[ROM+Kuchnia]Windows Phone Mystique - Titanium/Ultra Clean 2.4 (23563)

• 631 Odpowiedzi
  • 152785 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziupo

• 329
Odp: [ROM]Windows Phone Mystique - Titanium/Ultra Clean 2.1 (23559)
« Odpowiedź #420 dnia: Kwiecień 19, 2010, 21:12:12 »
Jako, że niedługo ma w Polsce ruszyć wreszcie TMC, to może mógłbyś wgotować HyperGPS do Romu?
Z iGO podobno działa perfekcyjnie, AM oczywiście nie ma w ogóle wsparcia dla TMC, a o innych nawigacjach nie szukałem nawet, bo sam mam iGO.

*

Offline Mystic_Art

• 278
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond: Titanium Edition by me
« Odpowiedź #421 dnia: Kwiecień 19, 2010, 21:32:29 »
Rom gotowy do pobrania. Mam nadzieje że wszystko chodzi dobrze. :)
O hypergps pomysle
sit tibi terra levis - Niech Ci Ziemia lekką będzie

*

Offline hermi

• 21
« Odpowiedź #422 dnia: Kwiecień 20, 2010, 12:59:33 »
Co do 2.1.1 to nadal są te same problemy co z 2.1 (początkowe ustawianie daty/godziny i brak suwaków w ustawieniach klawiatury). Wróciło za to udostępnianie internetu - dzięki !!!

« Odpowiedź #423 dnia: Kwiecień 20, 2010, 17:11:15 »
Witam,
ostatnio przeszukiwałem to forum, aby znaleźć odpowiedz na moj problem i zauważyłem, że swego czasu pytałeś o to samo. Mianowicie, mam problem z udostępnianiem internetu z htc diamond (też wyskakuje mi podobny komunikat ze nie ma tam pliku IntshrUI itd itd) Nie działa mi też funkcja WIiFI Router - tez mam wrażenie, ze komputerowi nie jest przypisywany jest poprawny nr IP. Czy udało Ci się rozwiązać ów problem udostępniania internetu? Z góry dziekuje za wszelkie informacje i sugestie.
Pozdrawiam

*

Offline Mystic_Art

• 278
« Odpowiedź #424 dnia: Kwiecień 20, 2010, 18:36:57 »
Na serwer leci wersja 2.2

*

Offline 210monika

• 31
  • Sprzęt: HTC
Odp: [ROM]Windows Phone Mystique - Titanium/Ultra Clean 2.2 (23563)
« Odpowiedź #425 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:18:19 »
Pozdrawiam...
Monika

*

Offline hermi

• 21
« Odpowiedź #426 dnia: Kwiecień 20, 2010, 23:01:01 »
2.2 będzie na nowszym buildzie, czy tylko poprawki?

PS. U mnie serwer tez nie działa, więc niestety dzisiaj już nie potestuję :(

*

Offline sparco2

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #427 dnia: Kwiecień 20, 2010, 23:50:38 »
No niestety http://www.damianek.be/Mystic_Art/ u mnie też nie działa  :(
ciekaw jestem jakie poprawki i zmiany wniesie wersja 2.2  :)

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #428 dnia: Kwiecień 21, 2010, 08:31:00 »
Mystic_Art na czas wrzucenia nowego romu stronę sobie wyłączył. Musicie czekać aż skończy.
Lost in universe.

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #429 dnia: Kwiecień 21, 2010, 09:13:48 »
Ciągle wrzuca?
Może by tak pierwszy post zaktualizować....  :ok:

« Odpowiedź #430 dnia: Kwiecień 21, 2010, 14:13:07 »
Sorrki,z całym szacunkiem w takim wydaniu(na golasa)WM 6.5-wygląda jak marny symbian...Manila ma swoje zalety i wady ale jednego nie można jej zarzucić -wyglądu i funkcjonalności. Co do WM 6.5 to żadna rewelacja a poza tym nie widzę sensu  "odchudzania" ROM-u i instalowania pózniej kilku aplikacji typu SPB Mobile Shell lub innych by poprawić jego funkcjonalność a w ostateczności osiągnąć możliwości jakie daje Manilla oraz "spuchnięcie RAM-u"-po prostu aplikacje umieszczone wgotowane w ROM zajmują mniej miejsca niż ich instalacja dodatkowa i dużo lepiej z nim współpracuja! .A w tym wątku wielu tak właśnie robi.
Trzeba zrozumieć to iż ten ROM jest głównie dla tych co używają telefonu tylko do dzwonienia a cała jego multimedialność tak naprawdę jest im zbędna...a zwalają wszystko na niefunkcjonalność Manili-jej oryginalny język WWE itd.
Szacunek dla twórcy za czas i wiedzę poświęconą-jak widać wątek ma popularność więc warto.
Pozdrawiam!
Doświadczenie spływa po ludziach ani ich nie oświecając, ani nie poprawiając.
Napoleon Bonaparte

*

Offline sparco2

• *
  • 53
« Odpowiedź #431 dnia: Kwiecień 21, 2010, 14:55:25 »
Hmm... JohnMalk- ROMy Clean czy Ultra Clean są dla ludzi którzy chcą sami sobie go odpowiednio skonfigurować i wgrać sobie swoje ulubione programy, wiele romów jest ugotowanych przez kucharzy którzy gotują pod siebie, a innym niektóre programy mogą być zbędne. I to jest zaleta czystych romów.
A co do Manili to ona też ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników, sam osobiście za nią nie przepadam i obecnie używam SPB Mobile Shell, z Titanium jeszcze nie korzystałem i właśnie mam zamiar zainstalować sobie ROM od Mystic_Art jak tylko będzie wersja 2.2  na serwerze  :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 15:02:10 wysłana przez sparco2 »

« Odpowiedź #432 dnia: Kwiecień 21, 2010, 15:06:16 »
No tak tylko jaki sens ma instalowanie ROM-u Ultra Clean jak tu kolesie piszą że doinstalowują Manile i wiele programów które są nawet w oryginalnym ROM-ie HTC??? :E
Doświadczenie spływa po ludziach ani ich nie oświecając, ani nie poprawiając.
Napoleon Bonaparte

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #433 dnia: Kwiecień 21, 2010, 15:15:10 »
No tak tylko jaki sens ma instalowanie ROM-u Ultra Clean jak tu kolesie piszą że doinstalowują Manile i wiele programów które są nawet w oryginalnym ROM-ie HTC??? :E
No właśnie po to, aby nie mieć Manily tylko np: SPB Mobile Shell...   B)

*

Offline sparco2

• *
  • 53
« Odpowiedź #434 dnia: Kwiecień 21, 2010, 15:34:04 »
Wg mnie to jeśli ktoś chce miec ROM z Manilą czy z Sense to instaluje rom Revolution od  mike1986 lub DI od Krzysiecw albo jeszcze jakiś inny, a jeśli ktoś nie chce mieć Manili to instaluje ROMy które jej nie posiadają. Proste. JohnMalk jeśli chcesz mieć Manilkę na ROMie od Mystic_Art to po prostu ją sobie doinstaluj, mi bardzo podoba się Jego praca i cieszę się, że nie nie ma jej  w Jego ROMie.  :ok:
Mystic_Art mam nadzieję, że wersja 2.2 będzie porządnie "dopieszczona" i wszystko będzie działać elegancko  :ok:

*

Offline Mystic_Art

• 278
« Odpowiedź #435 dnia: Kwiecień 21, 2010, 15:57:41 »
Uzbrójcie sie w cierpliwość, dziś na pewno bedzie wersja 2.2. Żonka wyłączyła mi wczoraj kompa i nie wrzuciło sie do końca, a dopiero co wróciłem z pracy :(

Co do manili, używałem jej przez bardzo krótki okres czasu i przez ten czas nie przypadła mi do gustu. Nie proście mnie o romy z manilą bo ich nie bedzie. Jeśli ktoś chce manilke to uważam że Krzysiec robi bardzo dobrą. Po drugie nie gotowałem nigdy z nia romów, by to zrobić musiałbym sie wszystkiego o niej uczyć od podstaw, co za tym idzie nie byłaby to dobrze działająca wersja. Po trzecie nie mam na to czasu
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 15:59:14 wysłana przez Mystic_Art »

*

Offline hermi

• 21
« Odpowiedź #436 dnia: Kwiecień 21, 2010, 23:14:36 »
W 2.2 problemy zostały poprawione, póki co śmiga całkiem sympatycznie :)

« Odpowiedź #437 dnia: Kwiecień 22, 2010, 14:15:02 »
Mam straszne problemy z romem 2.2 polegające na tym, że po instalacji i zmianie ustawień, oraz konfiguracji przy pomocy Advenced CT po ponownym uruchomieniu sprzęt albo się całkiem zawiesza na pierwszym lub drugim ekranie lub sam wykonuje hard reset. Nie instalowałem żadnego dodatkowego oprogramowania. Wykonywałem flasha przy pomocy mtty kilka razy i za każdym razem jest to samo. Czasami już się wydawało, że będzie dobrze, ale przy którymś z kolei SR znów to samo. Czy macie podobne problemy?

Połączone: Kwiecień 22, 2010, 15:24:24
Po kolejnej próbie nawet nie dotykałem żadnej konfiguracji. Wyłączyłem tylko titanium i zainstalowałem SPB. Sprzęt się najpierw zawiesił a po SR sam wykonał HR  :-|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2010, 15:24:24 wysłana przez burbon »

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #438 dnia: Kwiecień 22, 2010, 15:30:03 »
Spróbuj wrócić do poprzedniej wersji.
Może po prostu Diamond ci się popsuł...

*

Offline hermi

• 21
« Odpowiedź #439 dnia: Kwiecień 22, 2010, 15:37:05 »
Mam straszne problemy z romem 2.2 polegające na tym, że po instalacji i zmianie ustawień, oraz konfiguracji przy pomocy Advenced CT po ponownym uruchomieniu sprzęt albo się całkiem zawiesza na pierwszym lub drugim ekranie lub sam wykonuje hard reset. Nie instalowałem żadnego dodatkowego oprogramowania. Wykonywałem flasha przy pomocy mtty kilka razy i za każdym razem jest to samo. Czasami już się wydawało, że będzie dobrze, ale przy którymś z kolei SR znów to samo. Czy macie podobne problemy?

Połączone: Kwiecień 22, 2010, 15:24:24
Po kolejnej próbie nawet nie dotykałem żadnej konfiguracji. Wyłączyłem tylko titanium i zainstalowałem SPB. Sprzęt się najpierw zawiesił a po SR sam wykonał HR  :-|

Ja miałem takie same "fajerwerki" jak wgrywałem 2.0, tylko że nie robiłem MTTY. Potem wszystkei ROMY:2.0, 2.1, 2.1.1 i 2.2 wgrywałem przez MTTY i problemy się nie powtórzyły.

2.2 działa u mnie od wczoraj i żadnych problemów. Chodzi naprawdę szybko, zużycie pamięci też na przyzwoitym poziomie.

Może spróbuj wgrać inny ROM, np. FireROM xcooma, a potem wgraj 2.2 - oczywiście wszystko przez MTTY.

« Odpowiedź #440 dnia: Kwiecień 22, 2010, 18:20:41 »
To są jednak złośliwe urządzenia. Zapodałem rom 2.0A i potem znów 2.2 oczywiście wszystko przez MTTY i cyka jak ta lala. Chyba pierwszy rom, który przyjmuje tematy od SPB i jednocześnie wyświetla historię połączeń pod zieloną słuchawką. Ciekawe jak będzie z pamięcią bo na razie z SPB mam zajęte 60% i oby tak się trzymało.

« Odpowiedź #441 dnia: Kwiecień 24, 2010, 12:51:54 »
Witam
Wersja 2.2 jest naprawdę super(nadmienię że używałem wszystkich wersji od 1.6) (u mnie: wyłączony titanium i zainstalowany spb). Wszystko działa jak trzeba do tego jestem strasznie zaskoczony bo używając WiFi + dzwoniąc telefon trzymam mi już drugi dzień a nadal jest 50% baterii

*

Offline Mystic_Art

• 278
« Odpowiedź #442 dnia: Kwiecień 24, 2010, 14:42:41 »
Miło mi to słyszeć :)

*

Offline minol

• 18
« Odpowiedź #443 dnia: Kwiecień 25, 2010, 18:33:18 »
Hej. Mam podobny problem jak kolega wyżej. Lecz nic mi nie pomaga. Powrót do wcześniejszego romu i na nowo instalacja nowego też. Wszystko wygrywałem przez MTTY lecz diamond i tak po instalacji sam się formatuje, resetuje, nie wstaje lub też pojawia sie error"The device is unable to boot becouse eather you have turned off the device...". Co robić? Dodam że MTTY wykrywa mi jeden Bad Block In CE. Prosiłbym o szybką odpowiedź. Dzięki z góry.

« Odpowiedź #444 dnia: Kwiecień 26, 2010, 20:14:22 »
Witam serdecznie, ROM naprawdę szybki, pogratulować! Fajnie, że ktoś zajmuje się Diamentem do tej pory. Mam pytanie: czy planujesz wersję UltraClean 2.2 ? Z tego co zauważyłem, ostatnia wersja UltraClean oznaczona jest numerem 1.9.
Pozdrawiam,
Piotrek

*

Offline Mystic_Art

• 278
« Odpowiedź #445 dnia: Kwiecień 27, 2010, 09:58:03 »
Na serwer leci wersja Ultra Clean

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #446 dnia: Kwiecień 27, 2010, 10:45:56 »
 Mystic_Art

Kilka dni temu zainstalowałem wersję 1.9 Ultra Clean. Wybrałem tą właśnie, gdyż nie korzystam z Manili. Jestem zwolennikiem SPB. Nadmieniam, że urządzenie wykorzystuję do celów czysto biznesowych. Wcześniej przez rok na pokładzie miałem ROM Nataly.

Ogólne wrażenie bardzo dobre. Rom szybki, ładny, zawiera tylko to czego potrzebuję. Niestety, zauważyłem kilka poważnych błędów. Opis poniżej. Najważniejsza jest dla mnie możliwość korzystania z Tachi (lub Rhodium) Phone Canvas, gdyż oryginalny dialer Windows ma zbyt małe przyciski i jest dla mnie nieporęczny.

1. Oryginalny dialer Windows nie wyświetla w górnej sekcji ani listy połącz ani listy kontaktów.
2. Przy włączonym Tachi po pewnym czasie całkowicie zanika dźwięk w palmtopie (oczywiście wszystkie głośności ustawione na max). Nie słychać ani dzwonka, ani tapnięć w ekran. Dosłownie nic.
3. Przy włączonym Tachi od momentu przyjścia połączenia do chwili pojawienia się dźwięku dzwonka i wyświetlenia na ekranie informacji mija 5 (słownie pięć) dzwonków.

Powyższe wadliwości są dla mnie niestety bardzo uciążliwe. Czy istnieje możliwość modyfikacji ROM tak, aby Phone Canvas działało szybko i bezbłędnie?
Może lepiej zastosować HTC Phone Canvas.

Oczywiście przed wgraniem ROM wykonałem (jak zawsze MTTY). Od dawna korzystam z Adv. Conf. oraz Diam. Tweak, tak więc potrafię prawidłowo poustawiać sobie wszystkie parametry systemu.

DUDUS
1

« Odpowiedź #447 dnia: Kwiecień 27, 2010, 15:02:58 »
koledzy jam moge ustawic "start" na gornej belce, uzywam spb
z gory dzieki

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #448 dnia: Kwiecień 27, 2010, 16:11:54 »
koledzy jam moge ustawic "start" na gornej belce, uzywam spb
z gory dzieki