Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 376572 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ROM 2.03.407.2 PLK + KUCHNIA
« Odpowiedź #90 dnia: Styczeń 18, 2009, 15:50:36 »

uzywam okolo 2h i niestety wolnego miejsca tylko 38 MB malutko na dutty V4 badz lovelasika okolo 52 MB to jest bardzo duza roznica programy instaluje te same bardzo malo ich... Wiec lovelasik i qsqa wygrywaja pod tym wzgledem...

smutna prawda, mi sie wydaje ze to ta kuchnia robi, a tak nawiasem mowisz o pamieci Program, czy Przechow. danych

mowie o "Program" obecnie 36 MB :(  "Przechowywanie danych" obecnie 87 MB

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #91 dnia: Styczeń 18, 2009, 15:54:10 »
a jak dodac dwonki do powiadomien sms? bo nie ma tych co byly zawsze? sciaglem wiec z innego romu wgrywam do katalogu ring ale nadal nie moge go ustawic na sygnal smsa ??

brakujace dzwonki na chomiku, dodaj i ugotuj nowy rom
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #92 dnia: Styczeń 18, 2009, 16:20:52 »

uzywam okolo 2h i niestety wolnego miejsca tylko 38 MB malutko na dutty V4 badz lovelasika okolo 52 MB to jest bardzo duza roznica programy instaluje te same bardzo malo ich... Wiec lovelasik i qsqa wygrywaja pod tym wzgledem...

smutna prawda, mi sie wydaje ze to ta kuchnia robi, a tak nawiasem mowisz o pamieci Program, czy Przechow. danych

mowie o "Program" obecnie 36 MB :(  "Przechowywanie danych" obecnie 87 MB

Potwierdzam informacje:

- na twoim romie: pamięć w granicach 39-35
- rom nowy xcomm 2.03.412: pamiec w granicach 48-50
- pamiec w beta force diamond z manila HD: pamiec okolo 30

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #93 dnia: Styczeń 18, 2009, 17:09:34 »
Jeszcze jedna rzecz odnośnie nowej kuchni - z automatu wycina pliki rgu i dsm więc ciężko taki rom później poddać jakiejkolwiek obróbce.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #94 dnia: Styczeń 18, 2009, 18:28:02 »
trudno, z ta pamiecia, moze z ciekawosci wrgam sobie inny rom i zobacze, ja mam wylaczony dialer manilli, i nakladke s2u2, i mam caly czas 59% czyli 62,76mb zajete i 44.31mb wolne, na razie nie zauwarzylem aby jakiejs aplikacji brakowalo pamieci tomtom7 tez normalnie chodzi

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #95 dnia: Styczeń 18, 2009, 18:58:19 »
Po dniu użytkowania jak narazie ROM chodzi dobrze przy moich ustawieniach. Jak dla mnie, brakuje mu parę rzeczy, takich które uważam że powinien mieć każdy rom w standardzie tzn.:
- TotalComander
- PocketRAR

dodatkowo przydałby się
- Advanced Config
- Diamond TF3D config
- SMS Report Eraser

Z bugów jakie znalazłem to:
- brak kurtynki (już rozwiązany)
- ciągle włączający się AS
- problem z OPERĄ przy minimalizacji wyłącza się (jak narazie z tych romów co miałem to tylko Dutty 3.6 12 pp nie miał żadnych problemów z operą)

Dodam jeszcze jedna rzecz, a mianowicie stary wygląd mediaplayera :(
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 19:51:27 wysłana przez ciopik »

*

Offline diamond1

• *
  • 67
    • Mr Nice Guy - design, strony www, grafika.
« Odpowiedź #96 dnia: Styczeń 18, 2009, 20:50:12 »
Witam, mam problem z tą kurtynką która zamieściłeś, nie działa, po zainstalowaniu nic się nie dzieje, tak jakbym jej w ogóle nie instalował (tak, zainstalowałem w pamięci urządzenia), co prawda używam ROM'u Kolegi QSQA w wersji 3.2a Lite. To jest przyczyna?
You should never underestimate the predictability of stupidity.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 18, 2009, 21:06:08 »

« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 19, 2009, 12:27:06 »
Witam

Wgralem ten ROM od Billego i jak narazie wszytsko chodzi wszytsko OK. Mam jednak pytaie. na poprzednim ROMie pamięć miałem zajętą na ok 54% a tutaj mam na ok 75% :( I jeszcze jedno jak można dodać dzwonki do budzika ponieważ mam tylko pare:(

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 19, 2009, 13:32:59 »
Witam

Wgralem ten ROM od Billego i jak narazie wszytsko chodzi wszytsko OK. Mam jednak pytaie. na poprzednim ROMie pamięć miałem zajętą na ok 54% a tutaj mam na ok 75% :( I jeszcze jedno jak można dodać dzwonki do budzika ponieważ mam tylko pare:(

moze lepiej wgraj rom od xcoom, on lepiej radzi sobie z pamiecia, ja raczej tego nie bede probowal poprawic, bo po co jezeli ktos juz to zrobil, a w dodatku wystawil kuchnie, ktora mozna sobie dowolnie zmodyfikowac, pozdrawiam

*

Offline Staw

• 27
  • Sprzęt: HTC hd2
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 19, 2009, 14:35:25 »
billyj80 co zrobiłeś że w twoim romie w dialerze nie ma napisu: Przesuń, aby Odebrać/Ignorować. W innych romach jest i nie mogę go usunąć zmieniając plik phcanhtc.dll

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 19, 2009, 18:58:10 »

To może napiszesz jakiś 'podręcznik' jak się gotuje na tej kuchni ........... bo kilka osób pyta o to ale jego 'Autor' jakoś nie ma ochoty pomóc  :S  :(
Bo narazie to jest tak jabym dostał samochód bez kluczyków  :mrgreen:

hehe, kolego moze daj jakis konkretny przykład co chcesz zmienic, ja ci postaram sie wytlumaczyc na podstawie tego konkretnego przykladu, bardzo ciezko jest napisac jakis przewonik, musialbym chyba kazda paczke po kolei opisywac.

wazny jest plik initflashfiles.dat, katalog oem/0415/OperatorPKG, gdyz w nich sa zapisy, ktore lacza sie z paczkami z katalogu ext, reszte mozesz kasowac prawie bez ograniczen

zebyscie wiedzieli, ile ja czasu nad tym spedzilem, probujac rozgrysc kazdy problem,  jeszcze w zeszla niedziele wiedzialem niewiele wiecej o tej kuchni niz wy, gdyz dopiero w poniedzialek zaczalem ja przerabiac na polski, i krok po kroczku mi sie udalo, a tak poza tym to jest to moj pierwszy spolszczony rom w zyciu, poprzedni to byla tylko przerobka lovelasika, na moje potrzeby.

zycze powodzenia
Billy
[/quote]

I tu mamy problem, że nowa kuchnia to zabawka tylko dla kogoś kto przysiądzie z nia na tydzień lub dwa i będzie szukał co oznacza która paczka....

To widać, że jestem totalny lamer i jak juz rozgryzłem o co chodziło w poprzedniej kuchence to dzień czy dwa później ukazała się wersja z opisami  :-? więc nie mam ochoty znów zaczynać od zera :(
Może komus będzie się chciało spisac "co jest co"  :grin:
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 19, 2009, 22:38:00 »
Marnieje już ten wątek(Diamond) jak widać na tym następnym niepotrzebnym przypiętym wątku.Kuchni jest już za wiele -aż!Panowie admini -forumowicze nie chcą przypiętych wypocin Made in Poland from XDA!!!!Co to za ściema,te kpiny co wystawiają tu kolesie to bzdety.Dajcie już spoko,ehhh. :| ROM nadaje się do kosza,wolny,BT brak sterów,WiFi można wieki czekać,kurde jestem ciekaw co będzie jak każdy sobie przykucharzy ROM ??Panowie-nie znacie się nie tworzyć na siłe,co to za mania że każdy chce zapodać wypociny na forum.Fajnie że po polsku ale to taka zaleta?Bez laga przy odbieraniu rozmów już ze sto jest ROMów a tu taka nowość,bo po polsku???I co tu jeszcze ciekawego,przeróbka najprostszej kuchni z XDA???Ehhh... :|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 22:48:25 wysłana przez !Novy »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 19, 2009, 22:50:34 »
"...forumowicze nie chcą przypiętych wypocin..."

Kto Ci dał prawo do wypowiadania się w imieniu wszystkich... !

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 19, 2009, 22:58:38 »
Poczytaj kilka wątków więcej...Ehhh.... :]

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 19, 2009, 23:08:12 »
Poczytaj kilka wątków więcej...Ehhh.... :]

Co ja mam czytać to wiem. A Ty jeśli już, to pisz tylko we własnym imieniu.
            Na tym kończe dyskusje z Tobą. Nie mam ochoty ani przyjemności - właśnie
            po przeczytaniu między innymi większości Twoich wypowiedzi na tym forum.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 19, 2009, 23:22:21 »
Sorrki -podniety z powodu polskości ROM-u to nie wsio,inaczej to forum by nie zaistniało.Twoje zdanie doprowadza mnie do tego czym jest jedynie marny uśmiech.Klocki lego którymi się tu bawicie są jedynie kopią kuchni z XDA(mondliv i kilka innych)Nic to ciekawego ale jak kto woli.Pozdrawiam!

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 19, 2009, 23:37:32 »
Marnieje już ten wątek(Diamond) jak widać na tym następnym niepotrzebnym przypiętym wątku.Kuchni jest już za wiele -aż!Panowie admini -forumowicze nie chcą przypiętych wypocin Made in Poland from XDA!!!!Co to za ściema,te kpiny co wystawiają tu kolesie to bzdety.Dajcie już spoko,ehhh. :| ROM nadaje się do kosza,wolny,BT brak sterów,WiFi można wieki czekać,kurde jestem ciekaw co będzie jak każdy sobie przykucharzy ROM ??Panowie-nie znacie się nie tworzyć na siłe,co to za mania że każdy chce zapodać wypociny na forum.Fajnie że po polsku ale to taka zaleta?Bez laga przy odbieraniu rozmów już ze sto jest ROMów a tu taka nowość,bo po polsku???I co tu jeszcze ciekawego,przeróbka najprostszej kuchni z XDA???Ehhh... :|

jak sie tak dobrze znasz to mogles wystawic swoj rom, ja nie twierdze, ze jestem jakims specjalista, tylko zbyt dlugo czekalem na polski rom w wersji 2, to byl jedyny powod dla ktorego sobie go spolszczylem, nie bede zaprzeczal ze kuchnia i rom jest moj, bo tak nie jest, zeby tak mowic musialbym sam go sam napisac od podstaw, a nie tylko przerobic, co racja to racja romow juz bez liku, dlatego ja sie nie pcham, ja juz swoje zrobilem, niech sie inni wykarza, jak maja ochote, a ciebie jak nie interesuje to nie zagladaj, o ile pamietam to tys mnie odtatnio wkurzyl przy okazji romu lowelasika, wiesz co jak masz jakis problem egzystencjonalny to moze idz do lekarza, a nie bedziesz sie madrzyl, bez potrzeby, nikt tu twoich wypocin nie potrzebuje, zegnam, bez odbioru
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 23:39:48 wysłana przez billyj80 »

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 20, 2009, 00:11:07 »
jak sie tak dobrze znasz to mogles wystawic swoj rom, ja nie twierdze, ze jestem jakims specjalista, tylko zbyt dlugo czekalem na polski rom w wersji 2, to byl jedyny powod dla ktorego sobie go spolszczylem, nie bede zaprzeczal ze kuchnia i rom jest moj, bo tak nie jest, zeby tak mowic musialbym sam go sam napisac od podstaw, a nie tylko przerobic, co racja to racja romow juz bez liku, dlatego ja sie nie pcham, ja juz swoje zrobilem, niech sie inni wykarza, jak maja ochote, a ciebie jak nie interesuje to nie zagladaj, o ile pamietam to tys mnie odtatnio wkurzyl przy okazji romu lowelasika, wiesz co jak masz jakis problem egzystencjonalny to moze idz do lekarza, a nie bedziesz sie madrzyl, bez potrzeby, nikt tu twoich wypocin nie potrzebuje, zegnam, bez odbioru
Witam,
Bardzo fajny rom billyj80. Przerobiłem dużo romów na swoim Diamondzie i mogę szczerze pogratulować. Te z xda wcale nie są takie rewelacyjne i mają dużo błędów. Mam nadzieję że nie zniechęcasz się do pracy a Ci którzy sami próbowali spolszczyć lub zrobić swój rom(np. ja :D) wiedzą ile trzeba włożyć w to pracy i ile czasu poświęcić. Pozdrawiam

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 20, 2009, 00:48:32 »
Witam,
Bardzo fajny rom billyj80. Przerobiłem dużo romów na swoim Diamondzie i mogę szczerze pogratulować. Te z xda wcale nie są takie rewelacyjne i mają dużo błędów. Mam nadzieję że nie zniechęcasz się do pracy a Ci którzy sami próbowali spolszczyć lub zrobić swój rom(np. ja :D) wiedzą ile trzeba włożyć w to pracy i ile czasu poświęcić. Pozdrawiam

nie no nie bede sie zniechecal, na razie wszystko zostalo zrobione, jezeli wyjdzie jakis ciekawy update od htc, moze rom 2.5 to bede nad nim siedzial, na razie nie ma zbytnio sensu tlumaczyc nowych romow, bo to jest ciagle to samo, tylko numerki sie zmieniaja, ale os pozostaje ten sam, a wypuszczac 10 wersji tego samego nie ma po co, kazdy moze sobie ugotowac wedle upodoban, tym bardziej teraz jak sa wszystkie kuchnie dostepne
Napisane: Styczeń 20, 2009, 00:37:03
billyj80 co zrobiłeś że w twoim romie w dialerze nie ma napisu: Przesuń, aby Odebrać/Ignorować. W innych romach jest i nie mogę go usunąć zmieniając plik phcanhtc.dll

nie pamietam w tej chwili, ale na xda jest opis jak to usunac, trzeba wyedytowac dll hex edytorem, usunac ten napis, zapisac, i potem podpisac dll, ale zamien sobie wszystkie dll z phonecanvas na te z mojej kuchni, powinno dzialac

przez przypadek odkrylem co powoduje wysysanie pamieci w moim romie, jest to mianowicie pakiet eLiAs AutoHibernate, IrBthDet, cos mi sie wydaje ze nie wspolpracuja one z nowymi romami, w razie czego jakby wam taki problem wystapil to wywalcie te tweaki
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 22:04:20 wysłana przez billyj80 »

« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 23, 2009, 13:38:50 »
Witam,
to jest może banalne pytanie ale je zadam.
Jak usunąć otrzymywanie po wysłaniu smsa potiwerdzenia kolejnym smsem, że dostarczono? Teraz na tym romie mam po każdy smsie info od "administratora systemu", że smsa dostarczono.
Jak to wyłączyć?
pozdrawiam wszystkich

« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 23, 2009, 16:46:53 »
Wprawdzie nie doczekałem się odpowiedzi - temat nadal aktualny - ale mam ciekawe spostrzeżenie.
Trochę problematyczne w tym romie była podobno pamięciożerność. U mnie na poziomie 70-73% co wcale mi nie przeszkadzało.
Dziś z ciekawości dograłem sobie czarną klawiaturkę telefonu - tę z wątku o themach i po restarcie okazało się, że pamięć od kilku godzin (intensywnej pracy) utrzymuje się na poziomie 62-64% co wydaje mi się wynikiem przyzwoitym.
Tak na zakończenie wielki szacunek dla autora bo przez tydzień dzwonienia na tym romie nie mam jakichkolwiek problemów
pozdrawiam

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 23, 2009, 17:17:42 »
Witam,
to jest może banalne pytanie ale je zadam.
Jak usunąć otrzymywanie po wysłaniu smsa potiwerdzenia kolejnym smsem, że dostarczono? Teraz na tym romie mam po każdy smsie info od "administratora systemu", że smsa dostarczono.
Jak to wyłączyć?
pozdrawiam wszystkich

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\inbox\Settings]
"SMSDeliveryNotify"=dword:00000001

1 - raport właczony
0 - raport wyłaczony

« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 28, 2009, 18:49:33 »
a jakaś instrukcja do tej kuchenki, kiedyś był plick Cook.cmd
a teraz nie wiem jak się zabrać, a chciałbym potestować i się pouczyć

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
Odp: ROM ROM 2.03.456.2 PLK + KUCHNIA
« Odpowiedź #114 dnia: Styczeń 30, 2009, 08:49:01 »
dla tych co podobal sie im moj rom, dostepna nowa wersja, ulepszona

*

Offline marekpriv

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #115 dnia: Styczeń 30, 2009, 12:35:12 »
jakie radio najlepiej polecacie do tego romu?
ROM: Diamond FireROM 8.1; RADIO: 1.09.25.23

« Odpowiedź #116 dnia: Styczeń 30, 2009, 12:47:35 »
mialem wgrane 1.09.25.23   ,teraz testuje 1.08.25.20 -(mowie o poprzednim romie ,
 zaraz wgrywam dzisiejszy rom)
co do 23 bez problemow z zasiegiem,gps,bateria do ok 40h
20-mam je dopiero od 2 dni ale wydaje mi sie,ze chyba z bateria jest troche lepiej

« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:00:51 »

przez przypadek odkrylem co powoduje wysysanie pamieci w moim romie, jest to mianowicie pakiet eLiAs AutoHibernate, IrBthDet, cos mi sie wydaje ze nie wspolpracuja one z nowymi romami, w razie czego jakby wam taki problem wystapil to wywalcie te tweaki

Jak wywalic te tweaki?

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #118 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:37:40 »
po prostu skasuj, te katalogi, z kuchni, sa w EXT/MyTweaks, ale teraz nie jestem do konca pewny czy to byly one wina, ja i tak ich juz nie uzylem w najnowszym romie, zaraz po starcie mam ok 55% pamieci zajetej.

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #119 dnia: Styczeń 31, 2009, 13:10:07 »
Najlepszy rom jaki kiedykolwiek zainstalowalem a mialem juz ich sporo, bardzo wazna rzecz ze nie wgrywales tam zadnych pierdół typu totalcomander itp bo poco zajmować miejsce w pamieci od tego jest internal storage a pozatym czesto wychodza nowe wersje programow i jak są w romie to ciezko je uaktualnic, rom szybki, wolna pamiec chyba standardowo jak w romach 2.03
Gratulacje!!!