Ja miałem dokładnie ten sam problem.
@Krzysiecw podaje chyba jedyne słuszne rozwiązanie.
EDIT.
Ogólnie jestem w szoku. Android dorównuje wygodą obsługi MacOS. TouchFlo 3d(zapewne to sprawa konfiguracji, Diamencik mam 1 dzień
) jest bardzo niewygodne przy Androidzie. Nie mogę się doczekać dnia, aż wyjdzie w pełni działająca wersja.
Póki co nie działał mi: aparat, kamera i wifi. Więcej nie sprawdzałem. Gdyby nie fakt, że mam kartę z kodem PIN to był został przy Googlu, chyba że funkcja GSM nie działają w pełni.
Generalnie pracuje szybko(jakiś ekran czulszy się zrobił), jednak galeria niestety dość mocno muli.
W takim razie wyobrazcie sobie jak działa G1, Magic, Hero
Gdzie wszystko działa jak nalezy
Mam okazje bawic sie HTC Magic (brata) i powiem wam ze jesli tylko wyjdzie na niego update HTS Sense UI to kupuje go nie ma bata
Jesli jednak nie wyjdzie udpate dla modelu w tyl ... bede musiał rozwazyc kupno HTC Hero gdzie jego ksztalt nie bardzo mi odpowiada ... Tak czy siak juz postanowiłem, że Android będzie kolejnym systemem ktory zagosci w moim telefonie (PDA z funkcja telefonu
) Choc w przypadku telefonów na Androidzie mozna smiało mowic ze to jest telefon a nie PDA ... Pozdrawiam.
mam inne zdanie cyt:
Skrót PDA oznacza dosłownie „osobisty asystent cyfrowy” (z ang. personal digital assistant), a kryje za sobą urządzenie popularnie nazywane „palmtopem” lub „pocket PC”, czyli komputer kieszonkowy. Jak sama nazwa wskazuje jest to niewielkich rozmiarów (kilka na kilkanaście cm) komputer. Przyjazny rozmiar okupuje oczywiście mniejszymi możliwościami od swych większych kuzynów - komputerów stacjonarnych i notebooków. Doskonale jednak sprawdza się w zadaniach, do których został powołany, a które odzwierciedla jego angielska nazwa, „asystent”. Jest bowiem niczym mobilne biuro. Posiada oragnizer, kalkulator i zegar. Oferuje możliwość stworzenia dokumentu tekstowego, arkusza kalkulacyjnego, przeglądania zdjęć, odtwarzania muzyki i filmów. Opcja podłączenia do Internetu (także bezprzewodowo - technologia WiFi), pozwala odbierać i wysyłać e-maile, a moduł GSM wykonywać połączenia telefoniczne. Wszystko to przy łatwej obsłudze dzięki dotykowemu ekranowi, po którym poruszamy się przy pomocy niewielkiego rysika. Na końcu wreszcie zaznaczyć trzeba, że większość modeli PDA jest obecnie wyposażonych w odbiornik GPS. Dzięki niemu oraz możliwości wgrania map cyfrowych na kartę pamięci urządzenia, PDA jest wykorzystywane do nawigacji satelitarnej. Co więcej, ostatnio wielu użytkowników możliwość nawigacji uznaje za jedną z najważniejszych funkcji takiego urządzenia.
w ktorym miejscu "goly" android nie spelnia warunku? uwazam ze jego mobilnosc (mozliwosc podpiecia wlasnej domeny do konta googla) i funkcjonalnosc w rok wyprzedzily zmagania MS-a od 2000 roku. nie wiem czy mozna ale po paru dniach pokochalem mojego PDA - z androidem na pokladzie