Generalnie przetestowałem 1.2 - wydawała mi się OK. ale jak jest coś nowego to czemu nie

ale po przeflashowaniu pierwszy nietypowy problem
1.próbowałem zrobić hard reset, przez trzy przyciski (power-down-reset) a tu wchodzi tylko w 3 kolorki a nie resetuje przez chwile myślałem że coś poknociłem i zmieniłem down na up - i w tym momencie telefon tylko puścił 3 ostrzeżenia wibracją i zgasł - zero reakcji na klawisze i reset - wystraszyłem się że będe miał cegłówkę. Na szczęscie wyjęcie baterii pomogło
dedukuję, że może coś się źle wgrało i ponownie pobieram z chomika wersje 2.5C ponownie flash'uje i to samo !!!
zrobiłem ręcznie przywróć ustawienia fabryczne w panelu sterownia - to działało

2.Przy wykonywaniu połączeń wychodzących lubię poczuć wibrację (bez podtekstów) ale tutaj mimo że mam ustawione w właściwościach telefonu tą opcję to nic nie zmienia i nie wibruje

3.Jeszcze jedno pytanie może to gdzieś było, ale mnie to osobiście przeszkadza. Jak wyłączyć przewijanie przez obracanie wokół kółeczka ?(nie korzystam z tego, a czesto powoduje w moim przypadku błędne wciśnięcie innego kierunku)
4.Gratulacje dla naszego(polskiego) Kucharza. wydaje mi się że jest to dość stabilny system który zagości u mnie na dużej (chyba że wydadzą 6.5 final a nie beta), lub że mike1986 znowu coś będzie nowego wydawał

ps korzystam tylko z SPB Mobile a nie platinium - wiec tutaj sie nie wypowiem