Bateria 1250 mAh o standardowych wymiarach ?!

• 13 Odpowiedzi
  • 1618 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
Bateria 1250 mAh o standardowych wymiarach ?!
« dnia: Wrzesień 07, 2009, 13:21:43 »
czy ktoś miał do czynienia z tą baterią ?http://www.allegro.pl/item725630117_htc_diamond_nowosc_1250_mah_super_jakosc.html made in china jak widać na załączonym obrazku ale może ktoś taką użytkuje i może coś powiedzieć na jej temat.w e-mailu zapytałem o wymiary tej baterii i otrzymałem potwierdzenie że ma ona 40x42x5,5 czyli jak standardowa bateria co też jest dziwne.jak jest z ryzykiem użytkowania takich bateria?można uszkodzić sobie MDA ?
HTC One V

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Bateria 1250 mAh o standardowych wymiarach ?!
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2009, 13:25:36 »
Za 18,49 zł. to nie kupisz dobrej baterii, ale możesz uszkodzić sprzęt, daj sobie spokój.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2009, 13:55:37 »
ciekawe, że to niby bateria LI-on a trzeba ją formatować... przez rozładowanie do 0%.

o ile mi wiadomo li-on nie formatuje się, a już na pewno nie rozładowuje do 0%.

haha no ale jak co to gwarancja 6 mc jest;)... na baterie... a nie na telefon:).

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 07, 2009, 13:56:52 »
kurcze dlaczego nikt w Polsce nie jest zainteresowany ściągnięciem oryginalnych baterii 1340 z panelem do MDA C IV ? nie mam możliwości ściągnięcia lub zamówienia takowej z zagranicy już nie mówiąc o cenie.nawet ERA umywa ręce.oferuje MDA C IV ale takich akcesoriów już nie.żenuła  :S
HTC One V

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2009, 14:21:32 »
Za 18,49 zł. to nie kupisz dobrej baterii, ale możesz uszkodzić sprzęt, daj sobie spokój.

Również tak uważam. Na allegro pełno jest od tego typu baterii... Duża pojemność za podejrzanie małe pieniądze. Może i wytrzyma ci do pierwszego ładowania a później będzie spadać. Nie wart jest to telefonu i nerwów związanych z późniejszymi reklamacjami.

Znajomy z pracy raz kupił do swojego HP akumulator po "okazyjnej" cenie i dużej pojemności. Co było do przewidzenia, to po pierwszym cyklu bateria kopnęła w kalendarz  :E a uprzedzałem  :ohreally:
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

*

tomwil

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2009, 15:59:34 »
hmm do Elfina miałem taką wielką baterię i nie powiem na nią nic złego, fakt,że kosztowała ponad 150 zł. Ale oryginałem(htc) nie była. Trzymała dużo dłużej niż standatdowa..nie pamiętam pojemności ale duża miała 3600mA bodaj że.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 07, 2009, 17:08:25 »
Jestem wyleczony z chińskich podróbek. W ten sposób zmasakrowałem swoja nokie 6210 (juz nie pamietam sumbolu baterii, kupionej okazyjnie w jednym z punktów w wawie jakies 3 lata temu). podobnie wynanazek cect a8+ udajacy iphone. nic nie zepsul, ale kombinacji z oswojeniem zółtego nikt mi nie odbierze;)
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 08, 2009, 19:55:40 »
Witam... Jedyne co mogę powiedzieć na temat tej baterii to: NIE KUPUJCIE JEJ!!!

Niezależnie od tego jaki ROM, czy RadioROM załaduje do telefonu i tak nie chce się ona ładować a w opcjach zasilania jest "Main Battery: Unknown" (wskaźnik baterii wskazuje 0%). Z oryginalną baterią wszystko chodzi dobrze...

Na XDA jest parę tematów związanych z "Main Battery: Unknown" - generalnie nie znaleziono rozwiązania tego problemu. Może jest to problem z softem (może bateria ruszyła by na jakimś starszym systemie), a może po prostu sama bateria do niczego się nie nadaje.

Najgorsze że problem nie jest jednostkowy - nie dotyczy tylko tego typu baterii ale także innych na co wskazują posty z XDA...

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2009, 20:19:45 »
a najgorsze jest to o czym napisałem wyżej.normalną drogą czytaj idę do sklepu i kupuję,powiększonej baterii z tylnym panelem do MDA C IV nie można nabyć  :S
HTC One V

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2009, 11:58:45 »
Kurcze macie może jakieś pomysły co można by zrobić z tą bateryjką bo z nic nie chce się ona ładować w telefonie. Może by ją spróbować ładować zasilaczem (laboratoryjnym) z ograniczeniem prądu ładowania?

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 11, 2009, 13:24:09 »
ale piszesz o tej z aukcji czy oryginalnej montowanej w PDA ?
HTC One V

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 11, 2009, 13:31:40 »
Przeczytaj dwa posty wyżej   B) pisze o tej z aukcji  :P
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 11, 2009, 13:34:25 »
Jeżeli ją kupił na tej aukcji to wypadało by żeby ją poprostu oddał i poprosił o zwrot pieniędzy,jak widać jakaś gwarancja niby tam jest.kupił coś co nie działa no to jakie inne wyjście... :S
HTC One V

« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 11, 2009, 20:58:38 »
W zasadzie to po prostu nie mam ochoty dofinansowywać poczty polskiej i nie mam czasu troszkę na użeranie się z tym gościem z allegro...

A nie wiecie czy na wykrywanie baterii może mieć wpływ system albo jakaś jego część? bo może problem jest po tej stronie... W prawdzie ładowałem od czasu zakupu tej baterii już parę ROMów ale żadnej różnicy w wykrywaniu baterii nie było (mówię oczywiście o tej 1250mAh z Allegro a nie o oryginalnej, ona działa poprawnie)