[PROBLEM] Doł ekranu nie odświerza się, powielanie liter

• 3 Odpowiedzi
  • 786 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam

Wczoraj mój telefon wrócił 2 raz z naszego "ukochanego" regenersis.

Wymienili ponoć płyte główną. Do rzeczy, na ekranie na dole przy włączeniu MDA zobaczyłem jakieś 9mm nad dolną krawędzią linię na tle loga ERY która drżała przy potrząsaniu. Po odpalenie już nie była widoczna bo idealnie zakrywa ją TF3D. W całym WM nie znalazłem miejsca żeby się jej doszukać. Moją uwagę przykuło powielenie się literek. Dla przykładu:

- mam pod lewym navi keyiem wszystko i potem przechodzę do innej zakładki gdzie jest napisane w tym miejscu menu i teraz widzę MENUSTKO z czego litery z poprzedniego są jasne , rozmazane i trochę widoczne.

- jak jestem na 1 zakładce TF3D i wyłączę MDA to na czarnym ekraniuku jestem w stanie zobaczyć napisy z dolnej belki np. telefon i programy.

Prosiłbym o pomoc bo jestem troszkę skołowany. Telefon dopiero co wrócił z serwisu a mi został miesiąc gwarancji jeszcze (12m bo na firmę).

Nie wiem czy to normalne, czy odsyłać na gwarancję ?

Pozdrawiam 

Odp: [PROBLEM] Doł ekranu nie odświerza się, powielanie liter
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2009, 14:03:11 »
To ja się wypowiem, że mam ten sam "problem", ale paradoksalnie tylko przy włączonym TF3D (którego aktualnie nie używam) i tylko raz na jakiś czas. A to co napisałeś o tym, że po wyłączeniu ekranu nadal widzisz napisy z dolnej belki - obstawiam, że masz fon z Ery na standardowym ROMie, a on ma niestety takie odpały, że nie wyłącza fizycznie ekranu tylko "świeci czernią" (mam nadzieję, że zrozumiale napisałem ;-) ).

Moje zdanie: nie przejmować się.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 22, 2009, 17:05:42 »
To ja się wypowiem, że mam ten sam "problem", ale paradoksalnie tylko przy włączonym TF3D (którego aktualnie nie używam) i tylko raz na jakiś czas. A to co napisałeś o tym, że po wyłączeniu ekranu nadal widzisz napisy z dolnej belki - obstawiam, że masz fon z Ery na standardowym ROMie, a on ma niestety takie odpały, że nie wyłącza fizycznie ekranu tylko "świeci czernią" (mam nadzieję, że zrozumiale napisałem ;-) ).

Moje zdanie: nie przejmować się.

Problem występuje na każdym ROMie:
- ori ERA - SPL ERA
- WM6.5 PLK 2.07  Windows Revolution 2.0 - Hard SPL 1.40 olinex
- udK Topaz R7 - Hard SPL 1.40 olinex

Znalazłem miejsce gdzie problem jest najlepiej widoczny, główna zakładka w TF3D i potem zmiana głośności (taka jak w Romie R7), wtedy napisy PHONE i PROGRAMS są dobrze widoczne.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2009, 08:19:43 »
Odświeżam.

Mam nowe spostrzeżenie, napisy które nie znikają to tylko te z 1 zakładki TF3D. Inne napisy z pozostałych zakładek znikają ale cały czas (w każdej innej zakładce o ile napis nie jest dłuższy od tych z 1 zakładki) te z 1 strony TF3D są widoczne.

Tak samo było na telefonie świeżutko zwróconym przez serwis jak i na TOPAZ R7.

Moglibyście przyuważyć na swoich TF3D czy napisy z 1 belki na dole nie są lekko widoczne na następnych zakładkach ?

Pozdrawiam