Android on Diamond

• 394 Odpowiedzi
  • 154350 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
Odp: Android on Diamond
« Odpowiedź #240 dnia: Styczeń 28, 2010, 12:03:11 »
Dobra, dla pewności przeczytałem cały wątek od nowa i nie znalazłem odpowiedzi. Udało się komuś dźwięki uruchomić (przychodzącego połączenia i notyfikacji?) Mam do wyboru tylko silent.
Znalazłem rozwiązanie http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=5309656&postcount=1391
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to problem jest w tym, że na karcie (Internet storage) mam katalogi pliki zawierające "non ANSI" znaki. Odpaliłem ten programik załączony na forum xda i przeskanowałem kartę.
Znalazł mi maaaasę takich plików (chociażby obrazki do poi w AM mają pełno polskich znaków). Nie możliwym jest pozbycie się ich wszystkich ;/
Ktoś sobie poradził z tym problemem? Może wystarczy zmienić nazwy tylko w określonych katalogach? Albo wykluczyć katalogi ze skanowania?
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline kamas2006

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC Dream
« Odpowiedź #241 dnia: Styczeń 28, 2010, 13:41:56 »
Mam problem z tym najnowszym androidem (2.01). Nie działa mi WiFi, pisze "Nie można uruchomić Wi-Fi". Może ktoś z Was wie co z tym zrobić?
Motorola C200 -> Nokia 3510 -> Nokia 3510i -> Mitsubishi Trium Aria -> Motorola V500 -> Motorola A1000 -> Samsung i600 -> Nokia E90 -> HTC Touch Diamond -> HTC DREAM\G1

« Odpowiedź #242 dnia: Styczeń 28, 2010, 21:17:58 »
Dual Rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623048
i Dual BOOT http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623792

odpalał ktoś już to na diamondzie?? jesli tak to mam kilka pytan:
jak to bezpiecznie odpalic??
z tego co zrozu,ialem to jest wersja z wm i androidem z mozliwoscia wyboru jaki ssystem chcemy odpalic?
jak ze zużyciem baterii??
dziala internet??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2010, 21:32:59 wysłana przez kubusbmx »

*

Offline bambucha1988

• *
  • 77
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #243 dnia: Styczeń 29, 2010, 12:56:08 »
no ja odpaliłem i powiem tak, jak włączyłem a później chciałem wyłączyć wifi to miałem restart telefonu o czym piszą w głównym wątku na xda. Największy mankament to bateria u mnie po 3 godzinach i 20 minutach po zaledwie 1 sms i strzałce spadła do 20 % to ewidendnie zjada baterię w oczach, a tak to mam od 50 do 42mb ramu wolnego mówię oczywiście o wersji standard a nie Core. Muszą jeszcze nad nią sporo popracować.

« Odpowiedź #244 dnia: Styczeń 29, 2010, 19:56:49 »
nie wiem jak wy ale ja proponuje podpiąć temat. jest to nowe zagadnienie ale uważam że napewno bedzie sie rozwijac.  :ok:

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #245 dnia: Styczeń 29, 2010, 22:46:50 »
Osobiście to nie sądzę by się rozwinęło z kilku powodów a mianowicie Android nie będzie raczej nigdy w 100% idealnie działał na Diamondzie. Diamondy za niedługo wyjdą z użycia bo to już leciwy telefon więc każdy kto ma go już przynajmniej 2 lata będzie chciał mieć coś nowego. Osoby które kupiły sprzęt używany to nie sądzę by chciały go przekształcać na Androida bo można by kupić coś co fabrycznie jest na tym systemie. Szczerze mówiąc to nie wiem czemu miałby ktoś kupować Diamonda tylko po to by zmieniać na nim system na Androida. Ja mam jeszcze ponad pół roku do końca umowy i już szukam co by tu wybrać na kolejny telefon. Nawet gdyby udało się ustabilizować Androida na Diamencie i dopracować by wszystko działało to i tak długo czasu jeszcze na to potrzeba a do tego czasu będzie już bardzo mało Diamentów na rynku więc projekt i tak jest skazany na upadek. Życzę powodzenia ale nie sądzę by odniosło to wielki sukces.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

« Odpowiedź #246 dnia: Luty 04, 2010, 22:03:57 »
piszcie coś Panowie bo temat nam uschnie...
powiedzcie że jest juz android rom bez błędów i nie zżerający tak baterie :E

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #247 dnia: Luty 05, 2010, 10:41:26 »
bledow coraz mniej, baterie wciaga jak cholera  :ok: choc gdzies tam znalazlem opcje dotyczaca uzywania wifi i gpsu do znajdywania polozenia, troche sie poprawilo bo bylo to aktywne, poza tym smsy/telefon/wifi/synchronizacja z google sync dzialaja bez problemow, szkoda ze android market nie chce u mnie dzialac, znaczy sam market dziala, mozna przejrzec aplikacje ale przy probie pobrania mam rozpoczecie pobierania i tak az do wyczerpania baterii, wlasciwie w tym momencie to tylko ta bateria najbardziej przeszkadza w tym zeby mozna bylo jako tako uzywac androida
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #248 dnia: Luty 05, 2010, 12:48:00 »
Moim zdaniem problem z baterią dotyczy właśnie uruchomionego właśnie Wifi i/lub GPSu, które domyślnie było włączone. Po ich wyłączeniu bateria raczej normalnie spada u mnie. Natomiast nie mogę sobie poradzić z tymi dźwiękami ;/ Nie chcę formatować całego Internal Storage ;/
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #249 dnia: Luty 05, 2010, 19:16:17 »
Witam. Wgrałem dzisiaj sobie Dual Boota z Androidem z postu KLIK. Niestety od wtedy Diamond umarł. Wczytuje się do pierwszych napisów (tych czerwonych na dole) i dalej ani rusz. Zrobiłem HR nawet 4Gb, wgrałem Rom ship i nadal mam ten problem. Miał ktoś coś podobnego?

*

Offline bambucha1988

• *
  • 77
« Odpowiedź #250 dnia: Luty 05, 2010, 19:18:43 »
póki jestem to nie miałem takiego przypadku wgrałem wersję standard i po dniu usunąłem przez zjadanie baterii w ciągu 4 godzin :]

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #251 dnia: Luty 05, 2010, 19:25:02 »
Znalazłem problem. Nikt by na to pewnie nie wpadł... Przed wgrywaniem rozkręcałem grata. Okazało się, że nie pasowało mu to jak skręciłem ten dolny plastik. Jak go odkręciłem to ruszył jak z bata:)

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #252 dnia: Luty 05, 2010, 19:38:14 »
Tak, ten dualboot działa, ale przecież to sztuczne. To nie jest lilo czy grub tylko raczej jak wybór użytkownika w systemie Windows i tyle. I tak i tak ładuje się WM, a przed pełnym załadowaniem tylko prosi o wybór systemu; nie o to chodziło, nie o to.

Natomiast jak ktoś lubi się pobawić, proszę bardzo.

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #253 dnia: Luty 05, 2010, 19:59:53 »
ziupo, masz rację, ale raz, że ładowany jest bardzo lekki WM, dzięki czemu proces ten odbywa się szybciej, a dwa, że jednak jest prościej, nie trzeba uruchamiać WM i odpalać hareta.

*

Offline bambucha1988

• *
  • 77
« Odpowiedź #254 dnia: Luty 06, 2010, 12:38:00 »
Kamil jak tylko poprawią ten bug z tym mruganiem didoki w środkowym klawiszu to i wtedy wrócę do tego bo w działaniu nie było żadnych zawieszeń tylko bateria umykała. Może coś z tego będzie w końcu :D

« Odpowiedź #255 dnia: Luty 13, 2010, 13:13:41 »
widzę że temat powoli umiera...
ps. są jakieś nowe wieści od xda o udoskonaleniach androida na diamonda?? czy też stanęło w martwym punkcie? 

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #256 dnia: Luty 13, 2010, 13:36:19 »
yy... a nie mozesz sam na xda sprawdzic?

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #257 dnia: Luty 13, 2010, 15:47:53 »
A ja widzę, że samodzielność umiera, za to rodzi się lenistwo.

« Odpowiedź #258 dnia: Luty 15, 2010, 23:24:40 »
A ja widzę, że samodzielność umiera, za to rodzi się lenistwo.

nie sądzę że brak samodzielności i lenistwo powoduje zamieranie tematu... a na xda nie sprawdzam  ponieważ mój angielski nie jest za dobry z racji tego że operuje niemieckim :O widzę brak wyrozumiałości i to jest smutne....

*

Offline Erus

• 14
« Odpowiedź #259 dnia: Luty 18, 2010, 15:33:16 »
Ma ktoś może problem z oświeceniem diamonda? U mnie po wygaszeniu nie zawsze łapie i muszę robić combo w stylu: power + tapnięcie w rejon kłódki  :worried:

*

Offline bambucha1988

• *
  • 77
« Odpowiedź #260 dnia: Luty 18, 2010, 17:16:54 »
ja zazwyczaj tak robiłem ale jak narazie do codziennego użytku się nie nadaje jak dla mnie.

« Odpowiedź #261 dnia: Luty 22, 2010, 16:01:14 »
mam głupie pytanie- Panowie jak usunąć ten ROM Gen.Y PX-D R0 with XDANDROID Standard??????

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #262 dnia: Luty 22, 2010, 18:31:14 »
mam głupie pytanie- Panowie jak usunąć ten ROM Gen.Y PX-D R0 with XDANDROID Standard??????
To naprawdę głupie pytanie  :worried:
Wgrać inny ROM :-|
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Tarnowski

• 9
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #263 dnia: Luty 25, 2010, 01:49:31 »
Witam mam pytanko czy instalacja przebiega w ten sam sposób co inne romy do Diamonda?
Robi się to metodą tradycyjną czy MTTY?
I czy istnieje spolszczenie?

*

Offline przemeg

• **
  • 108
  • HTC jest jak Media Markt - nie dla idiotów
    • Mój chomik
« Odpowiedź #264 dnia: Marzec 02, 2010, 12:22:45 »
Witam mam pytanko czy instalacja przebiega w ten sam sposób co inne romy do Diamonda?
Robi się to metodą tradycyjną czy MTTY?
I czy istnieje spolszczenie?

i tak i tak, ale na xda też promuja MTTY :P

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #265 dnia: Kwiecień 09, 2010, 22:37:39 »
Niedawno pojawiła się nowa wersja XDANDROID. Po odpaleniu chodzi całkiem przyjemnie, WIFI działa, BT i market również. W sumie nie działa tylko GPS i kamera. Wreszcie programistom udało się wdrożyć obsługę PIN`u.
Więcej info :
http://www.xda-developers.com/android/new-version-of-xdandroid-released/

Nie zapomnijcie zmienić wpisu cc_disksize=100 na cc_disksize=20 w pliku eclair.user.conf (katalog conf), w przeciwnym razie co chwile się mrozi.

*

Offline sivek

• 33
« Odpowiedź #266 dnia: Kwiecień 11, 2010, 00:34:01 »
nie odpala mi sie wogole. ktorego uzyc pliku do starupu?

bootowanie wiesza mi sie na lini
/bin/sh: can't access tty; job control turned off
/ #

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #267 dnia: Kwiecień 11, 2010, 11:17:51 »
Wykasuj wszystkie pliki... wgraj jeszcze raz, plik startup.txt z katalogu DIAMOND.. Byś może masz jakieś błędy na storage card.
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline sivek

• 33
« Odpowiedź #268 dnia: Kwiecień 11, 2010, 15:02:41 »
musialem zwolic troche wiecej miejsce na storageu.

czy zaczeliscie juz uzywac androida zamiast wm??

*

Offline Erus

• 14
« Odpowiedź #269 dnia: Kwiecień 11, 2010, 18:11:17 »
Działa w nim akceleracja sprzętowa? I czy wreszcie usunęli problem z migającym kółkiem?