Ponadto wydaje mi się, że to co robi NATALY w swoich kuchniach to jest przyszłość. Jego metoda polega przygotowaniu dopracowanego (małego) podstawowego ROMu i instalacji aplikacji ze storage (caby instalowane przy pierwszym uruchomieniu), oczywiście sam decydujesz co zainstalować. Nadmienie, że nie ma problemu z instalacjami wymagającymi interakcji czy SR.
DOKŁADNIE!!! W pełni się z Tobą zgadzam. Na Hermesie testowałem całą gamę przeróżnych ROMów (ponad pół roku grzebania w TyTN). I powiem szczerze, że najlepiej, najszybciej i bez kłopotu działał ROM CRC. Dlaczego? Bo nic w sobie nie miał. Nawet comm managera! Tylko same podstawowe tweaki (które są niezbędne!), a całą resztę instalowało się przez Device Update. Co kto chciał, to instalował. Nie miało się nic ponadto. I było super.
Prędzej czy później tak też będzie z Diamondem. Będzie sam system + podstawowe tweaki (które trudno zaadoptować na już wrzuconym na urządzenie ROMie) oraz aplikacja coś jak Device Update lub spis CABów z Internal Storage i krótki instalator (do wyboru). I będzie świetnie!
Między innymi dlatego używam ROMu Billy'ego bo jest najmniejszy (w moim odczuciu), nie ma zbędnych bajerów, a jednocześnie posiada tweaki które ułatwiają życie i są niemal niezbędne. Ponad to ROM Billy'ego jest "bardziej elegancki" i przyjemniejszy w użyciu niż cała "kolorowa" reszta

Po prostu, co kto woli. Dla mnie póki co nie ma alternatywy dla ROMów które tworzy Billy.
Aha, zmieniłem RADIO na 1.11.25.01 za namową kolegów. Teraz jest o wiele lepiej. Dzień taki jak przedtem, Diamondowi zostało 60% baterii. Na starym Radiu przy takich samych warunkach miałem 20% albo mniej. Rewelacja.
Napisane: Marzec 12, 2009, 15:10:11
Billy, mogę wyrazić swoje zdanie odnośnie "idealnego" ROMu?

Mam nadzieję, że przyjmiesz moją wypowiedź nie jako coś złego, a raczej jak opinie lub "głos ludu". W ten sposób będziesz przynajmniej wiedział czego oczekują użytkownicy Twojego ROMu, a to chyba dobrze
1. Klawiatura bez strzałek.Używałem jednej i drugiej. Na początku wolałem strzałki. Jednak szybko się przekonałem, że lepiej używać tej BEZ strzałek, bo więcej widać na ekranie, a tapnąć dokładniej palcem czy rysikiem w celu zaznaczenia tekstu to nie problem.
2. Bez powiadomieńMoim zdaniem powiadomienia (górna belka z powiadomieniami) to nie trafiony pomysł. Klikam w belkę, są powiadomienia. OK, ale po co? Chcę kliknąć ikonę WiFi żeby się przekonać o połączeniu i zasięgu. Jak to zrobić? No właśnie, nie da się. W standardowej belce z WM trzeba trafić dokładnie w ikonę. Jest to trudne, ale bardzo szybkie (biorąc pod uwagę ilość tapnięć i czas oczekiwania na reakcję). W stylu HTC pokazują się duże ikony i wtedy trzeba tapnąć na odpowiednią. Tez jest ok, bo działa tak samo. Ale powiadomienia... Jak dla mnie to fajnie wyglądają, ale nic poza tym.
Cała reszta jest bardzo dobra i chyba nie ma co zmieniać oprócz bugów które będą oczywiste. Po prostu świetny ROM i tyle. Dzisiaj poleciłem Twój ROM dwóm znajomym (obydwaj mają HTC Diamond i są trochę zieloni w temacie). Pogrzebali, zainstalowali, są zadowoleni (wcześniej mieli Diamentowy ROM 3.2 full). To chyba o czymś świadczy no nie?