ROM 2.03.500.2 wersja finalna
- poprawiłem wskażnik baterii, ale oprócz tego dodałem w Dodatkach Caba "Wskaźnik baterii" (patrz screen poniżej) po instalacji zamiast 100 po naładowaniu pojawia sie taka malutka błyskawica, dopiero potem 100 i w dół, z tym, ze jak ktos zainstaluje błyskawice, to nie bedzie sie pokazywał ! przy rozładowaniu tylko ostatnia pokaże się 1 %, to juz jak kto woli, standardowo w romie ustawione 100 do !
- mała klawiatura jest juz po polsku
- poprawione tlumaczenie w połączeniach Internet, Work, My ISP itd.
- dodany Cab w Dodatkach, zamienialący Lewy Soft Key Manu na Telefon, - "Telefon LSK" (patrz screen poniżej), do wyboru, jak ktos nie chce mieć menu
- zmieniony napis Odblokowywanie na Odblokuj, gdyż sie nie mieścił (patrz screen poniżej)
- wywalone Dynamiczne ładowanie baterii, bo i tak nie dziala na kolorowych ikonkach
- wyrzucone tez miasta z pogody, nie kazdy mieszka w Lublinie, bedzie teraz pusta ta zakładka, każdy może sobie dodać swoje
- nie usunięte 2xXXX w ostatniej zakładce TF3d Programy, mozna samenu skasowac podwójne skróty w Menu Start
- tak samo puste katalogi w Menu Start zostają, np. Edukacja, zeby kazy mógl sobie juz tam odpowiednie programy wsadzić, np. jakis Słownik, Tłumacz ENG-PL
plik juz wysyłam na chomika, powinien być za ok 30 min, w zależności od łącza
mam nadzieje, że juz nie bedzie wiecej błędów i romik bedzie można używa jak orginał z HTC
planuje, jeszcze drobne poprawki, których nie moglem na dzień dzisiejszy zrobić z braku odpowiedniej wiedzy, a są to:
- zmiana domyślnej lokalizacji dzwonków na Internal Storage z "Moje dźwięki dzw." na "Moje dzwonki", ponieważ nie wiem czy tylko u mnie to występuje, ale nie mogę wejsc do tego katalogu z poziomu Windowsa XP w trybie dysku, przyczyna leży w tej kropce na końcu
- usunąć skróty z głownego katalogu Menu Start - Internet Explorer, Windows Media oraz Pomoc, chce tam docelowo zostawić Kalendarz, Kontakty, Obsługa wiadomości i Telefon
szukałem tego wszędzie, ale nie mogę na razie znaleść, jeżeli ktoś wie jak to zrobić, proszę o kontakt, ja bynajmniej wciąż bedę szukał
pozdrawiam Billy

ps.
zmianiłem też Maly uklad na Mały układ w oknie wyboru klawiatur
i przy konfiguracji poczty pojawia sie wiadomosc z poradami