Automapa 5.5.3 a telefon

• 11 Odpowiedzi
  • 1830 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Automapa 5.5.3 a telefon
« dnia: Październik 25, 2009, 21:21:42 »
Witam wszystkich na forum! To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
W moim mda IV po uruchomieniu automapy mam ikonę telefonu, jednakże gdy ktoś do mnie dzwoni telefon przełącza się na standardowy a nie głośnomówiący co jest bardzo uciążliwe podczas jazdy. Jak ustawić by podczas działającej nawigacji odbierać fona jednym przyciskiem i on działał w trybie głośnika?

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
Odp: Automapa 5.5.3 a telefon
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 25, 2009, 22:38:34 »
A takiej możliwości nie ma bo jest to zabezpieczenie jakbyś zapomniał wyłaczyć głośnomówiący i przystawisz do ucha żeby Ci bębenków nie rozerwało , jedyne wyjscie to słuchawka bluetooth i wtedy odbierasz rozmowe na słuchawce jednym paluszkiem , mozna włączyć głośnomówicy dopiero po nawiązaniu połaczenia zakonczenie połaczenia automatycznie wyłancza głośnomówicy.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 25, 2009, 23:08:19 »
ok. Właśnie sprawdzałem ale jak wtedy włączyć głośnomówiący jak na ekranie pojawia się odbierz - odrzuć, po odebraniu ekran gaśnie i nic niewidać ?
Napisane: Październik 25, 2009, 22:49:04
A może istnieje jakiś program do stworzenia profili takich jak w zwykłych fonach.
Ustawiam wtedy na profil samochodowy i w trybie automapy odbieram połączenie dowolnym przyciskiem a program wybiera funkcję głośnomówiącą.
zna ktoś taki program bo mda IV od ery ma tylko profil (samolot).

*

Offline ziziok

• 48
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2009, 16:23:34 »
Ja mam ten sam problem i niestety jeszcze nie znalazłem na to rozwiązania... zazwyczaj odrzucam i oddzwaniam. Dodatkowo wbudowany głośnik w Diamondzie nie pomaga w rozmowie na głośnomówiącym. Skrzeczy strasznie, ciężko się gada...

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2009, 16:52:58 »
Poszukaj sobie programu w którym utworzysz i skonfigurujesz sobie profil Car(Auto)Używałem sobie kiedyś programu mając Artemisa (kurcze nie pamiętam nazwy)w którym można było sobie taki profil skonfigurować tak aby w odpowiednich godzinach kiedy i jeśli jesteś regularnie w aucie lub manualnie odpalasz profil Car i już.SPB Phone Suite daje taką możliwość ale to jedna z wielu w tym programie.Poszukaj czegoś mniejszego i darmowego.
Namawiam też do używania IGO 8 na ale Automapę masz pewnie free..
Pozdrawiam
Doświadczenie spływa po ludziach ani ich nie oświecając, ani nie poprawiając.
Napoleon Bonaparte

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 05, 2009, 08:25:29 »
G-profile, polecam.
Jest free, sporo możliwości, a przede wszystkim ma to czego potrzebujesz.

edit:
Dołączam link:
G-profile

Pozdrawiam
Darek
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 08:27:18 wysłana przez Dyrcio »

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 05, 2009, 08:35:31 »
kiedy odbierasz przytrzymaj klawisz odbierania powinno wlaczyc odrazu na glosnomowiacy
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline ziziok

• 48
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 06, 2009, 10:07:28 »
kiedy odbierasz przytrzymaj klawisz odbierania powinno wlaczyc odrazu na glosnomowiacy
To by było świetne rozwiązanie, ale na romie ktory używam wyskakuje mi wtedy błąd:
Error opening the shortcut or locating the target filename
Podejrzewam ze w moim mega okrojonym romie coś zostało wycięte. Może ktoś ma koncept jak to naprawic?

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 06, 2009, 10:16:52 »
Zobacz program o nazwie SpeakerPhone
Włącza automatycznie tryb głośnomówiący, potrafi od razu automatycznie odebrać rozmowę, lub po określonym czasie

*

Offline ziziok

• 48
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 10, 2009, 10:23:27 »
Mnie ten speakerphone nei dziala. Nie odbiera automatycznie, choc powinien, a jak recznie odbiore to tez nie jest na glosnomowiacym... mam w tle wlaczona aplikacje, wg mnie powinno dzialac.

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 10, 2009, 11:31:17 »
Mnie ten speakerphone nei dziala. Nie odbiera automatycznie, choc powinien, a jak recznie odbiore to tez nie jest na glosnomowiacym... mam w tle wlaczona aplikacje, wg mnie powinno dzialac.
U mnie działa  - automatycznego odbioru nie sprawdzałem ale przy ręcznym od razu ustawia tryb głośnomówiący
Może masz starszą wersję która i u mnie nie działała

*

Offline kaciek

• *
  • 98
  • Sprzęt: Xperia ARC S / HTC HD2 Android/Windows
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 11, 2009, 11:48:35 »
ok. Właśnie sprawdzałem ale jak wtedy włączyć głośnomówiący jak na ekranie pojawia się odbierz - odrzuć, po odebraniu ekran gaśnie i nic niewidać ?
Napisane: Październik 25, 2009, 22:49:04
A może istnieje jakiś program do stworzenia profili takich jak w zwykłych fonach.
Ustawiam wtedy na profil samochodowy i w trybie automapy odbieram połączenie dowolnym przyciskiem a program wybiera funkcję głośnomówiącą.
zna ktoś taki program bo mda IV od ery ma tylko profil (samolot).

SpbPhoneSuite
--------------------------------------Nie piję, nie palę, nie przeklinam... K....wa papieros wpadł mi do piwa ---------------------------------------