Wgrałem 6.4 Titanium. Przed flashem zmieniłem PagePool na 16mb.
Podziękowania dla: mike1986, Mystic_Art i matrix5
Za pomoc i instrukcje w kustomizacji titanim.
Za pomocą Titanizera niewiele można zdziałać. reStart nie chce się w ogóle uruchamiać. Wszystko czego potrzebowałem wykonałem w Showaco Chome Editor 1.6. Dograłem jeden plugin z Comm Managerem, a poza nim zostawiłem telefon, sms, zegarek i kalendarz. Tak więc całe 5 pluginów w Titanium. ROM działa zadowalająco szybko. Wyłączyłem również dialer HTC. Tak więc z 5 zakładkami w titanium i standardowym dialerem WM, ROM zjada około 51% pamięci, przy czym PagePool mam16MB (a nie domyślnie 12MB). Moim zdaniem jest to świetny wynik.
Jedyne co mnie denerwuje to taskbar. Nie odświeża się tak, jak powinien. Czasem ikonki zostają ucięte i odświeżają się dopiero po kilku minutach albo jak wejdę w menu start i wyjdę. Trochę bez sensu. Z resztą widze, że nie tylko ja mam taki problem. Poza tym grafika ikonek taskbara nie należy do wybitnych (moim zdaniem). Dużo lepsze byłyby standardowe białe takie jak w oryginalnym ROMie HTC albo takie jak są w temacie black glass 2.
Czasami też nie działa przycisk "czerwona słuchawka". Kilka razy miałem tak, że rozmawiając dłużej niż 5 minut wciśnięcie "Czerwonej słuchawki" nie powodowało rozłączenia. Dodam, że w ACT szybkość przycisku kończenia rozmowy mam na 1ms (czyli powinien działać od razu). Innym razem gdy wykonam krótką rozmowę na minutę, góra dwie minuty, przycisk czerwona słuchawka działa natychmiast. Dziwna sprawa.
Jeśli o sugestię chodzi: Brakuje takich rzeczy jak psShutXP oraz HTC Action Screen. Nie mówię o ROMach clean, bo to dobrze że ich nie ma, ale w takich "pełnowymiarowych" jak WR 6.4 z Titanium myślę, że psShutXP oraz HTC Action Screen powinny być bo to podstawa (nie zabiera dużo pamięci a umila pracę).
Zegarek w taskbarze w 80% ciągle się wyświetla. W opcjach mam zaznaczone, aby nie wyświetlał się na pasku (wtedy powinna być na pasku bateria, a nie zegar). I tak bateria jest, ale tylko czasami. Ogólnie ten taskbar ma duże problemy z odświeżaniem i wszelkimi zmianami.
Gdzie znajdę taskbar z białymi, standardowymi ikonami oraz z procentową baterią? I jak go zmienić? Podmienia się tylko bibliotekę DLL i tyle?
Poza problemami wymienionymi wyżej nie zauważyłem żadnych innych. Co więcej, obsługa systemu po przejściu z WM6.1 jest szybsza, lepsza, bardziej intuicyjna (co prawda to tylko zmiany kosmetyczne, ale lepiej się pracuje). A dodatkowo po zmianie z TF3Dv2 na Titanium z 5 pluginami (tylko 5) i PP16MB wszystko działa szybko, może nie super szybko ale zadowalająco, na tyle że różnicę widać od razu i jest ona znacząca

Bardzo dobry ROM mike1986