ActiveSync_PROBLEM!!!

• 3 Odpowiedzi
  • 651 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ActiveSync_PROBLEM!!!
« dnia: Listopad 23, 2008, 14:26:50 »
Witam,

Mam problem z synchronizacja danych po kazdorazowej zmianie ROMu. Mianowicie przed zmiana romu jak podpowiada zdrowy rozsadek robie ostatnia synchronizacje miedzy PC a PDA. Nastepnie zmieniam ROM, Hardreset i ponowna synchronizacja.
I tu pojawia sie problem. Bo przywraca mi dane (kontakty i kalendarz) sprzed bardzo dawnego okresu. W kalendarzu nie mam wpisow z ostaniego miesiaca, z kontaktami jest podobnie.

Kiedy po zmianie ROMu PDA laczy sie z PC aby ustawic parametry (1 z 3) synchronizacji to zaznaczam: "Polacz elementy z tego PC z elementami urzadzenia PDA." Dodatkowo w opcjach samego polaczenia mam zaznaczone, ze "w razie konfliktow zmieniaj wpisy na PC"-czyli PDA jest nadrzedne.
Bede wdzieczny za wasza pomoc bo zdarza mi sie juz to z 3 raz i nie moga sobie z tym poradzic. A przyznacie, ze stracic miesiac to jednak jest cos.
Pozdrawiam.
Napisane: Listopad 23, 2008, 14:25:57
Ps. Moze istnieje jakis inny lepszy program do synchronizacji z poziomu XP?

*

Offline surg

• 45
Odp: ActiveSync_PROBLEM!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2008, 22:13:01 »
Jakiś czas temu zmieniłem ROM ( orange na 3,2a lite). Przedtem po podłączeniu diamonda do komputera  wyświetlało mi śię okno wyboru: połącz przez active sync lub jako dysk. Teraz od razu łączy przez active sync. Wiem że można to zmieniać ręcznie w ustawieniach, ale co zrobić żeby było jaj poprzednio.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2008, 22:17:29 »
no to tam w ustawieniach musisz zaznaczyc, zeby za kazdym razem pytal jak sie podlaczyc

*

Offline surg

• 45
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2008, 22:30:36 »
Mam zaznaczone : typ połączenia przez active sync; włącz zaawansowane funkcje pracy w sieci; i podczas połączenia pytaj o typ połączenia. I to samo?