[ONLINE 11-11-2008] DIAMENTOWA KUCHNIA 4.0

• 189 Odpowiedzi
  • 49311 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: [ONLINE 11-11-2008] DIAMENTOWA KUCHNIA 4.0
« Odpowiedź #180 dnia: Grudzień 30, 2008, 14:59:48 »
Mam pytanie do fachowców. Gotuje swoj pierwszy rom i za bardzo jeszcze wszystkiego nie umiem, wiec moze sie zdazyc ze ugotowany rom nie bedzie dzialal, tzn telefon sie zawiesi na pierwszym ekranie itp. Czy sa jakies problemy zeby wgrac nowy rom? Wystarczy wejsc w poziom bootloadera i jazda?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #181 dnia: Grudzień 30, 2008, 15:00:49 »
Tak, ... i jazda.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline enigma_pl

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire HD & MDA IV C
« Odpowiedź #182 dnia: Styczeń 02, 2009, 18:06:32 »
a jak mozna dodac do tej kuchni (4.0) wykasowane klawiaturki (Block Recognizer, Letter Recognizer, Transscriber) ?

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #183 dnia: Styczeń 04, 2009, 18:29:14 »
Da sie, wszystko sie da... ale jak to nie wiem :) Ja mam inny problem. Robie wlasnie spolszczenie do romu  2.0 WWE i mam male problemy... Mianowicie po wykonaniu wszystkich czynnosci i wgraniu romu system jest po polsku itp. jednak pojawia sie co chwile blad z aplikacja cprog.exe ( odpowiada ona chyba za modul telefonu) nie dzialaja kontakty, oraz w menu start mam cos takiego, ze mam pozycje "Programy" oraz "Programs"," Ustawienia" i "Settings". Nie wiem dlaczego... Klikajac na programy uruchamia sie standardowe okno, natomiast na programs nic sie nie dzieje. W pliku initiflashes.dat mam wszystkie sciezki przetlumaczone do polskiego systemu. Co moge robić zle?

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #184 dnia: Styczeń 04, 2009, 19:46:22 »
Da sie, wszystko sie da... ale jak to nie wiem :) Ja mam inny problem. Robie wlasnie spolszczenie do romu  2.0 WWE i mam male problemy... Mianowicie po wykonaniu wszystkich czynnosci i wgraniu romu system jest po polsku itp. jednak pojawia sie co chwile blad z aplikacja cprog.exe ( odpowiada ona chyba za modul telefonu) nie dzialaja kontakty, oraz w menu start mam cos takiego, ze mam pozycje "Programy" oraz "Programs"," Ustawienia" i "Settings". Nie wiem dlaczego... Klikajac na programy uruchamia sie standardowe okno, natomiast na programs nic sie nie dzieje. W pliku initiflashes.dat mam wszystkie sciezki przetlumaczone do polskiego systemu. Co moge robić zle?

A rejestr masz przetłumaczony?

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #185 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:08:21 »

A rejestr masz przetłumaczony?

I chyba tutaj jest pies pogrzebany :)musze teraz rozkminic  ktore to sa pliki... Korzystalem gównie z tego tutorialu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=311078 a tam nic nie ma o tym rejestrze :)Dzieki wielkie za wskazówke :)

*

Offline xcoom

• 544
« Odpowiedź #186 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:35:09 »
I chyba tutaj jest pies pogrzebany :)musze teraz rozkminic  ktore to sa pliki... Korzystalem gównie z tego tutorialu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=311078 a tam nic nie ma o tym rejestrze :)Dzieki wielkie za wskazówke :)
Rejestr to pliki /SYS/Metadata/default.hv i /SYS/Metadata/user.hv.
Niestety ale zapisane są binarnie i trzeba je najpierw przerobić na user.rgu i default.rgu

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #187 dnia: Styczeń 04, 2009, 21:17:33 »
Rejestr to pliki /SYS/Metadata/default.hv i /SYS/Metadata/user.hv.
Niestety ale zapisane są binarnie i trzeba je najpierw przerobić na user.rgu i default.rgu

Dzieki, znalazlem juz opis jak przerobic.
Mam do Ciebie mam nadzieje ostatnie pytanie... :)
Mam plik obrazu jezyka pl. Rozebralem go i teraz musze zmienic wszystkie pliki majace zapis *415* na *409*. Po tej czynnosci musze te pliki skopiowac i zastapic pliki w rozebranym romie. I tu mam dylemat czy skopiowac tylko i wylacznie te zmienione pliki czy moze caly katalog z rozebranym plikiem obrazu jezyka pl wraz z zmienionymi plikami na *409*?

*

Offline xcoom

• 544
« Odpowiedź #188 dnia: Styczeń 04, 2009, 21:38:03 »
Trudno mi się wypowiadać, bo sam jakoś nie mailem czasu zająć się w tłumaczeniem romów.
Przeglądałem kiedyś rejestr(po przetłumaczeniu na rgu) i jest w nim zapis (chyba taki, już nie pamiętam)  BaseLang=409 i wydaje mi się ze jak zmienisz to na 415 to nie będziesz musiał zmieniać plików z 415 na 409.
Wydaje mi sie ze jeżeli w nazwie katalogu jest 409 to kopiujesz cały katalog, a jeżeli 409 jest tylko w nazwie pojedynczego pliku to podmieniasz tylko ten plik.
Ale tak jak powiedziałem sam tego nie robiłem, więc tylko zgaduję

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #189 dnia: Styczeń 04, 2009, 21:41:41 »
Dobra dzieki Ci za pomoc, masz u mnie BIG browara :)