Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 366072 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
Odp: ROM 2.03.510.3 Standard PLK
« Odpowiedź #690 dnia: Marzec 11, 2009, 21:16:43 »
Pamiętam jak jeden z kucharzy w dziale Hermesa, jakiś czas temu przesiadł się na Kaisera. Wszyscy na tym ucierpieli. Od razu co drugi chciał kupować Kaisera  :D  Krzysiecw, mówię ci czas zapolować na Diamonda z Vodafone  :E Problem zniknie...

A tak na serio, to regulacja głośności jest dla mnie mało ważna, czy HTC volume czy standardowa, wszystko jedno. Ważne żeby pilocik działał, a teraz działa więc jest ok.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #691 dnia: Marzec 11, 2009, 21:19:21 »
Pamiętam jak jeden z kucharzy w dziale Hermesa, jakiś czas temu przesiadł się na Kaisera. Wszyscy na tym ucierpieli. Od razu co drugi chciał kupować Kaisera  :D  Krzysiecw, mówię ci czas zapolować na Diamonda z Vodafone  :E Problem zniknie...

A tak na serio, to regulacja głośności jest dla mnie mało ważna, czy HTC volume czy standardowa, wszystko jedno. Ważne żeby pilocik działał, a teraz działa więc jest ok.

Osobiscie ... nie chce z Vodafone ;D Bo wychodzi na to ze na tym z polskiej dystrybucji działa najlepiej ;D Co oczywiscie nie jest pocieszajace dla samego autora :/ Mam tylko nadzieje ze z tego powodu billy nie sprzedasz Diamonda ;) Bo bedzie trzeba znowu robic zrzute jak dla qsqi :D:D na nowego zebys mogl supportowac Diamnta :D Choc znajac realia Anglii tam sie nie oplaca telefonu sprzedawac zeby kupic nowy ;) Wstarczy poczekac do konca kontraktu i operator sam nam da wypas komorke za FREE ;D
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2009, 21:21:23 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
Odp: ROM 2.03.510.0 najnowszy build HTC
« Odpowiedź #692 dnia: Marzec 11, 2009, 21:27:11 »
Nie ukrywam ze te Manilke z Topaza to bym juz chciał miec na pokladzie ;)

Z tego co XBmod dziś napisał została ostatnia zakładka do poprawy Manilla 2 będzie released

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Odp: ROM 2.03.510.0 najnowszy build HTC
« Odpowiedź #693 dnia: Marzec 11, 2009, 21:30:48 »
Nie ukrywam ze te Manilke z Topaza to bym juz chciał miec na pokladzie ;)

Z tego co XBmod dziś napisał została ostatnia zakładka do poprawy Manilla 2 będzie released

czeczek normalnie mi smaka robisz :D:D Ale i tak pasowalo bedzie poczekac na mistrza az obroci Polske i wroci do kraju gdzie tworzy najlepsze romy ;D A potem zaimplementuje nam manilke do swojego romu :) juz sie doczekac nie moge :D Swoja droga chlopaki tam robia rownie dobra robote co billy tu ;)

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #694 dnia: Marzec 11, 2009, 21:52:12 »
Znowu mam pytanie. Czy to wina mojego nietypowego diamenta czy wina ROMu? Bo już się pogubiłem, za dużo problemów i pytań mam  :ok:

Jak ustawić, żeby equalizer (aduio booster) w Audio Manager (w tym pluginie w TF3D) był ciągle włączony? Ustawię equalizer, gra muzyka, ładnie pięknie. Zrobię SR, włączam muzykę, a ona gra bez equalizera. Wystarczy że kliknę MENU i wybiorę "urządzenia wsp. audio", nie muszę nic więcej klikać, ustawiać, equalizer od razu się włącza. Za każdym razem tak muszę? Nie da się tego zautomatyzować?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #695 dnia: Marzec 11, 2009, 22:15:40 »
a moze do autostartu dodaj .lnk ?

billy jak juz zamiescisz ten testowy ROM to daj znac ;)

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #696 dnia: Marzec 11, 2009, 22:21:58 »
Myślę że to nic nie da, bo żeby program wystartował MUSZĄ być podpięte słuchawki. Więc teoretycznie przy każdym starcie będę miał błąd. Ale sprawdzę, sprawdzę...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #697 dnia: Marzec 11, 2009, 22:50:05 »
To ustaw gdzies w tweakach zeby działał bez wzgeldu na to czy masz podpiete sluchzawki ... było to albo w Diamond Tweak albo Advenced ... o ile nie w obu ;)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #698 dnia: Marzec 11, 2009, 22:50:51 »
Ja też mam ostatni ROM Billego z klawiaturą bez strzałek i też nie mam slidera przy odbieraniu połączeń tylko 2 przyciski.
HR robiłem.
A bateria trzyma mi ok 2 dni jak mało używam telefonu więc nie wiem co jest nie tak bo na ROMie xcoom wersji full miałem nawet 4 dni czasami a tu prawie 2.
Zmienię jeszcze Radio z 20 na 1 i zobaczę jak działa.

Poza tym nie mam innych zastrzeżeń.

To ustaw gdzies w tweakach zeby działał bez wzgeldu na to czy masz podpiete sluchzawki ... było to albo w Diamond Tweak albo Advenced ... o ile nie w obu ;)

Ale i tak po SR będzie powracać do tego samego.
W dziale z tweakami jest sposób na to by było włączone cały czas to zobaczcie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 00:41:56 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #699 dnia: Marzec 12, 2009, 00:42:43 »
najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia to udalo mi sie usunąć błąd z obracaniem na buildzie 21018.1.6.0 na którym działa mi normalnie klawiaturka, nie włącza mi sie kalendarz, działą powiekszone menu i nowe powiadomienia, jestem cały happy, jeszcze spbie sprawdzam czy czegoś nie przegapiłem
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #700 dnia: Marzec 12, 2009, 01:31:27 »
Super bo czekam na wersję finalną :D
HTC Touch Diamond

*

Offline nemesis

• **
  • 191
  • Sprzęt: MDA Compact 4 / iPhone 3G / BB Bold
« Odpowiedź #701 dnia: Marzec 12, 2009, 01:33:00 »
billyj80 proszę napisz jak włączyć w Twoim romie wyłączanie ekranu podczas rozmowy bo nie mogę tego zmienić Advance Config ani Diamond Tweak.
Sprzęt: Era MDA Compact 4

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #702 dnia: Marzec 12, 2009, 02:07:57 »
w nastepnym romi ustawie aby sie automatycznie wygaszal

*

Offline Umik

• 18
  • HTC Diamond
  • Sprzęt:
« Odpowiedź #703 dnia: Marzec 12, 2009, 04:21:34 »
Doczytałem się o tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=123657.0 że problem z regulacją głośności używając HTC Volume tkwi w programie VAlert. Problem w tym, że ja nic takiego nie instalowałem (chyba że w diamond tweak lub advance configuration coś podobnego ustawiłem). Instalowałem tylko Vibration Feedback.

Billy, czy w Twoim ROMie jest coś takiego jak VAlert lub coś podobnego, co może powodować martwe klawisze do regulacji głośności?

Po zmianie głośności na klasyczną regulacje z WM, wszystko działa.

Używam  ROM 2.03.510.2 Standart Final i mam ten sam problem ;-) , dlatego zutensknieniem czekam na kolejną wersję. HTC UK Clear
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko."  :]

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #704 dnia: Marzec 12, 2009, 08:25:00 »
najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia to udalo mi sie usunąć błąd z obracaniem na buildzie 21018.1.6.0 na którym działa mi normalnie klawiaturka, nie włącza mi sie kalendarz, działą powiekszone menu i nowe powiadomienia, jestem cały happy, jeszcze spbie sprawdzam czy czegoś nie przegapiłem

Ja wiedziałem ze sobie dasz rade ;) SUPER !! To czekam na nowy ROM ;D Juz sie doczekac nie moge hehe :D

*

Offline Kr16

• 13
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC HERO i Magic
« Odpowiedź #705 dnia: Marzec 12, 2009, 08:28:54 »
Witam miałem rom 1.93 zainstalowałem Twój najnowszy czyli ROM 2.03.510.3 Standard PLK jestem mega zadowolony :) u mnie kalendarz się czasem odpala po resecie ale nie zawsze :)ale nie przeszkadza mi to mam pytanie czy w tym romie można ustawić autorotację czy tylko można ekran zmienić po podpieciu opcji pod softkeya? Czekam na Rom z Manilią 2 :wink:
Motorola Milestone, HTC Hero, Magic i Samsung i5700

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #706 dnia: Marzec 12, 2009, 08:38:18 »
czy w tym romie można ustawić autorotację czy tylko można ekran zmienić po podpieciu opcji pod softkeya?
Opis jak ustawić autorotację masz w 1 poście tego tematu. Wchodzi do rejestru i zmieniasz jedną wartość (z 0 na 1):

[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor]
"AutoRotation"=dword:00000001

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #707 dnia: Marzec 12, 2009, 09:14:14 »
wysylam na chomika 2 wersje, ale tylko do testów, na jednej dziala obracanie, na drugiej dziala powiekszone menu HTC, teraz tylko musze polaczyc te 2 w jedną calosc, pliki bede pewnie za 2 godziny na serwerze
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 09:19:26 wysłana przez billyj80 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #708 dnia: Marzec 12, 2009, 10:46:29 »
wysylam na chomika 2 wersje, ale tylko do testów, na jednej dziala obracanie, na drugiej dziala powiekszone menu HTC, teraz tylko musze polaczyc te 2 w jedną calosc, pliki bede pewnie za 2 godziny na serwerze

Miejmy nadzieje ze polaczenie tych dwoch wersji nie sprawi klopotu ;)

*

Offline trebert

• 11
  • Sprzęt: Dell Axim X51v, MDA III, MDA Compatct, MDA Vario, Mio A501, XDA Stealth, HTC Touch Dual 5, HTC Diamond
« Odpowiedź #709 dnia: Marzec 12, 2009, 13:17:41 »
Ile wasze Diamondy trzymają na baterii z ROMem Billy'ego i z jakim radiem?

Obecnie mam radio 1.08.25.20 i kaszana niesamowita. Przy średnim używaniu nie dociągnąłem do końca dnia. Rano odłączyłem Diamonda od ładowarki, nie minęło 12 godzin a już muszę ładować. W ciągu dnia 30 minut muzyki, 30 minut gry, 30 minut WiFi i www, trochę grzebania w systemie, około 20 zdjęć. Sumując: jakieś 4 godziny nieprzerwanej, ale spokojnej pracy, reszta idle i Diamond trzyma równe 12h. Mało, co? Na starutkim Hermesie wyciągnąłem 18 godzin ostrej "harówki" (5h nawigacji, 200 zdjęć, 1h WiFi trochę grzebania w systemie i inne). Ja wiem że Diamond na bateri kuleje, ale żeby aż tak? Jakiego radia używacie? Zmieniać na 1.09.25.23?

Czy w ROMie 2.03.510.3 da się włączyć "suwaki" podczas przychodzącego połączenia? Domyślnie mam 2 przyciski (nie suwaki), i już 3 razy przypadkowo sobie wcisnąłem wyciągając z kieszeni. Co warto używać do odbierania połączeń (zaznaczam, że muszą to być suwaki, nie przyciski), canvas z HTC czy może zainstalować stary i niezawodny S2U2?

Witam i pozdrawiam wszystkich "polskich kucharzy" oraz fanów HTC

Podpinam się pod ten wątek ponieważ ostatnim ROM, który wgrałem jest Rom billyj80 z 9 marca(ten poprawiony), chociaż pragnę przedstawić kilka uwag natury ogólnej odnośnie "gotowania".

Potwierdzam, że bateria słabiej trzyma (R 109) i nie wydaje mi się aby to było przyczyną. Do niedawna używałem Romu Duttego i trzymała 3-4 dni (głównie tryb telefonu- w końcu to telefon ;))

Inną bolączką w tym Romie jest utrudniony dostęp do kontaktów (Tday - nowy, telefon wideorozmowa)

Moje spostrzeżenia odnośnie wersji 1,xx a 2,XX:
wydaje się, że wersje 1 działały szybciej (przejście do telefonu, uruchomienie kontaktów)

przez 2 dni wgrałem ok 10 Romów i w ŻADMYM nie udało się odpalić World Card Mobile - i tu pytanie: czy jest jakaś wersja (firmowa HTC), która zawierała World Card Mobile?.

Ponadto proponuję aby zrobić coś na kształt informatora - wykazu ROMów oryginalnych (bo widzę że koledzy gotują na różnych) odnośnie oznakowania i zawartości. Mam tu na myśli język oraz aplikacje nietypowe względem innych ROMów

Ponadto wydaje mi się, że to co robi NATALY w swoich kuchniach to jest przyszłość. Jego metoda polega przygotowaniu dopracowanego (małego) podstawowego ROMu i instalacji aplikacji ze storage (caby instalowane przy pierwszym uruchomieniu), oczywiście sam decydujesz co zainstalować. Nadmienie, że nie ma problemu z instalacjami wymagającymi interakcji czy SR.

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #710 dnia: Marzec 12, 2009, 15:37:14 »
Ponadto wydaje mi się, że to co robi NATALY w swoich kuchniach to jest przyszłość. Jego metoda polega przygotowaniu dopracowanego (małego) podstawowego ROMu i instalacji aplikacji ze storage (caby instalowane przy pierwszym uruchomieniu), oczywiście sam decydujesz co zainstalować. Nadmienie, że nie ma problemu z instalacjami wymagającymi interakcji czy SR.
DOKŁADNIE!!! W pełni się z Tobą zgadzam. Na Hermesie testowałem całą gamę przeróżnych ROMów (ponad pół roku grzebania w TyTN). I powiem szczerze, że najlepiej, najszybciej i bez kłopotu działał ROM CRC. Dlaczego? Bo nic w sobie nie miał. Nawet comm managera! Tylko same podstawowe tweaki (które są niezbędne!), a całą resztę instalowało się przez Device Update. Co kto chciał, to instalował. Nie miało się nic ponadto. I było super.

Prędzej czy później tak też będzie z Diamondem. Będzie sam system + podstawowe tweaki (które trudno zaadoptować na już wrzuconym na urządzenie ROMie) oraz aplikacja coś jak Device Update lub spis CABów z Internal Storage i krótki instalator (do wyboru). I będzie świetnie!

Między innymi dlatego używam ROMu Billy'ego bo jest najmniejszy (w moim odczuciu), nie ma zbędnych bajerów, a jednocześnie posiada tweaki które ułatwiają życie i są niemal niezbędne. Ponad to ROM Billy'ego jest "bardziej elegancki" i przyjemniejszy w użyciu niż cała "kolorowa" reszta :) Po prostu, co kto woli. Dla mnie póki co nie ma alternatywy dla ROMów które tworzy Billy.

Aha, zmieniłem RADIO na 1.11.25.01 za namową kolegów. Teraz jest o wiele lepiej. Dzień taki jak przedtem, Diamondowi zostało 60% baterii. Na starym Radiu przy takich samych warunkach miałem 20% albo mniej. Rewelacja.
Napisane: Marzec 12, 2009, 15:10:11
Billy, mogę wyrazić swoje zdanie odnośnie "idealnego" ROMu?  :)  Mam nadzieję, że przyjmiesz moją wypowiedź nie jako coś złego, a raczej jak opinie lub "głos ludu". W ten sposób będziesz przynajmniej wiedział czego oczekują użytkownicy Twojego ROMu, a to chyba dobrze  :)

1. Klawiatura bez strzałek.
Używałem jednej i drugiej. Na początku wolałem strzałki. Jednak szybko się przekonałem, że lepiej używać tej BEZ strzałek, bo więcej widać na ekranie, a tapnąć dokładniej palcem czy rysikiem w celu zaznaczenia tekstu to nie problem.

2. Bez powiadomień
Moim zdaniem powiadomienia (górna belka z powiadomieniami) to nie trafiony pomysł. Klikam w belkę, są powiadomienia. OK, ale po co? Chcę kliknąć ikonę WiFi żeby się przekonać o połączeniu i zasięgu. Jak to zrobić? No właśnie, nie da się. W standardowej belce z WM trzeba trafić dokładnie w ikonę. Jest to trudne, ale bardzo szybkie (biorąc pod uwagę ilość tapnięć i czas oczekiwania na reakcję). W stylu HTC pokazują się duże ikony i wtedy trzeba tapnąć na odpowiednią. Tez jest ok, bo działa tak samo. Ale powiadomienia... Jak dla mnie to fajnie wyglądają, ale nic poza tym.

Cała reszta jest bardzo dobra i chyba nie ma co zmieniać oprócz bugów które będą oczywiste. Po prostu świetny ROM i tyle. Dzisiaj poleciłem Twój ROM dwóm znajomym (obydwaj mają HTC Diamond i są trochę zieloni w temacie). Pogrzebali, zainstalowali, są zadowoleni (wcześniej mieli Diamentowy ROM 3.2 full). To chyba o czymś świadczy no nie?  :ok:

*

Offline pawgaw

• **
  • 158
    • coś o sobie
  • Sprzęt: HTC Diamond 2.03.540.0 Billyj80
« Odpowiedź #711 dnia: Marzec 12, 2009, 15:58:01 »
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 18:43:47 wysłana przez pawgaw »
pozdrawiam
PawGaw

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #712 dnia: Marzec 12, 2009, 16:32:56 »
(...)1. Klawiatura bez strzałek.(...)
2. Bez powiadomień
Moim zdaniem powiadomienia (górna belka z powiadomieniami) to nie trafiony pomysł. Klikam w belkę, są powiadomienia. OK, ale po co? Chcę kliknąć ikonę WiFi żeby się przekonać o połączeniu i zasięgu. Jak to zrobić? No właśnie, nie da się. W standardowej belce z WM trzeba trafić dokładnie w ikonę. Jest to trudne, ale bardzo szybkie (biorąc pod uwagę ilość tapnięć i czas oczekiwania na reakcję). W stylu HTC pokazują się duże ikony i wtedy trzeba tapnąć na odpowiednią. Tez jest ok, bo działa tak samo. Ale powiadomienia... Jak dla mnie to fajnie wyglądają, ale nic poza tym.(...)

1. Zgadzam się że klawiatura bez strzałek jest wygodniejsza bo w sumie to ile razy ktoś używał strzałek. Zawsze są jeszcze te na padzie czyli sprzętowe.

2. Czy ja wiem czy te powiadomienia są tylko bajerem. Według mnie się przydają. Można by jeszcze unowocześnić je poprzez to by zrobić coś takiego że jeśli nie ma powiadomień czyli jak lista jest pusta to wtedy po tapnięciu na ikony mogło by się pojawiać standardowe diamentowe menu z dużymi ikonami z głośnością, baterią, zasięgiem itd. a jeśli są powiadomienia to po kliknięciu na ikony pojawiają się powiadomienia.

Czy da się tak zrobić :?:

edit:
Teraz dopiero to zauważyłem że w Ustawieniach/System jest ikonka powiększenie paska i wybiera się tam czy powiększać czy nie. Normalnie nie było zaznaczone więc po tapnięciu na ikony koło startu były powiadomienia tylko natomiast po zaptaszkowaniu powiększania paska jest standardowe powiększanie paska jak w starszym oryginale a dopiero jak się kliknie na ikonę powiadomienia to pojawia się ekran powiadomienia.

edit2:
Jest jakiś bug w tym bo tylko po kliknięciu na baterię przechodzi od razu do ekranu z systemu opcji baterii natomiast na ikonę sieci czy głośności przechodzi do powiadomień zamiast do ustawień sieci czy głośności.

Tak jak pisałem wyżej jest możliwe by powiadomienia pojawiały się jako kolejne po kliknięciu i powiększeniu paska ale jest to do poprawy bo nie wszystkie ikony działają tylko przechodzi od razu do powiadomień.
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 19:47:06 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #713 dnia: Marzec 12, 2009, 16:35:05 »
Kazdy ma swoje gusta ... ja uwazam ze wygodniejsza jest ta ze strzalkami ... Bo ile razy mi sie zdarzylo ze chcac przycisnac strzalke na padzie wcisnalem albo Home albo back ... nie oszukujmy sie te keirunkowe strzalki w bok trudno jest wcisnac poprawnie... a to jest o wiele gorsze niz klawiaturka ze strzalkami ... Jak widac jedynym wyjsciem jest robienie dwoch wersji ... ze strzalkami i bez nich ... Nigdy nikomu w pelni nie dogodzi ...

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #714 dnia: Marzec 12, 2009, 18:33:13 »
ekran powiadomien jeszcze nie dziala prawidlowo, gdyz na starym romie nie sa dostepne wszystkie opcje, dopiero na nowszym buildzie beda dzialac, ale nad tym jeszcze musze posiedziec, klawiatura rzecz gustu

« Odpowiedź #715 dnia: Marzec 12, 2009, 18:43:17 »
@kaamien w pełni się z tobą zgadzam i myslę że Billy powinien rozważyć kierunek rozwijania romów w stronę UC i instalowania aplikacji z pamięci wewnętrznej (to co komu pasuje). Znalazłem dziś na xda ciekawy rom wrzuce do testów i zobaczę http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=440683 a potem http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=418312

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #716 dnia: Marzec 12, 2009, 18:53:58 »
Osobiscie nie widze w ROMACH billyego zadnych zbednych programow ... Jest to ROM ktorego postaci w zyciu bym nie chcial zmieniac ... I mam nadzieje ze tak pozostanie. Wszelkie dodatki macie rowniez w folderze DODATKI ja tam zadnych zbednych programow nie widze. Popatrzcie na ROM Xcooma tam dopiero mozna zauwazyc co znaczy zbedne programy ... (oczywiscie nie ujmujac xcoomowi ;) ROM billyego jest chyba najlepszym jaki widzialem. Pozdrawiam i czekam na ten na nowym buildzie w podobnej postaci ze strzalkami :D ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 18:59:40 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #717 dnia: Marzec 12, 2009, 19:14:50 »
Ze strzałkami czy bez to klawkę też można dograć po flashowaniu jeśli by trudniej było robić 2 wersje Romu tylko ze względu na klawiaturę.
Co do ROMów xcooma to miałem najdłużej wersję 8.2 Full z 8 MB PagePool i szybkość ROMu była taka sama jak u Billego. Co do przesycenia programami to może było ich zbyt wiele ale każdy w zasadzie potrzebny jeśli się przyzwyczai do nich to po pewnym czasie chce się je z powrotem. I tak większość z nich już powgrywałem na ROM Billego więc nie ma przesady w tym by nie robić ROMu w wersji Full.
Jedyną rzeczą jaka jest dla mnie istotna to to że bateria na ROMie xcooma żyła nawet 4 dni na różnych Radiach bez większej różnicy a na ROMie Billegona Radiu 20 (bo takie miałem ostatnie na poprzednim ROMie) to niecały dzień więc zmieniłem na wersję Radia o końcówce 1 i trochę się poprawiło ale nie wiem czy dotrwa do 4 dni.
To takie moje spostrzeżenie w sprawach ROMów. Nie wiem co wpływa na tą żywotność baterii.
Może to być też zużycie RAM bo u xcooma miałem od 52% do 60% w extremalnych przypadkach (PagePool 8MB zaznaczam) a u Billego po SR 57% i wzrasta w zasadzie do 73% (raz miałem 89% zużycia RAMu). Możliwe że przez to ROM krócej trzyma na baterii.
HTC Touch Diamond

« Odpowiedź #718 dnia: Marzec 12, 2009, 20:07:18 »
jeśli mowa o strzałkach w klawiaturze to moim skromnym zdaniem są one bardzo przydatne. Używam ich non stop. Nie wiem to chyba normalne przy pisaniu sms-ów? Do przycisków sprzętowych jest za daleko, a przynajmniej mój kciuk tego nie ogarnia. ja strzałkom mówię "tak" !!
Napisane: Marzec 12, 2009, 20:06:29
jeśli mowa o strzałkach w klawiaturze to moim skromnym zdaniem są one bardzo przydatne. Używam ich non stop. Nie wiem to chyba normalne przy pisaniu sms-ów? Do przycisków sprzętowych jest za daleko, a przynajmniej mój kciuk tego nie ogarnia. ja strzałkom mówię "tak" !!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #719 dnia: Marzec 12, 2009, 20:30:20 »
billy takie male pytanko ... czy jest mozliwsoc aby w operze w Twoim ROMie strona PDACLUB byla wyswietlana pelnowymiarowo ? Bo wyswietla mi sie jako wersj mobile ... Na Diamondzie brata ktory ma oryginalny rom htc PDACLUB wyswietla sie normalnie jak na kompie ... A u ciebie jest ona w wersji mobile i nie moge tego nijak zmienic ... Wiesz moze co z tym fantem zrobic ? bo  w wersji mobile moge tylko przegladac ... jakbym chcial napisac posta to juz nie moge ...