Witam
Opiszę jak ja to zrobiłem (z kilkoma dziwnymi przygodami)...
1) Po rozpakowaniu pliku w którym znajduje się radio, podłączeniu diamonda do komputera i zsynchronizowaniu go uruchamiamy plik Taks28 i odpala sie zwykly uploader
2) idziemy zgodnie z instrukcją i wgrywamy nowy rom, przy czym przedsamym wgraniem uploader czyści nam wszystko (łącznie z romem) więc nie mamy systemu
3) po instalacji reboot sie robi sam ( i jak autor mi napisał telefot powinien same wejsc do bootloadera) - natomiast w moim przypadku tak nie było i zatrzymał się on na logo Ery (tak więc do bootloadera wszedłem ręcznie czyli VOL DOWN i RESET)
4) uruchamiam ponownie TASK28 na komputerze ( z katalogu usuwam radio i wgrywam ROM)
5) ide zgodnie z instrukcją i na koncu instaluje się nowy rom (ale w moim przypadku mialem kolejna niespodzianke, a mianowicie rom niby sie zainstalowal ale dalej nic nie było... zrobiłem hard reset i nadal nic, diamond zatrzymywal sie na logo ERY)
6) Wgralem jeszcze raz ROM za pomocą MTTY i oczywiscie poleceniem task29
7) cieszę się nowym romem
A jeżeli chodzi o nowy rom, to jak narazie spisuje się bardzo fajnie, dobrze zarządza RAMEM, czasami sie jakos zamysli i kilka roznych rzeczy widze na ekranie ale po chwili jest wszystko ok. Jedyne co mnie denerwuje i tego zaraz chce poszukac, do zmiany jest wskaznik naladowania baterii. Dobrze by autor zastosował jakikolwiek ale procentowy. Bo ten ma bardzo słabe i mylące wskazania, ja zaraz pszukam caba z zwyklym sielinymm % wskaznikiem, a jeżeli ktos go ma to proszę o udostępnienie
Połączone: Styczeń 11, 2011, 20:11:14
Gdyby ktoś chciał % wskaźnik baterii to mogę wgrać cab (jak dla mnie odrazu lepie)