[ROM][WM6.5/WM6.5.1] Windows Revolution 7.0 Titanium & TF3D & TF3D2.1 & Clean

• 3568 Odpowiedzi
  • 648000 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
Ale to będzie wyłącznie wersja alternatywna dla chętnych  :) Wiesz - konkurencja robi ROM'y w kolorach tęczy więc też muszę wprowadzić coś nowego  :P (pozdro dla Krzyśka i Billego  :wink:)

mike jaka znowu konkurencja, jakby tak bylo to w życiu nie zobaczylbys mojej kuchni, jakby to powiedziec "i am the child of open source", no a po drugie ja robie tylko i wyłącznie w jednym kolorze czarnym, nawet manille 2 zostawilem dla krzyska, jednak wole klasyczny wyglad a juz przedewszystkim normalne menu start, pozdro  
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Billy zbyt poważnie potraktowałeś moją wypowiedź. Krzysiek wprowadza wersje kolorystyczne, Ty dopieszczasz wersję z Manilą 1 więc i ja nie chcę zostawać z tyłu  :) A "konkurencja" jest i bardzo dobrze bo każdy ma coraz więcej nowych pomysłów i coraz lepsze ROM'y. Najważniejsze, że przebiega w całkowicie koleżeńskiej atmosferze i o to mi chodziło  :grin:

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
ale to Twoje "muszę wprowadzić coś nowego" mnie osobiście zaniepokojiło, a tak poważnie też nie bierz moich wszystkich postów na poważnie, na i na tym bym zakonczyl te dwa offtopikowe wypowiedzi
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Nie wiem dlaczego miałoby Cię to zaniepokoić  :wink:

Mały update w pierwszym poście :) ROM w trakcie uploadu na gryzonia.

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
Tak sobie czytam wasze ostatnie wypowiedzi i ... :)

Takie ' konkurowanie ' - oczywiście w koleżeńskiej atmosferze - jest dobre, przez to ROMy ewoluują i coraz bliżej im (czyt. wam) do 'doskonałości', i oczywiście dochodzicie do wprawy w zmianach i poprawianiu błędów. Może nie jest to trudne ale cenione, bo poświęcacie na to wasz cenny czas :) a Ci którzy marudzą to zaśmiecają tylko forum swoimi wypowiedziami (bez urazy) :P Po za tym nie odbiegacie niczym od rówieśników z zagranicy (jeśli można tak jeszcze powiedzieć hehe)
Sam bym się chętnie pobawił w kucharza ale brak mi czasu :P

Osobiście... miałem już myśli żeby zmienić już sobie D. na HD. ale wasze ROMy mocniej utwierdziły mnie w tym, że D. jest najlepszy :P nie ważna puszka, liczy się wnętrze =) a ono powstaje dzięki wam :)

Dobra robota ! :)

ps. musiałem to w końcu kiedyś napisać hehehe

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
W nowym taskbarze (wersji Black) jest mały błąd, mianowicie po spadku baterii poniżej 20% i podłączniu do ładowania wartość ta nie wzrasta. Przygotowałem jednak szybko hotfixa, który naprawia ten problem jak i również problem braku ikonki BT przy wyłączonym dialerze HTC (wyłącznie dla wersji Black!).

Sprawdź pierwszy post  :ok:

*

Offline qxv1

• 275
W nowym taskbarze (wersji Black) jest mały błąd, mianowicie po spadku baterii poniżej 20% i podłączniu do ładowania wartość ta nie wzrasta. Przygotowałem jednak szybko hotfixa, który naprawia ten problem jak i również problem braku ikonki BT przy wyłączonym dialerze HTC (wyłącznie dla wersji Black!).

Sprawdź pierwszy post  :ok:
teraz dopiero dostrzeglem brak klawiatury telefonu czy to tylko u mnie czy wywaliles ja ?
A co do samego romu Black bardzo ladnie wyglada zostaje przy nim
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2009, 12:30:04 wysłana przez qxv1 »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Owszem, jest brak klawiatury telefonu, pracuję nad tym  :grin:

*

Offline Ravalio

• 43
  • HTC Diamond, N95 8GB
    • www.ravalio.pl
U mnie jest :/ wiec o co chodzi....

potwierdzam u mnie nie dziala ale tylko przy pisaniu sms'ów
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2009, 13:15:05 wysłana przez Ravalio »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Revolution Black by Mike1986
Radio: 1.15.25.14

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Chodzi o brak klawiatury telefonu czyli po 3 literki na jednym przycisku. Klawiatura FULL QWERTY była zawsze i będzie  :wink:

*

Offline qxv1

• 275
Chodzi o brak klawiatury telefonu czyli po 3 literki na jednym przycisku. Klawiatura FULL QWERTY była zawsze i będzie  :wink:
cholera mi znikla
masz moze wpis rejestu bo to napewno w rejestrze cos sie zjebalo w Tegic

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Full QWERT Ci znikło? Czyli ta podstawowa?

*

Offline qxv1

• 275
Full QWERT Ci znikło? Czyli ta podstawowa?
nie ta na 3 litery

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
No to nie znikła :) Jest problem bo się nie pokazuje od początku i z tym właśnie walczę  :ok:

*

Offline qxv1

• 275
No to nie znikła :) Jest problem bo się nie pokazuje od początku i z tym właśnie walczę  :ok:
aha
to bledny wpis w tegic blokuje moim zdaniem

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Zaraz będę szukał :) być może. Ale próbowałem klawiaturę i z kuchni qsqa i z kuchni Billego i ciągle to samo.

*

Offline qxv1

• 275
Zaraz będę szukał :) być może. Ale próbowałem klawiaturę i z kuchni qsqa i z kuchni Billego i ciągle to samo.
ok dzieki

mike1986 gdzie mozna ustawić blokowanie sieci PLUS GSM, jakos nie moge tego znalezc. ja mam w playu i caly czas mam ten czewony trojkacik z wykrzyknikiem

*

Offline Ravalio

• 43
  • HTC Diamond, N95 8GB
    • www.ravalio.pl
mike1986 gdzie mozna ustawić blokowanie sieci PLUS GSM, jakos nie moge tego znalezc. ja mam w playu i caly czas mam ten czewony trojkacik z wykrzyknikiem
Start --> Ustawienia --> Osobisty --> Telefon --> zakładka Sieć klikasz na [Ustaw sieci] :)
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Revolution Black by Mike1986
Radio: 1.15.25.14

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
Nie wiem czy było, ale u mnie nie działa "Rejestrator głosu" z menu Multimedia -> "Nie można otworzyć pliku Recorder..."
Mam wersję Rom '3.0 black fixed'. Czy to jakiś mój indywidualny problem czy u wszystkich to występuje? :>

EDIT: Ups. :P
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2009, 00:04:01 wysłana przez enigma_pl »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Zapewne u wszystkich. Też dziś to odkryłem ale siedziałem cicho bo myślałem, że nikt nie zauważy do czasu wydania następnej wersji  :P Będzie to oczywiście poprawione w 3.1  :grin:

EDIT:

Znalazłem póki co połowiczne rozwiązanie zmiany FullQWERTY na klawiaturę telefonu.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\ezsip]
i zmieniamy wartość CurrentSIP na a00 (Hexdecimal) lub odpowiednik tego 2560 (Decimal)
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2009, 17:27:26 wysłana przez mike1986 »

a da sie jakos podmapowac w 6.5/resco manager jakis budzik pod standardowy? klaxon podmienia tylko godzine budzika, ale po nacisnieciu 'dzwonka' w resco mgr otwiera sie standardowy budzik
Milestone @ 800MHz

*

Offline qxv1

• 275
Zapewne u wszystkich. Też dziś to odkryłem ale siedziałem cicho bo myślałem, że nikt nie zauważy do czasu wydania następnej wersji  :P Będzie to oczywiście poprawione w 3.1  :grin:

EDIT:

Znalazłem póki co połowiczne rozwiązanie zmiany FullQWERTY na klawiaturę telefonu.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\ezsip]
i zmieniamy wartość CurrentSIP na a00 (Hexdecimal) lub odpowiednik tego 2560 (Decimal)
ok dzieki to juz cos

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
a da sie jakos podmapowac w 6.5/resco manager jakis budzik pod standardowy? klaxon podmienia tylko godzine budzika, ale po nacisnieciu 'dzwonka' w resco mgr otwiera sie standardowy budzik

Nie próbowałem ale wydaje mi się, że nie.

EDIT:

Problem z możliwością używania tylko full QWERTY albo tylko phone keypad jest związany z brakiem HTC menuenhancement. Gdybym to dodał to należałoby się pożegnać z nowym rozwijanym menu WM6.5 dlatego z dwojga złego lepiej ręcznie zmienić rejestr niż mieć stare menu softkeyów. Dotyczy do każdego WM6.5 i może przyszłe buildy przyniosą poprawę.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2009, 09:31:22 wysłana przez mike1986 »

*

Offline qxv1

• 275
Odp: [07.07.09][ROM][WM6.5 PL] Windows Revolution 6.0 Titanium & TF3D & Clean [23003]
« Odpowiedź #504 dnia: Czerwiec 01, 2009, 11:39:50 »

Nie próbowałem ale wydaje mi się, że nie.

EDIT:

Problem z możliwością używania tylko full QWERTY albo tylko phone keypad jest związany z brakiem HTC menuenhancement. Gdybym to dodał to należałoby się pożegnać z nowym rozwijanym menu WM6.5 dlatego z dwojga złego lepiej ręcznie zmienić rejestr niż mieć stare menu softkeyów. Dotyczy do każdego WM6.5 i może przyszłe buildy przyniosą poprawę.

masz racje ale przeciez mozna wogole zmienic klawiatury np. na EzInput tu chyba ten blad nie wystepuje o ile dobrze pamietam

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Odp: [07.07.09][ROM][WM6.5 PL] Windows Revolution 6.0 Titanium & TF3D & Clean [23003]
« Odpowiedź #505 dnia: Czerwiec 01, 2009, 11:50:06 »
To właśnie jest EzInput 2.0  :) Zrobiłem najlepsze alternatywne rozwiązanie - do folderu dodatki dodałem dwa caby - jeden uaktywnia FullQWERTY a drugia Klawiaturę telefonu. Pozwala to na (prawie) równie szybkie przełączanie pomiędzy klawiaturami. Zrobiłem też kilka innych poprawek kosmetycznych więc dziś wersja 3.1.

EDIT:

Wyszedł nowy build 21728 więc 3.1 będzie już oparty na nim. Zobaczymy co poprawi.

*

Offline qxv1

• 275
« Odpowiedź #506 dnia: Czerwiec 01, 2009, 12:46:58 »
To właśnie jest EzInput 2.0  :) Zrobiłem najlepsze alternatywne rozwiązanie - do folderu dodatki dodałem dwa caby - jeden uaktywnia FullQWERTY a drugia Klawiaturę telefonu. Pozwala to na (prawie) równie szybkie przełączanie pomiędzy klawiaturami. Zrobiłem też kilka innych poprawek kosmetycznych więc dziś wersja 3.1.

EDIT:

Wyszedł nowy build 21728 więc 3.1 będzie już oparty na nim. Zobaczymy co poprawi.
widac dzis jestem nieprzytomny
jest to wersja 2.0 Ezinput moze trzeba wrocic do 1.5 nie wiem wiem ze widzialem w ktoryms romie dzialajaca Full/klawiatura telefonu no ale to jakis straszny problem
dzieki za caby ( moze faktycznie nowy bulid cos rozwiaze
3.1 oczywiscie black ?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #507 dnia: Czerwiec 01, 2009, 14:25:43 »
1.5 nie jest już taka przyjazna paluchom.

Tak, oczywiście będzie wersja black ze zintegorwanym już hotfixem.

EDIT:

Małe sprostowanie mojej poprzedniej wypowiedzi. Znalazłem całe mnóstwo nowych pakietów i sterowników, które właśnie testuję tak więc nowa wersja zasługuje conajmniej na miano 4.0  :grin:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2009, 17:33:48 wysłana przez mike1986 »

*

Offline qxv1

• 275
« Odpowiedź #508 dnia: Czerwiec 01, 2009, 18:50:20 »
1.5 nie jest już taka przyjazna paluchom.

Tak, oczywiście będzie wersja black ze zintegorwanym już hotfixem.

EDIT:

Małe sprostowanie mojej poprzedniej wypowiedzi. Znalazłem całe mnóstwo nowych pakietów i sterowników, które właśnie testuję tak więc nowa wersja zasługuje conajmniej na miano 4.0  :grin:
a termin sie zmienia czy nadal mozemy liczyc na dzisiaj ?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #509 dnia: Czerwiec 01, 2009, 18:55:15 »
Trudno powiedzieć, zależy ile czasu zajmie mi testowanie ROM'u.