Chciałbym ugotować sobie ROM, ale nie wychodzi :/
Ściągnąłem to o czym pisał
big.lebowskiJezeli ktos chciałby ugotowac swoj Rom na podstawie np tego - WM6.1 WWE CE OS 20755, 20755 v1.5 Build Vanila, UC Ready
Based on V1.5 Full, All Unnecessary apps removed W oparciu o Pełne v1.5, wszystkie niepotrzebne aplikacje usunięte , dialer removed, manila removed, etc , Dialer usunięte, Manila usunięte, itp
Total Storage : ~158 Mb, Total Ram : ~115 Mb, Free Ram : ~80 Mb (Early Start) Magazyn Razem: ~ 158 MB, Ram Razem: ~ 115 MB, Ram Free: ~ 80 MB (Szybki start) - podaje
link do pliku "00_OS.nb"
http://rapidshare.com/files/154629063/20755_Vanila_V1.5_Swto.rar
ktory wystarczy wkleic do folderu "BaseROM" i gotowac zgodnie z instrukcja .
No i próbuje gotować zgodnie z instrukcja *.doc, ale nic z tego nie wychodzi. Wynikowy plik ma wielkość 0kB :/
Teraz mam kilka pytań:
1) Chciałbym mieć jakiś podstawowy czysty ROM, bez żadnych zewnętrznych programów - jest tutaj gdzieś taki?
2) Chciałbym z tego czystego ROMu wyrzucić sobie te aplikacje/funkcje, które mi nie są w ogóle potrzebne - jak to zrobić? Rozumiem, że plik ROM jest z rozszerzeniem *.nbh, tak?
3) Korzystając z "Kuchni" przy zaznaczaniu paczek programów, w dymku podpowiedzi pojawia się informacja na styl: " to znajduje sie standardowo w ROM, można bezpiecznie usunąć" - czyli rozumiem, ze nie da rady poprzez takie zwylke odznaczenie paczki, usunac dany program z samego ROMu, tak zeby nie bylo go po wgraniu na Diamonda, tak?
4) W instrukcji do gotowania ROM, ale tej po angielsku z pliku *.txt, jest napisane, żeby do folderu "BaseROM" wrzucic plik z rozszerzeniem *.nbh, natomiast w wyżej cytowanym fragmencie mamy do ściągnięcia plik z rozszerzeniem *.nb i według
big.lebowski jego mamy wrzucic do "BaseROM" i na nim gotować - jak to w końcu ma być?
Dzięki za udzielenie odpowiedzi