[ROM][WM6.5/WM6.5.1] Windows Revolution 7.0 Titanium & TF3D & TF3D2.1 & Clean

• 3568 Odpowiedzi
  • 644205 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qxv1

• 275
witam,
to tak po kolei
1.spory blad braku regulacji glosnosci podczas prowadzenia rozmowy
2.proponowalem dodac windows live bo to poprawia stabilnosc systemu (czemu nie wiem)
3.moze to ten stary 2.03 ale poprzednia wersja na 2.07 dzialala szybciej
4. niewidoczne tematy w ustawienia -> dzisiaj jest tylko blis VGA mimo ze widze ze inne sa zainstalowane
5.po odinstalowaniu bliss pamiec 50% wiec moze warto calkowicie zrezygnowac z tego szczegolnie ze napisy wychodza poza belki.
6. ogolnie swietna robota moim zdaniem pierwszy wm 6.5 polski dzialajacy przyzwoicie heh
osobiscie do standartowego titanium dodalbym ftyczki titanium weather, comm menager,Titanium Notifications v1.3 , favorite people
i bylo by pieknie

1. Będę nad tym dziś pracował.
2. Windows Live czy tylko Windows Messanger?
3. Oba były tylko na części z 2.07 - w tej kwestii nic się nie zmieniło
4. Dodam do folderu z dodatkami, który będzie od wersji 1.3
5. Bliss raczej zostanie ponieważ zawiera w sobie wsparcie dla TitaniumWeather by showaco, CTwitter, COffice, CFacebook by JukEboXAuDiO, FavoritePeople by AppStar oraz Programs by Sector (aka giorgosm). Ale tak jak wspomniałeś - można go sobie odinstalować jak ktoś tak woli.
6. Dzięki  :wink: Co do wtyczek do Titanium - wszystkie są w fazie rozwoju i wychodzą ciągle nowe wersje. Wgotowanie ich w ROM oznaczałoby niemożliwość aktualizacji do nowej wersji bez wgrywania nowego ROM'u. A customizacji nie chcę zawalać zbytnio. Każdy zainteresowany może sobie pobrać dodatki, które go interesują.

A ja wgrałem wczoraj tak jak stoi romik, do tego SPB3, VITO Audio Notes Touch, 2_Way_Recording.cab i ICR_51spsoft_com.cab i w końcu mam fona do pracy jakiego potrzebowałem. Wielu ludzi wlczyło z automatycznym nagrywaniem rozmów i nie dało rady a dopirto WM6.5 + te caby ładnie nagrywa i normalnie słychać rozmówce w nagraniu. Do tego po tym dniu używania mam cały czas 65%  zajetej pamieci, żadnych zwisów i niespodzianek i pulpity SPB jakie sobie wymyśle. Jedynie co to przy bawieniu sie szybko prąd ucieka (3D grafika), a przez noc standard -3%.

Jeszcze do tego S2U2-1.62-VGA.cab i TT7 i pokazuje wolnego 60MB danych i 38,8MB w programach.

Znalazłem tweaki rejestru, które podobno poprawiają nagrywanie rozmów. Być może dodatkowe komponenty nie będą już potrzebne.

caly Windows Live naprawde warto wieksza stabilnosc
sprawdzilem rom BsB65F chyba najlepszy obecnie na wejsciu 45% pamieci jak nie wiem ale faktycznie 45 i ma szystko
moze to ten gorny pasek powiadomien ? albo tak jak pisalem wczesniej zbyteczne procesy w tle laduja sie przy starcie systemu

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Pracuję już od wczoraj nad wersją 1.3 krok po kroczku naprawiając błędy. Nad wydajnością również pracuję.

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
Jeszcze zauważyłem wczoraj ze nazwa dnia tygodnia się nie mieści (poniedziałek). po 2 dniach używania telefonu i wykorzystując nawigacje internet muzyke dodatkowo, użycie ramu mam na 70% i nie użylem cleanRamu. Bardzo fajny rom. czekam na v1.3 i chetnie zagości w telefonie na dłużej (chyba że będą poprawki)
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany

*

Offline urbee

• 6
Idzie może w warunkach domowych zrobić, żeby menu start miało ikonki w 3 rzędach, bo jak sie ma duże palce to czasem ciężko trafić w odpowiednią ikonkę :)
Tak poza tym muszę przyznać, że to najlepszy 6.5 jaki używałem :) Podziękowania dla Kucharza :)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Idzie, muszę tylko znaleźć odpowiedniego cab'a  :wink:

*

Offline qxv1

• 275
To czekamy na 1.3  :grin:

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Nie będzie 1.3 ... Wprowadziłem tyle poprawek, że mam nadzieję jeszcze dziś wydać 2.0  :grin: Wielki szacun dla qsqa za pomoc  :ok:

*

Offline tepsa

• 18
    • www.cybernetwmw.pl
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
 :D kurcze mam tel od tygodnia (kupiłem na giełdzie) ze standardowym rom'em wydawal mi sie spoko   :wink:  do tej pory użytkowałem tylko tel znanej firmy ;) z systemem s60.... ale to co zrobił kolega Mike1986 z rom'em to po prostu rewelacja! zmieniłem zdanie co do WM  i nie wyobrażam sobie powrotu do s60 .
Czekam na dalszy rozwój Windows Revolution by mike1986  :ok:

PS. przepraszam ze trochę nie na temat ;)

*

Offline qxv1

• 275
Nie będzie 1.3 ... Wprowadziłem tyle poprawek, że mam nadzieję jeszcze dziś wydać 2.0  :grin: Wielki szacun dla qsqa za pomoc  :ok:
no to super bo teraz spoko mozna przejsc na wm 6.5
naprawde kawal dobrej roboty.

Czekam z niecierpliwością...
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2009, 22:43:35 wysłana przez kurus »

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
A ja dzisiaj przewaliłem 1,2 ze 4 razy - eksperymenty :(

Mike jakbyś mógł na Priva podać kiedy można się spodziewać wersji 2.0 (żeby nie było że się jakiś damianoo piekli i Cię wkurza).

Dzięki i spoko romik wyszedł :D
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
zeby nie bylo ze jakis damianoo sie piekli

:):):)

wersja 2.0

noi co ja mam zrobić:( kurcze musze znowu czekac, bo wole zawsze ulepszone wersje:)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Panowie, wróciłem właśnie z uczelni i biore się znowu do pracy   :wink:

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
No to skoro się tak ostro za tą pracę wziąłeś to i nasze oczekiwania są wyższe w stosunku do wyniku Twojego zaangażowania w ROM :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

Dzisiaj będzie czy mogę iść spać?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Miałbym wyrzuty sumiania, gdybyś się przeze mnie nie wyspał  :wink: Idź spać. Jestem na etapie rozwiązywania ostatniego problemu. Jak chcecie to mogę zamieścić już changelog'a, żebyście przynajmniej wiedzieli czy warto czekać  :P

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
Spoko spoko każdy się doczeka i nie ma co robić przedpremiery nawet w formie changelog'a bo tylko ślinka będzie cieknąć :O~
HTC Touch Diamond

*

Offline murektrix

• 32
  • Sprzęt: HTC G1
i jak tam ida prace?  :wink: czekalem wczoraj do 3 i dzis tez juz nie umiem sie doczekac  :O~ chyba cierpliwosc nie jestmoja najmocniejsza strona  :P

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
ROM będzie późnym wieczorem jak wrócę z uczelni bo mam zajęcia do 19:40  :(

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
ROM będzie późnym wieczorem jak wrócę z uczelni bo mam zajęcia do 19:40  :(
Spoko spoko nie śpiesz się bo wolałbym ROM bardziej dopracowany zamiast zbyt szybko wydany.
Jakoś już jestem spokojny co do wydawania kolejnych ROMów bo wgrywając już ich tyle przyzwyczaiłem się do tego że lepiej poczekać a będzie bardziej dopracowany zamiast się nad wyraz śpieszyć.
HTC Touch Diamond

Zbliża się wieczór. :D:D

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Update w pierwszym poście.

*

Offline AD2009

• 42
  • Sprzęt: MDA IV Windows 6.5 Revolution 7.1A
Tylko nie zaczynajcie znowu z poganianiem. Żeby coś poprawić , ulepszyć trzeba ileś prób zrobić, pomyślcie ile to jest wgrywania , resetowania, testowania. Jak chcecie szybko coś niedopracowanego to pełno tego leży do zciągnięcia. Przecież chodzi o to żeby mieć szybki , stabilny fon a nie jakis bajerek do przeklinania.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Ile się namęczyłem, żeby była ta biała czcionka to nie masz pojęcia  :grin: Ale wreszcie się udało... tzn sam wpis w rejestrze znalazłem szybko ale ciągle podczas gotowania/kustomizacji coś to nadpisywało i nie działało. W końcu za poradą adwinp z XDA dodałem ten wpis rejestru do pliku *.tsk z tematem  :grin: Mała rzecz, ale jestem z niej szczególnie dumny  :P

Co do testowania... od weekendu zrobiłem jakieś 50 ROMów i tyle samo flashy  :grin:

Ale się długo chomikuje  :sleepy:

Już jest na chomiku  :) Na odsiebie również. Update w pierwszym poście. Piszcie co i jak bo coś cicho  :shock:
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2009, 23:49:53 wysłana przez mike1986 »

Coś ciężko pobrać.
Wszyscy się rzucili, na chomiku muli a na odsiebie nie przyjmuje kodu.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
U mnie odsiebie działa bezbłędnie  :-?

*

Offline AD2009

• 42
  • Sprzęt: MDA IV Windows 6.5 Revolution 7.1A
Odsie działa, szybko pobrałem, bez haseł

i ja dzis wgram...
a mozna wiedziec, czy mimo takich zmian zachowal sie rewelacyjny wynik 48% na starcie??

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Oczywiście. Tutaj akurat nic się nie zmieniło  :)

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Wrzuciłem sobie dzisiaj Twój ROM i zauważyłem, że ucina mi czcionki. Poza tym po SR mam 52%. Nie wiem czemu otwierają mi się kontakty przed podaniem PIN i po załadowaniu systemu siedzą w TaskManager.

Pozdrawiam