Problem z instalacją ROMU

• 7 Odpowiedzi
  • 2634 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cimek

• 44
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Problem z instalacją ROMU
« dnia: Lipiec 23, 2009, 17:50:41 »
Witam,

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że przez ok. rok czasu nie przeglądałem forum, więc nie orientuję się w poprawkach i zmianach oprogramowania jakie były przeprowadzone w Diamondzie. No to mogę już przejść do sedna sprawy. Dziś naszła mnie ochota na zmianę romu, przeglądnąłem pare wątków z romami i wybrałem rom "Billy'ego", który jak zauważyłem jest chwalony przez wielu użytkowników i przede wszystkim mnie się spodobał. Myślałem, że uda mi się wgrać ten rom tak jak kiedyś wgrywałem swój rom (rok temu), zastosowałem się do poleceń przedstawionych w FAQ w punkcie 9. Ściągnąłem ROM 2.09.560.1 Manila1, program DiamonCustomRUU i myślałem, że wszystko pójdzie gładko... Po kliknięciu ikonki DiamonCustomRUU program w ogóle się nie uruchamia, a testowałem go zarówno na swoim komputerze (Windows 7) jak i na innym (Windows XP). Nawet zrobiłem HR, ale niestety brak jakichkolwiek skutków. Moje pytanie nasuwa się, jak wgrać ten rom poprawnie? Czy potrzebuję dograć jakieś dodatkowe oprogramowanie? Moja wersja SPL'a to 1.40.0 OliNex. Założyłem nowy wątek, bo w zupełności nie miałem pojęcia, w jakich tematach mógłbym szukać rozwiązania

Uprzejmie dziękuję za pomoc! :ok:

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
Odp: Problem z instalacją ROMU
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2009, 17:55:44 »
Spróbuj wgrać rom z Internal Storage jak w tym wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0   (porada nr. 34)  :ok:

Po wgraniu romu i wyświetleniu komunikatu oczywiście zrób SR  :wink:
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

*

Offline Cimek

• 44
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2009, 18:17:26 »
Dzięki wielkie, wszystko śmiga :ok: A ja się męczyłem dobre parę godzin :grin:

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 23, 2009, 18:29:25 »
Spróbuj wgrać rom z Internal Storage jak w tym wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0   (porada nr. 34)  :ok:

chyba chodziło o HR po ukazaniu się pierwszego ekranu kalibracji.
HTC One V

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2009, 19:05:00 »
+
Spróbuj wgrać rom z Internal Storage jak w tym wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0   (porada nr. 34)  :ok:

chyba chodziło o HR po ukazaniu się pierwszego ekranu kalibracji.

Nie, chodziło o SR po "niebieskim" komunikacie, który pokazuje się po wgraniu romu tą metodą. Telefon sam się nie resetuje, dlatego niektórzy pytali co zrobić dalej... Stąd moja odpowiedź.
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

*

Offline wasilek

• **
  • 140
  • Sprzęt: MDA IV
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2009, 08:43:40 »
Dokladnie!
Sam jak jeszcze nie wiedzialem to czekalem czekalem i czekalem, bo nie wiedzialem co zrobic.... A balem zeby mi sie diamond nie wysypal :)))
A co do HR to oczywiscie tez, ale pozniej, jak sie pojawi ekran do kalibracji :)

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2009, 01:07:41 »
a tak w ogóle to po co się robi ten hard reset po kalibracji. i dokładnie w którym miejscu? co się stanie jak zorbie hard reset później?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2009, 01:18:30 »
a tak w ogóle to po co się robi ten hard reset po kalibracji. i dokładnie w którym miejscu? co się stanie jak zorbie hard reset później?

Nic :) Poprostu zaleca sie go zrobic dla pewnosci wyczyszczenia wszystkiego jeszcze raz ... I wierz mi niby nie wiadomo jak ... Ale czasem HR zmienia postac funkjonowania ROMu nawet po czyms takim jak flash ... Moim zdaniem mozna go spokojnie zrobic jak juz wyczaisz ze wsio ok ... nie koniecznie zaraz po wyskoczeniu kalibracji ...