Baterie kontra wielkosć obudowy ( wydzieliłem ) subiektywnie

• 127 Odpowiedzi
  • 23412 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

mgcompany

Odp: Baterie kontra wielkosć obudowy ( wydzieliłem ) subiektywnie
« Odpowiedź #90 dnia: Wrzesień 21, 2008, 19:40:30 »
Dzięki bardzo za odpowiedź.  :ok:

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 23, 2008, 09:11:04 »
Wpadlem na taki pomysl. Moze by tak zrobic liste osob ktore chcialyby kupic taka baterie 1350mah i kupic hurtem? Takie zakupy grupowe? Co Wy na to? Cena pewnie bylaby lepsza.

*

Offline rc23

• **
  • 168
  • Sprzęt: Xperia
« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 23, 2008, 11:07:02 »
Ja byłbym zainteresowany ale z klapka do era mda :mrgreen:

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #93 dnia: Wrzesień 23, 2008, 11:31:13 »
A to nie wiem czy takie sa:) Ja oryginalna do diamonda. Sa strony specjalne ktore oferuja takie zakupy. Wpiszcie w goole zakupy grupowe.

*

Offline stahura

• 5
« Odpowiedź #94 dnia: Wrzesień 24, 2008, 08:52:20 »
cardax a formowałeś/formatowałeś tą 1340-tkę?

Jeszcze jedno, czy powiększony Diamond mieści się w pokrowiec HTC (HTC Touch Diamond Pouch PO S390) --> http://www.htcaccessorystore.com/uk/p_htc_item.aspx?i=168360 ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 15:57:11 wysłana przez stahura »

« Odpowiedź #95 dnia: Wrzesień 24, 2008, 13:21:44 »
Witam,

Ja natomiast mam pytanie /chyba nie padło na forum jeszcze, a jeśli tak, to przepraszam za powtórkę/:
Czy ta bateria /1340/ będzie pasować do MDA Compact IV? Czy jestem skazany na to maleństwo, które dostałem wraz z telefonem?

Pozdrawiam,
Nakus

*

Offline rc23

• **
  • 168
« Odpowiedź #96 dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:37:50 »
Witam,

Ja natomiast mam pytanie /chyba nie padło na forum jeszcze, a jeśli tak, to przepraszam za powtórkę/:
Czy ta bateria /1340/ będzie pasować do MDA Compact IV? Czy jestem skazany na to maleństwo, które dostałem wraz z telefonem?

Pozdrawiam,
Nakus

sama bateria wejdzie, gorzej, że niczym tego nie przykryjesz...
obudowy MDA i Diamonda sa INNE
Stwierdzone empirycznie na zlocie mondeoklubpolska.pl  przez Marcina_s18  i moja osobę :|

*

Offline c4

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond Nokia N95-8GB
« Odpowiedź #97 dnia: Wrzesień 24, 2008, 18:40:39 »
Stwierdzone empirycznie na zlocie mondeoklubpolska.pl  przez Marcina_s18  i moja osobę :|

Czyli mówisz kolego że do MDA IV nie ma szans dostania większej baterii z klapką?

Może ktoś się orientuje czy wyjdzie jakaś klapka pod MDA IV lub czy jest na to jakiś patent?

*

Offline rc23

• **
  • 168
« Odpowiedź #98 dnia: Wrzesień 24, 2008, 21:44:28 »

Czyli mówisz kolego że do MDA IV nie ma szans dostania większej baterii z klapką?

przynajmniej na tę chwilę, nie

« Odpowiedź #99 dnia: Wrzesień 25, 2008, 01:04:37 »
No to klapa... pozostaje wymienic w komisie aparat z lekka doplata zapewne :(

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 25, 2008, 01:24:20 »
No to klapa... pozostaje wymienic w komisie aparat z lekka doplata zapewne :(

W komisie z "lekką" dopłatą.
W cuda wierzysz?

No chyba że 300-500zł to dla Ciebie "lekka dopłata"... albo masz jakiś zaprzyjaźniony komis.

sprzedaj ten, kup Diamond a od komisów trzymaj się z daleka. Przynajmniej w kwestii wymian "telefon na telefon".

« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 25, 2008, 21:09:18 »
witam,

jak czytam Wasze posty to wręcz z niedowierzaniem, że Wasze baterie standardowe (900mAh) wytrzymują co najmniej jeden dzień. Mam diamencika od wczoraj, został on przeze mnie naładowany, włączyłem go dziś o 7 rano i....o 13 bateria była już rozładowana! Dodam tylko, że wykonałem tylko 1 telefon, odebrałem 2 sms i przez krótką chwilkę próbowałem się z nim zapoznac. czy tak mieliście na początku? czy to moze byc problem baterii czy tez telefonu? a może ROM Orange?
Bardzo proszę Was o pomoc gdzie mogę szukac tego przyczyny, gdyż ten fakt trochę mnie rozczarowuje, jeśli oczywiście chodzi o diamencika
pozdrawiam Wszystkich

*

Offline Mikeangelo

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 25, 2008, 21:51:21 »
witam,

jak czytam Wasze posty to wręcz z niedowierzaniem, że Wasze baterie standardowe (900mAh) wytrzymują co najmniej jeden dzień. Mam diamencika od wczoraj, został on przeze mnie naładowany, włączyłem go dziś o 7 rano i....o 13 bateria była już rozładowana! Dodam tylko, że wykonałem tylko 1 telefon, odebrałem 2 sms i przez krótką chwilkę próbowałem się z nim zapoznac. czy tak mieliście na początku? czy to moze byc problem baterii czy tez telefonu? a może ROM Orange?
Bardzo proszę Was o pomoc gdzie mogę szukac tego przyczyny, gdyż ten fakt trochę mnie rozczarowuje, jeśli oczywiście chodzi o diamencika
pozdrawiam Wszystkich

Tez tak mialem. Po wylaczeniu HSDPA i wlaczeniu trybu GSM oraz ustawieniu zakresu, bateria trzyma duzo dluzej. Chociaz zauwazylem ze jak nosze diamonda w kieszeni i etui to dosc mocno zrzera baterie (wydaje mi sie ze przez slabszy zasieg) - bo jak nie mam go w etui i lezy na biurku to poziom baterii praktycznie nie spada

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:19:07 »
witam,

pozdrawiam Wszystkich

Tez tak mialem. Po wylaczeniu HSDPA i wlaczeniu trybu GSM oraz ustawieniu zakresu, bateria trzyma duzo dluzej. Chociaz zauwazylem ze jak nosze diamonda w kieszeni i etui to dosc mocno zrzera baterie (wydaje mi sie ze przez slabszy zasieg) - bo jak nie mam go w etui i lezy na biurku to poziom baterii praktycznie nie spada
Jaki ustawić zakres dla nas, bo pogubiłem się już, nigdy nie miałem takiego wyboru przez brak WM. Używam tylko GSM, bez GPRS, bez EGPRS bez UMTS. HSDPA wyłączyłem w opcjach.
contrast is not a sin...

*

Offline cardax

• 303
  • Made in Japan
    • Reklama
  • Sprzęt: Jornada 720,Jornada 728,Htc Hero,Ipaq 914c,Sony U3
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:24:45 »
Hm specjalistą to ja nie jestem ale..........
Pytania o czas pracy baterii to cholerne pytania.

1)
Wszystko zależy od wielkości wektorowych.

a) Siła sygnału nadajników
b)Warunki używania telefonu
c)Nasz subiektywizm w opisie co robiliśmy na telefonie podczas opisywanego przez Nas okresu zużywania baterii
d)Ilości oprogramowania i wykonywania operacji na pamięci wewnętrznej
e)Uzycia tweaków oszczedzajacych baterię
Pewnie jeszcze z 300 warunków i pewnie jeden użytkownik z tego forum stwierdzi ze bateria trzyma mu 2,5 dnia a drugi że 3 dni  

2)Z tą klapką do baterii Dla Mda to rzeczywiście jakaś rynkowa paranoja. Taka handlowa paranoja skoro do oryginalnych HTC jest to jakimś skandalem rynkowym jest brak do MDA dziwna polityka i dziwna historia handlowa.

a)Htc wymogło sobie nad brandami czasową przewagę z wypuszczeniem takiej baterii?
b)I ciekaw jestem na cholerę kogoś "zaswędziało" zmieniać ta klapkę dla Mda
pewnie nigdy się nie dowiemy czy stało za tym przeoczenie ,spryt handlowy czy inne ustrojstwo :(
Htc Hero.Star Track ,Diamond,HTC TOUCH,HP914c
jaq3,dell Axim,Casiopeia,Ethen Obecnie mój kochany Imate 9502
Es400 Blackberry 9900 Android dla androidów :)

*

Offline ZyZ

• 47
« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 26, 2008, 05:01:35 »
mysle ze to po prostu T-mobile zazyczylo sobie inny wyglad diamonda i przed premiera urzadzenia do glowy im nie wpadlo ze wieksza bateria moze oznaczac koniecznosc wymiany klapki - no i teraz ugotowani

*

Offline kluczus

• **
  • 162
  • Sprzęt: Palm Vx -> Palmax Holux -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> HTC ?? :)
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 26, 2008, 08:00:11 »
jest już bateria z klapką do MDA, tyle tylko, że cena troszkę spora  :shock:
http://www.expansys.com/p.aspx?i=173907
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656 - linki do mobilnych serwisów
-------------------------------------------------------------------
Na pokładzie: rom WM6.1 xxxxxxxx, radio xxxxxxxx

*

Offline Mikeangelo

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 26, 2008, 08:33:37 »
witam,

pozdrawiam Wszystkich

Jaki ustawić zakres dla nas, bo pogubiłem się już, nigdy nie miałem takiego wyboru przez brak WM. Używam tylko GSM, bez GPRS, bez EGPRS bez UMTS. HSDPA wyłączyłem w opcjach.

Musisz wybrac zakres tam gdzie wybierasz gsm, z auto zmien na zakres. Ja mam ere i to jest 900 i 1800 i 900 i 2100 (jak sie nie pomylilem)

*

Offline andrzej78

• 32
  • Sprzęt: HTC Magic 32A
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 26, 2008, 08:42:11 »
jest już bateria z klapką do MDA, tyle tylko, że cena troszkę spora  :shock:
http://www.expansys.com/p.aspx?i=173907

Rzeczywiście jest, a raczej ma być. No i niestety ma być trochę droższa od wersji dla Diamonda.
Jako że coś pokręciłeś z linkiem, poniżej przesyłam poprawny link:
http://www.expansys.pl/p.aspx?i=171125

EDIT:
Jako że jestem zainteresowany tą baterią, wysłałem maila z zapytanie o spodziewany termin w jakim ma być dostępna.
Poniżej odpowiedź, która otrzymałem z Expansys'a:
Witam,
Niestety jeszcze nie mamy podanej daty dostepnosci na ten produkt.
Pozdrawiam.
Karolina Carrillo
Eastern Europe Sales
eXpansys
HTC Partner
Parrot Partner
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 11:41:22 wysłana przez andrzej78 »

« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 26, 2008, 11:26:32 »
witam

mam pytanie - czy większa bateria 1340 wraz z powiększoną obudową zamontowana do diamencika pozwala na włożenie telefonu do uchwytu samochodowego dostarczanego przez HTC? Czy ktoś to sprawdził empirycznie?

Będe wdzięczny za info. Pozdrawiam
Piotrek konopka

*

Offline marcin_s18

• 28
  • Sprzęt: 6650
« Odpowiedź #110 dnia: Wrzesień 26, 2008, 19:19:22 »
Witam,

Pozdrawiam,
Nakus

Dokładnie - klapka od Diamonda nie pasuje do MDA Compact IV. Nawet już nie pamiętam dlaczego nie pasuje... Chyba zaczepy w innych miejscach.

witam,

pozdrawiam Wszystkich

Mi przy ok 30 minutach rozmów (dziennie), ok 10 smsach wysłanych i odebranych(dziennie), ok 15 minut solitaire i budziku z rana wytrzymuje 2 doby, ostatnio nawet 2,5 ale widocznie mniej dzwoniłem.( Tryb GSM, podświetlanie na druga kreskę, advance config 3.2 poustawiany na oszczędzanie energii.). Przy podobnym użytkowaniu k750i z softem w800i i modyfikowanym GDFSem (czy jak to się tam zwie) wytrzymywał 4-5 dni. Ogólnie nie narzekam.

P.S. Często pojawia się pytanie jak długo bateria się ładuje - u mnie na zasilaniu z sieci maks 2 godziny i naładowana od prawie zera na full. Na ładowaniu z komputera nieco dłużej.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 27, 2008, 11:24:13 »
pobieram co 30min poczte z korporacyjnego exhange, gadam 30 minut dziennie, troche zabawy i bateria jakies 16h :(

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 27, 2008, 12:45:46 »
Powiększona batria z nową klapką niestety powoduje, że nie można włożyc fona do uchwytu samochodowego. :( (przynajmniej tego który daje orange)
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 28, 2008, 18:13:47 »
Witam pisałem niedawno państwu jakiś czas temu o nowej pojemniejszej baterii (1340mah)
Dzisiaj postanowiłem pokazać wam oraz opisać wrażenia 

Po otrzymaniu baterii jeszcze przez chwile nie rozstawałem się z moja, (900) ale już 5min później doszło do czynu:) po umieszczeniu baterii w diamencie i założeniu tylniej nowej, ale już matowej klapki telefon wizualnie lekko zgrubił może to nie bardzo, ale za to wagowo to mu doszło:) po opatrzeniu wszystkich stron i położeniu go na stole wyglądem zbliżył się jeszcze bardziej do Touch Pro tylko szkoda, że nie ma jeszcze slotu na karty SD i flash-a w aparacie byłby to mój ideał: P
Nowy Tył Klapka
Wreszcie doczekałem się matowej wersji, na której nie mamy odbić palców z tego faktu się ucieszyłem.

Uwaga orginalna beteria nie powiduje slabszego sygnalu GPS

Dodam jeszcze ze po mimo większych rozmiarów i wagi diamond zbliżył się to Touch Pro w zasadzie brak mu tylko 3 opcji.
Flash
Slotu microSD
Wysuwanej klawiatury

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 28, 2008, 18:48:45 »
Witam pisałem niedawno państwu jakiś czas temu o nowej pojemniejszej baterii (1340mah)
Dzisiaj postanowiłem pokazać wam oraz opisać wrażenia  (...)

dzieki, ale mnie jeszcze jedna rzecz ciekawi:

czy zauważyłeś (ewentualnie zrób test) jakąś różnicę w jakości foto na obu klapkach? teoretycznie może to mieć jakieś znaczenie, a jak to wygląda w praktyce?

« Odpowiedź #115 dnia: Październik 02, 2008, 00:20:10 »
dobrze. a ile wam wytrzymuje bateria standardowa? Ile godzin? czy może tylko moja aż tak felerna ...... ?

*

Offline Dr.House

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC Diamond, Ipod Touch
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 02, 2008, 01:21:38 »
To ja dorzuce 2grosze. Czy wiecie jak kupic ta 1340 w normalny sposob? Nie wszyscy bowiem maja i moga sobie pozwolic na wyrobienie kart kredytowych. Szkoda ze expansys tylko tak relizuje swoje zlecania. Ale baterie przydalo by sie w koncu kupic i tez juz troche dosc tego czekania, no bo ile mozna. Jak byscie cos wiedzili o normalnej formie dostwy (przelew internetowy, za pobraniem) ze sklepu tej oryginalnej 1340 to dajcie znac, bede wdzieczny.
ROM Dark Innovation 2 v 7.0 + Radio 1.09.25.23

*

Offline Kruszon92

• 334
  • HTC Diamond. Diamentowy telefon nie dla idiotów.
  • Sprzęt: Nokia e65. HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #117 dnia: Październik 02, 2008, 08:16:05 »
Znalazłem tylko  1800mah na allegro jak by ktoś był zainteresowany. http://www.allegro.pl/item450595321_bateria_do_htc_diamond_p3700_compact_iv_1800mah.html

pytałem na allegro o 1340mah jak zawsze " w krótce będa dostępne" tutaj mamy polski sklep ale są niedostepne
http://www.skleppda.pl/index.php?p1308,bateria-o-zwi-kszonej-pojemno-ci-1340mah-dla-htc-touch-diamond-tzw-extended-battery-zapowied

« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 08:40:07 wysłana przez Kruszon92 »
Od Czasu zakupu HTC moja dziewczyna jest zazdrosna.

hello kity telefon odbiegający od normy.

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #118 dnia: Październik 02, 2008, 08:44:25 »
To ja dorzuce 2grosze. Czy wiecie jak kupic ta 1340 w normalny sposob? Nie wszyscy bowiem maja i moga sobie pozwolic na wyrobienie kart kredytowych. Szkoda ze expansys tylko tak relizuje swoje zlecania. Ale baterie przydalo by sie w koncu kupic i tez juz troche dosc tego czekania, no bo ile mozna. Jak byscie cos wiedzili o normalnej formie dostwy (przelew internetowy, za pobraniem) ze sklepu tej oryginalnej 1340 to dajcie znac, bede wdzieczny.

Ja na 99% będę zamawiał baterię w expansys'ie więc mogę wziąć dwie (wtedy wychodzi nawet trochę taniej)

jeżeli byś się zdecydował to przelejesz $ na moje konto a ja zrobie zamówienie na baterie.

Jeżeli jesteś z wawy to możemy załatwić odbiór osobiście jeżeli nie to niestety w grę wchodzi tylko wysyłka poczta/kurier

Pozdrawiam
Rome

« Odpowiedź #119 dnia: Październik 02, 2008, 13:30:13 »
A do Compacta IV ktos znalazl jakies rozwiazanie z mocniejsza bateryjka? Osobiscie bylbym nawet zainteresowany pogrubieniem fona bo mi jakos nie lezy w rece taki cienki :)