Mystic_Art
Kilka dni temu zainstalowałem wersję 1.9 Ultra Clean. Wybrałem tą właśnie, gdyż nie korzystam z Manili. Jestem zwolennikiem SPB. Nadmieniam, że urządzenie wykorzystuję do celów czysto biznesowych. Wcześniej przez rok na pokładzie miałem ROM Nataly.
Ogólne wrażenie bardzo dobre. Rom szybki, ładny, zawiera tylko to czego potrzebuję. Niestety, zauważyłem kilka poważnych błędów. Opis poniżej. Najważniejsza jest dla mnie możliwość korzystania z Tachi (lub Rhodium) Phone Canvas, gdyż oryginalny dialer Windows ma zbyt małe przyciski i jest dla mnie nieporęczny.
1. Oryginalny dialer Windows nie wyświetla w górnej sekcji ani listy połącz ani listy kontaktów.
2. Przy włączonym Tachi po pewnym czasie całkowicie zanika dźwięk w palmtopie (oczywiście wszystkie głośności ustawione na max). Nie słychać ani dzwonka, ani tapnięć w ekran. Dosłownie nic.
3. Przy włączonym Tachi od momentu przyjścia połączenia do chwili pojawienia się dźwięku dzwonka i wyświetlenia na ekranie informacji mija 5 (słownie pięć) dzwonków.
Powyższe wadliwości są dla mnie niestety bardzo uciążliwe. Czy istnieje możliwość modyfikacji ROM tak, aby Phone Canvas działało szybko i bezbłędnie?
Może lepiej zastosować HTC Phone Canvas.
Oczywiście przed wgraniem ROM wykonałem (jak zawsze MTTY). Od dawna korzystam z Adv. Conf. oraz Diam. Tweak, tak więc potrafię prawidłowo poustawiać sobie wszystkie parametry systemu.
DUDUS
1