Bateria 1340mah - oryginał czy "oryginalna" podróba

• 11 Odpowiedzi
  • 1430 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria 1340mah - oryginał czy "oryginalna" podróba
« dnia: Październik 27, 2008, 15:32:48 »
Witam, w zeszłym tygodniu zakupiłem ponoć oryginalną baterię HTC za którą dałem 150pln. Opakowanie wygląda fachowo, bateria też się nie różni od 900mAh naklejkami oznaczeniami (poza pojemnością oczywiście) czyli wszystko niby w porządku, ale....

primo) trzyma mi 1,5 dnia !! czyli inaczej niż innym użytkownikom takiej baterii (z tego co czytałem około 2,5 dnia)

secundo) klapka nowa, mimo że wygląda fajnie to nie do końca pasuje

tutaj macie obudowę w okolicach rysika. Cienka klapka, ta od 900mAh pasuje idealnie, na focie powyżej już tak pięknie nie jest

a tutaj w okolicach góry obudowy, ta sama sytuacja, przy 900 pasuje idealnie, tutaj przy 1340 już nie. Zatrzaśnięta klapka wystaje trochę poza obrys samego telefonu. Są to co prawda dziesiąte milimetra, ale nie wydaj mi się aby firma p.t. HTC pozwoliła sobie na coś takiego...

Pytanie/prośba to spójrzcie jak jest u Was.

Pytanie nr2 do tematu, czy da się sprawdzić gdzieś w ustawieniach/opcjach telefonu jak się ta bateria programowo melduje.

Pytanie nr3 jeżeli to oszustwo, ku czemu się skłaniam, co z tym fantem począć....?

Wątek o tyle istotny, że jeżeli mi sprzedali fake to ten allegrowicz wciska dziesiątki takiego chłamu na allegro jako "oryginały" co jest nawet wyróżnione w tytule aukcji. Czyli nabija dziesiątki ludzi w butelkę napychając przy okazji kieszenie sobie i chińczykom.

Słyszałem o takich historiach z akcesoriami do nokii i generalnie uważam to za olbrzymie Qrestwo (przepraszam, ale nie potrafię inaczej takiej sytuacji nazwać), ale z akcesoriami do HTC, a jest to mój 3ci tel tej firmy, nigdy podobnych problemów nie miałem.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: Bateria 1340mah - oryginał czy "oryginalna" podróba
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2008, 18:41:01 »
U mnie to samo... jezeli chodzi o pasowanie do telefonu.  Kupiona w Anglii w eXpansys
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 18:43:18 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2008, 14:11:24 »
acha, no to dzięki za tą choć jedną odpowiedź. Rozumiem, że oryginalności jesteś pewien?
czyli muszę powalczyć z ustawieniami telefonu co by mniej zżerał gnojek. Może energię na zimę zbiera... ;)

dzięki serdeczne
ps. jakby jeszcze inni lookli na swe diamenty z duużą klapką to by było jeszcze milej.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2008, 14:59:52 »
Wyłącz 3G a od razu zobaczysz różnice :)
Are you shpongled?

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2008, 08:33:43 »
Chłopie !! ja tez mam tak ze lekko nie pasuje przy rysiku ale tego tak strasznie nie widać !!...ale się tym nie lamie, grunt ze bateria trzyma dłużej bo standard to porażka!! Bardziej mnie martwi ze za jakiś czas (od zdejmowania - zakładania) sama tylna klapka będzie się rozsuwać i myślę już teraz jak zrobić żeby się temu zapobiec.

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2008, 19:14:31 »
a napiszcie ile tak mniej więcej trzyma wam bateria!? Bo chcę sobie taką sprawić  :O~
PS: Masz pytanie... masz MSN ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 29, 2008, 22:09:14 »
a jak wyłaczyc 3G?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 29, 2008, 22:17:10 »
wiem ze nie ktorzy maja w ustawieniach w tf3d, ale mozesz tez przez advanced config > data connections > GPRS auto attach i daj na disabled

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 29, 2008, 23:15:36 »
a jak wyłaczyc 3G?

najprostszy: comm manager.
choć niektorzy nie mają tam 3G
biada im, ich romom i nieumiejętności tweakowania...

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 30, 2008, 01:09:09 »
a jak wyłaczyc 3G?

najprostszy: comm manager.
choć niektorzy nie mają tam 3G
biada im, ich romom i nieumiejętności tweakowania...

Głupoty gadacie :)

Aby wyłączyć 3G wystarczy wejść w Menu Start > Ustawienia > Telefon
Wybrać zakładkę Pasmo (w ang. Band) i typ sieci z Auto zmienić na GSM oraz pasmo GSM/UMTS z Auto zmienić na:
UMTS(900+2100)+GSM(900+1800)... potem OK i gotowe. Aby ponownie włączyć 3G wystarczy ustawić oba na AUTO.

U mnie z 3G przez noc zjadało 1/4 baterii z tego powodu, że mam nie najlepszy sygnał 3G. Po wyłączeniu 3G bierze około 2% baterii.
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2008, 01:11:28 wysłana przez ziele »
Are you shpongled?

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 30, 2008, 09:26:44 »
Bardziej mnie martwi ze za jakiś czas (od zdejmowania - zakładania) sama tylna klapka będzie się rozsuwać i myślę już teraz jak zrobić żeby się temu zapobiec.

no to może być problem, bakterię nową mam niecały tydzień a już mi się zdarzyło ściągnąć klapkę wyciągają telefon z kiermany. Tyle, że ja mam krótką smyczkę za którą sobie pociągam, więc telefon się przemieszcza w kieszeni jak prącie w gumie ;) Gdybym go wyciągał "ręcznie" to pewnie by tak nie było.

aaaaaaaa, dzięki serdeczne za rzeczowe porady dotyczące wyłączenia 3G no i pozdrawiam

*

Offline miroslawdabrowski

• 43
  • Sprzęt: 20cm ;)
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 30, 2008, 18:12:17 »
a napiszcie ile tak mniej więcej trzyma wam bateria!? Bo chcę sobie taką sprawić  :O~

podpisuje się po prośbą. Sam mam problemu z baterią, szczególnie, że używam teleofon + mp3 i takie połączenie spisuje się nieciekawo aby nie powiedzieć tragicznie.   :(