Witam, w zeszłym tygodniu zakupiłem ponoć oryginalną baterię HTC za którą dałem 150pln. Opakowanie wygląda fachowo, bateria też się nie różni od 900mAh naklejkami oznaczeniami (poza pojemnością oczywiście) czyli wszystko niby w porządku, ale....
primo) trzyma mi 1,5 dnia !! czyli inaczej niż innym użytkownikom takiej baterii (z tego co czytałem około 2,5 dnia)
secundo) klapka nowa, mimo że wygląda fajnie to nie do końca pasuje

tutaj macie obudowę w okolicach rysika. Cienka klapka, ta od 900mAh pasuje idealnie, na focie powyżej już tak pięknie nie jest

a tutaj w okolicach góry obudowy, ta sama sytuacja, przy 900 pasuje idealnie, tutaj przy 1340 już nie. Zatrzaśnięta klapka wystaje trochę poza obrys samego telefonu. Są to co prawda dziesiąte milimetra, ale nie wydaj mi się aby firma p.t. HTC pozwoliła sobie na coś takiego...
Pytanie/prośba to spójrzcie jak jest u Was.
Pytanie nr2 do tematu, czy da się sprawdzić gdzieś w ustawieniach/opcjach telefonu jak się ta bateria programowo melduje.
Pytanie nr3 jeżeli to oszustwo, ku czemu się skłaniam, co z tym fantem począć....?
Wątek o tyle istotny, że jeżeli mi sprzedali fake to ten allegrowicz wciska dziesiątki takiego chłamu na allegro jako "oryginały" co jest nawet wyróżnione w tytule aukcji. Czyli nabija dziesiątki ludzi w butelkę napychając przy okazji kieszenie sobie i chińczykom.
Słyszałem o takich historiach z akcesoriami do nokii i generalnie uważam to za olbrzymie Qrestwo (przepraszam, ale nie potrafię inaczej takiej sytuacji nazwać), ale z akcesoriami do HTC, a jest to mój 3ci tel tej firmy, nigdy podobnych problemów nie miałem.