[ROM][WM6.5/WM6.5.1] Windows Revolution 7.0 Titanium & TF3D & TF3D2.1 & Clean

• 3568 Odpowiedzi
  • 646169 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
To nie jest związane z phonecanvas. To jest powszechny problem wszystkich WM6.5

BTW po co instalowałeś phonecanvas? U mnie w ROMie to jest wystarczy tylko uaktywnić w ACT

*

Offline qxv1

• 275
mike1986
kiedy ver 3 ?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Dziś/jutro. W zależności ile dziś zdążę zrobić bo mam zajęcia do późna  :)

*

Offline qxv1

• 275
Dziś/jutro. W zależności ile dziś zdążę zrobić bo mam zajęcia do późna  :)
ok to i tak expresowe tempo
pozdrawiam

1. Moze i napisy odbierz i odrzuc na suwakach zbedne masz racje ale jak mam ustawione zdjecie w kontakcie to chcialbym zeby sie wyswietlalo jak dzwoni a tak sie nie dzieje ani na wlaczonym wygaszaczu jak sa suwaczki ani bez :/
2. Moim zdaniem nowe powiadomienia wygladaly ok i byly funkcjonalne bo wieksze dlatego radzilbym ci je przywrocic bo ogolnie pierwsza wersja twojego romu graficznie prezentowala sie najlepiej. Te standardsowe powiadomienia wygladaja jakbym znowy mial 6.0 na Hermesie :/
3. Ekran powiadomien ten co sie pokazywal po kliknieciu belki tez byl dla mnie niemal niezbetny. Ja obslugiwac lubie diamonda palcem tych standardowych nie dosc ze brzydkich i malych nie da sie obsluzyc palce. Przeciez to nie zajmowalo chyba zbytnio ramu? A  mialo tez plusy ze do wszytskiego tak jak chcialem od tak po kliknieciu moge wejsc przez belke jak mam odpalony jakis program i nie musze go minimalizowac i wciskac klawisza Home zeby sprawdzic poł. sms itp. Tak teraz znowu jest lipa i powrot do 6.0...
4. Problem zdjec w titanium rozumiem dalej nie rozwiazany?
5. To w takim razie co wiecej ma dzialc w Volume Control bo nie rozumiem? A jak ci nie pasi ta wersja to zamien ja na starsza dobrze dzialajaca to zaden problem a jedna nawet lepiej wygladala bo miala guziczki na gorze :P

No a poza tym to co pisalem wczesniej ;)  Licze na twoja rozwazna decyzje :P

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
1.  Jeśli uda mi się zrobić, żeby PhoneCanvas nie zjadał tyle RAM'u to ten problem sam się rozwiąże.
2. Umówmy się tak, zrobię test zajętości pamięci z i bez nowych powiadomień i wtedy zadecyduję.
3. j.w.
4. Jaki problem? Trzeba zmienić nazwę katalogu w IS na "Pictures" i już wszystkie zdjęcia są wyświetlane w Titanium
5. Nie działa ani nowsza ani starsza wersja. Szukam jakiejkolwiek działającej.

Update pierwszego posta. Dodałem postęp pracy nad nową nadchodzącą wersją ROM'u.

BTW Dodałem kilka nowych programów na chomika. Ściągajcie bo jak uzbieram odpowiednią ilość punktów to udostępnię możliwość ściągania plików na koszt mojego transferu i nie będzie koniecznosci rejestracji na chomika, żeby pobrać ROM  :grin:
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 12:59:36 wysłana przez mike1986 »

*

Offline qxv1

• 275
zadnych powiadomien jesli mozna prosic
juz sie zaczynaja prosby dodaj to dodaj tamto i znowu rom spuchnie
dyskusja na ten temat i testy juz byly. jak kolega "Labsko" ma olbrzymie paluchy he he to nic na to nie poradzimy to wada genetyczna.
Rom ma byc szybki zwarty i gotowy
Przyklad ulegania sugestiom "dodaj daodaj moze sie przyda" to rom "qsqa" nie do uzytku niestety.
rom mike'go1986 jest to jedyny polski rom nadajacy sie do codziennej pracy i niech tak zostanie chyba zgodza sie ze mna koledzy
Zawsze mozna sobie dograc to co potrzeba a baze ma sie stabilna duzo wolnej pamieci systemowej i wewnetrzejej to podstawa dobrego romu
nie dajmy sie zwariowac i robic romy pod kazdego bo nic z tego nie wyjdzie
 :wink:

Ale poczatkowy wlasnie taki byl jak chcialem, a to wlasnie pod wplywem ulegania sugestiom zrobil sie brzydal :/ To zrob ankiete czy cos jak to pomoze. Pewnych rzeczy nie da sie dograc w locie a inne dograne w locie mula sie wiec stad moja prosba :/ I to na szybkosc nie mialo wplywu wmoim odczuciu wiec chyba lepiej zeby bylo ladniej nie?

I po drugie to co napisales ze zdjeciami mike znaczy zmiana nazwy nic nie pomaga...
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 15:05:05 wysłana przez Labsko »

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
I po drugie to co napisales ze zdjeciami mike znaczy zmiana nazwy nic nie pomaga...
Zdjęcia przegraj do "Pictures" i masz w Titanum
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play

*

Offline qxv1

• 275
Ale poczatkowy wlasnie taki byl jak chcialem, a to wlasnie pod wplywem ulegania sugestiom zrobil sie brzydal :/ To zrob ankiete czy cos jak to pomoze. Pewnych rzeczy nie da sie dograc w locie a inne dograne w locie mula sie wiec stad moja prosba :/ I to na szybkosc nie mialo wplywu wmoim odczuciu wiec chyba lepiej zeby bylo ladniej nie?

No wlasnie "Ale poczatkowy wlasnie taki byl jak chcialem" czyli robimy rom dla kolegi "Labsko" bo on taki chcial
mysle ze jest taka opcja jakies 1000 zl dla mike'go1986 i nawet odkurzacz ci wstawi jak bedziesz chcial heh
Jak na razie mike1986 robi jeden rom dla calej naszej malej spolecznosci indywidualne zamuwienia chyba chetnie przyjmie   :grin:

qxv1 czlowieku uzywaj ty czasem mozgu, co? To nie boli... i Czytaj uwazniej. Streszczajac Jesli masz miec identyczne osiagi na romie bo ja i w 1.2 z tym i w 2.5 bez tego na starcie mam 48% to wolisz roma bardziej obcietego graficznie i brzydszego tak? Bo wczesniej twierdziles ze liczy sie wydajnosc no ale skoro juz taka sama to lepiej brzydszy tak?  Spoko, lubie takich ludzi... Najlepiej po ostaecznej wersji bedzie dac kuchnie z gotowym ostatecznym romem i kazdy se dopasuje innego wyjscia nie widze... I faktycznie przemowiles glosem ludu i powiedziales ze jeden pan Labsko chce inny rom kiedy napisales teraz tak sam i ani mnie ani przeciwko mnie procz ciebie nikogo nie bylo.  Chcesz na maksa wyczysczonego roma? to masz tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=135037.0 nie masz powiadomien i innych syfow i na maksa na osiagi ciagniety. Tego nie musisz wgrywac. Ja po prostu proponuje by byl balans miedzy wygladem a szybkoscia.

I jurek007  zrobilem na internal storage folder Pictures i tam wrzucilem foty - nie dziala, zmienilem nazwe folderu w my documents na pictures - nie dziala. Jakies inne propozycje?
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 17:23:30 wysłana przez Labsko »

*

Offline rrudik

• *
  • 65
  • Sprzęt: MDA Compact IV
To jak już zrobiłeś folder Pictures na IS to przeładuj Titanium albo zrób SR musi działać ;)

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
wtrącając się do burzliwej dyskusji... phonecanvas i bajery graficzne nawet jeśli nie zjadają RAMu, to powodują wolniejszą pracę systemu, uruchamiania aplikacji - spowalnia dość mocno. Poza tym, jeśli ktoś używa telefonu zsynchronizowanego z Outlookiem i do kontaktów ma dopisane firmy, to tylko standardowy "skin" MS pokazuje Imię Nazwisko, Firmę i nr telefonu osoby, która aktualnie dzwoni - a to też jest istotne.

Co do opisów na przyciskach podczas zablokowanego ekranu, to umnie wszystko jest, również opisy na klawiszu zielonym i czerwonym.

Jak dla mnie ROM jest git. Jedyny minus to brak ikonki BT, brzydka ikonka powiadamiania (dzwonek) i szybsze zużycie baterii.
Kawał dobrej roboty.

To co mi się marzy, to tylko inna nakładka graficzna na standardowy kalendarz

jarino ale ja nie chce phonecanvasa to wogole nie o tym mowa, akurat tu sie zgodze niepotrzebne i mulace. Co do napisow ja tego nie mam nie wiem jak ci sie udalo uzyskac napisy na suwakach... Zdjecie dzwoniacego tez masz i wszystko dane? Bo u mnie tylko numer jest i Nazwisko.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
PhoneCanvas jest w każdym moim ROM'ie tylko jest standardowo wyłączone  :) Jak już pisałem wcześniej, może uda mi się zrobić tak, żeby nie spowalniał systemu i nie zabierał tyle pamięci RAM.

*

Offline jarino

• **
  • 114
Labsko
nie mam pojęcia jak to zrobiłem. po prostu działa.
Co do zdjęć, to nie wiem, bo foty mam tylko u kilku osób i nie zwróciłem na to uwagi. Sprawdzę i dam znać.

Z danych mam tylko Imię i Nazwisko + numer (bez nazwy firmy).

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
A jak wgl dodać niestandardowy dzwonek SMS?
Dzwonek połączenia przychodzącego spokojnie dodaje, ale SMS? :/

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Dodałem na chomika cab'a, który przywraca standardowy widok 3 kolumn w menu start.

*

Offline urbee

• 6
Dodałem na chomika cab'a, który przywraca standardowy widok 3 kolumn w menu start.

Dzięki!! Moje wielkie paluchy odetchnęły z ulgą  :E

*

Offline razor777

• **
  • 160
  • Sprzęt: Nokia 9300, FS T810, HTC Tytn II, HTC Diamond, HTC HD2
Rom w wersji 2.5 jest bardzo szybki, działa bez zacięć. Jak dla mnie to właśnie jest najważniejsze a nie fajerwerki graficzne.
Jasne , że każdy chce mieć jak najfajniejszy rom tylko powiedzcie mi czy każdemu z Was to samo się podoba. Gusta są różne a o nich się nie dyskutuje.
Jedyne z czym miałem mały problem to Automapa. Chodziła dość wolno i długo przeliczała trasę. Pomogła nowa instalacja. Chodzi szybko i fix łapie w 10 s. :)
Po dodaniu Favorite People Plug-in, który chodzi rewelacyjne, oraz przerobieniu zakładek CHome Editor ROM jak dla mnie "prawie" idealny.
To "prawie" to niemożność zmiany w kalendarzu aby zamiast wyświetlania ekranu "Dziś" wyświetlał się "Miesiąc". Po zmianie w ustawieniach na "miesiąc"
i tak po naciśnięciu sofkeyem  wchodzi "dziś". Może jakieś podpowiedzi bo nic mi nie przychodzi do głowy.
Pozdrawiam
    razor

*

Offline blondi

• 42
A czy macie moze jakis romik z touch flo3D? :)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
@blondi - nie, ja nie mam. Ale Krzysiecw ma na 6.1 http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132916.0

@razor777 - to jest błąd wm6.5 od kilku buildów wstecz. Mam nadzieję, że nadchodzący build wm6.5 to poprawi.

*

Offline blondi

• 42
Czy ktos moze mi powiedziec jak mam skonfigurowac weather zebym miala swoja miejscowosc?

*

Offline jurek007

• **
  • 116
  • Sprzęt: Motorola Defy
Wchodzisz w TitaniumWeatherOptions a w miejscu Zip or Location Code wpisujesz kod swojej miejscowości , który znajdziesz na stronie accuweather.com
Kod jest w pasku adresu i np dla Szczecina jest to: EUR|PL|PL016|SZCZECIN
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 14:06:09 wysłana przez jurek007 »
MDA Compact IV > Xperia X1 > GarminAsus M20 > Samsung Galaxy Ace > Motorola Defy RedLens
ROM: Defy+ 4.5.1-134_DFP-125
Operator: Play

Witam
potrzebowałbym do tego romu jakieś TOUCHFLO 3D bo jakoś ciężko mi się przyzwyczaić do nakładki z 6.5 może ktoś podać linka z cab bo już wgrywałem parę wersji i żadna nie chce ruszyć po tym romem
z góry dziękuje i pozdrawiam

ps. polecam tego roma naprawdę kawał świetnej roboty :)

*

Offline blondi

• 42
Ja tez wole tf3D jakbyscie mieli linka z tfsd to bardzo prosimy

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
Nie mogę zmienić dzwonka przychodzącego na niestandardowy - wyskakujący błąd.

Próbuję z menu kontekstowego dodać plik muzyczny zapisany w '.mp3 jako dzwonek przychodzącego połączenia...Niestety wyskakuje błąd, że nie ma miejsca w pamięci głównej, ale jest tam ponad 70MB, więc nie wiem o co chodzi :/

Podobnie z dźwiękiem niestandardowym na przychodzące SMS, też nie wiem jak to zmienić...

Pozdrawiam,

Ps.
Posiadam najnowszą wersję Windows Revolution 2.5.

Wgraj dzwonek  do Internal storage/My Documents i bedzie dzialac. Ja tak mam i hula

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
A jak ustawić dzwonek smsa?

*

Offline jarino

• **
  • 114
dzwonki:
Start->Ustawienia->Osobisty->Telefon