[WM6.5][Diamond] Wykaz ROMów z WM6.5 oraz opinie o nich

• 114 Odpowiedzi
  • 32175 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ganz

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Odp: [WM6.5][Diamond] Wykaz ROMów z WM6.5 oraz opinie o nich
« Odpowiedź #90 dnia: Maj 21, 2009, 22:59:48 »
Zainstaluj sobie plik z załącznika, i ikonka BT się zacznie pojawiać bez konieczności instalacji dialera HTC.
Pozdro
--<-@ ganz n' roses @->--

*

Offline PiotrDyrcz

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC Diamond,SE X1,HTC HD,HTC HD2, HTC EVO 3D
« Odpowiedź #91 dnia: Maj 22, 2009, 09:52:31 »
Ganz. Jesteś wielki. Działa  :ok:

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #92 dnia: Maj 22, 2009, 14:28:38 »
BsB 6.5F [ROM WM6.5] by makeveral - nadal skwaszony CommMGR. Po wybraniu danej opcji, zamiast jej uaktywnienia i przesunięci suwaka, wchodzimy w opcje danego polaczenia i dopiero możemy sobie włączyć połączenie...
Co za głupota...

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #93 dnia: Maj 22, 2009, 16:20:55 »
Zainstaluj sobie plik z załącznika, i ikonka BT się zacznie pojawiać bez konieczności instalacji dialera HTC.
Pozdro

Zadziała on również na WM6.1?
A co się będę pytał - zanim odpowiecie, to sam sprawdzę ;D
Pozdrowionka.

EDIT:
Działa (po soft resecie)! Jest jakaś niebieska i trochę nie pasuje do mojego wyglądu, ale jakoś z tym przeżyję ;] Teraz przynajmniej będę wiedział, kiedy mam BT włączone ;D
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 16:25:29 wysłana przez longu »
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #94 dnia: Maj 22, 2009, 16:25:07 »
BsB 6.5F [ROM WM6.5] by makeveral - nadal skwaszony CommMGR. Po wybraniu danej opcji, zamiast jej uaktywnienia i przesunięci suwaka, wchodzimy w opcje danego polaczenia i dopiero możemy sobie włączyć połączenie...
Co za głupota...

Bardzo dziwne..... U mnie jak przesunę suwak WiFi, to łączy. Nie wybieram żadnych opcji. Po prostu łączy. To samo z suwakiem 3G, Telefon, itd.

Według mnie na chwile obecną jeden z najlepszych ROM na WM6.5. Jak nie najlepszy.

Oczywiście chodzi o BsB 6.5F
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 16:27:02 wysłana przez dominik1980 »

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #95 dnia: Maj 22, 2009, 18:56:22 »
Co za głupota...

Bardzo dziwne..... U mnie jak przesunę suwak WiFi, to łączy. Nie wybieram żadnych opcji. Po prostu łączy. To samo z suwakiem 3G, Telefon, itd.

Według mnie na chwile obecną jeden z najlepszych ROM na WM6.5. Jak nie najlepszy.

Oczywiście chodzi o BsB 6.5F
Zwracam honor, bo dziala ALE: musimy nacisnac na suwak, bo w kazdym innym przypadku wchodzimy w ustawienia. Zostalem tym zmylony, bo oryginalnie na 6.1 zawsze przesuwal sie suwak.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #96 dnia: Maj 22, 2009, 22:36:41 »
ROM BsB 6.5G [ROM WM6.5] by makeveral został zaktualizowany do wersji literki G i Builda XIP & SYS 21234.

Coś rozpieszcza nas makeveral dając co chwilę nowy ROM :grin:
Jak na dzień dzisiejszy to ROM zbierający najwięcej pochwał z anglojęzycznych ROMów :ok:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #97 dnia: Maj 22, 2009, 23:18:52 »
BsB 6.5 - Pochwały pochwałami, ale trzeba brać cały czas pod uwagę, że WM 6.5 to jeszcze nie produkt finalny i są z nim czasami problemy, np. zawiesi sie przy odblokowywaniu (suwak zacznie skakac), cały czas nie działa poprawnie funkcja "Tap or slide" czyli jedno z najfajniejszych rozwiązań, na niektórych plikach dźwiękowych (obojętnie jakbyśmy nie kombinowali z formatem pliku) dźwięk będzie się zacinał w trakcie połączenia przychodzącego itp.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #98 dnia: Maj 22, 2009, 23:37:58 »
Większość z tego co piszesz zostało naprawione w nowym Buildzie 21234.
Mi osobiście raz się zawiesił na odblokowywaniu i nie mógł przejść do ekranu Titanium tylko ekran migał cały czas a poza tym to nic więcej nie zauważyłem już.
HTC Touch Diamond

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #99 dnia: Maj 23, 2009, 03:10:13 »
No tylko mi nie mow, ze "Tap or slide" ci dziala w 100% poprawnie...jade na BsB od wersji B i zawsze byl z tym problem.

*

Offline ganz

• *
  • 57
« Odpowiedź #100 dnia: Maj 23, 2009, 13:10:22 »
Jest jakaś niebieska i trochę nie pasuje do mojego wyglądu, ale jakoś z tym przeżyję ;]
Ty tu nie przeżywaj :P, tylko zainstaluj sobie np Tsowen Taskbar http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?p=588802

pozdro
--<-@ ganz n' roses @->--

*

Offline PiotrDyrcz

• **
  • 153
« Odpowiedź #101 dnia: Maj 23, 2009, 16:53:34 »
Potwierdzam.  Rom BSB jest bardzo stabilny i wiem ze na nim można polegać
Ale ten dział jest stworzony do testów innych ROMow WM 6.5
wiec testerzy... do roboty! 
Testuję rom Gen. i powiem tak, że rom jest naprawde wart uwagi, gdyż TF3Dv2 to naprawde fajny bajer
szybkość działania? jest ok. ((polecam programem Page pool zmienić wartość na 12) tzn pp12))
błedy są (wkoncu to beta) w zakładce People nie działa wybieranie-troche lipa (straszna)
czasem zwieche zalicza taskmanager (wm)
i znika (reszta pracuje bz
.
podobno wychodzi  wersja Beta 1.2
Oby to poprawili
bo gra jest warta uwagi - naprawde

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #102 dnia: Maj 23, 2009, 19:22:50 »
uzywam bsb od wersji b i moge stwierdzic ze autor robi naprawde duze postepy przy kazdym nowym wydaniu, od dzis mam wersje g i w tym wydaniu tap or slide dziala jak na ten moment poprawnie, zminimalizowany jest tez lag dzwonka przychodzacego polaczenia, wiem ze jeden dzien to malo zeby moc powiedziec cos wiecej dlatego w miare uzywania bede dopisywal dalsze spostrzezenia
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #103 dnia: Maj 24, 2009, 01:46:47 »
uzywam bsb od wersji b i moge stwierdzic ze autor robi naprawde duze postepy przy kazdym nowym wydaniu, od dzis mam wersje g i w tym wydaniu tap or slide dziala jak na ten moment poprawnie, zminimalizowany jest tez lag dzwonka przychodzacego polaczenia, wiem ze jeden dzien to malo zeby moc powiedziec cos wiecej dlatego w miare uzywania bede dopisywal dalsze spostrzezenia
Daj znac jak bedzie pozniej, bo wiesz - jeden dzien to mi tez od czasu do czasu wszystko chodzi cacy  :mrgreen:

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #104 dnia: Maj 24, 2009, 08:23:22 »
super, że ktoś zajął się "zestawieniem" ROMów.
A jest może jakiś programmik typu BENCHMARK do PDA? Może zapuścić taki cosik na wszystkich ROMach i będziemy widzieli który najszybszy. Wtedy "tabelka prawdę Ci powie".

Oczywiście pozostanie jeszcze stabilność i inne takie, ale zawsze będzie zestawionko nie tylko linków ale również wydajności itp.

*

Offline PiotrDyrcz

• **
  • 153
« Odpowiedź #105 dnia: Maj 27, 2009, 14:18:34 »
No i niestety. ROM Gen.Y ver 1.2 ma takie same błedy co 1.1.
szkodA
 narazie testuje EnergyRom 3 build 52209 "Standard"(z TF3D). Istnieje jeszacze wersja "Titanium"- Bez TF3D
Fajny, Ładny, Stabilny Rom tylko strasznie Ramożerny 72% zajętości - na starcie. Dochodzi nawet do 92% podczas normalnej pracy.
Ponadto znalazłem 2 błądy

1) W zakładce People można przypisać tylko jeden numer domyślny do kontaktu, a nie kilka, np praca, dom, komórka. ikonki są ale zawsze łączyć sie bedą z tym nr który ustawimy jako domyślny.

2) podczas rozmowy nie podgłosimy, ani przyciszymy rozm. (mowa o dialerze WM) w (HTC działa)
niby żaden problem, ale jak już pisałem (ten rom jest RAMOŻERNY)
dobre rozwiązanie jest wyłączyć Dialera HTC wtedy na starcie mamy 62% zajętości RAM oscyluje do ok 75% podczas pracy ( z TF3D)
 a przy wyłączonym TF3D 45%
nieźle.
ogólnie rzecz biorąc to póki co polecam, do testów

Odp: ROMy na Diamonda z WM6.5
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 07, 2009, 00:50:49 »
Witam kolege.

A mozna prosic o info kiedy bedzie alternatywa z manila?

Moze jednak przezucisz sie na piwo?;)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #107 dnia: Lipiec 05, 2009, 22:50:21 »
Ledwo co wyszedł Build 23001 na którym powstało parę ROMów dostępnych na forum XDA a tu dostępny jest już Build 23003.
Co do pierwszego to czytałem same pozytywne opinie i też parę przetestowałem więc zapewniam że prace nad WM6.5 idą w dobrym kierunku.
Co do najnowszego Builda 23003 to na razie wiem, że będzie się działo :D
Chyba najwcześniej będzie można przetestować go u mike1986 jeśli chodzi o polskie ROMy :D
Już czekam na to bo obcojęzyczne ROMy częściej omijam :D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2009, 22:52:32 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #108 dnia: Lipiec 31, 2009, 21:42:27 »
Dla tych co jeszcze nie wiedzą to mamy chyba kolejnego kucharza co eksperymentuje na WM6.5 tym razem jak na razie w wersji clean:

WM 6.5 PLK bez Titanium i TF3D by StMK - klik

Autor zastrzega że nie będzie kontynuował projektu ale pożyjemy zobaczymy :D
HTC Touch Diamond

*

Offline somar

• 25
« Odpowiedź #109 dnia: Październik 23, 2009, 16:55:12 »
witam
kupilem wlasnie Diamonda i wymienilem ROM Orange przez wszystkich krytykowany na Windows Revolution Manila 2.1 Edition = Manila 2.1. - mogę być nie obiektywny ale mam wrazenie ze telefon mi strasznie muli - po wgraniu Spb Mobile Shell 3.5 praktycznie nie do używania - /10sek czekam na wybranie kontaktow /wiec odinstalowalem. wylaczylem rozmowy video, -lekko przyspoeszył ale po kilku godzinach znowu muli. SR pomaga ale na krotko. : (. klawiatura mi przeskoczyla na jakas niewymiarowa - mam tylko cyferki i p i w po prawej stronie a czasem qwerty - mam wrazenie ze polowa funkcji ktore zaznaczylem w DTweaku nie działa /np odwracanie zeby nie dzwonil, 30sek rozlaczenie pobieranie danych - zzarlo mi tylko kase.../  - nie da sie na tym pracowac..
Znalazlem xcoom FireROM v.8.4.1 Full & Lite ale nie widze na stronie opinii o nim.
wiec pytnie - jaki ROM powienienem zainstalowac? albo moze co zrobic zeby ten co mam zaczal dzialac jak powinien?

dodam tylko ze przesiadlem sie z BLUE ANGELA i mam wrazenie ze tamten chodził duuuuzo szybciej ?????
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2009, 16:58:36 wysłana przez somar »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 23, 2009, 17:10:56 »
Albo używasz Manilę 2.1, albo Spb Mobile Shell 3.5
Do Spb Mobile Shell 3.5 proponuję ściągnąć Revolution w wersji bez TF3D, w tym celu została stworzona.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #111 dnia: Październik 23, 2009, 18:33:56 »
(...)Znalazlem xcoom FireROM v.8.4.1 Full & Lite ale nie widze na stronie opinii o nim.
wiec pytnie - jaki ROM powienienem zainstalowac? albo moze co zrobic zeby ten co mam zaczal dzialac jak powinien? (...)
Na tej stronie czyli w tym wątku nie masz opinii o Fire Romie bo jest on osadzony na WM6.1 a tutaj jest dyskusja o ROMach opartych o system WM6.5
Do ciebie należy decyzja z jakiego systemu chcesz korzystać i jaki przez to ROM wybrać.
Ja polecam rozwiązania ROMu o nazwie DarkInnovation2 by Krzysiecw czyli WM6.1
lub właśnie Windows Revolution by mike1986 czyli dokładnie WM6.5 ale kiedy ja testuję ten system to raczej korzystam z rozwiązań Microsoftu i mam włączony interface Titanium. W końcu do czegoś został stworzony :D
HTC Touch Diamond

*

Offline somar

• 25
« Odpowiedź #112 dnia: Październik 25, 2009, 00:30:31 »
 :) dzieki za pomoc -  przyznam że Dark Innovation 2[Manila 2.1]
 - fajnie wygąda. ale czy warto wracać z 6.5 do 6.1? czy jest bardziej stabilny od Windows Revolution by mike1986 ?

*

Offline Watkins

• **
  • 194
  • Sprzęt: ZTE Grand X In / HTC HD2 / Acer IconiaTab A211
« Odpowiedź #113 dnia: Październik 25, 2009, 06:34:39 »
Jeśli chodzi o te dwa romy to są na takim samym poziomie dopracowania, po prostu jeden jest 6.1 , a drógi 6.5, sam musisz zdecydować co wolisz, polecam potestować wszystkie odmiany tych romów.

*

Offline slawekxc

• *
  • 59
    • moja stronka
  • Sprzęt: HTC Trinity, HTC Touch Diamond, trek elite 9.9ssl :)
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 25, 2009, 10:45:11 »
Ja testowałem dużo i po kilkunastu różnych wróciłem do romu xcoom'a. wyłączam tf3d i używam mobile shell 3.5 - nic nie muli.  Szkoda że autor już nieaktywny i nie próbuje zrobić z niego WM6.5, wtedy jak dla mnie byłby ideał.  
Jednak od jakiegoś czasu znów przychodzą myśli żeby wrzucić 6.5 na diamenta (chyba tylko z nudów - L4... ). Jest jakiś rom wyróżniający się szybkością/stabilnością ? Szukam wersji bez tf3d, niekoniecznie pl i nie chciałbym znów kombinować z kilkunastoma róznymi. Z góry dzięki za sugestie.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 11:09:30 wysłana przez slawekxc »
OT302 – 3210 – M3588 – 8810 – c35 - C45 – M55 – 3660 – X700 – 6120c – trinity – 3110c – trinity- diamond