Zrobilem sobie kuchnie. Ogolnie wszystko poszlo sprawnie. Dzialalem zgodnie z instrukcja. Zrobilem ROM, wgralem go bez problemu do momentu gdy sie wgral. Teraz stoi w miejscu gdie jest napis "TOUCH Diamond" z tymi czerwonymi cyferkami i nic sie nie dzieje!!!! zrobilem SR i HR i dalej stoi w tym miejscu. Jakies propozycje?
edit: Przepraszam nie przeczytalem wczesniejszych postow poniewaz zestresowalem sie na maxa:/. Prawie dostalem zawalu serca. Wgralem inny sprawny rom i wstal... Co jest? 
edit: Probowalem tak jak napisal Qsqa i nic, dalej stoi. Nawet zapisujac plik RUUsigned do innego katalogu i pozniej przekopiowujac DiamondRUU nic nie daje.
Nemesis- Skoro tobie sie udalo to innym chyba tez powinno
? Jak to zrobiles??? 
U mnie proces gotowania też nie obył się bez bólu, ale tylko dlatego, że robiłem to na służbowym laptopie, który jest dosyć mocno zabezpieczony. Wyskakuje mi jakiś błąd dostępu do rejestru biblioteki NET CF ale po zignorowaniu błędu proces gotowania przebiega poprawnie.
Proces wgrywania przebiega również poprawnie. Przegrałem ugotowany rom do innego katalogu tak jak sugerował qsqa, ale nie sądzę aby to powodowało ten błąd.
Nie wiem czy gotowałemz godnie z instrukcją, bo nawet do niej nie zaglądałem. Jeśli aktualna instrukcja jest zgodna z poprzednią kuchnią, to robiłem mogę napisać, że robiłem to zgodnie z instrukcją.
A teraz lista zaznaczonych pakietów podczas gotowania.
System
-Entertaiment
-Office
Czytniki PDF
-Adobe PDF
Package Diamond
-Connection Setup
-HTC USB do PC
-Manilla TouchFlo3D
-RSS Hub
JAVA
-jbedjava
GPS
-VisualGPS
-HTC GPS Tool
-Quick GPS
Menadżerowie zadań
-HTC Task menager
Aplikacje głosowe
----------------------NIC ( boję się , że sam zadzwoni np. do żony w nieodpowiednim momencie

)
Aplikacje
-G Sensor Calibrate
-Google maps
Mierniki baterii
-Vista
Biuro
--------------------- NIC
Gry
--------------------- NIC
GSENSOR
----------------------NIC ( ale wgrywałem oba w pierwszym romie )
Flach
----------------------NIC
Narzędzia
-File explorer extension
-Diamond Tweak
-Action Screen
-Advance Config
Wtyczki do ekranu
Tweak's
Tweaki
KONIEC
QSQAW menu start wgrywa się katalog GRY i pusty GAMES mimo, że nie instaluję żadnych gier. Oczywiście to nie jest problem, ale pomyślałem, że będziesz chciał o tym wiedzieć.
Poza tym kuchnia jest świetna. Qsqa napracował się z tworzeniem pakietów i dodawaniem do nich polskich opisów.
Rom po ugotowaniu nie odbiega szybkością od romu 3.2a lite.