Chyba nigdy nie używałeś 6.5.3/5. Zresztą jeszcze nie dawno tak sam myślałem. Najpierw używałem win 6.5 z startem u góry. Podstawową różnicą do 6.1 jest to, że wszystko można scrolować palcem (czy to listę kontaktów czy smsy itp.) W 6.1 często trzeba używać paska przewijania. W win 6.5.5 to już inna bajka, jak dłużej poużywasz to stwierdzisz, że start na dole to jedyne słuszne rozwiązanie (akurat pod kciuk), poza tym przyciski są większe i można łatwo je trafić palcem... Naprawdę duża wygoda.
A co robię na fonie? Wszystko pewnie co inni, czyli dzwonię, piszę, używam do netu (operka 10 fajnie się sprawuję), nawigacja, czytam ebooki... Wszystko na tym romie działa poprawnie, mam dużo różnych aplikacji i wszystkie działają poprawnie. Zajętość ramu (po odinstalowaniu dialera Taichi) mam na poziomie 55-60%. I nic się nie muli, nie używałem nigdy szybszego romu (a miałem już ich pewnie z kilkanaście). Jako blokadę używam S2S2 (ze względu na możliwości konfiguracyjne), mam też zainstalowany Second Today, który uruchamiam lewym przyciskiem (programowym) a tam Easy Today Launcher. Są też fajne pluginy do titanium... No niema niestety manili... A i wersja radio 1.17.25.09 u mnie się najlepiej sprawuje... Zwłaszcza jeżeli chodzi o baterię.