Hi.
Wczoraj załadowałem SUN-Y. Oczywiście wcześniej MTTY. Oto moje wrażenia.
1. ROM bez zbędnego oprogramowania. Jedynie kilka dodatków.
2. Tachi Dialer + Enhanced Notification : działają sprawnioe.
3. TF3D działa prawidłowo (przynajmniej w takim zakresie w jakim testowałem i wykorzystywałem). Działanie płynne i dość szybko. W szczególności zarówno pogoda jakm i notowania giełdowe aktualizują się poprawnie.
4. Wbrew poprzednim informacjom, włączanie i wyłącznie BT i WiFi z zakładki Settings działa poprawnie.
5. System operacyjny po resevcie wstaje bardzo długo.
6. Ładne ikony górnej beli, w tym wskażnik procentowy poziomu baterii.
7. Zajętość pamięci po pewnym czasie użytkowania dochodzi (a nawet przekracza) 80%.
A teraz minusy.
1. W żaden sposób nie udało mi się wysłać SMS (sieć PLAY), pomimo prawidłowego ustawienia poprzez Connection Setup.
2. TouchLockPro niestety nie współdziała prawidłowo z TF3D 2.5, co dla mnie stanowi ogromy problem i praktycznie dyskwalifikuje ten ROM.
3. W żaden sposób nie udało mi się zmienić formatu wyświetlania daty na zakładce Home, a wbudowany format (Pt, paź 2) jakoś mi nie bardzo odpowiada.
4. W kilku miejscach zdarzyło mi się zauważyć opisy w języku niemiecki. W szczególności Total Commander jest w całości po niemiecku.
Ogólnie ROM sprawia wrażenie dopracowanego i stabilnego. Niestety, problemy z TouchLockPro eliminują go z kręgu mojego zainteresowania.
DUDUS