automatyczna konfiguracja GPRS

• 6 Odpowiedzi
  • 1663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kaciek

• *
  • 98
  • Sprzęt: Xperia ARC S / HTC HD2 Android/Windows
automatyczna konfiguracja GPRS
« dnia: Czerwiec 02, 2009, 23:28:34 »
Sorry poddaję się.
Szukam od 6 godzin programu (.cab) narzędzia do automatycznej konfiguracji połączeń GPRS (MMS Internet itp.)
Mam ROM pozbawiony tego ustrojstwa a ręczne wprowadzanie powoduje to że jek działają MMS-y to nie działa internet i odwrotnie.
Może przynajmniej nazwę to już znajdę (bo nie wiem jak to fachowo nazwać)
Przeglądałem również moje kuchnie ale na nic konkretnego nie wpadłem
--------------------------------------Nie piję, nie palę, nie przeklinam... K....wa papieros wpadł mi do piwa ---------------------------------------

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: automatyczna konfiguracja GPRS
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2009, 23:33:19 »
Za konfigurację w kuchni odpowiada ConnectionSetup, ConnectionSetupDownload oraz provision.zip z OEM\Diamond\0415\ConnectionSetupDB

*

Offline kaciek

• *
  • 98
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2009, 23:38:51 »
Za konfigurację w kuchni odpowiada ConnectionSetup, ConnectionSetupDownload oraz provision.zip z OEM\Diamond\0415\ConnectionSetupDB

Dzięki za szybką odpowiedź, a czy nie spotkałeś się z takim narzędziem w wersji .cab żeby dograć do zainstalowanego ROM-u?
--------------------------------------Nie piję, nie palę, nie przeklinam... K....wa papieros wpadł mi do piwa ---------------------------------------

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2009, 23:50:23 »
Gdzieś coś kiedyś...ale w którym kościele to nie mam pojęcia :) Poszukam jutro rano jeśli do tego czasu nikt nic nie znadzie.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2009, 11:20:06 »
a odzywałeś się do kucharzy którzy to wgrywają w swoje romy? xcoom, billyj80 i krzysiecw
nie znam się, ale jeśli mają oempacka to może łatwo da się to przerobić na caba
end of fear
yo is here

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2009, 12:08:29 »
A spróbuj tego:

HTC Network Wizard
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline kaciek

• *
  • 98
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2009, 12:13:45 »
Próbowałem już nawet kilku wersji ale odpala się tylko strona startowa i nie znajduje żadnych ustawień. Miałem nawet wersję z wpisanymi polskimi operatorami ale skonfigurowało tylko Internet a MMS-y nadal nie działają