Android on Diamond

• 394 Odpowiedzi
  • 151418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
Odp: Android on Diamond
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 09, 2009, 18:39:12 »
Dobra, wrzuciłem bezpośrednio na IS i ... to samo. Teraz zatrzymuje się na innej linijce, ale nadal nie ładuje poprawnie :_
Dodam, że to Diamond z Orange czyli DIAM100. Może ta paczka została skompilowana pod innego Diamonda?

Wykonałeś w następującej kolejności wszystkie kroki?

- wrzuciłeś zawartość katalogu diamond bezpośrednio na IS
- zrestartowałeś Diamonda
- uruchomiłeś heret.exe

Ten problem, który opisujesz też miałem, kiedy zgodnie z instrukcją, nie zrestartowałem diamonda po wrzuceniu plików, tylko od razu uruchomiłem.
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline pingor

• **
  • 152
  • Sprzęt: ERA G1 - HTC Dream
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 09, 2009, 20:15:32 »
A ciekawostką jest to, że mój androidek dzwoni wszystko jest ok, smski dostaję - ale jak ktoś do mnie dzwoni to mam zajęte   :O
Ogólnie superek androidek, ale gdzie jest polski !!!!!!!!!!
O dziwo p ponownym wgraniu androida i resecie da sie do mnie dodzwonić( czasami), ale nie ma dzwonka  :-| pokazuje błąd - jak w menu wchodzę w ustawienia to wyskakuje błąd com.android..... macie podobny problem ???

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 21:30:55 wysłana przez pingor »
Przesiadłem się z WM (diamonda) na produkt Google - ERA G1 ( HTC Dream ) i nie żałuję - polecam wszystkim :D

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 09, 2009, 20:52:28 »
Dobra, wrzuciłem bezpośrednio na IS i ... to samo. Teraz zatrzymuje się na innej linijce, ale nadal nie ładuje poprawnie :_
Dodam, że to Diamond z Orange czyli DIAM100. Może ta paczka została skompilowana pod innego Diamonda?

Wykonałeś w następującej kolejności wszystkie kroki?

- wrzuciłeś zawartość katalogu diamond bezpośrednio na IS
- zrestartowałeś Diamonda
- uruchomiłeś heret.exe

Ten problem, który opisujesz też miałem, kiedy zgodnie z instrukcją, nie zrestartowałem diamonda po wrzuceniu plików, tylko od razu uruchomiłem.

Ehh...

- Tak
 - Tak
 - Tak

Przecież to tak oczywiste, ale wiem, wiem, że najczęściej wykładamy się na najprostszych krokach. Tu jednak problem jest albo mega głęboki, albo bardzo prozaiczny.

Próbowałem nawet odpalić z pam. wewn. bezpośrednio - to samo.
Aczkolwiek build już mi się podoba, bo rewelacyjnie reaguje na dolny dotyk, jest coś takiego darmowego do WM?
Przydałoby się do tworzenia gestów albo np jakoś przewijanie ekranu.

*

Offline bartPL

• 15
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 09, 2009, 21:44:27 »
witam,

na romie Xcooma oraz skopiowaniu plików i katalogów (z katalogu diamond z paczki .rar) wprost na IS android się odpala, ale mam ten sam problem, co niektórzy, z PINem do karty SIM :(, więc moja przygoda z androidem się kończy :)

pozdr
B.

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 09, 2009, 21:59:55 »
Ja usunąłem sobie pin z sima i wszystko chodzi (prawie patrz mój post powyżej  :-| )
Przesiadłem się z WM (diamonda) na produkt Google - ERA G1 ( HTC Dream ) i nie żałuję - polecam wszystkim :D

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 09, 2009, 23:24:19 »
Hej,
pytam tylko z czystej ciekawości, można jakieś app z androida zainstalować? Czy może tylko to today z app z wm?

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 10, 2009, 08:09:37 »
Z tego co wiem to mo appy z androida instalnąć, ale wiadomo rozdzielczość.

*

Offline bartPL

• 15
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 10, 2009, 08:26:52 »
Ja usunąłem sobie pin z sima i wszystko chodzi (prawie patrz mój post powyżej  :-| )

witam,

znalazłem jakaś starą kartę POPa w domu i teraz jest OK. UI Androida wydaje się być przyjemny. Chciałbym sprawdzić dłużej w działaniu np. G1 czy innego HTC z Androidem, ale nie mam jak. Nie wiem czy są jakieś wypożyczalnie telefonów (wroc)?

pozdr
B.

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 10, 2009, 08:29:52 »
no i nie wytrzymalem, przestudiowalem temat i diamond poszedl w odstawke na rzecz magica ;-)

« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 10, 2009, 09:53:12 »
U mnie zawisl na zablokowanym ekranie i nic nie pomaga nawet restart : (
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 12:11:00 wysłana przez ceglaty »

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 10, 2009, 18:47:27 »
U mnie zawisl na zablokowanym ekranie i nic nie pomaga nawet restart : (

Wgraj od nowa wszystkie pliki androida - powinno podziałać
Napisane: Wrzesień 10, 2009, 13:49:14
Czy ktoś ma taki sam błąd jak ja przy wchodzeniu w menu i ustawienia głośności - dzwonka ???
Foto w załączniku

*

Offline pegaz666

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 10, 2009, 21:17:27 »
no i nie wytrzymalem, przestudiowalem temat i diamond poszedl w odstawke na rzecz magica ;-)
Ja tez nie wytrzymalem i zrobilem dokladnie tak samo - koniec ze zwalnianiem, zanicaniem sie,czekaniem az dialer zgasnie po zakonczonym polaczeniu, problemem blokowania telefonu, kilkusekundowym opoznieniem na poczatku polaczenia. Po prostu android to przyszlosc a windows mobile mozna sobie wsadzic gleboko w .....

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 10, 2009, 21:56:06 »

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 10, 2009, 22:17:22 »
A tymczasem wyszła stabilna wersja Androida [w sensie niebeta]: http://connect-utb.com/index.php?option=com_rokdownloads&view=file&Itemid=68&id=29:android-for-htc-diamond

Ta wersja jest stabilniejsza i wydajniejsza, ale niestety wifi, dzwonek i inne dalej nie działają  :-|

*

Offline cinek1987cinek

• **
  • 184
  • Sprzęt: hTC Magic [32A]
« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 10, 2009, 23:02:02 »
mógłby ktoś zapodać jakiegoś screena z diamonda ?? :P

« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 10, 2009, 23:11:24 »
Ja tez nie wytrzymalem i zrobilem dokladnie tak samo - koniec ze zwalnianiem, zanicaniem sie,czekaniem az dialer zgasnie po zakonczonym polaczeniu, problemem blokowania telefonu, kilkusekundowym opoznieniem na poczatku polaczenia. Po prostu android to przyszlosc a windows mobile mozna sobie wsadzic gleboko w .....

Witam,
zrobiłem to samo co koledzy i jestem BARDZO zadowolony:)

« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 12, 2009, 07:02:35 »
Witam,

Tak sobie studiuje z rana ten temat, zapodałem nawet Androida na mój telefon i tutaj nasuwa się pytanie:

Czy to normalne, że nie działa wifi i GPRS?

Pzdr

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 12, 2009, 08:00:42 »
Witam,

Tak sobie studiuje z rana ten temat, zapodałem nawet Androida na mój telefon i tutaj nasuwa się pytanie:

Czy to normalne, że nie działa wifi i GPRS?

Pzdr

Normalne dopóki nie wyjdzie wersja z działającym wifi i gprs, niektórzy z xda uruchamiają wifi, ale to jest takie paplanie się w błotku  :-?

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 12, 2009, 12:12:57 »
GPRS działa, ale trzeba przeczytać README załączone do Androida i zastosować się.
Natomiast dziwnie wygląda rozmowa.

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 12, 2009, 13:20:19 »
Ja miałem dokładnie ten sam problem.

@Krzysiecw podaje chyba jedyne słuszne rozwiązanie.

EDIT.
Ogólnie jestem w szoku. Android dorównuje wygodą obsługi MacOS. TouchFlo 3d(zapewne to sprawa konfiguracji, Diamencik mam 1 dzień;-) ) jest bardzo niewygodne przy Androidzie. Nie mogę się doczekać dnia, aż wyjdzie w pełni działająca wersja.

Póki co nie działał mi: aparat, kamera i wifi. Więcej nie sprawdzałem. Gdyby nie fakt, że mam kartę z kodem PIN to był został przy Googlu, chyba że funkcja GSM nie działają w pełni.

Generalnie pracuje szybko(jakiś ekran czulszy się zrobił), jednak galeria niestety dość mocno muli.

W takim razie wyobrazcie sobie jak działa G1, Magic, Hero ;) Gdzie wszystko działa jak nalezy :) Mam okazje bawic sie HTC Magic (brata) i powiem wam ze jesli tylko wyjdzie na niego update HTS Sense UI to kupuje go nie ma bata :) Jesli jednak nie wyjdzie udpate dla modelu w tyl ... bede musiał rozwazyc kupno HTC Hero gdzie jego ksztalt nie bardzo mi odpowiada ... Tak czy siak juz postanowiłem, że Android będzie kolejnym systemem ktory zagosci w moim telefonie (PDA z funkcja telefonu :P) Choc w przypadku telefonów na Androidzie mozna smiało mowic ze to jest telefon a nie PDA ... Pozdrawiam.

mam inne zdanie cyt:

Skrót PDA oznacza dosłownie „osobisty asystent cyfrowy” (z ang. personal digital assistant), a kryje za sobą urządzenie popularnie nazywane „palmtopem” lub „pocket PC”, czyli komputer kieszonkowy. Jak sama nazwa wskazuje jest to niewielkich rozmiarów (kilka na kilkanaście cm) komputer. Przyjazny rozmiar okupuje oczywiście mniejszymi możliwościami od swych większych kuzynów - komputerów stacjonarnych i notebooków. Doskonale jednak sprawdza się w zadaniach, do których został powołany, a które odzwierciedla jego angielska nazwa, „asystent”. Jest bowiem niczym mobilne biuro. Posiada oragnizer, kalkulator i zegar. Oferuje możliwość stworzenia dokumentu tekstowego, arkusza kalkulacyjnego, przeglądania zdjęć, odtwarzania muzyki i filmów. Opcja podłączenia do Internetu (także bezprzewodowo -  technologia WiFi), pozwala odbierać i wysyłać e-maile, a moduł GSM wykonywać połączenia telefoniczne. Wszystko to przy łatwej obsłudze dzięki dotykowemu ekranowi, po którym poruszamy się przy pomocy niewielkiego rysika. Na końcu wreszcie zaznaczyć trzeba, że większość modeli PDA jest obecnie wyposażonych w odbiornik GPS. Dzięki niemu oraz możliwości wgrania map cyfrowych na kartę pamięci urządzenia, PDA jest wykorzystywane do nawigacji satelitarnej. Co więcej, ostatnio wielu użytkowników możliwość nawigacji uznaje za jedną z najważniejszych funkcji takiego urządzenia.

w ktorym miejscu "goly" android nie spelnia warunku? uwazam ze jego mobilnosc (mozliwosc podpiecia wlasnej domeny do konta googla) i funkcjonalnosc  w rok wyprzedzily zmagania MS-a od 2000 roku. nie wiem czy mozna ale po paru dniach pokochalem mojego PDA  -  z androidem na pokladzie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2009, 13:23:07 wysłana przez yahuto »

*

Offline obw

• 31
« Odpowiedź #140 dnia: Wrzesień 12, 2009, 23:08:58 »
Wie ktos jak odblokowac ekran na diamonzie z androidem.... bo po zbootowaniu androida wlacza mi sie okienko "ekran zablokowany, nacisnij menu aby odblokowac...." tylko gdzie jest ten przycisk menu.......

*

Offline NiTe

• 19
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 12, 2009, 23:47:22 »
Chodzi o PIN karty sim, wyłącz pin w WM a następnie zbotuj androida
HTC Touch Diamond
ROM: Gen.Y D2 R5.3[WM6.1 21056][SENSE2.1][WWE]
RadioROM: 1.17.25.09

*

Offline obw

• 31
« Odpowiedź #142 dnia: Wrzesień 13, 2009, 00:22:03 »
Wlasnie chodzi o to ze nie mam pin'u, wlacza sie automatycznie blokada ekranu..... nie wiem jak ja wylaczyc zaraz wrzuce screen'a
Napisane: Wrzesień 13, 2009, 00:00:18

i tu jest napisane "ekran zablokowany, nacisnij menu zeby odblokowac"
tylko gdzie jest ten przycisk menu?? nie wiemo co chodzi......
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2009, 00:23:44 wysłana przez obw »

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #143 dnia: Wrzesień 13, 2009, 08:22:19 »
Odblokowuje się wciskając przycisk - patrz foto - zależy od modelu  :mrgreen:

« Odpowiedź #144 dnia: Wrzesień 16, 2009, 07:08:52 »
udalo mi sie odpalic androida , i mam pytanie, uruchamia mi sie do momentu kiedy mam podac dane do google acount   , i co mam z tym zrobic ?

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #145 dnia: Wrzesień 16, 2009, 08:01:52 »
na samym dole jest opcja "pomiń" lub podobnie

« Odpowiedź #146 dnia: Wrzesień 16, 2009, 16:31:08 »
ok :-)

« Odpowiedź #147 dnia: Wrzesień 20, 2009, 10:41:58 »
witam
tak sie zastanawiam czy na androidzie ruszy tomtom niekoniecznie na diamondzi ?

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #148 dnia: Wrzesień 28, 2009, 08:57:07 »
22go udostepniony zostal zmodyfikowany rom:

Android for HTC Diamond

Uploaded:
09.09.09
Modified:
22.09.09
File Size:
70 MB
Downloads:
812
Version:
20090909

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #149 dnia: Wrzesień 29, 2009, 16:43:49 »
Prosimy o relacje, ciekaw jestem jak teraz android śmiga na tym w porównaniu do założenia tematu ;)