[MTTY] Sposób na dziwne zachowania Diamonda

• 208 Odpowiedzi
  • 167799 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
  • Sprzęt: Nokia E52
Odp: [MTTY] Sposób na dziwne zachowania Diamonda
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 02, 2010, 18:34:01 »
wszystko ok ale szczerze mówiąc swoją przygode z PPC zacząłem dość niedawno i jak robiłem to ppierwszy raz niezbyt miałem o tym pojęcie i kierowałem sie instrukcją!! to chyba dobrze;P ale po kilku nie udanych próbach poszukałem i znalazłem poprawną instrukcje;P no i sie udało ale warto podkreślić ten błąd żeby kolejni userzy mieli łatwiej i mniej stresu i kłopotów
pietras1507;D

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 02, 2010, 18:37:28 »
To Cię nie tłumaczy, diamond jest moim pierwszym pda/ppc i jakoś potrafię sam sobie z nim radzić.
To co można przeczytać + odrobina dedukcji oszczędzają kolejnych zbędnych postów.
Lost in universe.

*

Offline pietras1507

• **
  • 140
  • Sprzęt: Nokia E52
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 02, 2010, 18:47:06 »
ty to jednak lubisz wjeżdżać na ludzi;P własnie chcemy komuś pomóc a ty jak zwykle wszystko krytykujesz;p może to ty piszesz zbedne poosty a nie wszyscy w koło jak głosisz kolego...
pietras1507;D

*

Offline Bandy

• 3
    • Strona z moimi grami
  • Sprzęt: HTC Hero Android 2.1
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 03, 2010, 16:16:33 »
Hmm, mam Windows 7 x86 RC - ładnie zainstalowało sterownik, ale.. pokazuje datę... 2004-10-06, i nie pokazuje Unknown Device/Nieznane urządzenie, tylko HTC USB Sync z ikonką "ostrzeżenie"...

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 04, 2010, 13:57:50 »
Hmm, mam Windows 7 x86 RC - ładnie zainstalowało sterownik, ale.. pokazuje datę... 2004-10-06, i nie pokazuje Unknown Device/Nieznane urządzenie, tylko HTC USB Sync z ikonką "ostrzeżenie"...

Ja miałem tę samą datę, nie miałem żadnego nowego urządzenia, ale śmignęło.

« Odpowiedź #125 dnia: Styczeń 11, 2010, 23:03:53 »
Mam problem z Diamondem 2.Co jakiś czas sam się wyłączy nie działają żadne przyciski.Zpowrotem można go przywrócić do życia tylko przez SR lub wyjęcie i włożenie bateri.

*

Offline pHarel

• 468
  • Sprzęt: iPhone 4S / iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13
« Odpowiedź #126 dnia: Styczeń 11, 2010, 23:27:07 »
Od kiedy tak masz? Robiłeś HR? Jjak nie pomoże to wgraj soft na nowo
Jakieś tam>Hermes>K750>K800>TOSHIBA G900>Diament>i900 Omnia>HTC G1>I900 Omnia>I5700>SGS II>ZTE Blade>Milestone>SGS III > Dell X51 / iPAQ 4100 / iPhone 4S /iPhone 5S 32GB / MacBook Air 13,3 mid 2013 / ATV3

*

Offline tkosz

• 35
« Odpowiedź #127 dnia: Styczeń 18, 2010, 14:58:16 »
Nie działa mi klawisz Vol Up ! znaczy niby działa niby nie :D Bo przy HR jak nacisne VOL UP to się nic nie dzieje ale w załadowanym systemie wyskauje jakiś error dotyczacy niewłaściwej ścieżki skrótu czy elementu docelowego. Jakieś pomysły ?  :mrgreen:

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #128 dnia: Styczeń 25, 2010, 14:31:29 »
w ostnaim kroku procedury, niewazne czy odlacze od razu czy poczekam nie pojawia sie Cmd>

---------------------
MTTY OUTPUT:
---------------------
Cmd>task 8

Cmd>
---------------------

Czy to normlane? Czyli mam na ekranie wylacznie: Cmd>task 8

Generlanie robie ta procedure bo mi sie Diamond wiesza np. przy odczytywaniu 2-3 maili w Outlook mobile . :(

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #129 dnia: Styczeń 25, 2010, 22:12:31 »
w ostnaim kroku procedury, niewazne czy odlacze od razu czy poczekam nie pojawia sie Cmd>

---------------------
MTTY OUTPUT:
---------------------
Cmd>task 8

Cmd>
---------------------

Generlanie robie ta procedure bo mi sie Diamond wiesza np. przy odczytywaniu 2-3 maili w Outlook mobile . :(

A co jest podane na pierwszej stronie? :evil: Cytuję: "Wpisz (używając klawiatury komputera, opcja kopiuj-wklej nie zadziała) (...)".

Zamiast ctrl+c i ctrl+v po prostu wpisz te polecenia na klawiaturze :E
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #130 dnia: Styczeń 28, 2010, 15:35:31 »
A czy ja pisze ze uzylem control v i c?? Chyba nie :P Nie dopowiadaj przeczytaj :D :O~
Chodzi o to ze nie wyskakuje mi ikona kursora jak w przetlumaczonym przez Ciebie opisie.
Czy teraz juz zrozumialem.

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 29, 2010, 12:51:35 »

---------------------
MTTY OUTPUT:
---------------------
Cmd>task 8

Cmd>
---------------------

troszkę tak zamotałeś ale jeśli chodzi Ci że w ostatnim kroku po wpisaniu task 8 i naciśnięciu enter ekran pozostaje bez zmian to tez tak mam.nie pojawia mi się Cmd>.
HTC One V

« Odpowiedź #132 dnia: Luty 06, 2010, 11:19:07 »
Witam. Mam viste 32 bit. Sciagam sterowniki x86 as ktore zostaly podane. Jednak w folderze sa dwa pliki ze sterownikami: wceusbsh oraz USBMDM. Kiedy wgrywam jeden z nich jeden lub drugi instalacja konczy sie bledem. Data sterownika nie zmienia sie na 2003 tylko na 2004. Prosze o pomoc, jaki sterownik zainstalowac

juz po problemie . Zadziałało ; ) Diamencik smiga jak nowy
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2010, 21:26:05 wysłana przez donszczeniako »

« Odpowiedź #133 dnia: Luty 10, 2010, 18:40:27 »
UWAGA!!! Nie należy ROBIĆ HR po użyciu MTTY a przed wgraniem romu z karty tak jak tu jest opisane: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=141861.0 - zrobienie HR w trakcie powyższej operacji PSUJE JEJ EFEKT.
W RAZIE PYTAŃ PISZCIE

to z forum blackstone dlatego sie chciałem dowiedzieć  jak wkońcu z tym hard resetem przed czy po ?
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 11:00:34 wysłana przez dunker »
Zabrania się: w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie)
BS_Cloudy _2.4 WWE  Radio_1.17.25.09
Test-  Android 2.2 (FroYo)

*

Offline brutu

• 15
« Odpowiedź #134 dnia: Luty 20, 2010, 11:54:43 »
Mała uwaga.
Warto może dodać, że przy każdorazowym korzystaniu z MTTY na Windowsie 7 trzeba przy starcie systemu naciskać F8 i wyłączać podpisywanie sterowników, inaczej nie działa. Bo z instrukcji wywnioskowałem, że wystarczy to wyłączyć raz,ale niestety. :)
HTC Diamond
ROM DI2[Sense2.1]
Radio 1.17.25.09

« Odpowiedź #135 dnia: Luty 20, 2010, 13:44:49 »
o Jezu nareszcie ktoś sie odezwał bo juz myslalem ze  forum diamonda umarło śmiercia naturalną  :proud:

apropo ja mam viste
Zabrania się: w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie)
BS_Cloudy _2.4 WWE  Radio_1.17.25.09
Test-  Android 2.2 (FroYo)

*

Offline pajda

• *
  • 73
« Odpowiedź #136 dnia: Luty 21, 2010, 23:33:28 »
moze ktos lopatologicznie opisac procedure czyszczenia pamieci dla MDA IV... Hard reset itd... W MDa mamy zmienione ulozenie klawiszy. Z gory dzieki  :ok:

« Odpowiedź #137 dnia: Luty 22, 2010, 17:28:18 »
Witam, poszukuje pomocy jestem od 2 miesięcy posiadaczem htc diamond i jest super,
Ale jakieś dwa dni temu zaczęło pojawiać mi się dziwne okienko z Błędem powiadomienia o treści:
Nie można uruchomić\Windows\pccWakeUpAm200.exe.
Przyznam że nie jestem jeszcze chodliwy max w tym padzie i nie wiem co z tym zrobić bo przy każdym pobudzeniu diamonda do pracy wyskakuje to cholerstwo.
Może macie pomysł jak się tego pozbyć, oczywiście próbowałem już soft restetu a chce uniknąć hard reset.

*

Offline FlashT

• **
  • 110
« Odpowiedź #138 dnia: Luty 23, 2010, 19:22:26 »
Ratunku... zapomnialem wgrac diamimg na internal storage.... i co moge teraz zrobic???

A dobra nic sie takiego nie stalo :D
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 19:33:12 wysłana przez FlashT »

« Odpowiedź #139 dnia: Luty 25, 2010, 13:01:24 »
hey

ja też mam MDA Compact IV i się zastanawiam czy ta instrukcja działa też na moim sprzęcie  :P

bo jak zacząłem robić zodnie z instrukcją to mi się napis Mtty nie pojawił w programie i inna komenda
tu screen :

http://zapodaj.net/f5eb36a3f9f6.bmp.html

więc będzie śmigać czy nie  :grin:

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #140 dnia: Luty 26, 2010, 09:15:28 »
U mnie też pojawia się coś lekko innego niż w przykładzie , ale działa bez problemu na obydwóch diamondach.

« Odpowiedź #141 dnia: Luty 26, 2010, 18:38:23 »
Witam
u mnie po dojściu w punkcie 3cim do momętu ..."a) Wciśnij na klawiaturze komputera enter żeby pokazać komendę EITHER USB> lub CMD> - osobiście miałem CMD>".. niestety ale komenda u mnie nie pojawiała sie i nie wiedziałem w czym jest problem(oczywiście posiadam XP professionala, resetowałem kompa, odchaczałem połączenie przez USB itd.), ale udało mi sie po tym jak zamknąłem procesy w menadzera zadan  -  rapimgr.exe oraz wcescomm.exe opisane przez romulusa w poście : http://pdaclub.pl/forum/raphael/soft-reset-jako-hard-reset-w-tp/
Memo 2.5.2.3_LIGHT

« Odpowiedź #142 dnia: Luty 28, 2010, 10:05:11 »

czy trzeba mieć co najmniej 50% baterii do tej operacji ??  :grin:

*

Offline wslQ

• 23
« Odpowiedź #143 dnia: Luty 28, 2010, 13:31:12 »

e) Natychmiast ODŁĄCZ Diamonda od komputera i zrób HARD-RESET (wcisnąć zmniejszanie głośności + kółko + reset, wybierz klawisz zwiększania głośności, aby przywrócić ustawienia fabryczne. Nie wybieraj na tym poziomie strzałki w dół - przywrócenia ustawień fabrycznych i sformatowania Internal Storage - ponieważ właśnie na Internal Storage jest ROM, którym musimy sflashować urządzenie).Po skończonym Hard Resecie wciśnij klawisz zwiększania głośności ("Press Vol Up To Boot") aby zrestartować urządzenie. Natychmiast po restarcie urządzenia wciśnij przycisk zmniejszania głośności + strzałka (back hardkey) nad słuchawką kończącą rozmowę, żeby zacząć proces instalacji ROMu z Internal Storage. Po wgraniu romu z IS, wcisnąć reset.

Sorry, ale czegoś nie rozumiem... Mam zrobić HR bez formatowania IS, a przecież zrobienie HR z wciśniętym przyciskiem zmniejszenia głośności powoduje utratę danych (format IS). Więc w końcu wykonujemy HR ze słuchawką VOL+ czy VOL- ?

Pozdrawiam

« Odpowiedź #144 dnia: Luty 28, 2010, 13:50:36 »

e) Natychmiast ODŁĄCZ Diamonda od komputera i zrób HARD-RESET (wcisnąć zmniejszanie głośności + kółko + reset, wybierz klawisz zwiększania głośności, aby przywrócić ustawienia fabryczne. Nie wybieraj na tym poziomie strzałki w dół - przywrócenia ustawień fabrycznych i sformatowania Internal Storage - ponieważ właśnie na Internal Storage jest ROM, którym musimy sflashować urządzenie).Po skończonym Hard Resecie wciśnij klawisz zwiększania głośności ("Press Vol Up To Boot") aby zrestartować urządzenie. Natychmiast po restarcie urządzenia wciśnij przycisk zmniejszania głośności + strzałka (back hardkey) nad słuchawką kończącą rozmowę, żeby zacząć proces instalacji ROMu z Internal Storage. Po wgraniu romu z IS, wcisnąć reset.

Sorry, ale czegoś nie rozumiem... Mam zrobić HR bez formatowania IS, a przecież zrobienie HR z wciśniętym przyciskiem zmniejszenia głośności powoduje utratę danych (format IS). Więc w końcu wykonujemy HR ze słuchawką VOL+ czy VOL- ?

Pozdrawiam

no to właśnie jak wciśniesz Vol Up to się nie sformatuje Internal Storage  - co powinieneś zrobić

a jak wciśniesz Vol down to się sformatuje

*

Offline wslQ

• 23
« Odpowiedź #145 dnia: Luty 28, 2010, 17:48:48 »
Niestety... kolejny problem!

W Menadżerze zadań pokazuje się USB HTC, ale po restarcie (z wyłączeniem wymuszania podpisu sterowników czy bez wyłączania) w menadżerze nie pojawia się rzeczone Unknown Device. Niestety... w MTTY USB tez pojawia się tylko wtedy gdy podepnę MDA w trybie BT do kabelka i napis SERIAL zmieni się na USB. Czy w takim razie mogę kontynuować pracę z MTTY kiedy w menadżerze widnieje USB HTC... ? Pliiis o jak najszybszą odpowiedź.

Aaa i dodam jeszcze, że aktualizacja sterowników przebiegła pomyślnie - data zmieniła się na 2004y rok.

----------------------
FIXED: Instalacja poszła bez problemów, a ja za chwilę będę rozkoszował się nowym ROM'em :D

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 19:10:10 wysłana przez wslQ »

*

Offline Sevii

• 27
  • Witam
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #146 dnia: Luty 28, 2010, 19:11:40 »
Jeżeli mam Win 7 32 bit to jak mam postepowac?
Na Dobry Początek

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105474.0

Check This!!!!!

*

Offline wslQ

• 23
« Odpowiedź #147 dnia: Luty 28, 2010, 20:08:44 »
Najlepiej zgodnie z instrukcją ;) Od visty różni się to jedynie sterownikami, które musisz zainstalować- wszystko w pierwszym poście.

*

Offline Sevii

• 27
  • Witam
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #148 dnia: Marzec 01, 2010, 16:43:18 »
Moze i tak ale tam sa stery do Visty x32 x64 i 7 x64 a x32 niema
Na Dobry Początek

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105474.0

Check This!!!!!

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #149 dnia: Marzec 06, 2010, 09:23:37 »
Moze i tak ale tam sa stery do Visty x32 x64 i 7 x64 a x32 niema

Działaj na  x86 Active Sync Drivers.zip. Pasują.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 09:27:11 wysłana przez czeczek »