Automapa Europy

• 7 Odpowiedzi
  • 2136 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Automapa Europy
« dnia: Luty 27, 2010, 19:25:33 »
witam, mam pytanko czy posiada ktoś zainstalowaną automapę europy na swoim Diamenciku, jeśli tak to jak sie sprawuje
dziekuje za informacje

*

Offline pajda

• *
  • 73
Odp: Automapa Europy
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2010, 20:35:51 »
ja mam w ver 5.5.2 i sprawuje sie idealnie. Zadnych przyciec,zaciec. Wedlug komputera wbudowanego w AM przejechalem juz z nia ponad 10 tys km i jak narazie wszystko ok ;)

*

Offline karczok0

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2010, 14:42:15 »
Ja też mam i działa bez zacięć

witam, mam pytanko czy posiada ktoś zainstalowaną automapę europy na swoim Diamenciku, jeśli tak to jak sie sprawuje
dziekuje za informacje

A masz jakieś dodatkowe aplikacje czy coś? Bo u mnie z zasięgiem słabo i nie wiem dlaczego nieraz nie może wykryć GPS;/
Szukam sposobu na pomnożenie braku majątku

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2010, 14:49:11 »
Cała Europa w wersji 6.1.0 strasznie muli na Diamondzie. Działać działa, ale muli niesamowicie. Co innego sama mapa Polski, tu jest lepiej.
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2010, 06:58:20 »
jesli automapa muli zwykle pomaga usuniecie calej zawartosci IS i wgranie automapy na czysta pamiec i pozniej skopiowanie swoich plikow
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2010, 18:40:51 »
jesli automapa muli zwykle pomaga usuniecie calej zawartosci IS i wgranie automapy na czysta pamiec i pozniej skopiowanie swoich plikow
Nie pomaga gdyż każdy kto kiedykolwiek na automapie zaplanował i jechał trase około 1000 km(polska-niemcy-holandia czy inną) wie że żadna wersja nawet starsza nie działa rewelacyjnie , wyznaczenie trasy wieczność , zjechanie choćby na parking czy stacje benzynową i zjazd z parkingu nie tą trasą co sugeruje automapa przeważnie konczy się całkowitym zawieszeniem automapy , poprosu jest tragedia , nawet z samą polską przeplanowanie trasy w razie zjechania z niej trwa wieczność , w porównianiu np. z tomtom, nie masz prawa się pomylić w miescie po ponowne szukanie trasy to przeliczenie czasu jazdy na kilometry i wychodzi około 1 km co w miescie jest bardzo dużo

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 02, 2010, 10:47:41 »
Heh, ciekawostka. AM działa zdecydowanie lepiej (szybciej) na Kaiserze niż na Diamondzie, który ma oczywiście więcej RAMu...
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 02, 2010, 16:26:46 »
Nie pomaga gdyż każdy kto kiedykolwiek na automapie zaplanował i jechał trase około 1000 km(polska-niemcy-holandia czy inną) wie że żadna wersja nawet starsza nie działa rewelacyjnie , wyznaczenie trasy wieczność , zjechanie choćby na parking czy stacje benzynową i zjazd z parkingu nie tą trasą co sugeruje automapa przeważnie konczy się całkowitym zawieszeniem automapy , poprosu jest tragedia , nawet z samą polską przeplanowanie trasy w razie zjechania z niej trwa wieczność , w porównianiu np. z tomtom, nie masz prawa się pomylić w miescie po ponowne szukanie trasy to przeliczenie czasu jazdy na kilometry i wychodzi około 1 km co w miescie jest bardzo dużo
na probe wyznaczylem trase Szczecin-Lyon, czas od wcisniecia ok do rozpoczecia nawigacji to 24s, trasa ma 1425km, pozniej zmienilem typ trasy z optymalnej na szybka i po 25s zaczela nawigowac, wiec nie jest to jakas wiecznosc, zawieszanie jakos mi sie nie zdarzylo, zeby nie byc goloslownym robilem to na romie z sense2.5 od donsalari, AM6.1 z mapa 0912a, wiem co pisze bo juz nie raz jechalem z AM dluzsze trasy np:Utrecht-Szczecin, Bruksela-Szczecin i generalnie raz mialem z nia zgryz jak jechalem z Danii i w momencie kiedy przeprawiałem sie promem AM twierdzila ze jade droga a po wyjezdzie z terminalu kazala jechac droga, ktorej nie bylo
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2010, 16:34:25 wysłana przez siwy05 »
MDA Compact IV
HP dv2535ea