Bateria 2000mAH !! Kom nie jest grubszy ! Pasuje idealnie jak oryginał.

• 45 Odpowiedzi
  • 12966 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam 4dni zakupiłem baterie na tej aukcji "http://www.allegro.pl/item985108566_bateria_htc_touch_diamond_2000mah.html"
podchodziłem do tego sceptycznie z powodu iż dużo się naczytałem, że potrzebna będzie nowa klapka od obudowy...otóż bateria jest dokładnie tych samych wymiarów co oryginał;-) więc nie trzeba już kupować drugiej klapki czy jakiś tam zestawów za 120-150zł...
W moim diamondzie z oryginalną baterią kom trzymał mi około 5-9h bardzo dużo rozmawiam + zawsze coś z Wifi bt(w aucie)...
na nowej bateri tel wytrzymał mi 3dni !! szok dla mnie totalny oby tak dalej;-) bo diamond odrazu jak kupiłem trzymał 1.5dnia... polecam wszystkim którzy mają problem z baterią.... na tej aukcji dokładnie bateria idealnie pasująca... dodam, że koszt baterii 25zł !! więc trwałością baterii jakoś za bardzo się nie przejmuje niech mi potrzyma 5-6mc tak i będzie elegancko;-) drugi zapas w portfelu i gitara;-) 

Odp: Bateria 2000mAH !! Kom nie jest grubszy ! Pasuje idealnie jak oryginał.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2010, 19:22:51 »
ciekawe! ja równiez mam problem z baterią która trzyma mi 24h i nic więcej. trzeba spróbować
Memo 2.5.2.3_LIGHT

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2010, 21:10:29 »
Testujcie testujcie i zdajcie relację.
A przede wszystkim przydałyby się jakieś zdjęcia.

PS: Niepokoi mnie w opisie: Łatwa instalacja za pomocą potrzebnego do instalacji śrubokręta TORX6.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 21:16:29 wysłana przez ziupo »

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2010, 22:20:06 »
Z tym torxem to chyba jakiś błąd jest. Tam nie ma za bardzo co odkręcać :) To nie jest iphone...

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2010, 12:40:49 »
ja tą baterie mam od tygodnia ale przy  moim użytkowaniu trzyma mi max 2dni.
I tak się ucieszyłem bo na starej oryginalnej 12 do 15 godzin wytrzymywał, czyli codziennie musiałem wieczorem ładować.
Jak bateria mi przyszła to była naładowana w 80% i zacząłem normalnie ją użytkować.
Powinienem ją jakoś sformatować?  nie wiem o co chodzi z tym formatowaniem

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2010, 18:37:27 »
Formatowanie - rozładowanie aż telefon się wyłączy i ładowanie całą noc x3

*

Offline BassTester

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S, Note 2
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2010, 18:39:42 »
Jak już, to formowanie, i potrzebne one było tylko przy starych bateriach, w nowych nie jest to nawet wskazane.
6810>n73>TyTN II>Spica>Galaxy S>Galaxy Note 2

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 29, 2010, 23:31:53 »
owszem jest... tą już formatowałem i elegancko... oryginalną baterie zapewne zajechałem przez to, że jej nie ułożyłem.
Co do opisu aukcji to z tym torxem6 jest błąd. Bateria kształtami jest taka sama jak oryginał.  Jestem zadowolony w końcu...! Polecam;-)

Tak kolego wszędzie producenci podają, że bateri nie trzeba formatować i można doładowywać sobie ją jak chcesz;-) ale tylko po to abyś zmieniał i kupował nową co miesiąc. Ułożenie bateri ma b.duży wpływ na to jak nam dalej będzie trzymać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 23:33:47 wysłana przez holenderDiamond »

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 30, 2010, 09:19:57 »
owszem jest... tą już formatowałem i elegancko... oryginalną baterie zapewne zajechałem przez to, że jej nie ułożyłem.
Co do opisu aukcji to z tym torxem6 jest błąd. Bateria kształtami jest taka sama jak oryginał.  Jestem zadowolony w końcu...! Polecam;-)

Tak kolego wszędzie producenci podają, że bateri nie trzeba formatować i można doładowywać sobie ją jak chcesz;-) ale tylko po to abyś zmieniał i kupował nową co miesiąc. Ułożenie bateri ma b.duży wpływ na to jak nam dalej będzie trzymać.

Mam wrażenie że to twoja aukcja...
Póki nie wypowie się któryś z kupujących w aukcji szkoda nawet 25 pln  :]
Doświadczenie spływa po ludziach ani ich nie oświecając, ani nie poprawiając.
Napoleon Bonaparte

*

tomwil

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 30, 2010, 09:27:15 »
owszem jest... tą już formatowałem i elegancko... oryginalną baterie zapewne zajechałem przez to, że jej nie ułożyłem.....

jakąś nową elektronikę wymyśliłeś chyba... co niby chcesz układać skoro całym procesem steruje elektronika???

*

Offline sparco2

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 30, 2010, 10:49:43 »
Wg mnie to wszystko trochę podejrzane, bo na oryginalnej 900mAh trzymał Ci 5-9h, czyli analogicznie do tego na baterii 1800mAh trzymał by 2 razy tyle, czyli jakieś 10-18h, a tu Tobie na 2000mAh wytrzymuje 3 dni czyli 72h. Trochę to dziwne, no chyba, że ta Twoja oryginalna bateria jest nieźle przytyrana.
Swoją drogą ciekaw jestem i le w rzeczywistości mAh ma ta bateria, bo jeżeli ma te same wymiary to wątpię, żeby miała 2000. Gdyby okazało się, że trzyma 2 razy dłużej od oryginału to sam bym sobie ją kupił, więc zaczekam może jakiś inny użytkownik takiej bateryjki się wypowie.

A może ktoś jest posiadaczem baterii 3000mAh?? :E
http://mobtricks.com/2009/01/29/3000-mah-extended-battery-for-sprint-diamond/

http://www.mobilefun.co.uk/mugen-battery-back-cover-htc-touch-diamond-3000-mah-p17808.htm

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 30, 2010, 11:38:39 »
Wg mnie to wszystko trochę podejrzane, bo na oryginalnej 900mAh trzymał Ci 5-9h
Tak?
Mnie po całym dniu bateria spada do max 60%.
Może jakiś kiepski ROM masz?

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:48:50 »
Kolego moje konto na allegro "Tomekkkkkkkk"
widzę, że masz bardzo mało pojęcia jeśli chodzi o ogniwa... ta bateria nie ma defektu pamięci ale żeby chodziła poprawnie 3x rozładować i do końca naładować i dopiero potem możesz ją doładowywać. Swoją oryginalną baterie zepsułem w sposób taki, że jej nie formatowałem tylko od samego początku na 15min na ładowarkę na godzinę itp... podałem link bezpośrednio do aukcji tylko z tego względu, że są baterie 200mAH ale grubsze+obudowa ... tutaj o tych samych wymiarach. Nie chcesz nie kupuj to nie jest 130zł tylko 25zł. Ja jestem osobiście zadowolony. I to moje zdanie.

I do jeszcze jednego kolegi;-) tak trzymał mi 5-9h jak pisałem codziennie nie korzystam z telefonu w ten sam sposób różnie czasami nawet AM 6.2.0 chodzi np po 2h. wifi różnie   

I do następnego kolegi ta bateria jest cięższa od oryginału nie wiem cięższe ogniwa ciężko mi to wyjaśnić.

I jak ci oryginał trzyma po połowie dnia i ma 60% no to sory jak nie korzystasz z telefonu. Ja  prowadzę firmę i telefon wykorzystuje non stop. I nie mogę mieć sytuacji, że mi telefon padnie. Dlatego zakupiłem tą drugą baterię 25zł i do tego zamówiłem sobie stację dokująca z allegro około 120zł z slotem do ładowania drugiej bateri. I teraz jestem w końcu zadowolony z telefonu
Co do romu...
Wersja pamieci : 1.93.401.2PKL
Wrsja radia 1.00.25.05
Telefon jest zmodyfikowany tak aby nic się w nim nie cięło pamięci wykorzystuje mi 38%.
AM6.2.0 Najnowsza, satelity łapie po 1-2s, w trasach ani razu nie stracił sygnału trasy wale min 400-800km.
Nie mam też problemów, że mi się tel w kieszeni odbiera/odrzuca połączenia... odbieram przesuwakiem telefon jest skonfigurowany elegancko. Nie miałem sytuacji aby mnie coś zawiodło co niektórzy tutaj na forum z wieloma rzeczami mają problem. Tel konfigurował mi znajomy co prowadzi komis/naprawę telefonów HTC/Iphone/Samsung tylko. Na oryginalnym sofcie z organe sami wiecie co było. Z głośników nawet nie słyszałem, że drzwoni... a podczas rozmowy musiałem telefon przykładać do ucha żeby cokolwiek usłyszeć.
Więcej rzeczy dokładnie jakie mam programy itp. Konfiguracje całego tel umieszczę któregoś dnia sciągniecie all i sobie zobaczycie;-)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 12:59:44 wysłana przez holenderDiamond »

*

Offline szkorbik75

• 6
  • Sprzęt: HTC Diamond Rom DI2
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:49:46 »
U mnie rano po zdjęciu z ładowarki o 100% baterii po całym dniu spada do 50% w ciagu 12h. W tym czasie kilka razy łącze się z Wi-Fi, słucham 1h muzyki i wykonuję kilka rozmów. No i bakteria ma już 2 lata więć wg tego co Ty piszesz powinna mi padać po 2-3h :)

Aha Rom DI2

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:02:14 »
Wiesz każdy telefon może mieć wady fabryczne tak samo jak i bateria może wyjść z fabryki felerna może akurat na taką trafiłem. Zamówiłem tą 200mAH (25zł) i jestem zadowolony. Proste

I Tworząc ten temat kierowałem go do osób którzy mają zajebisty problem z baterią a postów na pdaclub jest od zajoba... dyskusję na temat jakieś tam baterii 2200+Klapka(80-130zł). A ja znalazłem baterie 200mAH trzyma nieźle i nie trzeba jakieś dodatkowej klapki która szpeci telefon. Bo ta bateria jest tych samych rozmiarów minimalnie cięższa. Więc osobom którym telefon trzyma elegancko i są zadowoleni po cholerę się wypowiadają? nie korzystacie z telefonu trzyma wam dobrze więc wasze brednie są bez sensu... Temat skierowany wyłącznie do osób które mają DUŻY PROBLEM Z ORYGINALNĄ BATERIĄ!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 13:09:20 wysłana przez holenderDiamond »

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 01, 2010, 10:49:14 »
Do holenderDiamond  - witaj! A jak Ci sie sprawuje GPS przy korzystaniu z tej baterii 2000mAH? Pamietam z innych postow, ze przy bateriach tego formatu byly z tym klopoty a szczerzej mowiac mozna było zapomień o działaniu GPS. A tu jak jest?

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 01, 2010, 14:02:09 »
U mnie rano po zdjęciu z ładowarki o 100% baterii po całym dniu spada do 50% w ciagu 12h. W tym czasie kilka razy łącze się z Wi-Fi, słucham 1h muzyki i wykonuję kilka rozmów. No i bakteria ma już 2 lata więć wg tego co Ty piszesz powinna mi padać po 2-3h :)

Aha Rom DI2

to sie ciesz.... mi po godzinie wifi schodzi cala bateria, 4h smsowania bezprzerwy i tez nic z baterii nie zostalo... wiec to ze jemu schodzi po 5godz bateria nieznaczy ze klamie i naklania ludzi do kupna bo ja sam mam problem z bateria teraz... zamowie ta baterie z allegro i sam ja przetestuje.. najwyzej strace 25zl + wysylka.. nie umre

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 03, 2010, 10:25:37 »
Sprzedawca napisał mi, że baterie pojawią się po weekendzie (dziś lub jutro). Nie są to duże pieniądze a warto spróbować bo u mnie sytuacja wygląda tak, że rano odpinam Diamonda od ładowania a wieczorem (22-23) jest juz ok 25% baterii, 15 godzin to jest stanowczo za mało.
Jak z tą baterią wytrzyma ok 48 godzin to będzie wielka radość  :grin:
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline pajda

• *
  • 73
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 03, 2010, 15:49:31 »
podejdzie do MDA IV ??? jezeli ma te same wymiary to powinno byc ok ?

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 03, 2010, 20:56:10 »
Niestety Diamond normalnie używany zgodnie z jego przeznaczeniem [PDA/PPC] wytrzymuje 1 dzień, ale pracy, a przy doładowywaniu w ciągu dnia do wieczora dociągnie, ale niestety rano do pracy już nie obudzi.
Sam się zastanawiam i czekam na dalsze recenzje. Kiedyś był taki program do monitorowania kondycji akumulatora, ale nie wiem czy jest jeszcze rozwijany [m.in. dla nowego WM6.5.x].

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 04, 2010, 17:18:25 »
(...)A jak Ci sie sprawuje GPS przy korzystaniu z tej baterii 2000mAH? Pamietam z innych postow, ze przy bateriach tego formatu byly z tym klopoty a szczerzej mowiac mozna było zapomień o działaniu GPS. A tu jak jest?
Też chciałbym wiedzieć jak działa na tej bateryjce GPS bo dla mnie Diamond oprócz tego że jest telefonem to także nawigacja więc priorytetem jest to by GPS działał poprawnie :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline sparco2

• *
  • 53
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 08, 2010, 11:25:43 »
No i już wiadomo coś więcej na temat tej bateryjki? Bo na allegro jej nie widać, a niby miała być po majowym weekendzie, a i temat ucichł nikt nic nie pisze.

*

Offline hermi

• 21
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 10, 2010, 15:54:15 »
Przed chwilą otrzymałem informację od sprzedającego, że jest szansa, że baterie będą pod koniec przyszłego tygodnia.
Sam czekam aż się pojawią :)

A może ktoś z osób które kupiły się wypowie jak sprawuje się bateryjka w codziennym używaniu?

*

Offline lukasquake

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 12, 2010, 14:49:59 »
moja bateria chyba  już gorzej trzyma, szybciej się rozładowywuje. Przynajmniej mam takie wrażenie.
Rano o 3:00 odłączyłem od ładowarki i teraz o godzinie 14:47 mam zaledwie 47%.  Wydaje mi się że jak kupiłem to dłużej trzymała pomimo tego że więcej bawiłem się telefonem. Dzisiaj zaledwie trochę sms'ów wysłałem i kilka telefonów  :-|

jest godz. 16:33 a ja mam już 38 % bateri - kilka sms'ów i kilka razy godzine sprawdziłem.
Sam już nie wiem co za baterie trzeba mieć żeby diamond trzymał dwa dni :(
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2010, 16:35:17 wysłana przez lukasquake »

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 12, 2010, 17:47:29 »
W rzeczy samej bardzo istotnym jest dla czasu pracy baterii ROM oraz RADIO z którego korzystamy. Wiem, że to nie nowość, ale osoby wypowiadające się w tym wątku powinny chyba wspomnieć z jakiego ROM/RADIO korzystają. Ja korzystam na ten przykład od pewnego czasu z SP4UBW UltraClean 1.3a w połączeniu z 1.15.25.14+rilphone, i na oryginalnej baterii (roczna) działam 2 a w porywach 3 dni!. Dość dużo rozmawiam przez telefon (minimum kilkadziesiąt minut dziennie). Poza tym kilka SMS, trochę notatek, terminów, alarmów.

DUDUS

*

Offline sparco2

• *
  • 53
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 12, 2010, 22:31:53 »
To ja powiem, że też mam rom UltraClean 1.3a miałem wcześniej radio 1.15.25.14+rilphone ale ostatnio zmieniłem na 1.17.25.09 ale i tak diamond nie wytrzymuje mi 2 dni 1.5 dnia to maks a w większości przypadków to tylko jeden dzień mi wytrzymuje. I tak właśnie przymierzam się do nowej bateryjki.

Połączone: Maj 12, 2010, 22:42:39

woma1 jaką masz baterię?? na oryginalnej 900mAh Ci tyle trzyma?? bo ja tez sporo rozmawiam i trochę irytuje mnie to, że codziennie muszę ładować, a czasem to nawet jak naładuję rano to już wieczorem muszę podłączać pod ładowarkę
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2010, 22:42:39 wysłana przez sparco2 »

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 13, 2010, 10:23:55 »
Korzystam z oryginalnej 900. Mam dwa egzemplarze. Pierwszy ma 2.5 roku, czyli kupiony z Diamondem. Dodatkową oryginalną baterię kupiłem rok temu. Na tej rocznej, jak już pisałem trzyma 2 a w porywach (mało rozmów) 3 dni. Na starej nieco krócej.

sparco2. Czy RADIO 1.17.25.09 jest według Ciebie lepsze od 1.15.25.14?

DUDUS

*

Offline sparco2

• *
  • 53
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 13, 2010, 11:33:08 »
różnicy jako takiej nie ma w jakości rozmów ani w GPS obydwa działają niemalże identycznie, ale na 1.17.25.09 jakby mi bateria nieco dłużej trzymała, nie jest to duża różnica może jakieś 10-20% dłużej, a poza tym na radiu 1.15.25.14+rilphone podczas długich rozmów telefon robił sie ciepły a na 1.17.25.09 nie ma już czegoś takiego.
Czyli wg mnie 1.17.25.09 jest lepsze.

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 13, 2010, 14:10:46 »
A czy jest do tego radyjka rilphone? Bo z rilphone to działa zdecydowanie lepiej.

DUDUS

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 13, 2010, 16:03:32 »
Gdzieś widziałem u kogoś w podpisie jakieś tam radio i rillphone z innym numerkiem od innego radia więc nie wiem czy tak można.
Szczerze to nie mam pojęcia co daje ten rillphone do działania radia i nie wiem czy pomaga takie coś instalując rilla z innego radia oraz nie znam zasady poprawiania zasięgu i stabilności poprzez rillphone bo u mnie nigdy nie zauważyłem znaczącej poprawy na radiu do którego było dedykowane instalowanie rillphone.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14