[ROM][WM6.5/WM6.5.1] Windows Revolution 7.0 Titanium & TF3D & TF3D2.1 & Clean

• 3568 Odpowiedzi
  • 645600 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qxv1

• 275
mike1986
w versji 2 juz nie dziala nagrywanie rozmow (mala sprawa ale czasem sie to przydaje)
jesli moge cos zaproponowac to powrot do zrodel czyli v 1.2 tu bylo lepiej z pamiecia nadnie dzialalo nagrywanie rozmow
(wreszcie jak w innych pda)
bardzo bylbym wdziczny gdybys rozwiazal problem z regulacjaq glosnosci sluchawki oraz to nagrywanie rozmow  :D

Faktycznie usunąłem ten pakiet bo byłem przekonany, że gdzieś sie dubluje. Sprawdzę to jeszcze i jakby co przywrócę to. Odnośnie regulacji głośności nie mam póki co żadnego pomysłu.
o ile mnie pamiec nie myli to widzialem gdzies na XDA fix to chyba powszechny problem z tego co pamietam ( a nie wiele pamietam heh) mozna to bylo obejsc ustawiajac regolacje standardowa z wm trezba wywalic ta paczke ktora jest teraz (nie wiem z czego z Raphela?) i zostawic tylko z wm.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
No mogę tak zrobic ale wtedy nie wygląda to tak ładnie  :) Mam od Krzyśka trochę starszy pakiet volumecontrol, który powinien działać.

*

Offline qxv1

• 275
No mogę tak zrobic ale wtedy nie wygląda to tak ładnie  :) Mam od Krzyśka trochę starszy pakiet volumecontrol, który powinien działać.
zaraz wgram najnowszy BsB65G z XDA i zobacze jak to tam chodzi

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Wydaje mi się, że BsB nie ma w ogóle VolumeControl z HTC. makeveral podziękował większości nakładkom z HTC - stąd też ma tyle wolnego RAM'u na starcie + optymalizowany XIP, który też mam zamiar w przyszłości zamieścić.

*

Offline qxv1

• 275
no to moze wlasnie isc ta droga ? czym prosciej tym lepiej
ale bez przesady bo w nim o ile sie nie myle to nawet wideo rozmowy sa wyciete
ale zaraz sprawdze
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 12:59:54 wysłana przez qxv1 »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
OK, spróbuję bez VC. Zobaczymy ile RAM'u na tym zyskam. Podejrzewam jednak, że nie dużo...

*

Offline qxv1

• 275
OK, spróbuję bez VC. Zobaczymy ile RAM'u na tym zyskam. Podejrzewam jednak, że nie dużo...
no pewno ze nie wiele jak wycinac to po calosci heh
czyli vc audiomenage startuje w tle , osobiscie wywalilbym blis albo zostawic ale nie domyslny tak zeby system startowal na standardowym titanium bedzie szybciej sie ladowal sprawdzilem, poza tym z blisem jest problem przy znianie tamatu panele zostaja niebieskie niezbyt to wyglada

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Jeszcze jedno. jak juz dodam jakąś belkę na pulpit to nie mam jej takiej ładnej (bez całej tej otoczki) - jest jakis sposób na to?
I jaki kod ma warszawa żeby mi pogodę pokazywało?
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Zrobimy tak. Mogę usunąć Bliss'a - dla mnie to nie problem bo i tak nie używam. Ostrzegam tylko, że bliss to nie tylko temat ale posiada kilka usprawnień dla Titanium.

AudioManager'a w swojej wersji też nie używam  :)

*

Offline qxv1

• 275
wgralem BsB65G
i tak:

pamięć zajete 42%
regulacja glośności standard wm (wszysto dziala)
start systemu bajka
niestety brak wideo rozmow
i ciekawa sprawa nie ma przerostu (przynajmniej tak gwaltownego) zajetosci pamieci
windows live jest (lepsza stabilnosc)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Używasz Video Telephony?  :shock:

*

Offline qxv1

• 275
Zrobimy tak. Mogę usunąć Bliss'a - dla mnie to nie problem bo i tak nie używam. Ostrzegam tylko, że bliss to nie tylko temat ale posiada kilka usprawnień dla Titanium.

AudioManager'a w swojej wersji też nie używam  :)
no widzisz to potwierdza ze nie ma co pchac badziewia do romu mozna dolozyc MSN'y wather i Money nie startuja w tle wiec nie przeszkadzaja
zrob taki romik jak sam bedziesz uzywal nie sluchaj podpowiedzi dodaj to czy tamto bo rosnie to lawinowo a i tak 99 procent ludzi tego nie uzywa
Napisane: Maj 23, 2009, 13:19:22
Używasz Video Telephony?  :shock:
pare razy uzylem a co bede sobie zalowal heh  :D
Napisane: Maj 23, 2009, 13:20:34
tak patrze na ten BsB65G i wisz co jednak wieksze ikony lepiej wygladaja moze przekonasz sie do nich ?
Patrze na procesy i wyobraz sobie ze uruchomionych jest tylko 10 po zaladowaniu systemu, oczywiscie nie ma vc i innych badziewi
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 13:28:17 wysłana przez qxv1 »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Ok, wieści z pola bitwy. Wywaliłem VolumeControl - nie zauważyłem specialnie różnicy wolnego RAM'u ale nie będę wsadzał tego już spowrotem, żeby komuś się nie przytrafiło, że coś nie działa. Wywaliłem również cab'a z blissem, ale zostawiłem swój niebieski temat. Można zmienić sobie bez problemu. Prawdopodobnie wywale jeszcze booltauncher'a.

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Ja już dołożyłem belkę z operą, comm managera (teraz działa) i wywaliłem IE. Pozbyłem się voicemail - i jest gites :D
A co do blissa to może zostawisz gdzieś caba żeby można było sobie to zainstalować (i nie chodzi mi o sam temat).

Jeszcze coś miałem napisać, ale telefon mnie wybił z rytmu :(
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Ok, bliss będzie do pobrania u mnie na chomiku. Bootlaunchera muszę jednak zostawić. Odnośnie pakietów nic już więcej nie wymyślę. Będę teraz robił wszystko w kierunku optymalizacji XIP ponieważ to również zwalnia trochę pamięci RAM.

*

Offline qxv1

• 275
Ok, bliss będzie do pobrania u mnie na chomiku. Bootlaunchera muszę jednak zostawić. Odnośnie pakietów nic już więcej nie wymyślę. Będę teraz robił wszystko w kierunku optymalizacji XIP ponieważ to również zwalnia trochę pamięci RAM.
ok moze jeszcze wywalic ta gorna belke powiadomien ona tez bierze ramu troche
wystarczy system status z 4 duzymi ikonami i zwykla belka

masz moze ta paczke do nagrywania w cab'ie ? jesli tak to dodaj na chomika
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 15:52:18 wysłana przez qxv1 »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
No nie wiem... wawalenie Notification Enhancement to już moim zdaniem przesada. System będzie brzydki... to jest takie dążenie do celu po trupach. Postaram się zoptymalizować ROM środkami, które nie wpływają na wygląd systemu. Lepiej chyba mieć odrobinę wolniejszy ładny system niż super szybką brzydulę  :P

*

Offline qxv1

• 275
No nie wiem... wawalenie Notification Enhancement to już moim zdaniem przesada. System będzie brzydki... to jest takie dążenie do celu po trupach. Postaram się zoptymalizować ROM środkami, które nie wpływają na wygląd systemu. Lepiej chyba mieć odrobinę wolniejszy ładny system niż super szybką brzydulę  :P
no najgorzej to mieć wolna brzydule heh
masz tego cab'a ?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
No aż taki wolny to nie jest, nie przesadzaj :wink: Nie mam cab'a ale będzie to nagrywanie w nadchodzącej wersji. Dziś jeszcze dam 2.1 z małymi zmianami wymienionymi powyżej a w poniedziałek/wtorek 2.5 z nowym SYS/XIP (optymalizowanym) i mam nadzieję będzie to już wersja finalna przynajmniej do wakacji. Sesja się zbliża a ja bawię się w ROMy zamiast usiąść nad procedurą karną  :P

*

Offline qxv1

• 275
ok dzieki

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
Mike a czemu z ver 2.1 usunales HTC GPS Tool?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Ponieważ QuickGPS jest podstawowym narzędziem dla GPS a HTC GPS TOOL wydaje mi się zbędny. Sam osobiście nigdy nie musiałem tego używać a dość dużo używałem już nawigacji. Oczywiście kto chce może sobie ściągnąć i dograć cab'a.

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
Mam prośbę, może cie wrzucić obie wersje na Rapida, albo coś podobnego?

P.S.
Warto instalować 2.1, czy lepiej poczekać do 2.5?

*

Offline andrzej78

• 32
  • Sprzęt: HTC Magic 32A
Mam prośbę, może cie wrzucić obie wersje na Rapida, albo coś podobnego?

Link do 2.1 lite na OdSiebie: http://[serwis zabroniony]/pokaz/3024969---f675.html

*

Offline qxv1

• 275
ver 2.1 po testach

pamiec jest lepiej po HR 48%
regulacja glosnosci dziala idealnie
bez blis'a start systemu plynniejszy
nagrywanie rozmowy bez problemu
jeden blad wideorozmowy nie dzialaja

podsumowujac boje sie co przyniesie ver 2.5 hehe
wspaniala robota

czy mozesz zwiekszyc ikony te troche male albo zamiesc caba jesli masz
moim zdaniem zupelnie zbedny jest HTC Notification Enhancement kolorystyka ta popielata wielka belka przy powiadomieniach nie bardzo pasuje do wm6.5 no i zabiera ze 2 MB i kolejne zwolnienie systemu przy starcie i komunikatach.
rozwaz prosze czy nie lepiej sie tego pozbyc ladniej wyglada system ze standartowymi powiadomieniami
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 12:15:48 wysłana przez qxv1 »

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
dobra... instaluję 2.1 LITE
Wrzućcie jeszcze proszę FULLa na coś przyjaznego :-)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Update w pierwszym poście.

czy mozesz zwiekszyc ikony te troche male albo zamiesc caba jesli masz
moim zdaniem zupelnie zbedny jest HTC Notification Enhancement kolorystyka ta popielata wielka belka przy powiadomieniach nie bardzo pasuje do wm6.5 no i zabiera ze 2 MB i kolejne zwolnienie systemu przy starcie i komunikatach.
rozwaz prosze czy nie lepiej sie tego pozbyc ladniej wyglada system ze standartowymi powiadomieniami

Ok, postaram się w poniedziałek zrobić tego cab'a. Co do powiadomień - przetestuję jak to wygląda. W planach mam generalnie zmiana ikon systemowych na ładniejsze i ciągle tą optymalizację XIP.

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
mike1986, bardzo fajny ROM, testowałem już wiele, te z WM 6.5 bardzo mi odpowiadają, rozwiązują większość bolączek znanych mi z 6.1, ale jest jedna rzecz, która troszkę mnie irytuje - chodzi o ikonki typu bateria, zasięg, itp. - czy jest jakiś sposób, aby przywrócić te standardowe z WM 6.5? Wszystkie te kolorowe ikonki są dla mnie zupełnie nieczytelne, windows ma świetne białe ikonki, wystarczy jeden rzut oka i już wiem czy jestem w zasięgu EDGE, 3G czy GPRS, czy są jakieś powiadomienia, itp.

Testowałem jakiś czas rom BsB 6.5, jest genialny bo bardzo prosty i szybki, no i ma standardowe ikonki, które są czytelne. Jedyny problem to brak PL literek w klawiaturze, system po angielsku nie jest taki trudny do obsługi jak myślałem ;)

Ale wracając do tematu - czy jest jakaś możliwość na usunięcie tych wszystkich kolorowych ikon od zasięgu, baterii, przymnień - tak aby pojawiły się zwykłe, czytelne i białe z WM 6.5?

ROM naprawdę świetny, na czymś takim można już spokojnie pracować na co dzień  :ok:

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
Postaram się przygotować i cab'a ze starymi ikonkami i cab'a z 3 a nie 4 ikonami w menu start.

W ostatniej chwili za radą qxv1 i na wzór BsB 6.5G Black wywaliłem z wersji 2.5 NotificationEnhancement.

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
byłbym baaardzo wdzięczny, im prościej tym lepiej, a standardowe ikonki nie są złe, do tych kolorowych za chiny nie mogę się przyzwyczaić, a to już chyba z 20-sty rom który testuje z nimi :)

co do NotificationEnhancement - jestem za! trochę zbędny gadżet, standardowe powiadomienia są całkiem OK i nie obciążają systemu jak każda dodatkowa wtyczka.

Trzymam kciuki, każde nowe wydanie coraz bliższe ideału  :ok: