ActiveSync problem:(

• 7 Odpowiedzi
  • 1041 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ActiveSync problem:(
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:00:04 »
Mam taki problem zainstalowałem rom 5.03.540.4 i wszystko było ok na początku się synchronizował i było cacy ale teraz gdy wkładam kabel i chce połączyć z activeSync to nie wyskakuje mi na telefonie komunikat ze chce w trybie activesync tylko na komputerze wyskakuje mi nowe połączenie sieciowe. próbowałem go włączyć w tryb bootloadera gdzieś wyczytałem ze to trzeba nacisąc przycisz i reset to naciskam przycisk zcisz z lewej strony telefonu i taki czerwony reset z tyłu tel no i telefon się wyłącza włącza i to samo... nie wchodzi w ten tryb//
Bardzo proszę o pomoc.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 20:02:08 wysłana przez alalbert »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: ActiveSync problem:(
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:09:50 »
Mam taki problem zainstalowałem rom 5.03.540.4 i wszystko było ok na początku się synchronizował i było cacy ale teraz gdy wkładam kabel i chce połączyć z activeSync to nie wyskakuje mi na telefonie komunikat ze chce w trybie activesync tylko na komputerze wyskakuje mi nowe połączenie sieciowe. próbowałem go włączyć w tryb bootloadera gdzieś wyczytałem ze to trzeba nacisąc przycisz i reset to naciskam przycisk zcisz z lewej strony telefonu i taki czerwony reset z tyłu tel no i telefon się wyłącza włącza i to samo... nie wchodzi w ten tryb//
Bardzo proszę o pomoc.

A probowales Ustawienia-> Połączenia -> USB do PC -> Podczas połączenia zapytaj o jego typ ?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:17:35 »
gdy wejde w ustawienia nie mam czegos takiego jak połączenia mam:
Synchronizacja danych-Activesync i dane internetowe(nic tam niema wszystko praktycznie próbowałem )
Dźwięk
Tapeta
Komunikacja(wi-fi bluetooth,telefon,dane)
i 3 inne nieprzydatne rzeczy

jak się ta po prostu wgrać od nowa roma to chętnie tylko jak??

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:20:09 »
gdy wejde w ustawienia nie mam czegos takiego jak połączenia mam:
Synchronizacja danych-Activesync i dane internetowe(nic tam niema wszystko praktycznie próbowałem )
Dźwięk
Tapeta
Komunikacja(wi-fi bluetooth,telefon,dane)
i 3 inne nieprzydatne rzeczy

jak się ta po prostu wgrać od nowa roma to chętnie tylko jak??

alalbert ... mowimy o Ustawieniach WINDOWSOWYCH ! nie Manili ... Moze tak: Jesli uzywasz ROMu z nowym menu start ... to na zakladce ustawienia daj w dolnym lewym rogu (softkey) Więcej... I potem czytaj to co wyzej napisalem ...

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:28:15 »

alalbert ... mowimy o Ustawieniach WINDOWSOWYCH ! nie Manili ... Moze tak: Jesli uzywasz ROMu z nowym menu start ... to na zakladce ustawienia daj w dolnym lewym rogu (softkey) Więcej... I potem czytaj to co wyzej napisalem ...

wchodze w ustawienia klikam w więcej i klawisz się podświetla i nic...

kk udało się wejść po resecie i miałem zaznaczone pytaj za każdym razem... tylko pisało łącz za pomocą sieci dzięki za rady
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 20:37:30 wysłana przez alalbert »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 23, 2009, 21:07:53 »

wchodze w ustawienia klikam w więcej i klawisz się podświetla i nic...

kk udało się wejść po resecie i miałem zaznaczone pytaj za każdym razem... tylko pisało łącz za pomocą sieci dzięki za rady

Ustawienia w zakladce Manili to sa gowniane ustawienia tylko glownie manili ... i podstawowych rzeczy ... od zaawansowanych ustaiween sa Windowsowo mobileowe ;) Ja osobiscie polecam Ci wlaczyc zwykle menu Start ... (My Documents - Dodatki - tam powinien byc CAB ze Starym Menu.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 23, 2009, 21:15:23 »
mam kilka pytań (dopiero kupiłem htc) jak byś mógł podać numer gg albo skype czy chociaż email był bym bardzo wdzięczny
Jeśli ktoś inne jest również w stanie odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących diamonda podaje numer gadu-gadu : 9486230
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 21:19:28 wysłana przez alalbert »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 23, 2009, 21:26:38 »
mam kilka pytań (dopiero kupiłem htc) jak byś mógł podać numer gg albo skype czy chociaż email był bym bardzo wdzięczny
Jeśli ktoś inne jest również w stanie odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących diamonda podaje numer gadu-gadu : 9486230

Wybacz ale mam swoja zasade ze na FROUM gg nie podaje (bo jakbym tak kazdemu podal gg to bym zycia nie mial:) Mam nadzieje ze rozumiesz  ... Mozesz pisac Prywatne Wiadomosci ... a ja jak bede mial wiedze i czas to pomoge. Aczkolwiek poczytaj Forum ... tu naprawde wszystko a na pewno wiekszosc problemow jest juz rozwiazana :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 21:28:55 wysłana przez Krzysiecw »