Hello - dzięki Mystic_Art za kawał porządnej roboty

od miesiąca testuję twój wypiek i powiem, że jestem zadowolony. Wcześniej miałem manilkę 2.1 ale potrafiła złapać muła i się zawieszała, jednak miała coś co mi przypadło do gustu i stąd moich kilka pytań.
1). czy w twoim wypieku z pierwszego postu (wgrałem Ultra Clean 2.4 i polecane radio: 1.15.25.14 + Rilphone for Radio 1.15.25.14. ) istnieje coś takiego jak "czyść pamięć ram" - to stawiało mi fona na nogi w poprzedniej kuchni
2). czy można ze strony głównej wywalić Internet Explorer, a wstawić tam Operę, która jest w zakładce "Internet"
3). gdy korzystam z opery (w poprzedniej kuchni też ją miałem) - strona się nie mieści w wyświetlaczu, a po obróceniu fona o 90 stopni nie powoduje obrócenia obrazu, dzięki czemu nie trzeba by przesuwać co chwilę dolną belką, aby czytać stronę. Pomniejszenie obrazu nie wchodzi w grę bo czcionka jest tak mała, że nie da się jej czytać.
4). ta sama sytuacja dotyczy oglądania obrazów - obraz nie dopasowuje się / nie obraca wraz ze zmianą położenia telefonu.
5). zabójcza sprawa - alarmy - raz działają, a raz nie! Po ustawieniu alarmu (zawsze ustawiam dwie pobudki z odstępem 5 minut) od poniedziałku do piątku. Może opiszę sytuację by łatwiej to zrozumieć. załóżmy że jest niedziela i ustawiłem sobie alarmy aby działały od pon. do pt-u, na 6:30 i 6:35. Pomyślałbym jak każdy, że pierwszy alarm zadzwoni ustawioną melodią w pon. o 6:30, ale tak się nie stało. Pierwszy alarm zadziałał dopiero o ustawionej godzinie ale we wtorek, i potem do końca tygodnia było już planowo. Niestety gdy przestawię alarm to problem się powtarza - pierwszego dnia od ustawienia alarm nie zadziała.
6). ustawienia pogody - w Ultra Clean 2.4 można wybrać tylko 1 miasto i to główne, a da się wybrać ich więcej?
osobiście nie chciałbym się przesiadać na inny soft, ponieważ pierwszy raz jestem naprawdę zadowolony z jakości połączeń i ich niezrywania, dodatkowo bateria działa o wiele dłużej niż było to w przypadku manilli 2.1
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
ZZorNN