[ROM][WM6.5/WM6.5.1] Windows Revolution 7.0 Titanium & TF3D & TF3D2.1 & Clean

• 3568 Odpowiedzi
  • 644906 Wyświetleń

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
Skoro leci wersja Lite to można by na pierwszej stronie napisać czym one się od siebie różnią w stosunku do aktualnej wersji :ok:

To jest regulacja tego jak ktos Cie slyszy a nie Ty jego. specjalnie zadzwnilem do kogos i slyszal mnie roznie w zaleznosci od tego jak mialem ustawione.
Pierwsze słyszę by była taka regulacja głośności :O
Przecież tego nie powinno się regulować a jedynie można by włączać Mute w celu przerwania rozmowy na chwilę bez rozłączania, ale nie przyciszać dla rozmówcy bo ten sobie sam może u siebie przyciszyć jeśli ma za głośno.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 22:22:10 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline qxv1

• 275
To jest regulacja tego jak ktos Cie slyszy a nie Ty jego. specjalnie zadzwnilem do kogos i slyszal mnie roznie w zaleznosci od tego jak mialem ustawione.
ja mowie o glosnosci glosnika nie zmienia sie przyciski gora/dol z boku telefonu

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
eee... na chomiku pisze, że "Nie ma plików w tym folderze "?

P.S.
Opis tego, czgo nie ma jest w pierwszym poście.
dobra... widzę 2.0, ale nie widzę wersji LIGHT. Ktoś patrzył?

P.S.2
AAAAAAAA.... za tego piiiiii pożal się... CHOMIKA trzeba płacić!!! help. może htoś to wrzucić na Rapida albo coś?
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 22:40:11 wysłana przez jarino »

*

Offline qxv1

• 275
panowie kto potwierdza ze podczas rozmowy jezeli np slabo slysze rozmowce nie moge podlosnic glosu w sluchawce
wystepuje to tylko podczas rozmowy

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Niestety na mojej neo w domu coś ciężko idzie wysyłanie większych plików. Tzn właściwie to nie idzie. Dlatego wersja Lite dopiero w poniedziałek.

@qxv1 a próbowałeś w drugiej zakładce głośności? Może pierwsza jest od poziomu głośności mikrofonu a druga od głośności słuchawki.

Jest nowy build 21234. Zobaczymy jakie zmiany wnosi :)
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 22:42:05 wysłana przez mike1986 »

*

Offline qxv1

• 275
Niestety na mojej neo w domu coś ciężko idzie wysyłanie większych plików. Tzn właściwie to nie idzie. Dlatego wersja Lite dopiero w poniedziałek.

@qxv1 a próbowałeś w drugiej zakładce głośności? Może pierwsza jest od poziomu głośności mikrofonu a druga od głośności słuchawki.

Jest nowy build 21234. Zobaczymy jakie zmiany wnosi :)
niestety oba nie dzialaja moze na nowym bulidzie
jesli mozesz to podziel plik na 4 wtedy powinna neostrada polknac

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Teraz już bez sensu wypuszczać LITE na 21232. Wypuszczę i FULL i LITE na 21234 a LITE jeszcze trochę odchudzę.

*

Offline qxv1

• 275
ok masz racje
pozdrawiam

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
Jest juz wersja Lite... lezy sobie gotowa do pobrania.... zip wazy dokladnie:90.237.922

chyba mnie wzrok nie myli dokladnie pisze: Windows Revolution 2. 0 LITE.zip
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 22:55:27 wysłana przez StMK »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Faktycznie...  :grin: A myślałem, że nie udało się wysyłanie na serwer  :grin: No nic, miła niespodzianka  :)

*

Offline AD2009

• 42
  • Sprzęt: MDA IV Windows 6.5 Revolution 7.1A
Co do regulacji głosnosci podczas rozmowy, to ja rozmawiam praktycznie tylko przez słuchawke BT i przyciski w słuchawce na 100% regulują głośność , i nawet jak dojade do maxa to pika że koniec regulacji. Podaje to  jako ciekawostke. Ja jeszcze na 1.2 , dopiero zabieram sie do 2.0 .
Ale tak ogónie to 6.5 jest jeszcze w wersji RC, ja traktuje te ROMy jako takie na przeczekanie aż wyjdzie końcowe 6.5  , dopiero wtedy zobaczymy co to jest warte. A i tak do 6.1 nie wróce więcej. To powoli zaczyna działać jak powinno.

*

Offline StMK

• 427
No to teraz prosimy kolejno, nie pchać się dla kazdego starczy... coby sie server nie zadławił.  :D :ok:

mike1986   - jeśli pozwolisz moge zrobic upload na megaupload i chociaz zwykle rapida...?
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 23:08:19 wysłana przez StMK »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
A ja teraz z innej beczki a mianowicie czy można zrobić blokadę taką jak to jest w Energy ROM z forum XDA :?:

Chodzi mi o to by slider był na dole ekranu a nie u góry i żeby był właśnie taki jak na rysunku czyli by przesuwać przez cały ekran a nie albo w lewo albo w prawo. Na dole chyba jest wygodniejszy by nie sięgać aż do samej góry ekranu. Czyż nie :?:
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 23:09:22 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Gdzieś kiedyś czytałem o tym na XDA ale nie pamiętam już gdzie :) Jak trafię na to przez weekend to podrzucę Ci linka na pv.

Panowie jeszcze taka kwestia... otóż w wersji Full są oba cyberony. Ja generalnie nie używam ale jak sprawdzam ROM to i tak wgrywam wersję FULL. Wydaje mi się, że pokrywają się funkcjonalnością. Może zostawić tylko jeden? Niech wypowie się ktoś, kto używa ich na codzień. Po co zawalać ROM zbędnymi aplikacjami. Planuję również z obu wersji wywalić HTC GPS TOOL. QuickGPS wystarczy, a kto będzie chciał HTC GPS TOOL to zawsze może sobie doinstalować.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 23:10:41 wysłana przez mike1986 »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
Ja myślę ze bez sensu jest robić wersję Full czyli przepakowywać niepotrzebnie programami które można samemu dograć bez żadnego problemu. Zostawić tylko programy najbardziej niezbędne i Tweaki oraz zrobić jak najbardziej podobny ROM do tego od MS.
Wtedy nie będzie potrzeby robić dwóch wersji ROMu czyli Lite i Full :grin:
HTC Touch Diamond

*

Offline StMK

• 427
Z tego co pamietam to HTC GPS TOOL - to raptem jeden plik *.exe, wiec nawet bez instalki moze sobie na storage lezec..
Takich może jest więcej, nie koniecznie muszą być w ROMie...Jestem za wywaleniem.

mike1986   - ponawiam pytanie jeśli pozwolisz moge zrobic upload LITE na megaupload i chociaz zwykle rapida...?
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 23:23:37 wysłana przez StMK »

*

Offline AD2009

• 42
Ja np z tą słuchawką BT zawsze używałem wybierania głosowego, jeszcze na Nokii. Jak byś wrzucił na chomika caba od Voice speed dial to by mi wystarczyło , kto potrzebuje niech sobie kopnie tego caba i po sprawie.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
mike1986   - ponawiam pytanie jeśli pozwolisz moge zrobic upload LITE na megaupload i chociaz zwykle rapida...?

Oczywiście

*

Offline andrzej78

• 32
  • Sprzęt: HTC Magic 32A
Dla tych, którzy nie lubią "gryzonia", link do romu lite na odsiebie: /pokaz/3007490---4382.html]http://[serwis zabroniony]/pokaz/3007490---4382.html

*

Offline StMK

• 427

*

Offline AD2009

• 42
Ale cisza i skupienie :proud:

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Mam już SYS/XIP 21234 i trochę nowych paczek  :grin:

*

Offline rrudik

• *
  • 65
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Coś nieciekawie Rom Lite a 56 % pamięci zajęte na wejściu. O co tu chodzi???
Napisane: Maj 23, 2009, 00:55:34
Kliknąłem we wszystkie zakładki Titanium i już 59%, gorzej niż w 1.0???

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
W czasie pierwszego uruchomienia po customizacji może tak się zdarzyć. Najlepiej sobie wtedy skonfigurować telefon, przywrócić kontakty itd. i wykonać SR. Ja też tak mam a po customizacji ale po następnym SR już jest tak jak powinno być czyli 48-49%.

Testuje własnie wersję 2.5  :)

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Dzięki za fajny romik.  Porada ze zdjęciami pomogła i wszystko elegancko śmiga.
Czy jest jakiś inny sofcik do kustomizacji tych belek na pulpicie (titanizer mi strasznie ostatnio nabruździł i chciałbym coś innego)?
Zamiast IE chciałbym Operę i dołożyć belkę aparatu i menedżera urządzeń. Można to rozwiązać HButton,em, ale wolałbym belkę na pulpicie.

Chyba że jakiś cab to załatwi? Na romie 1,2 testowałem róźne caby i Titanizera - wolałbym go juz nie używać.

Jeszcze belkę z pogodą bym chciał :D ,ale ta do titanium nie chciała mi się łączyć z netem mimo że wszystkie inne aplikacje nie miały problemu.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 12:34:03 wysłana przez k-mil »
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline qxv1

• 275
mike1986
w versji 2 juz nie dziala nagrywanie rozmow (mala sprawa ale czasem sie to przydaje)
jesli moge cos zaproponowac to powrot do zrodel czyli v 1.2 tu bylo lepiej z pamiecia nadnie dzialalo nagrywanie rozmow
(wreszcie jak w innych pda)
bardzo bylbym wdziczny gdybys rozwiazal problem z regulacjaq glosnosci sluchawki oraz to nagrywanie rozmow  :D

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Dzięki za fajny romik.  Porada ze zdjęciami pomogła i wszystko elegancko śmiga.
Czy jest jakiś inny sofcik do kustomizacji tych belek na pulpicie (titanizer mi strasznie ostatnio nabruździł i chciałbym coś innego)?
Zamiast IE chciałbym Operę i dołożyć belkę aparatu i menedżera urządzeń. Można to rozwiązać HButton,em, ale wolałbym belkę na pulpicie.

Chyba że jakiś cab to załatwi? Na romie 1,2 testowałem róźne caby i Titanizera - wolałbym go juz nie używać.

Próbowałeś Showaco Chome Editor Beta 1.6?

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
Testuje własnie wersję 2.5 

po co wydajesz tak szybko następne wersje? lepiej zatrzymaj się przy jednej, rozsław ją i wprowadzaj MAŁE poprawki.
Teraz nawet nie zdążyłem LITE pobrać a tu 2.5 już ;/

Nie że coś mi nie gra ale zwolnij :)

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Próbowałem, ale jestem chyba za głupi :(
Jeszcze po próbuje.
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
mike1986
w versji 2 juz nie dziala nagrywanie rozmow (mala sprawa ale czasem sie to przydaje)
jesli moge cos zaproponowac to powrot do zrodel czyli v 1.2 tu bylo lepiej z pamiecia nadnie dzialalo nagrywanie rozmow
(wreszcie jak w innych pda)
bardzo bylbym wdziczny gdybys rozwiazal problem z regulacjaq glosnosci sluchawki oraz to nagrywanie rozmow  :D

Faktycznie usunąłem ten pakiet bo byłem przekonany, że gdzieś sie dubluje. Sprawdzę to jeszcze i jakby co przywrócę to. Odnośnie regulacji głośności nie mam póki co żadnego pomysłu.