ANKIETA: Awaryjność Diamonda + Ogólne wrażenia z użytkowania

• 86 Odpowiedzi
  • 13505 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
Coraz bardziej martwi mnie jakość Diamodów. Co chwile czytam / słyszę, że czyjeś PDA ląduje w serwisie. chce się przekonać jak to wygląda procentowo.
Piszcie co dokładnie się psuło i jak przebiegała naprawa.
dzięki i pozdrawiam
mike_100
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 15:42:26 wysłana przez mike100 »
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
Odp: Awaryjność Diamonda. ANKIETA
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2008, 11:21:46 »
W postawionym pytaniu popraw błąd jest 'Wadze' a powinno być chyba 'Wasze'  :-|
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2008, 11:23:46 »
Mój Diamond trafił do serwisu 20 min po rozpakowaniu pudełka. Uszkodzona była matryca (skaza bądź pęknięcie długości 1 cm w prawym, dolnym rogu). Po powrocie z serwisu praktycznie problemów brak. Telefon spisuje się znakomicie.
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2008, 11:24:40 »
W postawionym pytaniu popraw błąd jest 'Wadze' a powinno być chyba 'Wasze'  :-|
dzięki. poprawione.

Osoby, które oddawały Diamonda do serwisu proszone są o podanie przyczyny i przebiegu naprawy.

Widzę, że nie jest tak źle :ok: :ok:
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline Kruszon92

• 334
  • HTC Diamond. Diamentowy telefon nie dla idiotów.
  • Sprzęt: Nokia e65. HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2008, 12:37:16 »
Moj damond ma juz 2 miesiące :D nie bawie sie z nim az tak powaznie (jedynie miana romu) i tyle i działa bez awaryjne i dziła jak nowy zadnych zacinek itp :) wiec prosta rada chcesz miec długo dobry tel nie kombunuj :P

Ale w mojej ocenie (miałem juz kilka PDA) Diamond jest jak na swoje rozbudowane opcje naprawde dopracowanym PDA z bardzo niska awaryjnoscia   :proud:
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 12:41:42 wysłana przez Kruszon92 »
Od Czasu zakupu HTC moja dziewczyna jest zazdrosna.

hello kity telefon odbiegający od normy.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2008, 13:07:24 »
Mam poodbne zdanie jak przedmowca. Zawsze trafia sie jakies wadliwe egzemplarze, ale biorac pod uwage liczbe uzytkownikow, ile sie go pojawilo na rynku to minimalne ilosci.
Inna sprawa, ze ten sprzet jest naprawde maly nawet w porownaniu do komorek, a mozliwosci calkiem niezle, ciezko bylo to pogodzic :)

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2008, 13:08:52 »
cieszy mnie ta proporcja;)
mój diamond od pierwszego dna się samoczynnie resetował. myślałem, że to wina ******romu Orange, ale po zmianie na oryg HTC dzieje się to samo :-|
rekonstrukcja i serwis...
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline Kruszon92

• 334
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 10, 2008, 13:21:53 »
cieszy mnie ta proporcja;)
mój diamond od pierwszego dna się samoczynnie resetował. myślałem, że to wina ******romu Orange, ale po zmianie na oryg HTC dzieje się to samo :-|
rekonstrukcja i serwis...

Kolego mike100 nie ma co sie zrażac :) jak wiadomo Czasem tafi sie jakiś "nie dorob" (chodzi mi o tel) :P Jak to zazwyczja bywa z elektoronika nie zawsze wszystko smiga jak powinno :)
Tak wiec HTC  a zwłąszcza diamond pozostaja według mnie najlepsza marka :)

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2008, 14:04:23 »
Mój jest z lipca i na razie brak problemów.
Mnie w Diamondzie podniecają jego zasoby i rozmiar, jak go położę obok PC(P3 500mhz, 128mb ram) to aż nie mogę uwierzyć że Diamond jest lepszy. Np filmy lepiej na nim chodzą niż na starym PCecie:)

*

Offline Kruszon92

• 334
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 10, 2008, 20:37:47 »
Diamond to cudo nie telefon.. Kazdemu bym polecił   B) Jak za tak mała kase tyle zasobów to jest poprostu szok :) jak ogladałem diamonda pierwszy raz mysle sobie bedzie kosztował ze 2 5 tyś a tu co za 1600 kupiłem szok :)

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 25, 2008, 09:39:40 »
oddałem swojego diamenta do serwisu, ponieważ się softresetował samoczynnie kilka razy dziennie.
serwis stwierdził, że podaczas testów usterka ani razu nie wystąpiła :|  :|  :| i że wszystko jest z telefonem ok :|

High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline xamos

• *
  • 53
  • Sprzęt: MDA IV, HTC HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 25, 2008, 11:32:20 »
niestety moje doświadczenia ( przynajmniej z moim modelem MDA C IV )  sa tragiczne !
- wywalil bym ten telefon do smietnika - 3 raz do serwisu !!!!! ;//

*

Offline krzyga

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC HD, HD2, Samsung SGSII
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 25, 2008, 11:52:50 »
Kupiłem niedawno 10 MDA IV (Diamond wannabie, ale zawsze ;) z czego jak na razie 1 się zepsuł (8 jest używanych póki co bez problemów, 1 nie używany).
Ten co się rozwalił (przestał się w ogóle włączać i ładować) - płyta główna + "jeszcze jakaś część na którą ciągle czekamy i nie wiemy kiedy będzie" (jak poinformowała mnie pani w serwisie...). I tak czekam już prawie miesiąc...

*

Offline gogon

• 7
  • Sprzęt: XDA IIi, Prophet, Diamond
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 25, 2008, 12:00:43 »
Witam wszystkich forumowiczów. Mój Diament z Orange sprawuje się świetnie, pomimo iż spadł mi 4 razy na ziemię i jest strasznie poobijany, działa wyśmienicie. Oczywiście nie na romie Orange

*

Offline thomass

• 38
  • thommee
    • Dj Thom'ass
  • Sprzęt: Nokia N900
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 25, 2008, 22:17:57 »
Witam. u mnie także wszystko w porządku. Mam HTC z polskeij dystrybucji, niebrandowany, na sofcie 4.0 EraLite. Wssytko działa bez zarzutu. Raz BT nie chciał mi ie włączyć ale HR i wsio działa. Także jest po kilku niefortunnych upadkach (zsunął sięz  biurka jak ktoś dzwonnił przez wibrowanie)

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 26, 2008, 13:14:05 »
[ciach]... 1 nie używany)...[ciach]
...   B) to może zacznij go używać, żebyś przypadkiem znowu nie musiał czekać miesiąc na ewentualną naprawę, kiedy sprzęt  trafi do końcowego użytkownika.... :P
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Offline pavvel2

• 31
    • TK Telekom
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 26, 2008, 15:18:04 »
Kupiłem niedawno 10 MDA IV (Diamond wannabie, ale zawsze ;) z czego jak na razie 1 się zepsuł (8 jest używanych póki co bez problemów, 1 nie używany).
Ten co się rozwalił (przestał się w ogóle włączać i ładować) - płyta główna + "jeszcze jakaś część na którą ciągle czekamy i nie wiemy kiedy będzie" (jak poinformowała mnie pani w serwisie...). I tak czekam już prawie miesiąc...
Czy po 14 dniach roboczych nie powinieneś mieć prawo do nowego telefonu?
Ja 17 listopada zostawiłem swoje MDA IV w serwisie z usterką "błąd kalibracji ekranu". Telefon został naprawiony, ale na przednim panelu zamiast loga ERA jest TMOBILE. Telefonu oczywiście nie przyjąłem. Jeżeli do 14 dni go nie naprawią, piszę reklamację i żądam nowego telefonu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 15:23:36 wysłana przez pavvel2 »

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 26, 2008, 15:27:24 »
Czy po 14 dniach roboczych nie powinieneś mieć prawo do nowego telefonu?

Jak by oddał z tytułu niezgodności z umowa to by miał prawo. Jak oddajesz na gwrancje to maja cie gleboko w du.. czekasz ile oni chca :(

*

Offline pavvel2

• 31
    • TK Telekom
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 26, 2008, 15:39:16 »
Czyli czemu ma służyć ten zapis w gwarancji o 14 dniach na naprawę telefonu?
PS. Mój telefon jest z początku listopada. Czy mogę w takim wypadku pójść w wariancie o którym mówisz?

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 26, 2008, 16:07:56 »
Czyli czemu ma służyć ten zapis w gwarancji o 14 dniach na naprawę telefonu?
PS. Mój telefon jest z początku listopada. Czy mogę w takim wypadku pójść w wariancie o którym mówisz?

Jak udowodnisz ze wada istniała w dniu zakupy to wtedy moźesz oddać sprzedawcy na podstawie niezgodności z umowa.

Poczytaj zreszta tutaj:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Czym-jest-gwarancja-i-jak-z-niej-korzystac-1696147.html

*

Offline pavvel2

• 31
    • TK Telekom
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 26, 2008, 17:12:29 »
Mógłby ktoś wyjaśnić o co chodzi w tym zapisie znalezionym w podanym wyżej linku?

"Jeżeli jednak gwarant lub współpracujący z nim serwis obsługi nienależycie wykonuje obowiązki gwarancyjne (np. uchybiając terminowi naprawy czy też dokonując kilka razy nieskutecznego usunięcia usterki), wówczas kupujący może zmienić reżim odpowiedzialności."

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 27, 2008, 01:17:53 »
Moja oddawała Ssskarb do sserwisu 2 razy, trzeci będize w tym tygodniu...w skrócie bo opisywałem to już na forum:
1. awaria dzwięku - samoistne wyciszenie - serwis - 2 dni - wgranie softu - awaria po 30 minutach;
2. --------||----------- serwis ponad 2 tygodnie i ładnie działa poza.....
3. nie działa GPS - trzecia wizyta w serwisie ...
...mam nadzieje że do 3 razy sztuka

*

Offline xamos

• *
  • 53
  • Sprzęt: MDA IV, HTC HD2
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 27, 2008, 14:34:29 »
dr.pajhiwo moj po 1 naprawie przyszedl z naprawiona poprzednia usterka i uszkodzonym GPS ( przez nich ! )

« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 27, 2008, 22:58:44 »
Moltos dramatos... :E

*

Offline urbee

• 6
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 01, 2008, 01:14:34 »
Ja przez 3 miesiące używania Diamonda mam już trzeciego ;D Średnio miesiąc mi wytrzymuje, a że  Euro ma problemy z serwisowaniem tego, to za każdym razem wymieniają mi na nowego :D
Pierwszy Diamond bawił sie ze mną w głuchy telefon, co jakis czas gubił wszystkie dźwięki i tylko SR, w drugim matryca sie rozkalibrowywała i nie dało rady jej skalibrować, natomiast ten co mam obecnie zaczął ciągle gubić zasięg GPS. W pustym polu, czyste niebo a zasięg nagle spada do zera. I tak sobie skacze, przejechanie 10km czasem bywa cięzkie. Słabo mi jak sobie pomyśle, że kolejny raz mam iśc do Euro, znają mnie już tam z imienia i nazwiska :P

*

Offline shrek23

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 01, 2008, 11:42:10 »
Z moim Diamencikiem miałem problem od samego początku. Chodziło o mizerną głośność rozmów. Podgłaszanie, tweaki i hard-reset nie pomogły. Telefon poszedł do serwisu. Na razie czekam na odpowiedź.

*

Offline makozio

• 14
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 08, 2008, 09:49:59 »
Witam!
Jeszcze nie zawitałem do serwisu, ale wypadła w moim śrubka znajdująca się pod rysikiem, sama z siebie... Strasznie się w.....Wygląda to tak jakby zerwał się gwint w aluminiowej części obydowy. Miał ktoś coś takiego?

*

Offline Rode

• 15
  • Sprzęt: MiO 560, aktualna AM
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 08, 2008, 11:35:20 »
Serwisu jeszcze nie zaliczył, ale już 5 HR w ciągu 2,5 miesiąca użytkowania - bez widocznych powodów nagle jakieś funkcje przestają działać.
Ostatnio ściemnianie, gdy nieużywany - w trakcie rozmowy "ciemność" bez problemu, ale w każdej innej sytuacji ekran na maksa.
Poprzednio "siadł" ekran startowy/domowy TF3D - zegar uparł się na konkretnej godzinie, logo ery podmienił na niemieckiego przyjaciela, reszta ekranu zangielszczona i martwa - wszystkie pozostałe ekrany TF3D były ok.

Oryginalny, nowy, ROM ERY, zrezygnowałem już z jakichkolwiek dodatkowych aplikacji - po prostu "czysta MDA IV".
Archiwizuję dane, HR, wgranie i jakiś czas spokój.
SR nie pomaga.
Sprawdzałem Pocet Mechnic-iem, ale nie pomógł.

Korzystanie z tej zabawki wymaga wiele samozaparcia - chyba skończy jako rezerwowa nawigacja.
Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 08, 2008, 11:57:56 »
Serwisu jeszcze nie zaliczył, ale już 5 HR w ciągu 2,5 miesiąca użytkowania - bez widocznych powodów nagle jakieś funkcje przestają działać.
Ostatnio ściemnianie, gdy nieużywany - w trakcie rozmowy "ciemność" bez problemu, ale w każdej innej sytuacji ekran na maksa.
Poprzednio "siadł" ekran startowy/domowy TF3D - zegar uparł się na konkretnej godzinie, logo ery podmienił na niemieckiego przyjaciela, reszta ekranu zangielszczona i martwa - wszystkie pozostałe ekrany TF3D były ok.

Oryginalny, nowy, ROM ERY, zrezygnowałem już z jakichkolwiek dodatkowych aplikacji - po prostu "czysta MDA IV".
Archiwizuję dane, HR, wgranie i jakiś czas spokój.
SR nie pomaga.
Sprawdzałem Pocet Mechnic-iem, ale nie pomógł.

Korzystanie z tej zabawki wymaga wiele samozaparcia - chyba skończy jako rezerwowa nawigacja.
Pozdrawiam

To moze sprobuj z innym ROM, bo wyglada to na cos z softem.

*

Offline Rode

• 15
  • Sprzęt: MiO 560, aktualna AM
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 08, 2008, 17:51:20 »
To jedno z podejrzeń, ale przy takim zachowaniu, spodziewam się, że prędzej czy później wyląduje jednak w serwisie, w ramach gwarancji.
Nie chcę tracić czasu na przywracanie erowskiego.
Sam rom to "oryginalna sztuka" z ich strony, wgrał się bez problemu i w HR też wszystko przebiega ok.

Pamiętając o różnicach: miałem nokię 9500 i przez 24 miesiące dwa razy zaliczyła HR dla czystej "higieny" systemu. Full dodatkowych aplikacji, część witaminizowana i nic - hulała bez problemu.
Mio na tym samym OS-ie nie sprawia problemów.

Dzięki za podpowiedź.