Ja korzystałem z wersji 3.0 blue, byłem bardzo zadowolony, zainstalowałem SPB mobile shell.
System działał super szybko itp, rewelacja!!
Wczoraj przesiadłem się na wersję 4.0 i... załamka, system chodzi wolniej "4.0 black C" i bez "C" zainstalowałem Cab kontakty itp naprawiający błędy...
Ogólnie wolniej chodzi (widać nawet na pierwszym ekranie do kalibracji dotykowca po HR, różnica prędkości z jaką przesuwa się krzyżyk pomiędzy punktami jest ogromna) i do tego po zainstalowaniu spb mobile shell nie mogłem odpalić programów z przycisku start.
Co ciekawe jak na pamięć klikałem tam gdzie powinien być skrót do "ustawienia" to na pasku widziałem że przechodzi mi do folderu ustawienia ale ekran zostawał stary. Do tego zwis po wczytaniu kontaktów i wiadomości z PIM backup.
Robiłem kilka soft reset i kilka hard reset, bo naprawdę chciałem przesiąść się na 4.0, wgrywałem obie wersje romu, testowałem bez wczytania backupów z Pim backup i to samo... po kilku godzinach walki wróciłem do 3.0 i byłem zszokowany, ten rom chodzi dużo szybciej niż 4.0.
Może to ja mam tylko takie problemy, ale informuje o tym co mnie spotkało.
Jedyne moje standardowe zmiany w WM:
Wyłączam ładowanie na USB->PC
uruchamiam tryb chat sms.
Telefon: Htc Diamond z Orange PL, z simlockiem na Orange PL
Obecny system : WM 6.5 Revolution 3.0 Blue
Korzystam z pulpitu WM (bez titanium) i ostatnio testuje SPB mobile shell.
Pozdrawiam,
Maciek