalendarzem - chętnie potestuję.

Edit: Jak się domyślam dopiero wrzucasz na chomika ten ROM? Dzisiaj jednak już chyba nie dam rady, ale jutro rano go sprawdzę o ile już ktoś tego nie zrobi.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 00:23:59 wysłana przez kaamien »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #638 dnia: Marzec 10, 2009, 00:29:52 »
tak, ja tez juz ide lulac, milych snów wszystkim

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #639 dnia: Marzec 10, 2009, 06:22:27 »
Apropos tego programiku, do nowego sensora, w którym miało się przypisywać aplikacje, które mogły być przerzucane w tryb landscape, to czy ma go ktoś bo jakoś nie mogę go znaleźć :?:
Billyj80 czy w najnowszych ROMach jest ten programik wraz z najnowszym sensorem :?:

edit:
Zainstalowałem właśnie nowy ROMik mistrza BillyJ80 w wersji 2.03.510.3 Standard BS czyli z klawiaturą bez strzałek i wrażenia są jak najbardziej pozytywne ale do czegoś zawsze trzeba się przyczepić.
Po HR wyskoczył mi na początku kalendarz i nie wiem czemu czasami po SR też wyskakuje a czasami nie.
Raz się mi zawiesił ale to mu mogę wybaczyć a poza tym działa dobrze.
Ilość RAMu zajętego jest od 58% po SR i wzrasta dość szybko ale max do 70%. Nie wiem jak będzie chodził jak zainstaluję AutoMapę a teraz idę spać bo jestem po nocce w pracy i dzięki temu że miałem chwilę czasu to się bawiłem z moim Diamencikiem :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 08:07:11 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

« Odpowiedź #640 dnia: Marzec 10, 2009, 10:11:41 »
ja jeszcze nie testowałem nowego ale w 510.3 trochę martwi mnie ten ram który podskakuje nawet do 73%. Billy czy ta klawiaturka może być tego sprawcą, bo w 510.2 chyba nie doszło mi nawet do 70%?

*

Offline pawgaw

• **
  • 158
    • coś o sobie
  • Sprzęt: HTC Diamond 2.03.540.0 Billyj80
« Odpowiedź #641 dnia: Marzec 10, 2009, 10:34:16 »
Jak zwykle podaję linka do wersji ROM 2.03.510.3 Standard BS:

http://rapidshare.com/files/207473121/ROM_2.03.510.3_Standard_BS.rar

PawGaw
pozdrawiam
PawGaw

« Odpowiedź #642 dnia: Marzec 10, 2009, 12:17:18 »
potwierdzam, kalendarz pojawia się nadal. Kurcze dość szybko mój Diamond osiągnął 71%. Było by idealnie żeby nie przekraczał 70%. Ale czy to możliwe? bo ten Rom jest strasznie szybki -  rozumiem że to właśnie kosztem ramu?

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #643 dnia: Marzec 10, 2009, 14:04:47 »
troche wina klawiaturki, ale tez ekranu powiadomień, on tez musi troche ramu wcinać, ale jak juz kiedys pisalem w Diamencie jest stanowczo za malo ramu no i nie da sie w nieskonczoność dodawac nowych rzeczy, ogolnie rom 2.03 jest bardziej pamieciażerny niz 1.97, ale ta pamiec jest wykorzystywana jako cache dla programów, dopółki nie wyjdzie oficjalna wersja poprawnie działającej klawiaturki, nic nie moge chyba wiecej odnośnie niej zrobić, ona chyba powoduje odpalanie kalendarza, bo nic oprócz niej i ekranu powiadomien nic nie zmienialem w stosunki do poprzedniej wersji

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #644 dnia: Marzec 10, 2009, 14:46:50 »
No nie wiem bo wcześniej miałem bardzo długi czas rom od xcoom w wersji 8.2 Full i też czasami wyskakiwał kalendarz. Na początku to po każdym SR a później chyba jakoś się już oswoił ROM z telefonem bo już nie było to za każdym razem.
Zobaczę jak będzie tutaj bo teraz na Twoim ROMie wyskakuje ale nie zawsze po SR. zauważyłem że częściej wyskakuje jak robi się SR poprzez restart jakimś programem np. po instalacji tego programu jak wyskakuje powiadomienie że należy zrobić SR i klikam na tak i wtedy następuje SR a po nim wyskakuje kalendarz.
Po zwykłym SR czyli za pomocą przycisku zasilania nie zawsze wyskakuje.
HTC Touch Diamond

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #645 dnia: Marzec 10, 2009, 15:57:55 »
To samo zauwarzylem ... jak robi sie RESET przyciskiem to jest w miare ok ... Choc ostatnio robie nawet programem PHM Reset i tez nie wyskakuje ... Takze moze sie juz ROM oswoil ;) Ale ROMik wypas :)

*

Offline nemesis

• **
  • 191
  • Sprzęt: MDA Compact 4 / iPhone 3G / BB Bold
« Odpowiedź #646 dnia: Marzec 10, 2009, 17:17:32 »
billyj80 mam pytanie z innej beczki.
Czy można w prosty sposób zamienić przypisanie lewego klawisza programowego na ekranie "Strona Główna" ?
W Twoich romach jest tam podpięty program do odpalania menu a ja jednak wolałbym mieć telefon. Coś ostatnio mój Diamond szwankuje i jak naciskam przycisk telefonu, to reakcja jest taka jakbym naciskał strzałkę w lewo. Dlatego wolałbym mieć pod klawiszem na ekranie funkcję telefon.
Sprzęt: Era MDA Compact 4

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #647 dnia: Marzec 10, 2009, 17:40:10 »
Czy można w prosty sposób zamienić przypisanie lewego klawisza programowego na ekranie "Strona Główna" ?
W Twoich romach jest tam podpięty program do odpalania menu a ja jednak wolałbym mieć telefon. Coś ostatnio mój Diamond szwankuje i jak naciskam przycisk telefonu, to reakcja jest taka jakbym naciskał strzałkę w lewo. Dlatego wolałbym mieć pod klawiszem na ekranie funkcję telefon.
Możesz to zrobić za pomocą Diamond Tweak 0.5.3_Polish
Bardzo prosto można zmienić tam przypisane odnośniki do soft keyów.
HTC Touch Diamond

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #648 dnia: Marzec 10, 2009, 17:45:22 »
W advenced Configuration tools tez jest ta opcja :) W manu wiecej ... Key mapping. :)

*

Offline nemesis

• **
  • 191
  • Sprzęt: MDA Compact 4 / iPhone 3G / BB Bold
« Odpowiedź #649 dnia: Marzec 10, 2009, 17:47:27 »
Możesz to zrobić za pomocą Diamond Tweak 0.5.3_Polish
Bardzo prosto można zmienić tam przypisane odnośniki do soft keyów.

Dzięki. już zmieniłem.

Sprzęt: Era MDA Compact 4

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #650 dnia: Marzec 10, 2009, 17:50:15 »
Nie mogę poradzić sobie z HTCExtFun. Próbowałem już chyba wszystkiego. Za każdym razem error "initialize". Oczywiście "Tips & tricks" przeczytałem, grzebałem na XDA, niestety bez rezultatu. Co trzeba wpisać do rejestru zamiast wartości "Pełna QWERTY" i "Klawiatura"? Chciałem żeby przy wyciągnięty rysiku była malutka klawiatura WM, a przy włożonym "Klawiatura Telefonu" (Phone Keyboard/keypad). Tymczasem co nie wpiszę, mam błąd.

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #651 dnia: Marzec 10, 2009, 18:05:08 »
Nie mogę poradzić sobie z HTCExtFun. Próbowałem już chyba wszystkiego. Za każdym razem error "initialize". Oczywiście "Tips & tricks" przeczytałem, grzebałem na XDA, niestety bez rezultatu. Co trzeba wpisać do rejestru zamiast wartości "Pełna QWERTY" i "Klawiatura"? Chciałem żeby przy wyciągnięty rysiku była malutka klawiatura WM, a przy włożonym "Klawiatura Telefonu" (Phone Keyboard/keypad). Tymczasem co nie wpiszę, mam błąd.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\HtcExtFun]
"StylusOutSipName"="Klawiatura"
"StylusInSipName"="Klawiatura telefonu"

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #652 dnia: Marzec 10, 2009, 18:18:51 »
Dokładnie tak wpisywałem, chyba nawet ze dwa razy. Właśnie robie HR, zaraz spróbuję po raz trzeci. Może po HR coś się zmieni.

Edit: Niestety bez zmian. Dla jasności powiem, że ściągnąłem HtcExtFun z Twojego chomika xcoom, natomiast używam ROMu z tego tematu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 18:29:31 wysłana przez kaamien »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #653 dnia: Marzec 10, 2009, 18:36:42 »
Wina tkwi pewnie w tym ze w ustawieniach wprowadzania w tym ROMie mamy tylko Klawiatura i Touch Input i to on zawiera w sobie dopiero pelan QWERTY i Klawiatura telefonu ... a do htcExtfun nazwy brane sa wlasnie te z opcji ... Czyli jakbys Wpisal Touch Input to cos by tam wyskakiwalo ;)

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #654 dnia: Marzec 10, 2009, 18:38:35 »
Aaano faktycznie. Pewnie że tak jest. Dzięki za sugestię! Nie zwróciłem uwagi na opcje klawiatury tylko patrzyłem po nazwach jakie klawiatury są dostępne. Już sprawdzam co to zmieni.

Edit: Teraz działa. Dzięki Krzysiecw! Tylko muszę obczaić algorytm wyboru klawiatur z Touch Input a będzie dobrze ;)

Edit 2: Czy w naszej klawiaturce czyli "Touch Input" jest możliwe włączenie słownika na stałe dla "klawiatura telefonu", a wyłączenie na stałe dla "pełna qwerty" ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 19:57:09 wysłana przez kaamien »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #655 dnia: Marzec 10, 2009, 20:26:30 »
Wydaje mi sie ze z naszego poziomu takowej nie ma :/ Aczkolwiek u mnie z tym t9 i abc to roznie jest :D niby mam automatycznie wlaczone a czasem jest tak a czasem inaczej ... i raz jest wlaczone tu a nie wlaczone tam. Krotko mowiac ... burdelik ;) Ale ja i tak nie robie z tego problemu bo kliknac mi i wlaczyc badz wylaczyc t9 to zaden problem. :)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #656 dnia: Marzec 10, 2009, 20:43:25 »
sprawdze dzisiaj inną wersje klawiatury, zobacze czy moze cos bedzie lepiej

« Odpowiedź #657 dnia: Marzec 10, 2009, 20:55:32 »
witam, zaznaczam, ze to moj 1 post i nie jestem jeszcze biegly w temacie diamonda, dlatego prosze o wyrozumialosc ;)

zainstalowalem rom 2.03.510.2 Standard i jestem bardzo zadowolony z predkosci itd (gratulacje dla tworcy!!), ale irytuje mnie jedna rzecz, mianowice chcialbym aby belka z data i nazwa operatora byla przezroczysta, podobnie (choc juz niekoniecznie) dolny pasek z ikonkami

znalazlem informacje, ze to sie nazywa top i bottom curtain, dotarlem tez do caba, ktory wylacza top curtain, ale nie moge niestety znalezc caba ktory powodowalby przezroczystosc,

z gory dzieki za jakas rade...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #658 dnia: Marzec 10, 2009, 21:05:34 »
LordBruce ... to jest tylko i wylacznie grafika :) Nie ma czegos systemowego co spowoduje ze bedzie to przezroczyste ... Trzeba poprostu zrobic przezroczysta grafike ... Moja wiedza konczy sie tylko na CABach ktore wylaczaja kompletnie kurtynki ... Odnosnie dolnej kurtynki ... ta z kolei juz ma systemowo zrobione ze jest ona przezroczysta tylko na HOME a w reszcie zakladek robi sie nieprzezroczysta ... i tego nie da sie zmienic ... Jezeli uzbroisz sie w cierpliwosc to sprobuje cos sam wykombinowac odnosnie gornej ;)

EDIT: Na dole w ZIPie masz dwa pliki manilla ... skopiuj je jakims porzadnym explorerem (Total Commander, Resco Explorer) do Windows i zastap tam istniejace. Nastepnie wyłącz i włącz manille w ustawieniach Dzisiaj. Jezeli bedziesz chciał powrocic do oryginalnych wystarczy ze skasujesz te pliki z Windows a system sam przywroci oryginalne z ROMu :) Mam nadzieje ze o to Ci chodziło ... Pozdr.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 21:23:27 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #659 dnia: Marzec 10, 2009, 21:22:30 »
hmm, w romie, ktory mam zainstalowany dolna takze na home nie jest przezroczysta;

bylbym wdzieczny, gdyby udalo sie tobie cos w tym temacie zdzialac :)

i jeszcze jedno pytanie, czy jest mozliwosc by ikonka z numerkiem powiadajaca o sms szybciej znikala po najechaniu na nia i wyswietleniu przychodzacego smsa?

p.s. ok, dzieki, zaraz sprawdze!
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 21:24:04 wysłana przez LordBruce »