Muszę zgodzić sięz dziadkiem7, sam często zmieniam telefony, karty, systemy, romy etc, a taka blokada jest nieuzasadniona wg. mnie. Wykorzystałem limit ostatnio po zmianie asusa na diamonda i jeśli, nie daj Boże, Diamond teraz zepsuje się i nastąpi wymiana płyty głównej, to automatycznie zostaję bez legalnie zakupionej AM, gdyż kolejna rejestracja na nowe urządzenie będzie możliwa za pół roku. Mówiąc inaczej zostaje z produktem, za który zapłaciłem i nie mogę przez pół roku korzystać z niego, a czas leci i subskrypcja również. Jedyne co mi w takim przypadku zostaje to kupić kolejną AM, żeby móc legalnie z niej korzystać. To jest paranoja.
Nikt nie uwzględnia manikalnych zmieniaczy posiadanych urządzeń oraz uszkodzeń/wymian kart pamięci.
To jest bardzo wielki minus AM.
Piratem nie jestem, ale na wszelki wypadek trzymam dodatkowo na karcie wersję 5.2 z crackiem, żeby nie zostać na lodzie z programem w "razie czego".
Reasumując, firma Aqurat, pośrednio zmusza legalnych użytkowników swojego programu do korzystania z wersji uzdrowionych.