automapa i pliki multimedialne--- pytanie---

• 7 Odpowiedzi
  • 936 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

automapa i pliki multimedialne--- pytanie---
« dnia: Grudzień 13, 2008, 13:51:17 »
Czesc.

To bedzie moj pierwszy post na tym forum :) Po pierwsze witam wszystkich :)

Od kilku tyg przegladalem to forum, poniewaz chcialem kupic nowy telefonik. Decydowalem sie pomiedzy Omnia a Diamondem. Wygrał Diamond :)
Mam go od 2 dni. Pierwsze wrazenia sa bardzo pozytywne. Bardzo duzo juz o nim wiedzialem zanim go zobaczylem na zywo hehe

Kupilem go na allegro za 960 zł.. wydaje mi sie dobra cena... tylko ma simlocka na orange, ktory musze sciagnac poniewaz jestem abonentem ery.
Simlocka chcialem sciagnac za pomoca tej stronki: http://diamond.htc-unlocks.comMam tylko jedno pytanie. Czy ktos z Was juz to robil? nie chce poprostu wydac kasy na nic...

Dzisiaj chcialbym zmienic ROM. Myslalem o: Shine On 2.4 full. Zalezy mi najabardziej na szybkosci dzialania i na najdluzszym zyciu baterii. Mozecie cos poradzic?

Kolejne problem to muzyka i filmy: z tego co wiem zeby przegrac multimedia typu muzyka i filmy musze miec zsynchronizowany windowsa media player 11. Problem w tym, ze gdy zaktualizowalem WMP to nie moge go wlaczyc bo ppojawia sie komunikat ze padelm ofiara falszowanego oprogramowania :/ Nie wiem co teraz z tym zrobić i jak wgrac filmy i muze.  :worried: sprobowalem przegrac filmik zrobiony aparatem na telefon podloczony jako dysk zewn. i duupa. strasznie zrywa >:(

Ostatnim moim pytaniem jest Automapa. W zestawie nie mialem map. wiec sciagnalem je z torrentow. Ale nie mam pojecia jak je zainstalowac:/
Jezeli mozecie to podacje mi jakis link to mapy i instrukcje instalacji dla laika :)

Z gory wielkie dzieki za pomoc!

Grzesiek
 program do nawigacji trzeba kupić, nie rozmawiamy tu o pirackich wersjach (marcinl)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2008, 14:55:03 wysłana przez xxgrzesxx »

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
Odp: automapa i pliki multimedialne--- pytanie---
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 13, 2008, 15:10:24 »
Czesc.

Ostatnim moim pytaniem jest Automapa. W zestawie nie mialem map. wiec sciagnalem je z torrentow. Ale nie mam pojecia jak je zainstalowac:/
Jezeli mozecie to podacje mi jakis link to mapy i instrukcje instalacji dla laika :)

Z gory wielkie dzieki za pomoc!

Grzesiek

Tutaj masz link do map http://www.automapa.pl/?PEI=53169&cid=53174&lng=PL
i jeszcze jeden link, który powinieneś zobaczyć http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2008, 15:19:44 wysłana przez świetlik »

*

Dżeju

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 13, 2008, 15:32:29 »
Podłączasz Diamonda do PC poprzez ActiveSync, odpalasz plik: AutoMapa_5.2.0_PL.exe i już się instaluje   B)

*

Offline alek_d

• 27
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 13, 2008, 16:05:41 »
cytuje:
Podłączasz Diamonda do PC poprzez ActiveSync, odpalasz plik: AutoMapa_5.2.0_PL.exe i już się instaluje  luzak

niestety kolega chyba nigdy nie instalował tak Automapy bo w ten sposób trwało by to z parę godzin a jak masz europe to z 1 dzien.
Przy podłączeniu Diamondzika do kompa wybierz połączenie dyskowe i przy instalacji Automapy wybierz jako miejsce instalacji czytnik kart.

*

Dżeju

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 13, 2008, 16:34:49 »
cytuje:
Podłączasz Diamonda do PC poprzez ActiveSync, odpalasz plik: AutoMapa_5.2.0_PL.exe i już się instaluje  luzak

niestety kolega chyba nigdy nie instalował tak Automapy bo w ten sposób trwało by to z parę godzin a jak masz europe to z 1 dzien.
Przy podłączeniu Diamondzika do kompa wybierz połączenie dyskowe i przy instalacji Automapy wybierz jako miejsce instalacji czytnik kart.

Nigdy nie mów nigdy  :mrgreen:  Zawsze tak instaluję AM i instalacja AM PL trwa chwilę, zaś AM EU ze trzy chwile, chyba że ktoś ma złom to co innego.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 13, 2008, 16:56:15 »
dzieki... juz wszystko dziala ok :)

pozostaje mi tylko wgrywanie filmow i mp3 przez WMP...  :grin:

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 05, 2009, 15:15:39 »
możesz po prostu skopiować pliki gdziekowlsiek na karte pamięci w diamondzie (nawet w trybie połączenia danych), a potem w Windows Moblie Player dać "odśwież bibliotekę"

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 05, 2009, 15:46:54 »
cytuje:

instalka trwa 3 minutki przez sa am5.30 polecm
@xxgrzesxx jezeli kupiles z orange i masz kod do AM czyli zdrapke to normalnie instaluj i rejestruj na siebie. jezeli pokaze ci ze kod jest uzywany to napisz do suuportu AM i opisz problem w ciagu 5 minut masz odblokowany nr.
AM mozna rejestrowac jezeli byla juz uzywana
Do muzy polecam gsplayer darmowy
Do filmow core player chodzi szybciej od tcmpm o jakies 25%
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.