[ROM][WM6.5/WM6.5.1] Windows Revolution 7.0 Titanium & TF3D & TF3D2.1 & Clean

• 3568 Odpowiedzi
  • 644902 Wyświetleń

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
W wersji FULL, czyli tej opublikowanej zużycie RAM'm może być faktycznie w granicach 51-52% ponieważ dodałem cyberony, audiomanager oraz nikiSimFix - które to pracują w tle. Dla siebie gotuję ROM bez tych elementów i mam na starcie właśnie 48%.

Problem otwierających się kontaktów jest powszechny i nie ma póki co na to lekarstwa.

poutlook - bo zapewne o ten proces Ci chodzi zajmuje raptem kilka kb. Zresztą nie ładuje się zawsze, na ogół tylko po pierwszym HR.

Jakie czcionki Ci ucina? Nie zauważyłem nic takiego u siebie.

*

Offline sznypcio

• 29
  • Sprzęt: HTC diamond WM 6.5 v.4.0 by mike1986
 :ok:
muszę przyznać, że jest to jak na razie najszybszy i najstabilniejszy (zaledwie po kilku godzinach użytkowania) ROM, jaki przetestowałem w ostatnim czasie (WM6.5)
niezła robota !!
tylko jak na chwilę obecną mam wrażenie większego apetytu na baterię ? (może to przez moje zabawy)
po kilku dniach użytkowania będę pewny

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Np. gdy ekran jest zablokowany a przychodzi sms mam takie coś "bierz lub prze" lub w folderze dodatki "Dłuższe działanie baterii" gdzie słowo bateria jest wzdłużnie ucięta

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Np. gdy ekran jest zablokowany a przychodzi sms mam takie coś "bierz lub prze" lub w folderze dodatki "Dłuższe działanie baterii" gdzie słowo bateria jest wzdłużnie ucięta

Jest to błąd menu w którym mieszczą się 4 ikony. Co do dłuższego czasu działania baterii to wkradł się tam zły skrót, który nie działa ale już to naprawiłem. Skróciłem również ten napis w ten sposób, że jego już akurat nie ucina. Co do innych uciętych ikon, których zresztą jest może 3-4 na cały system to przy pomocy Total Commandera można edytować nazwę skrótu ikony w menu start i skrócić.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
Rzeczywiście, wszystko smiga jak złoto. Po SR jest 52% zajetego, ale - niestety - SZYBKO rośnie:(
Zainstalowałem WM6.5 pod Shela 3.0 (interface made in M$ nie należą do moich ulubionych;)) ale brak połaczenia z siecia i siedząca aplikacja Kontaktów "od poczatku" - jak dla mnie na razie dyskwalifikuje produkt.
bardzo ucieszyłem sie ze stabilnego, nie obciążonego TF3D systemu, ale niestety - jak widac to jeszcze nie to...Przynajmniej dla mnie. Co nie oznacza, ze pełen respect dla twórcy:)!
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Rzeczywiście, wszystko smiga jak złoto. Po SR jest 52% zajetego, ale - niestety - SZYBKO rośnie:(
Zainstalowałem WM6.5 pod Shela 3.0 (interface made in M$ nie należą do moich ulubionych;)) ale brak połaczenia z siecia i siedząca aplikacja Kontaktów "od poczatku" - jak dla mnie na razie dyskwalifikuje produkt.
bardzo ucieszyłem sie ze stabilnego, nie obciążonego TF3D systemu, ale niestety - jak widac to jeszcze nie to...Przynajmniej dla mnie. Co nie oznacza, ze pełen respect dla twórcy:)!

Nie ma żadnej aplikacji Kontaktów siedzącej od początku :) Zrezygnowałem z tego pomysłu i Resco Contact Manager jest do pobrania u mnie na chomiku.
Co rozumiesz przez brak połączenia z siecią? U mnie wszystko świetnie śmiga. Nie ponoszę odpowiedzialności za nieprawidłowe albo złe oddziaływanie na ROM programów firm trzecich  :)
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 10:42:33 wysłana przez mike1986 »

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Mam pytanie.
Gdzie można ustawić, żeby w zakładce zdjęcia wyświetlane był zdjęcia ze internal storage?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Żeby zdjęcia z IS były wyświetlana w zakładce zdjęcia należy umieścić je w folderze "Pictures" na Internal Storage.

Aby po kliknięciu na "Wszystkie zdjęcia" domyślną przeglądarką był HTCAlbum należy w rejestrze zmienić:

HKLM\Software\Mircosoft\Shell\Rai\:MSPIMG
"1"=HTCAlbum.exe
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 11:56:45 wysłana przez mike1986 »

*

Offline pepe64

• 665

Nie ma żadnej aplikacji Kontaktów siedzącej od początku :) Zrezygnowałem z tego pomysłu i Resco Contact Manager jest do pobrania u mnie na chomiku.
Co rozumiesz przez brak połączenia z siecią? U mnie wszystko świetnie śmiga. Nie ponoszę odpowiedzialności za nieprawidłowe albo złe oddziaływanie na ROM programów firm trzecich  :)

Nie musisz sie od razu unosić;) programów firm 2-gich, 3-cich ani innych nie zdążyłem jeszcze zainstalować.
Do rzeczy:
- po instalacji pojawia sie okienko z kontaktami. owszem, moge je za kazdym razem "zabijać", ale jest to upierdliwe. Przy okazji - nie zawsze kontakty chca "się zabijać" od pierwszego strzału. Czasami musze poczekac niezłą chwilkę (rekord to 1 min. 40 sekund od czasu nacisniecia krzyzyka do zamknięcia aplikacji)
- logowanie do sieci mam poprzedzone PINem. otóż po SR nie wchodze w ekran logowania, musze ręcznie przechodzic w stan "samolotowy', potem znowu telefon i wtupywac PIN. Owszem, wiem, sa na to "obejścia", ale wespół z kontaktami uprzykrza to zycie. To tak jak z samochodem Peugeot 307 - "Stworzony by..smieszyć". usterki nie dyskwalifikują samochodu, ale w kapitalny sposób pozbawiaja przyjemnosci z korzystania.
- po instalacji shela 3.0 musioałem sie zdrowo nameczyc (wbrew pozorom wywalenie SKUTECZNE tematów to nie jest piece of cake), aby moc korzystac z czarnego tla shela. Owszem, na okolo 1-2 sekundy mrugal na czarno, potem... myk...i jest niebiesciutki.
Pracuje na "prawie" diamondzie (MDA Compact IV). System od zera, po HR, bez lewych tweakoww i innych tego typu wynalazkow. Powiem tak: mogee oczywiscie bawic sie w 10-15 flashow dziennie, patchowac jadra jak w Linuxie, ale jak juz mam to nieszczescie Klejnotem zwanee (dzis wiem, ze bym tego juz nie kupil...), to chcialbym moc tego uzywac. Moze moj, mhmm wiek ma coz do powiedzeenia (40-tka), moze ZA DUZE doswiadczenie w IT (ale duze systemy, duze bazy danych) - ale hard- i soft- maja przede wszystkim sluzyc. Na zabawe z "samym soba" troszku jestem za stary;), a jako gre wole zabijac obcych w H-L:)
natomiast stary - tak jak powiedzialem - jestem pod wielkim wrazeniem Twojej pracy, a moje uwagi sa raczej skierowane pod adresem samego mobilnego windowsa w wersji 6.5. Jak to mowiono onegdaj: Na pochyle drzewo i koza nie nasika:)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Nie unoszę się, naisałem przecież bez emocji żadnych  :)

Podsumowując drażnią Cię dwa błędy: logowanie do sieci oraz kontakty.

To może zacznę od tyłu  :wink: Mogę się mylić ale z doświadczenia wiem, że póki co jest to problem nie do rozwiązania. Tak długo jak kontakty są ustawione pod lewym klawiszem SoftKey tak długo będą wyskakiwać na starcie. Mnie czasem się zdarza, że na 10 SR wyskoczą raz. Innym razem będzie to 9 razy. Jedynym skutecznym rozwiązaniem jest wywalenie ich spod lewego klawisza SK.

Teraz logowanie... ale nie wiem czy dobrze rozumiem. Rozumiem, że jest jakaś różnica pomiędzy PINem logowania do siecie a PINem do uruchomienia telefonu? Nie używam ani tego ani tego więc pytam  :) Jeśli chodzi o PIN uruchomienia tel to działa - właśnie sprawdziłem. Natomiast nie wiem jak sprawdzić to drugie. To jest jakaś usługa sieciowa?

*

Offline pepe64

• 665
Co do kontaktów: OK, popróbuję:)
Co do PINu - jak widze źle to opisałem. W telefonie mam zaznaczona opcję "Wymagaj kodu PIN, gdy telefon jest uzywany". Otóż w tej wersji softu, jeszcze ani razu nie dostałem okienka z PINem - co implikuje, że telefon działa w opcji "samolotowej", czyli bez połączenia z siecią. Musze zatem recznie ten PIN wtupywać. Jesczze raz mówie - to jest DROBNA upierdliwość, ale upierdliwośc.
Napaliłem się (haha) na ten soft, bo - podobno - nie ma lagów przy odbieraniu połaczenia (nawet na wychwalanym ogniowym romie xcooma najpierw przez ok. 2-3 sek. kółeczko błyska, potem klejnot zaczyna wydawac dżwiek). Tu, jak mówia tego nie ma. Brak manili (nie podoba mi sie dostosowywanie manili2 do diemencika, bo "prawie" chodzi, ale nie zawsze do końca). Stad pomysl na nowysz, szybki, stabilin, GOŁY system i np. shel 3.0. Wtedy mam i dobry dialer i książkę i wreszcie kalendarz zachoduje sie jak kalendarz a nie plik luźnuch kartek z notatkami. Nie wypowiadałem sie do tej pory zbyt czesto na forum - teraz tez to czynie nie po to, by podnieśc mój "status";) ważę to sobię lekce. Widzę, ze robisz / robicie świetna robotę, która jestem bardzo zainteresowany - stad moje uwagi. Czasami az za na goraco, ale zawsze prawdziwe.
Pozdrawiam:)!

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Hm...to naprawdę dziwne z tym PINem. Wyżej jak pisałem o tym, że sprawdziłem i działa to właśnie odnosiło się dokładnie do tego co teraz napisałeś. Może zrób tak... odznacz tą opcję wymogu PIN ---> SR (nie powinno być PIN'u) ---> zaznacz spowrotem, wpisz PIN i SR. Jak nie pomoże to jedne co mogę Ci polecić w tej chwili to zrobienie jeszcze jednego HR. Spotkałem się już z sytuacjami kiedy wszystko dzialało jak należy po 2-3 HR.

Której wersji używasz shell'a? Może spróbuj najnowszej Spb Mobile Shell 3.0.1 RC1 build 6501 (wyszła wczoraj).
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 12:43:13 wysłana przez mike1986 »

*

Offline pepe64

• 665
Tak tez zrobię.
Shell w wersji 3.0 - "pierwsza" trójka. W wolnej chwili zrobie upgrade.
Tnx a lot:)

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
mike1986   -  tylko gratulowac... !!!   :ok:

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
- po instalacji shela 3.0 musioałem sie zdrowo nameczyc (wbrew pozorom wywalenie SKUTECZNE tematów to nie jest piece of cake), aby moc korzystac z czarnego tla shela. Owszem, na okolo 1-2 sekundy mrugal na czarno, potem... myk...i jest niebiesciutki.

Niestety też mam problem ze stabilnym czarnym tłem. Jak się pozbyłeś niebieskiego?

Edit: Już sobie poradziłem, by zniknęła kolorowa belka potrzebny jest soft reset.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 14:38:21 wysłana przez sierek »

*

Offline qxv1

• 275
Juz po testach
rom bardzo bardzo dobry jedyny mankament to oczywiscie pamiec
zeby rom plynnie szybko chodził po wgarniu paru aplikacji na starcie musi miec ponizej 50% pamieci
najlepsi z XDA zeszli do 45 46% i to by sie przydalo bo po chwili uzywania zajetosc pamieci szybko wzrasta 70, 80, 90 to juz mulenie
Moze pomyslisz cos nad zminimalizowaniem zajetosci o jakies 10% to by bylo cos
wywalenie programow do obslugi glosu napewno cos da.
Ale jak na razie chwala dla tworcy wm6.5PL numer jeden.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 15:32:07 wysłana przez qxv1 »

*

Offline xeo00

• 34
  • Sprzęt: HTC Desire
strasznie "reklamowany" ten rom więc i ja zainstalowałem.
Niestety pochodził u mnie tylko kilka godzin. Strasznie znikał RAM.
Po każdym SR odpalały się kontakty
Podłączyłem do ładowania i rano już był zawieszony.
Oczywiście HR był grany zaraz po pierwszym załadowaniu ROMu.
Nie instalowałem też żadnych programów.

:S

*

Offline qxv1

• 275
mike1986
czym dluzej go testuje tym bardziej jestem pewny trzeba wywalic z romu wszystko co zabiera pamiec cyberony audiomenager wybieranie glosowe
to polepszy nieco wydajnosc owszem czysty rom chodzi ladnie ale wiadomo ze instaluje sie to i owo od siebie i tu radykalny wzrost pamieci
wiec romik musi byc leciutki  :grin:
co do bledow faktycznie kontakty startuja zawsze
no i dalej brak regulacji glosnosci podczas rozmowy
osobiscie sugeruje wrocic na radio 1.09.25.23
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 17:44:43 wysłana przez qxv1 »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
ja w swoim romie mam to wszystko wywalone ale byly glosy, zeby zostawic te rzeczy w wersji publicznej. wieczorem dam wersję lie, ktorej uzywam.

pisalem juz, ze kontakty to nie moja wina. kontrola regulacja glosnosci dziala u mnie bez problemow
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 17:49:13 wysłana przez mike1986 »

*

Offline qxv1

• 275
no i oto chodzi  :ok:
wydaje mi sie ze cos jest jeszcze z bootowaniem moim zdaniem podczas startu system staje na pare ladnych sekund
moze zmienic czasy albo kolejnosc botowania aplikacji
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 17:55:06 wysłana przez qxv1 »

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
na razie czytam i jeszcze nie wgrałem.

mike1986, może zrób rzeczywiście wersję LIGHT bez zbędnych bajerów i z kontaktami pod prawym klawiszem (żeby nie uruchamiały się same). Jak tylko LIGHT się pojawi, będę testował :-)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Te kontakty to naprawdę najmniejszy problem...raz, że nie zawsze się włączają a dwa, że przecież nie robicie SR co 5 min.

Będę teraz pracował w kierunku zwiększenia ilości dostępnego RAM'u i optymalizacji ROM'u. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

*

Offline qxv1

• 275
Te kontakty to naprawdę najmniejszy problem...raz, że nie zawsze się włączają a dwa, że przecież nie robicie SR co 5 min.

Będę teraz pracował w kierunku zwiększenia ilości dostępnego RAM'u i optymalizacji ROM'u. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
pewnie ze to nie problem
wazniajsza ta regulacja głośności i no oczywiscie pamięć
jesli mozesz to wystaw tego Lite bo on chyba gotowy ? skoro ty uzywasz

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Ale regulacja głośności działa. Sprawdzałem 1000 razy już. Robiłeś HR i w dobrym momencie? Nie przywracałeś czasem kopii ustawień?

*

Offline qxv1

• 275
a tak przywrocilem
to wtakim razie sprawa nie aktualna dzieki

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Wszystkie osoby testujące ROM - proszę nie przywracać kopii ustawień z innych ROMów! Na 99% spowoduje to niestabilność ROM'u oraz większe zużycie pamięci RAM! Po instalacji ROM'u wykonujemy HR gdy pojawi się okno z krzyżykami kalibracji. Potem przywracamy jedynie informację osobistą PIM czyli kontaty, sms itd. W żadnym wypadku proszę nie przywracać kopii ustawień rejestru lub struktury katalogów.

*

Offline qxv1

• 275
duze czerwone literki kazdy zauwazy he he

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Wersja Lite leci na chomika.

*

Offline qxv1

• 275
ok dzieki
Napisane: Maj 22, 2009, 21:11:40
ta glosnosc jednak nie dziala sprawdzilem na czystm romie owszem wskaznik dziala ale nie zmienia poziomu glośności podczas rozmowy
sprawdz poziom glosnosci sie nie zmienia
Napisane: Maj 22, 2009, 21:21:37
Ale regulacja głośności działa. Sprawdzałem 1000 razy już. Robiłeś HR i w dobrym momencie? Nie przywracałeś czasem kopii ustawień?
mike1986
sprawdziles ?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
To jest regulacja tego jak ktos Cie slyszy a nie Ty jego. specjalnie zadzwnilem do kogos i slyszal mnie roznie w zaleznosci od tego jak mialem ustawione.