Android on Diamond

• 394 Odpowiedzi
  • 151124 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szydlo33

• 6
  • Sprzęt: Htc Magic 32A
Odp: Android on Diamond
« Odpowiedź #300 dnia: Maj 29, 2010, 21:31:51 »
Witam testował juz ktoś nowego androida w wersji 2.2??? i czy pójdzie on na diamondziku:P

« Odpowiedź #301 dnia: Czerwiec 01, 2010, 21:31:57 »
Witajcie !! Przetestowałem już sporo wersji androida na mda IV ery (diamond)  ....iii... super system ale są małe problemy ...bateria się grzeje na maksa i zastanawiam się kiedy coś padnie w telefonie. Poza tym wersja 2.1 ..extra działa wifi market ale nie czaje czemu jak ściągnę coś z marketu to za chwile po zainstalowaniu pisze że coś tam nie może odpalić i mam hasło wymuś zakończenie albo czekaj .... nie słychać mnie jak ktoś do mnie dzwoni ..ja słyszę ale mnie nie słychać ...dzwonek to też pytanie za 100 browców wibracja działa ale nie słychać dzwonka próbowałem z innymi dzwonkami to nie daje się wybrać bo znowu wymuś zakończenie się pokazuje ... dla kolegów z postów wyżej też walczyłem z tym X z animacji ...wystarczy skasować plik image z karty i odpalić od nowa hareta poszło po 2 min maks... może ktoś już miał podobny problem z aplikacjami czemu mam stale wymuś zakończenie. 

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #302 dnia: Czerwiec 02, 2010, 22:19:16 »
Słyszałeś o czymś takim jak interpunkcja? Przestań kropkować tylko napisz to normalnymi zdaniami, to może
będzie się dało to zrozumieć.
Lost in universe.

*

Offline szczureq

• 20
  • Sprzęt: HTC Wizard>HTC Diamond
« Odpowiedź #303 dnia: Czerwiec 07, 2010, 15:46:02 »
Sciagalem wiele wersji androida i mam ten sam problem ;/ znak X (ten roznokolorowy) ładuje sie i nic potem sie nie dzieje, w kółko sie ładuje i tyle. Czekałem 40 min ale to chyba za dlugo... pojawi sie 17 razy lekka zwiecha i od nowa ;O moze ma ktos na to rozwiązanie?

*

Offline pucha

• 12
« Odpowiedź #304 dnia: Czerwiec 07, 2010, 16:05:55 »
W poście jest o tym napisane poczytaj uważnie

*

Offline szczureq

• 20
  • Sprzęt: HTC Wizard>HTC Diamond
« Odpowiedź #305 dnia: Czerwiec 07, 2010, 18:07:23 »
ok, wyszło, ale czy moze ktoś podac link do najnowszego androida? Chciałbym aby net działał i marketplace ;)

*

Offline pucha

• 12

Memo 2.5.2.3_LIGHT

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #308 dnia: Czerwiec 08, 2010, 07:14:35 »
Wystarczy umieć czytać, opis jest zarówno w tym wątku, jak i na stronie z tym Androidem.
Lost in universe.

« Odpowiedź #309 dnia: Czerwiec 08, 2010, 10:52:48 »
widzę że kolega Damkol, specjalizuje sie w krytykowaniu innych!co post to niezwykle budujące odpowiedzi!! gratuluje podejścia i chęci błyśnięcia ale  proszę o jedno - jak masz sie w taki sposób udzielać to lepiej zamilcz.
pozdrawiam

[mod]Nie awanturuj się, tylko czytaj co ci mądrzejsi radzą. Na pierwszej stronie jest jak byk procedura instalacji, a Ty nie dość że nie umiesz czytać, to jeszcze się oburzasz, że ktoś Ci zwrócił uwagę.[/mod]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2010, 18:39:23 wysłana przez vonski »
Memo 2.5.2.3_LIGHT

*

Offline pucha

• 12
« Odpowiedź #310 dnia: Czerwiec 08, 2010, 15:15:42 »
pawel.o83 na pierwszej stronie masz opisane jak się odpala Androida

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #311 dnia: Czerwiec 08, 2010, 18:40:33 »
Cały ten wątek jest na ten temat... w sumie od pierwszych wersji się nic nie zmieniło w kwestii "odpalania" robota na diamondzie, pawel.o83 szokujące lenistwo lub nabijanie postów. Może Ci jeszcze ktoś ma wgrać tego Androida? Twoja wypowiedź była wysoce niestosowna :P
Żeby nie było OT to dla leniucha instrukcja:
http://www.neopeek.com/en/stories/android/75-update-android-fuer-htc-blackstone-diamond-tilt-raphael-rhodium-topaz-fuze
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline Erus

• 14
« Odpowiedź #312 dnia: Czerwiec 08, 2010, 18:47:13 »
pawel.o83, jak byś tyle razy pisał w kółko to samo, to też miał byś takie podejście. Wszytki jest na xda, wystarczy poszukać!! Z tego co pamiętam najnowsza wersja to 2.1, do tego należy ściągnąć najnowszy rootfs.img, który dość często wychodzi. W maju działało wszytko prócz kamerki, nie wiem jak jest teraz.
LINK DO WĄTKU: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=601751
OBRAZY: http://xdandroid.southcape.org/rootfs/

*

Offline grzesiub

• 3
  • Sprzęt: HTC Artemis
« Odpowiedź #313 dnia: Czerwiec 08, 2010, 19:42:26 »
... a ja mam nietypowy problem. Mój diamond zaliczył upadek pół roku temu, po którym na żadnym ROMie WM nie działają dolne przyciski Home, Back, Talk i Scroll (inaczej: działa enter -- czyli ten środkowy przycisk i czerwona słuchawka :P)

Wgrałem ostatnio Androida -- jak mogłem się spodziewać, przyciski nadal nie działają. Obsługa Androida bez przycisku back jest wielce problematyczne, żeby nie rzec -- niemożliwa ;-)

Czy istnieje jakiś add-on dodający ekranową wersję przycisku BACK?
Przeszukałem XDA i inne, bez rezultatu.

Proszę o pomoc :-) (wiem, wiem -- najłatwiej zmienić telefon na działający :-P)

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #314 dnia: Czerwiec 08, 2010, 22:21:32 »
Pytanie (mam Diamonda):
- czy na IS mogą być inne pliki/katalogi (np: te z WM)?
- czy Android po uruchomieniu tworzy w IS jakiś nowe katalogu (w głównym katalogu)?

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #315 dnia: Czerwiec 09, 2010, 07:11:43 »
ad. 1 - mogą
ad. 2 - o ile pamiętam to nie
Lost in universe.

*

Offline sparco2

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #316 dnia: Czerwiec 09, 2010, 08:21:43 »
- czy Android po uruchomieniu tworzy w IS jakiś nowe katalogu (w głównym katalogu)?

Android tworzy na IS kilka plików np. z kalibracją wyświetlacza. I chyba nawet jakiś folder.

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #317 dnia: Czerwiec 09, 2010, 08:35:43 »
To w sumie gdzie przechowuje "swoje" dane?

A tak w ogóle, to udało mi się odpalić... Chociaż to to stabilne nie jest: miałem z 6 resetów w bardzo różnych momentach... Zastanawiam się jak to jest możliwe, żeby system operacyjny reagował resetem na cokolwiek. Wydawało mi się, że te czasy minęły...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2010, 09:43:19 wysłana przez gbbsoft »

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #318 dnia: Czerwiec 09, 2010, 11:01:19 »
ad. 1 - mogą
ad. 2 - o ile pamiętam to nie

Ad 1. Niby mogą, ale jeżeli będą zawierały Polskie znaczki, to nie będą działały dzwonki w Andoidzie ;-(
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline konrado332211

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #319 dnia: Czerwiec 23, 2010, 19:55:58 »
Na jednej stronie sa jakies nowe sposoby odpalania androida. tu link http://www.neopeek.com/en/stories/android/102-download-android-froyo . Może ktos to wyjasnic co trzeba zrobic zeby odpalic w ten sposob androida i jakie sa roznice tj "+" i "-"

*

Offline Kuti

• *
  • 99
« Odpowiedź #320 dnia: Czerwiec 23, 2010, 20:51:46 »
A czego nie rozumiesz? Generalnie trzeba od nowa podzielić Internal Storage. Czyli założyć nowe partycje w tym 2 nowe linuksowe ext4 i swap. Potem należy wgrać pliki Androida. Ja do tego wykorzystałem Ubuntu. Z windosowej fartycji Fat32 uruchamiamy androida plikiem HARET.EXE. Czyli to po staremu. Mam tego androida w wersji 2.1. Działa chyba w nim już wszystko: GPS, rotacja, pin do sim, dzwonki, market... nie działa chyba tylko kamera. Twórcy chwalą się benchmarkami, że ich wersja działa bardzo szybko i faktycznie tak jest. Jak dla mnie jedyny nie rozwiązany problem to drenaż baterii, znika w oczach. Do testowania idealna :)

*

Offline konrado332211

• *
  • 63
« Odpowiedź #321 dnia: Czerwiec 24, 2010, 17:09:26 »
a można podzielic IS  z poziomu windowsa?

*

Offline Kuti

• *
  • 99
« Odpowiedź #322 dnia: Czerwiec 24, 2010, 18:20:20 »
Chyba tak, podłączyć Internal Storage jako dysk USB i np. Partition Magic jeżeli pozwala utworzyć swap i partycję ext4...

*

Offline konrado332211

• *
  • 63
« Odpowiedź #323 dnia: Czerwiec 25, 2010, 13:43:51 »
a czy mogłby ktoś napisac dokładnie jakie pliki, katalogi kopiujemy na stworzone partycje? taki tutorial w jezyku polskim

*

Offline Kuti

• *
  • 99
« Odpowiedź #324 dnia: Czerwiec 25, 2010, 14:29:01 »
Myślę, że nie ma sensu czegoś takiego robić bo to bardzo proste :)
Ściągasz plik: superE-20-06-2010.tar.gz (71.31 MB) i jego całego rozpakowujesz na ext4. Cała filozofia.

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #325 dnia: Czerwiec 30, 2010, 10:38:05 »
Ot taka ciekawostka, Froyo [2.2] na Diamondzie dzięki XDAndroid:

Nawet płynnie chodzi, a przy okazji dłużej trzyma na 1 ładowaniu.

« Odpowiedź #326 dnia: Lipiec 29, 2010, 16:31:25 »
tak a propo wypowiedzi wyżej http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=735978 , cos nowego w sprawie androida

What works:
WIFI
DATA
BLUETOOTH
3D
PHONE

*

Offline konrado332211

• *
  • 63
« Odpowiedź #327 dnia: Sierpień 06, 2010, 19:24:26 »
Mam problem z najnowszym portem androida ze strony neopeek. kiedy wyswietlacz sie zgasi nastepuje reset. i trzeba od nowa bootowac androida, a pozniej znowu to samo. w tym porcie tworzylem partycje ext2 wiec nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego, ale na wersjach xdadroid gdzie mialem wszystko gotowe nie bylo tego problemu

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
« Odpowiedź #328 dnia: Sierpień 08, 2010, 10:24:50 »
@up: też zainstalowałem najnowszy build, zrobiłem partycje ext2 (oraz linux-swapa, chociaż jeszcze nie wiem po co ona) i nie mam tego problemu.

A wiecie może jak wyłączyć podświetlenie kółka w Diamondzie podczas trybu uśpienia?
Telefon (z wyłączoną transmisją danych) wytrzymał mi około 6h. Może wyłączenie kółeczka by trochę pomogło. No chyba, że to specyfika tej przeróbki androida na wm...

*

Offline Duvel

• 29
« Odpowiedź #329 dnia: Wrzesień 16, 2010, 18:27:16 »
Jest jakiś sposób, aby Android widział pliki z karty pamięci ?
Chodzi o to, że system nie widzi plików w takich aplikacjach jak Galeria, albo Odtwarzacz muzyki etc.