Diamond i slaby zasieg

• 9 Odpowiedzi
  • 1845 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Diamond i slaby zasieg
« dnia: Wrzesień 15, 2009, 17:58:59 »
Witam mam problem z moim htc touch diamondem mianowicie od x lat mam slaby zasieg w domu czy jest jakas mozliwosc ze by kupic jakis wzmacniacz do telefonu co by zaradzil mojej sytuacji?

Na allegro mozna znalesc np wzmacniacze antenowe, czy uządzenie ktore kosztuje 1zl moze poprawic jakos połaczeń i zasieg w miejscach gdzie telefon go gubi? Np. chodzi mi o cos takiego http://www.allegro.pl/item730989922_p108_super_wzmacniacz_antenowy_gsm_pasywny_zobacz.html

Czy jest ktos kto moze mi pokazac na zdjeciu/screenie w ktorym miejscu znajduje sie w htc touch diamondzie antena????

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: Diamond i slaby zasieg
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:02:04 »
Przede wszystkim zacznij od zmiany radia. A jak już zdecydujesz się zmienić radio zacznij od FAQ.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:03:45 »
ja nie mam problemu z radiem ja mam problem z zasiegiem czyli w 4 scianach w domu mam slaby zasieg telefonu np 1 kreske jak ktos sie polaczy moge rozmawiac 5-10 min i jest ok a czesto na gesto przerywa mi rozmowe.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:05:45 »
no to wlasnie moze byc problem z radiem :)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:08:38 »
Kolega myśli, że radio to chodzi o odtwarzanie fal AM/FM. Dlatego tym bardziej lepiej zacząć od FAQ.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:09:40 »
ok dzieki sliczne.

A jest ktos kto może powiedziec mi w ktorym miejscu znajduje sie antena w htc touch diamondzie. I czy np ten z macniacz z allegro moze weliminowac w jakims stopniu moj problem czy to poprostu bajka jakas. Ogólnie moge powiedziec ze mialem ze wszystkimi tel ten sam problem u mnie w pokoju gubily zasieg N95 / Samsung Avila / a teraz diamond.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2009, 18:12:03 wysłana przez veritas2309 »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:14:33 »
Napisałem Ci parę postów wyżej co najprawdopodobniej rozwiąże Twój problem. Chyba taniej wgrać nowe radio i za 15 min będziesz wiedział czy pomogło czy nie.

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 15, 2009, 18:21:50 »
no tak i dlatego ci slicznie podziekowalem i poprosilem o wskazanie gdzie jest antena w diamondzie. Szybciej jest wgrac ale ja za 10 min wychodze do pracy a z racji ze znajomy ma taki wzmacniacz to przed praca mogłbym do niego zajsc i przetestowac czy pomoglo cos ale jesli by ktos napisal ze to pic na wode to bym sie nie fatygowal i z rana jak wroce do domu zmienie radio, wiec mniej wiecej dlatego sie pytam :/.

*

Offline kilabdg

• *
  • 72
  • elektronik
    • Społeczność Touch Diamond
  • Sprzęt: HTC Diamond Touch
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 19, 2009, 08:54:42 »
[...] Ogólnie moge powiedziec ze mialem ze wszystkimi tel ten sam problem u mnie w pokoju gubily zasieg N95 / Samsung Avila / a teraz diamond.
jeżeli problem się powtarza to znaczy że mieszkasz chyba w jakimś powojennym bunkrze o ołowiowych ścianach... podejrzewam, że raczej taki wzmacniacz nie wiele da...

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 19, 2009, 12:50:07 »
niekoniecznie, to jeszcze zalezy od sieci. Ja np u znajomych w duzym pokoju nie mam wogole zasiegu, w kuchni mam 1-2 kreski, a na zewnatrz mam full. W innej sieci natomiast zasieg jest normalny w calym mieszkaniu :)