automapa problem na diamondzie

• 40 Odpowiedzi
  • 4857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: automapa problem na diamondzie
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 12, 2009, 02:18:29 »
Nie tak do konca  :P
Po prostu, jeden uzywa go do jednych celow, inny do czego innego.
Podobna sytuacja jest z kazdym windowsem.
Wystarczy ze dogra dzwonek do glownej pamieci, ktory bedzie obciazal bardziej system.
I juz bedzie inna sytuacja.
Diamencik niestety nie ma 3GHz procka z 8GB RAMu, a szkoda ;-)

Wracajac do tematu, AM trzeba instalowac jezeli chcesz zeby szybciej dzialala..

Powodzenia
Darek

*

Offline overconscious

• 276
  • Sprzęt: Stary telefon na korbkę
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 12, 2009, 03:07:26 »
Ja miałem AutoMapa 5.3 Europa i chodziła bez problemów na Diamondzie.
Wytyczał prawidłowo i szybko nawet długie trasy za granicę.
ROM miałem chyba jakiś Xcoom... (w każdym razie bez TouchFlo3D i w była to wersja lite, bo programy sam doinstalowywałem).

Dokładnie nie pamiętam, bo nie mam już Diamonda, a ROM zmieniałem przez sprzedażą na oryginalny.

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 12, 2009, 11:11:23 »
Ja wczoraj zainstalowałem AUTOMAPE EU 5.5.2 i wszystko ładnie śmiga dziś testowałem ..***
oferta warezu
(marcinl)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 12:29:09 wysłana przez marcinl »

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 12, 2009, 12:06:55 »
Ja wczoraj zainstalowałem AUTOMAPE EU 5.5.2 i wszystko ładnie śmiga dziś testowałem ..na PW dam link do AU.Europy skąd pobrałem .

A po co na PW? Można przecież tutaj spokojnie. Wyręczę Ciebie: www.automapa.pl
A wracając do problemu. Potwierdzam - ostatnio jechałem z AM do Włoch (ok 1400 km) i żadnych problemów z szybkością.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 12, 2009, 13:04:37 »
Trochę OT ale w programie QuickGPS jest napisane, że dane o satelitach można pobrać przez GPRS albo ActiveSync. Domyślam się, że przez ActiveSync pobierało by za darmo, więc podłączyłem telefon do komputera w tym trybie i zacząłem pobieranie, a telefon i tak połączył się przed GPRS/EDGE i pobrał dane zabierając kasę z konta :/ W opcjach mam ustawione "Pobierz automatycznie, kiedy urządzenie zostanie połączone z komputerem PC poprzez ActiveSync"

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55

*

Offline siwyyy

• **
  • 100
  • HTC Diamond
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 12, 2009, 20:52:32 »
Trochę OT ale w programie QuickGPS jest napisane, że dane o satelitach można pobrać przez GPRS albo ActiveSync. Domyślam się, że przez ActiveSync pobierało by za darmo, więc podłączyłem telefon do komputera w tym trybie i zacząłem pobieranie, a telefon i tak połączył się przed GPRS/EDGE i pobrał dane zabierając kasę z konta :/ W opcjach mam ustawione "Pobierz automatycznie, kiedy urządzenie zostanie połączone z komputerem PC poprzez ActiveSync"

A masz diamonda zsynchronizowanegoz PCtem

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 13, 2009, 10:43:11 »
Kiedy wyłączę opcję "Telefon" (żeby nie pobierało danych z sieci) i podepnę do PC w trybie ActiveSync,, uruchamiam QuickGPS i naciskam Pobierz to wywala komunikat "Niepowodzenie nawiązania połączenia. Spróbuj ponownie później"... :/

*

Offline lynx6

• 10
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 13, 2009, 17:48:24 »
witam mam automape 5.03 na europę i strasznie muli wyznaczam trasę do włoch wyliczy do 5% i stoi czasami troche więcej wyliczy rom mam fire8 a radiorom 15
Witam postanowiłem ze sprawdzę działanie automapy europy (mam wersje 5.5.1 709). Sprawdziłem na kilku romach i rzeczywiście napotkałem efekt mulenia czyli długiego wyznaczania trasy nawet kilka minut  np. na romie wm 6.5 BsB ver M jest ok a na wersji starszej D muli .  Wiec tym co muli polecam wymianę romu.

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 13, 2009, 18:36:47 »
Kiedy wyłączę opcję "Telefon" (żeby nie pobierało danych z sieci) i podepnę do PC w trybie ActiveSync,, uruchamiam QuickGPS i naciskam Pobierz to wywala komunikat "Niepowodzenie nawiązania połączenia. Spróbuj ponownie później"... :/

U mnie jest ustawione "synchronizuj przez AS" i nigdy nie miałem danych nieaktualnych, a sam nie włączam Quick GPS nigdy.

Czy przypadkiem ten program sam nie wykrywa że jesteś w trybie AS i nie synchrinizuje danych?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:24:45 »

U mnie jest ustawione "synchronizuj przez AS" i nigdy nie miałem danych nieaktualnych, a sam nie włączam Quick GPS nigdy.

Czy przypadkiem ten program sam nie wykrywa że jesteś w trybie AS i nie synchrinizuje danych?

Może ja czegoś nie rozumiem, ale czy to pobieranie przez Acitve Sync jest za darmo? Bo właśnie połączyłem się i zsynchronizowałem z Active Sync a telefon i tak włączył EDGE i pobrał dane z internetu, zabierając mi kasę z konta ;| Jak to z tym jest? Myślałem, że jak podłączę w trybie AS to telefon pobierze sobie przez AS dane satelit i nie będę musiał za to płacić...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 15, 2009, 12:28:20 »
AS pobiera za darmo jeśli PC ma połączenie z Internetem