Allegro - Tuning Diamond Ciekawostka :P

• 13 Odpowiedzi
  • 2163 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Allegro - Tuning Diamond Ciekawostka :P
« dnia: Listopad 24, 2008, 17:39:42 »

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
Odp: Allegro - Tuning Diamond Ciekawostka :P
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2008, 17:49:00 »
Przecież o tym było tutaj już na Forum  :(
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2008, 17:50:31 »

za to jego klienci na 100% tutaj nie zajrzeli.

niby legalnie działająca firma, a łamie prawa autorskie (lub też zarabia na rzeczach, których sama nie napisała a które są darmowe).
i jeszcze się nawet lansują że to niby oni są autorami tych wszystkich "poprawek"...

...nie ma to jak pogrzebać na xda a potem zarabiać na jeleniach.

"prawdziwie ekspercki". mhm. dobre, dobre. uśmiałem się po pachy.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2008, 17:51:59 »
Upss nie widziałem że było .. w takim razie do kosza

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2008, 23:41:37 »
Już zgłoszone do Allegro!
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 24, 2008, 23:44:49 »

zgłoszone i to nie raz, pamiętasz, na tym innym forum ;) też były problemy z czymś takim.

chyba nigdy się nie uwolnimy od cwaniaków  :S

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2008, 00:53:57 »

zgłoszone i to nie raz, pamiętasz, na tym innym forum ;) też były problemy z czymś takim.

chyba nigdy się nie uwolnimy od cwaniaków  :S

Dotąd zgłaszać trzeba aż w końcu ich ruszą.
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2008, 09:22:42 »
Ale zaciekawiła mnie liczba kupujących ... czy aż tak ciężko poczytać forum... czy może podstawione os kupowały ?? I ciekawe jak wysyłał rom na maila :P

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 26, 2008, 13:08:16 »
UWAGA Licencyjna: Jedna wygrana licytacja, czy też jeden zakupiony przedmiot w sklepie internetowym odpowiada licencji na 1 urządzenie. Aplikacja ta podlega prawom autorskim i zabronione jest jej kopiowanie, powielanie, bądź udostępnianie w Internecie oraz w jakikolwiek inny sposób. Zakup przedmiotu oznacza akceptację powyższych warunków.

Ten cytat z tej aukcji to już szczyt chamstwa. Jeśli oni faktycznie nie są właścicielami tych aplikacji, to jakim prawem przypisują sobie jeszcze licencje ??
To jakiś chory paradoks. Przestrzegają klientów przed umieszczaniem w internecie programów, które są już dawno dostępne w internecie ...
Zabraniają kopiowania i powielania i rozpowszechniania, a sami właśnie skopiowali to co napisali na XDA i sprzedają  :O

Powinni beknąć za to i to mocno...
Inna sprawa, że ludzie, którzy piszą na XDA nie przywiązują uwagi do licencji, nie piszą (chyba) że nie można sprzedawać tych programów, a udostępniają i pozwalają kopiować... Tylko dlaczego te cwaniaczki z allegro sobie przypisują autrostwo tych programów...

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 26, 2008, 14:14:28 »
Próbowałem zgłaszać do allegro aukcje tego typu kilkukrotnie. Nawet podawałem im linki do konkretnych postów u nas i na XDA, w których stało czarno na  białym kto jest autorem oprogramowania lub jakiegoś rozwiązania.

Ani razu nie doczekałem się odpowiedzi. Czyli lepiej dac sobie spokój lub wstawiać aukcje za 1 zł w których będziemy "podawać linki do super orpogramowania tuningującego dla Diamonda"

I tak działa Allegro....a jak skróciłem aukcje (w opisie zastrzegłem sobie taka możliwość to dostałem warna)... i od tamtej pory unikam allechłamu jak ognia. E-bay rules  :D
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 26, 2008, 17:56:27 »
zawsze można zalicytować na tą aukcję oczywiście nie finalizując jej i w komentarzu oczywiscie negatywnym przedstawic jak sie sprawa ma, podsuwając dyskretnie strony z darmowym pobraniem podobnego softu grozi to jednak negatywem

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 29, 2008, 01:29:25 »
Proponowaliście i stało się ;) tzn licytowane żeby wystawić negatywa i napisać że jest to oprogramowanie darmowe z XDA i PDACLUB'u.

A oni odpisują "Prowokacja nieuczciwej konkurencji. Jesteśmy autorem pliku instalacyjnego który został stworzony przez nas i to jego rozpowszechnianie jest nielegalne."

Są autorami pliku instalacyjnego? Czyli zrobili CAB czy EXE zawierający poprawki z forum i myślą że są ich autorami?

O co im chodzi...  :mad:
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline cardax

• 303
  • Made in Japan
    • Reklama
  • Sprzęt: Jornada 720,Jornada 728,Htc Hero,Ipaq 914c,Sony U3
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 30, 2008, 00:15:27 »
Allegro to ewenement w skali naprawdę internetu :(

Jest wiele artykułów w internecie o tym że na allegro handluje się kradzionymi rzeczami podróbkami itd

I .......................... NIC

Cały problem lezy w prawie .Brak strony procesowej która mogła by pozwać takich oszustów.

Czasami żałuje że ten kraj to Polska w Ameryce byłby pozew zbiorowy i wielomilionowe odszkodowania.
Nic z tym się nie zrobi dopóki w Polsce wszyscy bedą kraść oprogramowanie i problem piractwa nie zostanie rozwiązany. 
Htc Hero.Star Track ,Diamond,HTC TOUCH,HP914c
jaq3,dell Axim,Casiopeia,Ethen Obecnie mój kochany Imate 9502
Es400 Blackberry 9900 Android dla androidów :)

*

Offline kleo_marcin

• *
  • 68
    • strona firmowa
  • Sprzęt: herm300
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 30, 2008, 01:12:38 »
Ja już kiedyś próbowałem z takimi aukcjami walczyć, niestety nie udało mi się nic zdziałać. Aby mieć dowód kupiłem na allegro nakładkę spolszczającą mojego MDA II (marchewa) od gościa z allegro, dostałem nakładkę wypaloną na zwykłą płytę, kod napisany markerem W...rwiłem się, zgłosiłem fakt na policję. Policja sprawę przyjęła, skierowała akta do prokuratury i co się okazało po 5-ciu miesiącach? Okazało się że prokuratura umorzyła śledztwo z powodu "nikłej szkodowości". Nie ważne że oprogramowanie razem ze mną kupiło jeszcze 15 leszczy, nie ważne że oskubali właściciela oprogramowania, liczyło się tylko to że zapłąciłem za to oprogramowanie TYLKO 69zł.
Moja sprawa dowodzi tylko jednego, dowodzi tego, że w Polsce opłaca się kraść i sprzedawać kradzione na allegro.
Właścicieli Allegro interesują TYLKO zyski, nic dla nich nie jest ważniejsze od prowizji za wystawienie przedmiotu i sprzedaży. Oni tolerują złodziejstwo !!!

ps. Pisałem to w Andrzejki, proszę mi nie wyrzucać faktu, że coś mogłem "nieskładnie" napisać :)
miłej nocki życzę :) I przestrzegam przed kupowaniem oprogramowania na allegro.