aplikacja blueconnect (opera)

• 11 Odpowiedzi
  • 1703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aplikacja blueconnect (opera)
« dnia: Styczeń 31, 2009, 00:23:39 »
Witam,borykam się z problemem nieszczęsnej opery od 1 dnia użytkowania mda c IV... otóż: gdy włączę wifi,później przeglądarkę,wpiszę adres i obrócę aparat Opera minimalizuję się lub przełączy na telefon lub po nieudanej próbie przejścia w Landscape wróci do portretu... zawieszając się. Zauważyłem iż problem nie występuje gdy zrobię SR i zaraz po tym można hulać,wnioskuję więc że gdy pamięć Rom się obniża funkcjonalność Opery także. Kiedyś podmieniałem już pliki systemowe w katalogu win. na nowszą wersję przeglądarki ale jednak nic to nie dało. Moje pytanie więc: czy można definitywnie wywalić systemowy blueconnect lub jak zastąpić najnowszym build`em Opery? wiem wiem pewnie powiecie Wgraj nowy rom :) jednak ja już się pogubiłem który najlepszy itd itp więc pozostanę przy brandowym z ery bo to jedyna rzecz jaka mnie w nim meczy już 2 miesiąc...

Odp: aplikacja blueconnect (opera)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2009, 00:31:42 »
Może i to być wina romu, choć ja mam jeden z nowszych 2.03 i podczas przechodzenia w tryb landscape opera się przycina i wyskakuje okienko do zmiany głośności lub po chwili powraca do zwykłej, pionowej orientacji.  :-|
Ale podobno dużo romów ma jakieś problemy z operą, jedynie to któryś z rom Dutty'ego nie miał z nią problemów.
Miałem już z 5 romów i każdy miał jakiś problem z tą nieszczęsną operą.

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2009, 04:17:01 »
ja polecam niekombinowany 2.03.456.2 WWE jak niekombinowny 1.93 nie ma problemow

*

Offline ziziok

• 48
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 01, 2009, 16:09:04 »
Ja mam 2.03 PL i też mi operę minimalizuje, po soft resecie, gdy jest więcej ramu dostępne to opera obraca się ok ;P podobnie z automapą jest, gdy się ustawi ją w tryb landscape.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 01, 2009, 21:45:14 »
Jak można taki bubel w ogóle wprowadzać na rynek? Jeżeli od nowości jest to niefunkcjonalne. Np w Omni ekran kreci się jak wiatrak,szybko i sprawnie. musi być na to jakaś rada...

*

Offline andy5000

• 39
  • Sprzęt: Diamond, Touch HD, HD2 Leo, HTC One S, HTC One
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 09, 2009, 09:34:40 »
musi być na to jakaś rada...

Może to pomoże:
http://www.htc.com/www/SupportDownload.aspx?p_id=133&cat=0&dl_id=112
Po ściągnięciu tej aplikacji i przeprowadzeniu kalibracji G-Sensora zauważyłem znaczną poprawę przechodzenia w tryb landscape.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 09, 2009, 18:39:45 »
jestem w trakcie testów. Mam nadzieję że pomoże.

*

Offline muuu

• 40
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 01, 2009, 00:19:37 »
Mam podobnie :)
Jak dam landscape w operze, to po chwili wyrzuca mnie do dialera z wybieraniem numeru.
Chociaż też nie zawsze jednak niestety nie wiem od czego to zależy :) Bynajmniej drażniące.

Poradził sobie ktoś już z tym?

*

Offline Scarface828

• **
  • 239
  • Sprzęt: Milestone, Wildfire, HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 01, 2009, 00:34:17 »
Kalibracja średnio pomaga. Skalibrowałem sensor, 2 dni podziałało jak trzeba a teraz znowu Opera się minimalizuje i kalibracja nić już nie daje :D

*

Offline muuu

• 40
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 02, 2009, 16:13:28 »
To raczej nie wina opery :)
Zainstalowałem g-config i też mi po obróceniu ekranu wchodzi do wybierania numeru :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 16:18:32 wysłana przez muuu »

*

Offline mii

• 16
  • Sprzęt: HTC Himalaya,  HTC Victor
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 04, 2009, 14:05:26 »
z tego co zauwazylem to akurat ten problem zalezy od romu i od jednej rzeczy a konkretnie wersji touchFlo3d albo czegos zwiazanego z dialerem ( jesil tf3d obsluguje landscape to nie zauwazylem problemu), opera stara sie obrocic caly system a nie tylko samą siebie co w wyniuku tego prowdzi do wywalenia do dialer-a. Jesli nie odpalicie dialera przed uruchemieniem opery to powinno sie obracac normalnie. Ja osobiscie uzywam ChangeScreen-a w wyjatkach wylaczam obracanie dialera ( nazywa sie cprog) i tf3d i wtedy wszystko smiga jak trzeba.   
Oczywiscie zamiast CS mozna uzywac czegos innego zalezy co tam lubicie :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2009, 14:09:18 wysłana przez mii »

*

Offline muuu

• 40
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 04, 2009, 16:29:52 »
Ja osobiscie uzywam ChangeScreen-a
Cudo, dzięki :)
Polecam, bo i coś szybciej i sprawniej obraca ekranik :)