Wstępnie zachowuje się całkiem fajnie.
Przez Active Sync nie da się nic skopiować na "Pamięć wewnętrzną" ani nie widać jej zawartości. Prawdopodobnie przez zmianę nazwy internal storage na pamięć wewnętrzna. Sam AS działa teraz poprawnie.
Połączone: [time]Grudzień 30, 2010, 14:45:49[/time]
AS testowałem na XP anglojęzycznym. W XP polskojęzycznym wszystko jest ok i poprawnie widać zawartość katalogu "Pamięć wewnętrzna".
Mam wrażenie, że Xtask czasami lekko zamula działanie Diamenta.
Pamięć wolną mam na poziomie 49-52 MB, więc całkiem nieźle.
Połączone: [time]Grudzień 30, 2010, 17:30:40[/time]
Regularne komunikaty QuickGPS "Wygasła ważność danych satelitarnych..." i nie mam sposobu aby to się nie pokazywało mimo wielokrotnych aktualizacji. Opcja odrzuć nie pomaga. Resety też.
Teraz wiem już na pewno, że to Xtask w momencie uruchomienia przez "start" powoduje chwilowe zwisy. Nie jest to jednak za każdym razem. Zastanawiam się czy nie lepiej jest zostawić "start" tak jak jest default, bo przecież Xtask i tak się otwiera u góry po prawej stronie ?
Ale ogólnie jest ok. Coraz bliżej ideału

Połączone: Grudzień 30, 2010, 18:03:27
Nie zapamiętuje pola danych identyfikacyjnych telefonu (Ustawienia -> identyfikacja telefonu -> nazwa telefonu ) przez co możliwe jest tylko połączenie przez AS ale nie synchronizacja danych. Pole Opis zapamiętuje.
Nie wyświetla się pole IMEI. Numer seryjny jest N/A.